basileios Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Χαιρετώ το forum. Ήθελα να μοιράσω την εμπειρία μου σε αυτό θέμα . Μπορεί κάποιοι από εμάς να το έχουν συναντήσει και χωρίς να ξέρουνε κάτι παραπάνω να πετάνε την κονσόλα τους και να νομίζουν ότι έχει πεθάνει . Αν είμαστε μέσα στην εγγύηση τότε φυσικά το στέλνουμε στην εταιρία να μας το καλύψει, διαβάζοντας από διαφορά φόρουμ αυτό μπορεί να γίνει συνήθως με την χρήση των flashcard που έχουν την δυνατότητα να τρέξουν παιχνίδια κατεβασμένα από internet για το 3ds. και υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις από κολλημένο Hardware και αυτό από ότι έχω δει συνήθως στο ( wi-fi ).Η δική μου εμπειρία είναι με την χρήση flashcard και φυσικά ένα 3ds με χωρίς εγγύηση . Μετά από διαφορά πειράματα κάποια στιγμή το 3ds δεν ξανά άνοιξε . Μαύρη οθόνη και χωρίς να στέλνει τροφοδοσία πουθενά . Αυτό σήμαινε ένα θάνατο.Έτσι με βοηθό πάντα το google έψαξα μήπως και αν. Μετά από πάρα πολύ διάβασμα κάπου στο βάθος υπήρχε ένα φως μια ελπίδα . Άλλα βασική προϋπόθεση όλον αυτόν είναι να υπάρχει ένα backup από την Nand.Για αυτό να πω ότι βασικό πολύ βασικό είναι να υπάρχει αυτό το αρχείο χωρίς αυτό το 3ds είναι πραγματικά νεκρό, και ο λόγος είναι γιατί η Nand είναι μια και μοναδική για κάθε 3ds.Για αυτό το αρχείο υπάρχουν 2 τρόποι να το πάρουμε ο ένας είναι μέσα από μια flashcard οπού θα τρέξουμε το ανάλογο πρόγραμμα backup Nand, και τελειώνοντας θα έχει δημιουργήσει ένα αρχείο στην SD card του 3ds ένα αρχείο οπού θα λέγετε Nand.bin.Και υπάρχει και ένα 2 τρόπος που εδώ σε αυτον είναι και η ελπίδα σου μετά από ένα θάνατο. Δηλαδή , αν δεν έχουμε flashcard ο μονός τρόπος για να πάρουμε την nand είναι να ανοίξουμε την κονσόλα και με κάποιες κολλήσεις επάνω στην πλακέτα άλλα και με κάποια mod που κάνουμε να διαβάσουμε την nand κατευθείαν πάνω στην πλακέτα . Ο 2 τρόπος είναι δύσκολος άλλα και ο μοναδικός γιατί με τον ίδιο τρόπο αν έχει είδη πρόβλημα το 3ds το επαναφέρουμε να πω φυσικά ότι ένας άνθρωπος που δεν έχει εμπειρία σε κολλήσεις δεν αξίζει να δοκιμάσει γιατί μπορεί να χαλάσει τελείως την κονσόλα . Για αυτό προτείνεται την Hardware επέμβαση να την κάνει κάποιος με εμπειρία .Εγώ είχα κάνει backup την Nand.bin. Και έτσι το μονό που με έλειπε στην προσπάθεια μου ήταν να κάνω την επαναφορά.Στο παρακάτω link ( http://www.3dbrew.org/wiki/Hardware ) βλέπουμε που είναι τα pin για της κολλήσεις για να πάρουμε την Nand.bin η να την ξαναβάλουμε μέσα. Ανάλογα το τι μοντέλο έχουμε κοιτάμε και την ανάλογη φωτογραφία .Το site ( https://www.reboot.ms/forum/threads/guida-nand-dump-ripristino-via-hardware-per-tutti-i-3ds.207/) είναι αυτο που με βοήθησε αρκετά και με μετάφραση από google έβγαλα ακρη. Και φυσικα εδω ( http://gbatemp.net/threads/nand-flash-dump-3ds-xl.350668/ ) που ειναι και ισως το βασικο forum σε hack mod 3ds wii-wiiu. Να πω πως ότι κάνουμε το κάνουμε με δικό μας ρίσκο. Πάντα υπάρχει φόβος να καταστρέψουμε μια κονσόλα . Άλλα αν τα βήματα είναι προσεκτικά άλλα και πιστά στα βήματα των δημιουργών δεν υπάρχει κάποιος φόβος .Τέλος αφού είχα την nand.bin με το πρόγραμμα ( Win32DiskImager.exe ) κατάφερα να επαναφέρω το 3ds και να ανοίξει . Τα πράγματα που χρειαζόμαστε είναι απλα. Έναν ανταπτορα SD οπου τον ανοίγουμε να φανούνε τα ποδαράκια του, εκεί κολλάμε σε 4 σημεία που τα ίδια και προσεκτικά τα κολλάμε στο 3ds θα δείτε φωτογραφίες και θα καταλάβετε .Mod== ανταπτορας SD ==Καλώδια συνδεμένα στο 3ds= ένας card reader= , αφού έχουμε τελειώσει με της κολλήσεις της SD την συνδέουμε στον card reader και το card reader στο pc or laptop. Aφού είναι όλα επάνω ανοίγουμε το 3ds αν όλα πάνε κάλα ανοίγει και εμφανίζει μια μπλε οθόνη με αναφορά σφάλματος και πάνω και κάτω . Εκεί αν ψάξετε λίγο στο διαδίκτυο θα δείτε το πρόβλημα σας και από τι έγινε . Τώρα το μονό που έμεινε είναι ανοίξουμε το ( Win32DiskImager.exe ) και τρέχουμε το write και βάζουμε την nand.bin που έχουμε αποθηκευμένη . Θα αργήσει λίγο άλλα όταν τελειώσει θα έχετε επαναφέρει το 3ds από το θάνατο και από τα σκουπίδια .Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι με το λέτε , και εγώ απλός χρήστης είμαι άλλα η εμπειρία μας κάνει όλους καλύτερους . 1
VonLoutsos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Αν μπορείς να βοηθήσεις σε κάτι θα ΣΕ το πούμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα