fatsas2222 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Θα πάρω νέο pc από το e-shop. Να τους πω να μου τον συναρμολογίσουν???
axouu Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Ε αφού είναι δωρεάν (έτσι ξέρω) για κάποιον που δεν ξέρει να φτιάχνει ένα pc ναι αξίζει.
fatsas2222 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Ε αφού είναι δωρεάν (έτσι ξέρω) για κάποιον που δεν ξέρει να φτιάχνει ένα pc ναι αξίζει. Απλά έχω δει posts που λένε ότι τους βάζαν μεταχειρισμένα κομμάτια, δεν έχει cable managment, κάτι δεν έχει μπει καλά κλπ. Όμως άμα ξέρω να συναρμολογώ υπολογιστή αξίζει να τον συναρμολογίσω εγώ??
axouu Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Απλά έχω δει posts που λένε ότι τους βάζαν μεταχειρισμένα κομμάτια, δεν έχει cable managment, κάτι δεν έχει μπει καλά κλπ. Όμως άμα ξέρω να συναρμολογώ υπολογιστή αξίζει να τον συναρμολογίσω εγώ?? Ναι για να κάνεις καλύτερο cable management. Υπάρχουν πολλοί οδηγοί/βίντεο στο ίντερνετ που το κάνουν ακόμα πιο εύκολο.
blueangel3 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 εγώ έιχα πάρει στο παρελθόν απο το e-shop νέο pc και τους είχα πει να μου το συναρμολογίσουν αυτοί. κανένα πρόβλημα, μια χαρά ακόμη το έχω...νομίζω αξίζει ουτε να κάθεσαι να παιδεύσαι εκτός αμα θες τόσο πολύ να συναρμολογίσεις εσύ που δεν είναι και τίποτα δύσκολο...
paylidis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 προσωπικα δε θα την εμπιστευόμουν... καλύτερα να έρθουν σφραγισμένα όλα και να πάρεις ενα φιλο σου να τον κερασεις ένα καφε ή ενα πιτσιρικά τεχνικο και να του δώσεις εν χαρτζιλίκι για τη μια ωρα που θα φάτε... Επίσης για τη συναρμολόγηση απαιτουν επιπλέον χρόνο (εχω διαβασει για έως και βδομάδα)
fatsas2222 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 προσωπικα δε θα την εμπιστευόμουν... καλύτερα να έρθουν σφραγισμένα όλα και να πάρεις ενα φιλο σου να τον κερασεις ένα καφε ή ενα πιτσιρικά τεχνικο και να του δώσεις εν χαρτζιλίκι για τη μια ωρα που θα φάτε... Επίσης για τη συναρμολόγηση απαιτουν επιπλέον χρόνο (εχω διαβασει για έως και βδομάδα) Πιθανότατα αυτό θα κάνω. Έχω έναν γνωστό ο οποίος μπορεί να με βοηθήσει. Ευχαριστώ πολύ (σε όλους)!!!!!
centouno Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Τα μόνα αρνητικά είναι 2-3 επιπλέον ημέρες παράδοσης, εμπορική μέτριας ποιότητας θερμοαγώγιμη παστα και πολύ πρόχειρο cable management με δεματικά. Δεν πιστεύω αυτό που αναφέρεις πως άκουσες για μεταχειρισμένα κομμάτια μπορείς να το επαληθέυσεις όμως με τα σειριακά των parts. 1
DTsuras Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δεν πιστεύω αυτό που αναφέρεις πως άκουσες για μεταχειρισμένα κομμάτια μπορείς να το επαληθέυσεις όμως με τα σειριακά των parts. Πώς ακριβώς το κάνεις αυτό?
big7 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 υποθέτω με τους serial numbers που θα βρεις στα κουτιά των εξαρτημάτων που θα σου δώσουν. Εγώ επέλεξα να μου το συναρμολογήσουν αυτοί και έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Αν τύχει και κάποιο από τα εξαρτήματα δεν είναι άμεσα διαθέσιμο αυτοί συναρμολογούν τον υπολογιστή και απλά περιμένουν να έρθει το εξάρτημα που λείπει και να το προσθέσουν, δηλαδή αν κάποιο εξάρτημα δεν είναι ετοιμοπαράδοτο ο χρόνος συναρμολόγησης εκμηδενίζεται. Αν όλα τα εξαρτήματα είναι ετοιμοπαράδοτα θα χρειαστεί 2-3 μέρες αλλά πιστεύω ότι αξίζει. Η συναρμολόγηση δεν είναι και τόσο εύκολη αν δεν το έχεις ξανακάνει. Κι αν στραυώσεις κάποιο από τα pin της μητρικής όταν βάζεις τον επεξεργαστή? Αν υποθέσουμε ότι βάζεις καλύτερης ποιότητας πάστα, το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο αν βάλεις περισσότερη απ'ότι χρειάζεται, και είναι πολύ πιθανό αν είσαι άπειρος. Αν μπερδέψεις τα καλώδια και βάλεις το καλώδια του pci-e στη θύρα ρεύματος της μητρικής και τα κάψεις όλα? Αν δεν βάλεις σωστά τους αποστάτες της μητρικής και πάλι τα κάψεις όλα? Ακόμα ακόμα, αν έχεις παραγγείλει κουτί που δεν χωράει η κάρτα γραφικών σου? (αυτοί το βλέπουν κατά τη συναρμολόγηση και σε προειδοποιούν) Τέλος, όταν το συναρμολογούν, τρέχουν ορισμένα τεστ και ελέγχουν αν όλα τα εξαρτήματα λειτουργούν κανονικά. Μόνο και μόνο για αυτό αξίζει να στο συναρμολογήσουν αυτοί πιστεύω. Αν σου έρθει κάποιο ελλατωματικό κομμάτι και αποφασίσεις να τον συναρμολογήσεις εσύ, άντε βγάλε άκρη ποιο απ' όλα χάλασε, να το στείλεις σε αυτούς πίσω και να περιμένεις πότε θα σου στείλουν άλλο. Επίσης έχω την εντύπωση ότι όταν στον συναρμολογούν αυτοί θεωρείται δικός τους ο υπολογιστής και έχεις εγγύηση eshop για όλο το μηχάνημα με άμεση επισκευή για κάμποσα χρόνια
DTsuras Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 υποθέτω με τους serial numbers που θα βρεις στα κουτιά των εξαρτημάτων που θα σου δώσουν. Και που ξερεις οτι τα κουτια που θα σου δωσουν ηταν σφραγισμενα και δεν ηταν μεταχειρισμετα?
fatsas2222 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 υποθέτω με τους serial numbers που θα βρεις στα κουτιά των εξαρτημάτων που θα σου δώσουν. Εγώ επέλεξα να μου το συναρμολογήσουν αυτοί και έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Αν τύχει και κάποιο από τα εξαρτήματα δεν είναι άμεσα διαθέσιμο αυτοί συναρμολογούν τον υπολογιστή και απλά περιμένουν να έρθει το εξάρτημα που λείπει και να το προσθέσουν, δηλαδή αν κάποιο εξάρτημα δεν είναι ετοιμοπαράδοτο ο χρόνος συναρμολόγησης εκμηδενίζεται. Αν όλα τα εξαρτήματα είναι ετοιμοπαράδοτα θα χρειαστεί 2-3 μέρες αλλά πιστεύω ότι αξίζει. Η συναρμολόγηση δεν είναι και τόσο εύκολη αν δεν το έχεις ξανακάνει. Κι αν στραυώσεις κάποιο από τα pin της μητρικής όταν βάζεις τον επεξεργαστή? Αν υποθέσουμε ότι βάζεις καλύτερης ποιότητας πάστα, το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο αν βάλεις περισσότερη απ'ότι χρειάζεται, και είναι πολύ πιθανό αν είσαι άπειρος. Αν μπερδέψεις τα καλώδια και βάλεις το καλώδια του pci-e στη θύρα ρεύματος της μητρικής και τα κάψεις όλα? Αν δεν βάλεις σωστά τους αποστάτες της μητρικής και πάλι τα κάψεις όλα? Ακόμα ακόμα, αν έχεις παραγγείλει κουτί που δεν χωράει η κάρτα γραφικών σου? (αυτοί το βλέπουν κατά τη συναρμολόγηση και σε προειδοποιούν) Τέλος, όταν το συναρμολογούν, τρέχουν ορισμένα τεστ και ελέγχουν αν όλα τα εξαρτήματα λειτουργούν κανονικά. Μόνο και μόνο για αυτό αξίζει να στο συναρμολογήσουν αυτοί πιστεύω. Αν σου έρθει κάποιο ελλατωματικό κομμάτι και αποφασίσεις να τον συναρμολογήσεις εσύ, άντε βγάλε άκρη ποιο απ' όλα χάλασε, να το στείλεις σε αυτούς πίσω και να περιμένεις πότε θα σου στείλουν άλλο. Επίσης έχω την εντύπωση ότι όταν στον συναρμολογούν αυτοί θεωρείται δικός τους ο υπολογιστής και έχεις εγγύηση eshop για όλο το μηχάνημα με άμεση επισκευή για κάμποσα χρόνια Όμως όταν το συναρμολογήσεις εσύ, θα κάνεις καλύτερο cable managment και άμα ξέρεις να συναρμολογείς υπολογιστή θα ξέρεις που μπαίνουν τα καλώδια του τροφοδοτικού. Επίσης δεν γίνεται να μπερδέψεις τα καλόδια pci-e με της μητρικής. Ακόμα άμα πάρεις atx μητρική πρέπει να πάρεις mid/atx κουτί. Άμα το προσέξεις αυτό, σχεδόν πάντα χωράει και η κάρτα γραφικών. Τελικά θα το συναρμολογήσω μόνος μου με ένα φίλο που έχει συναρμολογίσει πολλούς υπολογιστές και έχει πιο πολλές γνώσεις για τους υπολογιστές.
qsis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Και που ξερεις οτι τα κουτια που θα σου δωσουν ηταν σφραγισμενα και δεν ηταν μεταχειρισμετα? ποια η πιθανότητα να είχαν όλα τα parts σου μεταχερισμένα σε στοκ? και ποιος ο λόγος να έχουν μεταχειρισμένα γενικά; εγώ προσωπικά θα τον έφτιαχνα μόνος μου και για τη χαρά της συναρμολόγησης, σε φίλο μου που πήρε pc πρόσφατα και του διάλεξα κομμάτια του τα πήρα όλα από το msystems για να του το φτιάξουν αυτοί (εγώ βαριόμουν) και είχαν κάνει αρκετά αξιοπρεπή δουλειά θα έλεγα (και του έδωσαν και όλα τα κουτιά πίσω και δε τον καθυστέρησαν καθόλου σε μέρες, διαλέγαμε βέβαια και πράγματα σε απόθεμα) σε μεγάλες αλυσίδες είναι λίγο λαχείο το πού θα πέσεις... έχω δει υποδειγματικές δουλειές έχω δει και τελείως απαράδεκτες καταστάσεις..
DTsuras Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 ποια η πιθανότητα να είχαν όλα τα parts σου μεταχερισμένα σε στοκ? και ποιος ο λόγος να έχουν μεταχειρισμένα γενικά; Επηδει ειναι επιχειρηση και οι καταναλωτες δεν αγοραζουν μεταχειρισμενα προιοντα.Απλα οπου βρουνε ευκαιρια τα πετανε για να τα ξεφορτωθουν. Τι ακριβως νομιζεις τα κανουν τα μεταχειρισμενα οταν τα περνουν πισω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα