pananton Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Θα μπορούσα να βρω κάπου έτοιμα (με source code) απλά project σε java με σύνδεση σε βάση (όποια και αν είναι αυτή) για απλές λειτουργίες όπως για παράδειγμα bookstore με customers χωρίς πολλά - πολλά. Απλά ένα register, ένα προφίλ του customer, και να μπορεί να κάνει κράτηση βιβλία. Δεν μας ενδιαφέρει το design και δεν το έχω καθόλου με αυτά.Αν το swing είναι free θα βόλευε να χρησιμοποιούσαμε αυτό το API? ίσως κάποιο άλλο? IDE μάλλον το eclipse, οπότε ίσως να βολεύει και το window builder. σωστά? Προορίζεται για φοιτητή να τριφτεί λίγο στην περίοδο των διακοπών. Απλά να υπήρχε και ένα tricky part (ίσως σε database level ή design pattern) και όχι τόσο σε java-coding για να αποφύγουμε από το "learn just to code in java" και να προσανατολιστούμε σε object-oriented THINKING. με ένα πρόχειρο search είδα το http://1000projects.org/ αλλά δεν ανοίγει... deadlines κλπ δεν υπάρχουν ούτε τις γνώσεις γνωρίζω του παιδιού απλά αν μπορώ να βρω κάπου έτοιμα project θα τα έφερνα στα μέτρα μου... Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας.
visualizer Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δάσκαλος είσαι ; μπορείς να βρεις πολλές εργασίες αλλά στα αγγλικά .. δεν νομίζω πως είναι αυτό το θέμα.Το θέμα είναι να γνωρίζεις το επίπεδο του φοιτητή για να του δώσεις κάτι στα μέτρα του . Η Swing δωρεάν είναι αφού περιλαμβάνεται στις βασικές βιβλιοθήκες της java ..καλύτερη επιλογή για μένα θα ήταν javafx μιας και το γραφικό περιβάλλον είναι ομορφότερο. Επίσης για βάση δεδομένων μπορείς να κοιτάξεις την sqlite .
pananton Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 ok για την sqlite..καλή εναλλακτική! όχι δεν είμαι δάσκαλος..web developer (και μάλιστα junior) και η επαφή με java ήταν στα φοιτητικά μου χρόνια. Όμως δεν μου περισσεύει καθόλου χρόνος και θέλει το παιδί να ξεκινήσει κάτι μόνος του απλά να έχει εμένα σαν guidance και γενικά discussion σε issues που σίγουρα θα προκύπτουν από βασικά μέχρι και advanced... για αυτό θα ήθελα κάτι έτοιμο γιατί δεν θα έχω το χρόνο να το ψάχνω μόνος μου, να το κατανοήσω, να το δω ότι δουλεύει και να του το δώσω να το καταλάβει..ενώ αν έχω πρόσβαση σε κώδικα (και βλέπω πως γίνεται το κάθετι) θα έχω και εγώ ένα προσανατολισμό ειδικά σε θέματα GUI που σε java δεν το θυμάμαι καν...μόνο swing θυμάμαι να είχα δουλέψει (φοιτητής τώρα κατάλαβες...copy paste) με το που έχω μία πρώτη συζήτηση με τον άνθρωπο και δω σε τι level βρίσκεται τότε σίγουρα θα έχω και εγώ καλύτερη εικόνα (χάρη σε οικογενειακό φίλο κάνω)
visualizer Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Αμα έχεις χρόνια να ασχοληθείς με java δεν νομίζω πως θα είσαι σε θέση να τον βοηθήσεις εφόσον αναφέρεις πως είσαι αρχάριος σε επίπεδο web developing .Αρχικά θα ήθελα να τονίσω πως θεωρώ ότι ο τρόπος που πας να προσεγγίσεις το θέμα είναι λανθασμένος.Δίνωντας στο παιδί ένα μάτσο κώδικα πολύ προχωρημένο για το επίπεδο του περισσότερο κακό θα του κάνει παρά καλό.Εγώ προσωπικά πρώτα θα έβλεπα το επίπεδο που βρίσκεται και σε τι ακριβώς θέλει βοήθεια ,θέλει να αρχίσει μιά δική του εργασία ? θέλει να τον προσανατολήσεις απο που να αρχίσει ? Εσύ απ'οτι καταλαβαίνω θες να του δώσεις να κάνει μια εργασία για να εξασκιθεί ? Αν αυτή είναι η περίπτωση τότε οπως θα γνωρίσεις και εσύ υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να κάνεις μία εργασία ..το 97% αυτών των τρόπων λειτουργούν μιά χαρά αλλά θεωρούνται λάθος απο άποψη σχεδιασμού .Θεωρείς ότι θα είσαι σε θέση να εξηγήσεις για ποιόν λόγο κάτι που λειτουργεί είναι λάθος ?
pananton Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 αρχικά να σε ευχαριστήσω που αφιερώνεις χρόνο και μου απαντάς. Ναι συμφωνώ μαζί σου , δεν είχα σκοπό να του δώσω κάτι έτοιμο ή να του πω κάνε κάτι το οποίο θα δουλεύει 100% γιατί δεν είμαι καθηγητής να κρίνω τον κόπο του ανθρώπου, και πιστεύω πως δεν θα κερδίσει κάτι από αυτό. Αυτό που σκεφτόμουν είναι να έχω εγώ στα χέρια μου κάτι που δουλεύει (για αυτό και στο πρώτο post ζήτησα πρόσβαση σε source code. κυρίως σε gui γιατί δεν το 'χω) και αναλόγως τις δυνατότητες του να έκοβα κάποια parts (ίσως methods, αρκετές classes, interfaces) τόσο σε java όσο και sql scripts και να τα φτιάχναμε μαζί...(σε φάση θα παίρνει αυτό το Input Και περιμένω αυτό το output.) και στο τέλος αφού δούμε core code τότε να σκεφτόμασταν αν θα μπορούσε αρχικά να σχεδιαστεί καλύτερα (κώδικας και βάση) προς όφελος unit-testing, extensibility κλπ...όσο για το αν μπορούσα να του εξηγήσω κάτι που δουλεύει αν είναι λάθος σαφή απάντηση δεν υπάρχει, όσο ζεις μαθαίνεις ειδικά τέτοια ζητήματα. τουλάχιστον θα το ψάχνουμε μαζί.σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι να υπάρχει προβληματισμός, κριτική σκέψη και συζήτηση, όχι τόσο java + sql tutorial... αν έχεις να προτείνεις κάποιο τρόπο ή θεωρείς ότι το έχω πιάσει τελείως στραβά παρακαλώ εξέφρασε την γνώμη σου ελεύθερα. όλο αυτό θα κρατήσει για περίπου 2-3max βδομάδες καθημερινά εκτός ΣΚ για περίπου 2 ώρες. σκοπός είναι να μπει (αν δεν εχει μπει) στο object-oriented και db design.
visualizer Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 O καθένας μαθαίνει διαφορετικά οπότε το να σου πω ότι ο τρόπος σου είναι λάθος πριν καν τον δοκιμάσεις δεν θα στέκει .Το λάθος θα είναι να του δώσεις κάτι πολύ προχωρημένο όπως ανέφερα και πριν για αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο να καταλάβεις τι επίπεδο γνώσεων έχει .Ξέρω πολλά άτομα που μίσησαν-παράτησαν τον προγραμματισμό γιατί πολύ απλά έβλεπαν πολύ προχωρημένα πράγματα που τους φαινόταν παλούκια ( που ήταν απολύτως φυσιολογικό ) και βγάλανε το συμπέρασμα ότι ο προγραμματισμός δεν είναι για αυτούς.Εγώ θα σου πρότεινα να κατεβάσεις ένα βιβλιο της java απο το ιντερνετ ( καλώς η κακώς δεν λεει να αγοράσεις βιβλίο για αυτήν την δουλειά ) να βρεις προγράμματα από εκεί μέσα και να εφαρμόσεις τον τρόπο που αναφέρεις , έτσι θα είσαι σε καλύτερη θέση αφού στα περισσότερα βιβλία υπάρχουν αναλυτικές εξηγήσεις πάνω στον κώδικα , τέτοιες εξηγήσεις δεν υπάρχει περίπτωση να τις βρεις σε έτοιμα προγράμματα από το ίντερνετ.
pananton Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 τώρα που το λες έχω βιβλίο του Deitel νομίζω 6th Edition. θυμάμαι ότι από εκεί είχα μάθει πολλά πράγματα κάποτε..καιρός να το ξεσκονίσω...σε ευχαριστώ πολύ και όταν έχω νεότερα θα ενημερώσω
Xvipes Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 CRUD σε Java ψάχνεις ή κτλβαίνω λάθος? Κάτι τέτοιο δλδ σε βοηθάει? http://www.codejava.net/java-se/jdbc/jdbc-tutorial-sql-insert-select-update-and-delete-examples
pananton Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 σωστά κατάλαβες xvipes...ωραίο και συγκεντρωτικό αυτό που μου έστειλες! πάντως θα ακολουθήσω και την συμβουλή του visualizer να "κρατήσω" την γραμμή κάποιου βιβλίου / και ίσως πιο advanced tutorial και θα το συνδυάσω με το δικό σου για επικοινωνία με βάση..είδωμεν! ευχαριστώ πάντως!
πc stratos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 https://www.youtube.com/watch?v=2i4t-SL1VsU τα δείχνει αναλυτικά το τι κάνει βήμα-βήμα στην περιγραφή του video παραθέτει το link με τον κωδικα 1
nucleus Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 https://docs.oracle.com/javase/tutorial/ Creating Graphical User Interfaces Creating a GUI with Swing — A comprehensive introduction to GUI creation on the Java platform. Creating a JavaFX GUI — A collection of JavaFX tutorials. Specialized Trails and Lessons These trails and lessons are only available as web pages. JDBC Database Access — Introduces an API for connectivity between the Java applications and a wide range of databases and data sources.
pananton Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 σας ευχαριστώ! ttc stratos όντως καλό! nucleus δυνατό tutorial φαίνεται θα το συμβουλευτώ σίγουρα γιατί θα χρειαστεί ακόμα και σε απλό UI! ωστόσο δεν έχω νεότερα από την όλη διαδικασία, ειδικά με τις τελευταίες εξελίξεις το μυαλό όλων είναι αλλού... θα αναφέρω νεότερα μόλις έχω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα