draculias Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Βοήθεια! το θέμα: έχω 2 φακέλους με ουκ ολίγες... χιλιάδες PDF αρχεία, εκ των οποίων πολλά είναι OCR και άλλα απλά σκαναρισμένα σαν απλό image (τα ποσοστα τους είναι δυστυχώς αδιευκρίνιστα...). Σχεδόν στο 80% το layout του εκάστοτε PDF είναι συγκεκριμένο (μια συγκεκριμένη τυποποιημένη φόρμα δηλαδή), δηλαδή standard headings με standard πεδία/values. Σκοπός είναι να γίνει extraction των πεδίων αυτών απο κάθε PDF σε ένα συγκεντρωτικό excel αρχείο, που θα περιλαμβάνει ως columns τα "κοινά" headings και από κάτω τα values αυτών από κάθε PDF. Τα βήματα μου όπως το έχω στο μυαλό μου είναι 1) να γίνουν όλα combine σε ένα PDF ενιαίο αρχείο 2) να περαστεί σε όλα, μια και καλή, OCR ιδιότητα για να έχω text recognition 3) να γίνουν μετά document split, διατηρώντας το αρχικό τους filename (προ-combine κατάσταση), στην περίπτωσή μου το αρχικό τους μοναδικό Barcode ως αριθμό Όλα τα παραπάνω 3 βήματα με Acrobat Pro. Ακολούθως, αφού θα είναι έτοιμα πια στην απαιτούμενη κατάσταση τα PDF, χρειάζομαι/ψάχνω προγραμματάκι (όσο πιο απλό είναι δυνατόν, καθότι μη-προγραμματιστής) που θα θέσω χειροκίνητα (ή όχι) τα πεδία από τα PDF και να γίνουν extracted ή imported σε ένα συγκεντρωτικό excel. Έχουμε καμιά ιδέα φίλτατοι για κάποιο πρόγραμμα για όλες αυτές τις ενέργειες ή έστω για το τί χρειάζεται μετά το βήμα 3 ??? Μπορεί να είναι και απλή η λύση... το μυαλό έχει κολλήσει δυστυχώς προς το παρόν...Μέχρι στιγμής παιδεύομαι με ένα που βρήκα στο net εν ονόματι A-PDF Data Extractor με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα... Όποιος μπορεί να προτείνει κάτι, θα ήμουν ευγνώμων... Το πρόγραμμα που είχε αρχικά imported τα PDF αυτά δεν υφίσταται πλέον, διότι η εταιρία που το παρείχε τερμάτισε τη συνεργασία (εμείς κάναμε απλά online διαχείριση της εφαρμογής (από εξωτερικό) αλλά έχω τοπικό backup από τα τεράστιο αυτό όγκο από τα PDF (χύμα τα αρχεία), δεν μπορώ όμως πια να κάνω export excel report με τα αντίστοιχα attributes των αρχείων αυτών. τη καλημέρα μου και ευχαριστώ για την όποια βοήθεια προκύψει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα