Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω τα φωτα σας. Εβαλα καινουρια λαστιχα στο αμαξι πριν λιγους μηνες και ηρθε η ωρα για να βαλω αερα. Νομιζω οτι παρααργησα για να πω την αληθεια. Τα λαστιχα ειναι τα continental sport contact 5 (  195/50 R15 ) και το αμαξι ειναι ενα mercedes a140.

Ξερετε ποσο αερα πρεπει να βαλω; Ειμαι τελειως ασχετος..

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θελω τα φωτα σας. Εβαλα καινουρια λαστιχα στο αμαξι πριν λιγους μηνες και ηρθε η ωρα για να βαλω αερα. Νομιζω οτι παρααργησα για να πω την αληθεια. Τα λαστιχα ειναι τα continental sport contact 5 (  195/50 R15 ) και το αμαξι ειναι ενα mercedes a140.

Καπου στο αυτοκινητο συνηθως στην κολωνα αναμεσα τις δυο αριστερες  πορτες ή και στην ταπα της βενζινης εχω δει που λεει ο κατασκευαστης ποσο αερα βαζουμε αναλογα τα ατομα και το φορτιο του αυτοκινητου

Αν εχεις το βιβλιαρακι του θα το λεει κι εκει .Μαλλον αργησες ομως αν ειναι καποιοι μηνες να το ελεγξεις . Λογικα εκει που στα περασαν ηξεραν ποσο αερα να βαλουν

• Like 1
Δημοσ.

Λογικα βαζεις 32 πιεση οπως συνηθως σε ολα τα ελαστικα των αυτοκινητων.Ποσους μηνες τα εβαλες τα λαστιχα και ακομα δεν εχεις κοιταξει τον αερα?Το λιγοτερο μαι φορα τον μηνα να ελεγχεις γιατι μπορει να χει μπει καμια προκα και να χανει σιγα σιγα

Δημοσ.

Μιλαμε πανω απο μισο χρονο.. Ξεχαστηκα τελειως.. Στο πινακακι λεει διαφορετικη πιεση για το καθε λαστιχο.. Υπερβολη μου φαινεται. Στα παλια λαστιχα εβαζα 30.

Δημοσ.

Μιλαμε πανω απο μισο χρονο.. Ξεχαστηκα τελειως.. Στο πινακακι λεει διαφορετικη πιεση για το καθε λαστιχο.. Υπερβολη μου φαινεται. Στα παλια λαστιχα εβαζα 30.

Διαφορετικη πιεση στα εμπρος απο τα πισω ειναι λογικο .Οχι ομως για καθενα ξεχωριστα διαφορετικη.

Δημοσ.

Λεει 38 για το ενα, 32 για τα αλλα δυο, και 30 για το τελευταιο αν θυμαμαι καλα.. Εγω τα εβαλα ολα 30-32.. Θα εχω θεμα;

Δημοσ.

Λεει 38 για το ενα, 32 για τα αλλα δυο, και 30 για το τελευταιο αν θυμαμαι καλα.. Εγω τα εβαλα ολα 30-32.. Θα εχω θεμα;

Καπου κανεις λαθος . Τουλαχιστον ανα δυο (μπροστινα ή πισινα ) λαστιχα πρεπει να εχουν την ιδια πιεση .Πηγαινε σε ενα βενζιναδικο και θα το δουν .

Δημοσ.

Επηδει ειναι σχετικα χαμηλο προφιλ 50αρι και εχει φοβο στις λακουβες 32 πσι( κοκκινο)η 2.2 βαρ (μαυρο)και ελενχος τακτικα..... σε ολα τα λαστιχα το ιδιο.

Δημοσ.

Κάτι καταλαβαίνεις λάθος. Δεν γίνεται αυτό που λες ! Γενικά θα βάλεις όσο αέρα λέει το πινακάκι του κατασκευαστή του αυτοκινήτου σου και μόνο !!

Εμένα λέει ίδια πίεση σε όλα τα λάστιχα 31-33 psi  (31 όταν δεν φορτώνεται γενικά. 33 όταν έχει μέσα 4 άτομα και γεμάτο πορτ παγκάζ) εγώ βάζω 32

• Like 1
Δημοσ.

Κάτι καταλαβαίνεις λάθος. Δεν γίνεται αυτό που λες ! Γενικά θα βάλεις όσο αέρα λέει το πινακάκι του κατασκευαστή του αυτοκινήτου σου και μόνο !!

Εμένα λέει ίδια πίεση σε όλα τα λάστιχα 31-33 psi  (31 όταν δεν φορτώνεται γενικά. 33 όταν έχει μέσα 4 άτομα και γεμάτο πορτ παγκάζ) εγώ βάζω 32

Μπορει να λεει την ιδια πιεση παντου αλλα μπορει να λεει και διαφορετικη απο μπρος σε σχεση με πισω.

Δημοσ.

Μηπως επηρεαζει το γεγονος οτι εχει μπροστινη κινηση;

Και εσύ τώρα έχεις δίπλωμα οδήγησης υποτίθεται....Δεν ξέρεις τί σου γίνεται!

Δημοσ.

Και σεις όλοι έχετε υπολογιστή, δεν σας κράζω όμως

Για να απαντήσω σοβαρά, οδηγός = χειριστής. Δεν είνα υποχρεωμένος κάποιος να ξέρει παραπάνω από το να χειρίζεται το όχημα και να πηγαίνει απο το Α σημείο στο Β. 

Οι λαστιχάδες και οι μηχανικοί κλέφτες θα γίνουν;

ΥΓ πριν προλάβετε, τα του αυτοκινητου μου τα μπόλιασε ο πατέρας από μικρό, άσχετο αν εγώ κάνω κάτι ΜΟΝΟ οταν υπάρχει ανάγκη 

Δημοσ.

Για να απαντήσω σοβαρά, οδηγός = χειριστής. Δεν είνα υποχρεωμένος κάποιος να ξέρει παραπάνω από το να χειρίζεται το όχημα και να πηγαίνει απο το Α σημείο στο Β. 

ΥΓ πριν προλάβετε, τα του αυτοκινητου μου τα μπόλιασε ο πατέρας από μικρό, άσχετο αν εγώ κάνω κάτι ΜΟΝΟ οταν υπάρχει ανάγκη 

οδηγός = χειριστής

Δεν φτανει αυτο...Πρεπει να ξερει εστω ελαχιστα βασικα που δεν απαιτουν τεχνολογικες γνωσεις .Οπως το ποτε τελειωνει το καυσιμο ή αν ανεβασει θερμοκρασια το αμαξι να το σβησει και να φωναξει τεχνικο .

Στο προφιλ σου λες 28 χρονων και οχι 68 που πρωτοπηρε αμαξι

Δημοσ.

Έτσι όπως τα λες είναι.Δεν πρέπει ποτέ να κάνουμε έναν τυπικό έλεγχο εμείς.

Άλλα να πηγαίνουμε στον λαστιχά να ελεγξει τον αέρα.

Και στον μηχανικό να ελέγχει τα λάδια και αν θέλει συμπλήρωμα.

----Και στον βενζινοπώλη να δει αυτός αν άδειασε το ντεπόζιτο και χρειαζόμαστε βενζίνη. :-D

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...