vagg77 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Καλησπερα παιδια. Επειδη εχω ενα σχετικα παλιο λαπτοπ, θα σας παρουσιασω τα specs του και θα ηθελα να σχολιασετε τι τυχον upgrades θα ηταν εφικτο να κανω. Δεν κοιταζω απαραιτητα να ειναι τερμα gaming (δεν γινεται αλλωστε με αυτα που εχω), απλα θελω να μαθω τι μπορω να αλλαξω. Λοιπον, εχουμε και λεμε : System Name: Compaq Presario CQ61-430EV Windows Version: Microsoft Windows 7 Home Premium (x64)Processor Name: Pentium ® Dual-Core CPU T4400 @ 2.20GHz Video card Name: NVIDIA GeForce G 103M 1GBInstalled Memory: 2,00 GB DDR2 So-Dimm 800 MHZMemory Details : ΕΔΩHDD : 250 GBΣκεφτομουν το καλοκαιρι να αγορασω αλλη μια 2-ρα μνημη DDR2 και να παω στα 4 ( η RAM θα ειναι της μανας του αμα παρω). Οσον αφορα στην καρτα γραφικων, εχω διαβασει πως δυστυχως δεν μπορω να την αλλαξω. Επισης, υπαρχει και μια ιδεα για αγορα SSD 120 GB αντι τυχον αγορας HDD 500 GB.Αυτο μου με προβληματιζει ειναι οι διαφορες αποψεις που ακουω για το αν τελικα η μεγιστη μνημη ειναι στα 4GB η στα 8. Μερικοι λενε πως επειδη το μοντελο ειναι x64, μπορω μεχρι 8 ενω αν ηταν x32, θα μπορουσα μεχρι 4GB μεγιστη. Αλλοι λενε πως ειναι μεγιστη στα 4GB για το μοντελο. Δεν εχω βρει ακρη. Απο την αλλη, δεν εχω βρει 4-ρα DDR2 800MHz Hunix στην Ελλαδα (υπαρχει μονο στα 1333 MHz) και δεν ειναι καν SO-DIMM, οποτε ισως καταληξω απλα σε μια αλλη 2-ρα.Επισης, αν βαλω SSD και μια 2-ρα RAM ( εστω οτι το μεγιστο ειναι στα 4 GB ), θεωρειτε πως ειναι λιγο υπερβολικο να ψαξω και για αν μπορω να αλλαξω CPU? Πριν κατεβει η ιδεα για τον SSD, σκεφτομουν να αλλαξω επεξεργαστη και RAM.Εν τελει, τα αρχικα που σκεφτομαι ειναι 120 GB SSD αντι 500 HDD και μια 2-ρα RAM 2GB.Υ.Γ Αν βγαλω την ηδη υπαρχουσα μνημη, μπορω μετα να βαλω 2 μνημες στα 2GB καθεμια οποιασδηποτε εταιριας και συχνοτητας θελω? Εκει τι πρεπει να προσεξω?Ευχαριστω!!
l337 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 imo πιστεύω σε συμφέρει η αγορά καινούριου. Στο ερώτημα σου, το laptop σου σηκώνει έως 8 GB ram και όχι έως 4 (οι hynix DDR2 6400U είναι της πλάκας πάντως..) 1
vagg77 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δεν το θελω για βασικο gaming console, εχω PS3. Απλα θελο κατι decent και οπως ειναι τωρα, απο 2-3 λειτουργιες και πανω ταυτοχρονα, χωλαινει Μπορω να κρατησω των 250ρη, να βγαλω το DVD Writer και να βαλω SSD εκει?
l337 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δεν το θελω για βασικο gaming console, εχω PS3. Απλα θελο κατι decent και οπως ειναι τωρα, απο 2-3 λειτουργιες και πανω ταυτοχρονα, χωλαινει Εφόσον θέλεις να κρατήσεις το ίδιο pc, το μόνο που θα σου συνιστούσα είναι να αυξήσεις την μνήμη στα 4 gb τουλάχιστον και να καθαρίσεις το pc από ότι bloatware υπάρχει. δεν σου συνιστώ αλλαγή σκληρού ssd και cpu σε αυτό το pc. Θα σου κοστίσουν αρκετά και κατά την γνώμη μου δεν συμφέρει. Σε αυτή την περίπτωση δες σιγά σιγά (εσύ ξέρεις) την αγορά ενός καινούριου με όλα τα παραπάνω. Μπορω να κρατησω των 250ρη, να βγαλω το DVD Writer και να βαλω SSD εκει? Ρίξε μια ματιά εδώ 1
vagg77 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Ο SSD μπορει, εκτος απο καλυτερα loading times, να προσφερει λιγοτερο lagging σε games, η σε ξερω γω video rendering?
kataramenos32 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Με αυτή τη cpu και αυτή την κάρτα γραφικών ούτε gaming μπορείς να κάνεις ούτε video editing. Είχα ένα παρόμοιο μηχάνημα και ξέρω ότι ούτε στο low δεν έπαιζε. Από την άλλη αν το θες μόνο για browsing βάλε ένα Linux και άστο όπως είναι γιατί πραγματικά δεν αξίζει να δώσεις λεφτά 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα