Προς το περιεχόμενο

Καθαροτητα ελληνικης βενζινης

arxangelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπον εχω την εξης απορια και δεν ξερω αν το εχει προσεξει και κανεις αλλος, αλλα η ποιοτητα της ελληνικης βενζινης εχει πεσει δραματικα τα τελευταια δυο χρονια.

Επειδη κανω μεγαλες αποστασεις καθημερινα εχω προσεξει οτι παλια με 12 λιτρα εκανα περιπου 200 χλμτρ ενω τωρα και ΕΑΝ το βενζιναδικο ειναι καλο μου βγαζουν τα 12 λιτρα με το ζορι 160-165 χλμτρ .

Τωρα θα πει καποιος οτι φταιει το αμαξι...Παω συχνα και βουλγαρια και βαζω και απο κει βενζινη, ασχετως που ειναι πιο φθηνη τα 12 λιτρα μου βγαζουν 220-240 χλμτρ. Και το ξανα λεω μιλαω για λιτρα ασχετα με την τιμη (1,18 το λιτρο βαζω απο βουλγαρια)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το έτερο ήμισυ δουλεύει σε διυλιστήριο και από όσο ξέρω η ποιότητα της βενζίνης έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία 2-3 χρόνια γιατί ολοκληρώθηκε ένα έργο αναβάθμισης του διυλιστηρίου που πλέον το καθιστά το πιό μεγάλο και σύγχρονο στα βαλκάνια. Δεν ξέρω από ποιό πρατήριο βάζεις στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία, αλλά έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να σε κλέβουν αυτοί? 'Η μήπως βάζεις 100 οκτανίων στην Βουλγαρία και απλή εδώ? Η εταιρεία πετροχημικών στην οποία αναφέρομαι παρέχει μεγάλο ποσοστό καυσίμων σε Ελλάδα και Βουλγαρία πάντως.

• Like 1

<p>Ο βενζινας παιζει μεγαλο ρολο.Απο τα διυληστηρια μπορει να φευγει καλη αλλα ειτε ο βενζινας ειτε ο οδηγος του βυτιου μαζι με τον βενζινα μπορει να την κανουν την π@@.Επισης πολλα βενζιναδικα πανε με δικα τους βυτια που μπορει μεσα να εχουν σκουπιδια η να τα αφηνουν πολλες ωρες μεχρι να τα ριξουν στις δεξαμενες και πεφτει η ποιοτητα μεσα στην ζεστη</p>

Θεωρώ ότι αν ειναι πραγματικές οι διαφορές στα χλμ που αναφέρεις ότι βγάζεις (+25% δηλαδή η μία βενζίνη από την άλλη) και αν πραγματικά ήταν τόσο κατώτερη/χειρότερη θα σου "έδειχνε" και άλλα (μηχανικά) θέματα (πχ στο πως "τραβάει")

• Like 1

Λοιπον εχω την εξης απορια και δεν ξερω αν το εχει προσεξει και κανεις αλλος, αλλα η ποιοτητα της ελληνικης βενζινης εχει πεσει δραματικα τα τελευταια δυο χρονια.

Επειδη κανω μεγαλες αποστασεις καθημερινα εχω προσεξει οτι παλια με 12 λιτρα εκανα περιπου 200 χλμτρ ενω τωρα και ΕΑΝ το βενζιναδικο ειναι καλο μου βγαζουν τα 12 λιτρα με το ζορι 160-165 χλμτρ .

Τωρα θα πει καποιος οτι φταιει το αμαξι...Παω συχνα και βουλγαρια και βαζω και απο κει βενζινη, ασχετως που ειναι πιο φθηνη τα 12 λιτρα μου βγαζουν 220-240 χλμτρ. Και το ξανα λεω μιλαω για λιτρα ασχετα με την τιμη (1,18 το λιτρο βαζω απο βουλγαρια)

Αν έφταιγε η ποιότητα καυσίμου, πρώτα θα έβλεπες διαφορά στην απόδοση και μετά στην κατανάλωση. Δεν υπάρχει περίπτωση ο κινητήρας σου να δουλεύει το ίδιο καλά και με τις δύο βενζίνες, αλλά με τη μία να καίει 50% παραπάνω...

Ίσως έχει αλλάξει ο τρόπος που οδηγείς, οι περιοχές που κινείσαι, η κατάσταση του αυτοκινήτου γενικότερα, μη ακρίβεια στις μετρήσεις σου, κλέψιμο από τα πρατήρια κτλ. Έχε υπόψιν επίσης ότι στα ταξίδια η κατανάλωση είναι πάντα μικρότερη.

• Like 1

το αμαξι ειναι γεγονος οτι με την βουλγαρικη βενζινη τραβαει καλυτερα

το χουμε τσεκαρει και με εναν φιλο οπου του εφερα βενζινη και εβαλε στο παπι του οπου την διαφορα εκει την καταλαβαινεις πιο ευκολα και οντως τραβουσε καλυτερα και μιλαμε για 95αρα βενζινη.

Μόνο εαν πάρεις δείγμα και το πας για έλεγχο μπορείς να είσαι 100% σίγουρος για την ποιότητα της βενζίνης.Δεν υπάρχει άλλος τρόπος δυστυχώς.

Δες εδώ

• Like 3

Εγω εβαλα σε ενα βενζιναδικο, σαββατο πχ, την κυριακη βαλανε αλλα δεκα αμαξια που τους εβγαλε τσεκ στην μηχανη και το κλεισανε την ιδια μερα...ημουν τυχερος, δεν προλαβε να κανει την μπινια δεν ξερω.

Ενα θα σας προτεινω, μονο απο δυο τρια βενζιναδικα να βαζετε και ας εχουν λιγο τσιμπισμενη τιμη..

• Like 1

Το χειρότερο με τα βενζινάδικα είναι το νερό στις δεξαμενές. Ειδικά σε περιοχές που έχει υγρασία πολύ το χειμώνα. Συνήθως οι βενζινάδες δε κάνουν ποτέ απονέρωση της βενζίνης. Τώρα για τα στερέα τα αμάξια έχουν φίλτρα ακριβώς γι αυτό το λόγο. Νεροπαγίδες όμως τα βενζινοκίνητα δεν έχουν απ όσο ξέρω...

Πάντως τους τελευταίους 2 μήνες που ξεκίνησα να βάζω ΕΓΩ βενζίνη στο αυτοκίνητο έχει μειωθεί κατά ΠΟΛΥ η κατανάλωση. Τώρα η ποιότητα άλλαξε, το πόδι μου άλλαξε; Κανείς δεν ξέρει..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...