Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας φιλοι μου , θέλω να με βοηθησετε πανω στην επιλογη εξωτερικης κεραιας wifi για να πιανω σημα στα 200 μετρα (συν /πλην 10μετρα) απο ενα κτηριο το οποιο εχει το απλο ρουτερακι που δινει ο οτε (ειμαστε και σε χωριο) . το κτηριο φαινεται απο το σπιτι μου και μπροστα μου εκτος απο ενα σπιτι το οποιο αν σηκωθει η κεραια λιγο ψηλα το υπερπηδαμε δεν υπαρχει τιποτα αλλο για να με εμποδιζει,εχω διαβασει για διαφορες κεραιες με 2-2,5-3 χιλιομετρα εμβελεια αλλα και παλι διαβαζω οτι πρεπει και απο την απεναντι πλευρα να υπαρχει εξοπλισμος με τις ιδιες δυνατοτητες για να φτασουν αυτες τις εμβελειες κανουν κατι αυτες οι κεραιες για την δικια μου περιπτωση η να παω σε κατι πιο δυνατο πχ  NanoStation5 loco 

σας ευχαριστω εκ των προτέρων οσοι ενδιαφερθουν και μου απαντησουν

Δημοσ.

2 Loco M2 πάρε, είναι φθηνότερες και κάνουν την ίδια δουλειά (οι Μ5 είναι στα 5GHz αλλά μιας και θα είναι στο λίνκ δεν σε νοιάζει η συχνότητα (εκτός και αν γίνεται χαμός απο WiFi εκεί που είσαι)).

Μετά πάρε και καλώδια, ανέβασε τα σε ταράτσες, σημάδεψε, στερέωσε τα και είσαι έτοιμος. Μπορείς να βάλεις και ένα AP στο σπίτι σου μετά για να έχεις και WiFi μέσα (αν δεν βολεύεσαι με σκέτο ethernet).

Υπάρχει και ένας οδηγός εδώ αν θες για το σετάρισμα.

Δημοσ.

το θεμα μου ειναι οτι στο αλλο κτηριο υπαρχει μονο το απλο ρουτερακι του οτε και δεν εχω την δυνατοτητα να κανω εκει καποια αλλαγη γιατι το εχει ξενος ο οποιος ναι μεν μου δινει τον κωδικο αλλα δεν θελει να κανει καποια αλλαγη σε ρουτερ και κεραιες για αυτο ρωταω αν υπαρχει κατι που να πιανει σημα αρκετα καλο στα 200 μ

Δημοσ.

Με απλό ρουτεράκι δουλειά στα 200 μέτρα δεν κάνεις μάλλον... Μπορείς να δοκιμάσεις καμιά κινέζικια κεραία μπας και πιάσει κάτι ή καμιά AirGrid αλλά θες και καθαρή οπτική... Δηλαδή ότι και να πάρεις πρέπει να το ανεβάσεις απάνω όπου βλέπεις το σπίτι απέναντι.

Όταν ανέβεις στην ταράτσα με το κινητό σου βλέπει καθόλου το δίκτυο;

Δημοσ.

δεν το εχω δοκιμασει αλλα εχω την εντυπωση πως δεν πρεπει να το βλεπει το κινητο το δικτυο, στο κτηριο παντως εχει καλο σημα μεσα πανω κατω και αν βγεις απεξω μεχρι τα 20-25 μετρα το βλεπει το κινητο (μιλαμε για κτηριο το οποιο ειναι γραφεια μεσα και ειναι πανω κατω), σε περιπτωση που παρω μια κινεζικη και βλεπω ιχνος υπαρχει περιπτωση με μια καλυτερη να παρω σημα κανονικα?

Δημοσ.

Το WiFi πιάνει θεωρητικά μέχρι στα 100 μέτρα (και σε πολλά ρούτερ ακόμα λιγότερο), ειδικά τώρα που είναι μέσα το ρούτερ και δεν ξέρεις πόσους τοίχους χτυπάει μέχρι να βγει έξω το σήμα όλα είναι σχετικά... Το οτι πιάνεις στα 20 μέτρα πάντως δεν είναι και το καλύτερο... 20<<<<<<200...

Οι κινέζικες κεραίες είναι πολύ δυνατές, αν δεν πιάσει και αυτή ξέγραψε το... Πάρε μόνο μία να είναι directional και με ευαίσθητο τσιπάκι.

Δημοσ.

Ποιο στικάκι; 

Το κάθε στικάκι έχει κάποιο ρεύμα που δίνει στην κεραία και μια κάποια ευαισθησία στο σήμα, αν δεν είναι πολύ καλό τσιπάκι δεν σου κάνει.

Δημοσ.

οκ φιλε μου να 'σαι καλα , σε ευχαριστω για τις πληροφοριες .......... θα δοκιμασω με μια απο τις κεραιες που προτεινες και θα τα ξαναπουμε για τα υπολοιπα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...