tara493 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παίδες θα ήθελα την βοήθεια σας,Ο υπολογιστής μου δίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα bsods. Έκανα όλα τα διαγνωστικά τεστ για το hardware αλλά όλα ήταν καθαρά. Τα components είναι όλα καινούργια. Με τα windows 7 που είχα έπαιρνα bsods μερικές φορές ακόμα και στο chrome και όταν έπαιζα counter strike. Αναγκάστηκα, έκανα φορματ και έβαλα τα win8.1 τώρα κατά τhν διάρκεια που παίζω counter strike go μου δίνει bsods με κωδικό http://imageshack.co...1593/EpJFYK.pngΔεν μπόρεσα να βρω κάποια άκρη. Επίσης πριν το φορματ είχα πειράξει το pagefile και δεν κρατούσε τα minidumps οπότε δεν μπορώ να ανεβάσω τα προηγούμενα. To τώρα σφάλμα είναι το ίδιο, έχω την εντύπωση ότι έχει κάποιο θέμα με την κάρτα γραφικών (280 sapphire) αλλά από εκει και πέρα δεν ξέρω.Θα εκτιμούσα πολύ την γνώμη σας. Ευχαριστώ πολύ Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2015 από tara493
Anorymous Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Απο τα λιγα που ξερω φταιει η καρτα γραφικων σου
l337 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Θέμα driver της κάρτας γραφικών είναι. Εφόσον α) έχεις ΓΝΗΣΙΑ windows, β) έχεις κατεβάσει όλα τα updates των windows και γ) έχεις την τελευταία version του driver της κάρτας γραφικών σου, τότε δοκίμασε να κατεβάσεις και να δοκιμάσεις κάποιο παλιότερο driver της κάρτας. Σου συμβαίνει όταν βλέπεις video σε flash; 1
tara493 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, μέχρι στιγμή δεν έχει συμβεί κάτι όταν βλέπω κάποιο βίντεο σε flash. Πέρα από αυτό παρατήρησα πως και τις 2 φορές που κράσαρε ο υπολογιστής είχα pending updates από τα windows. Δεν ξέρω πόσο σημασία έχει αυτό. Τέλος έχω a)γνήσια windows 8.1 b)updated drivers παντού c)η gpu είναι στην version 14.12 που είναι η τελευταία Θα δοκιμάσω και θα ενημερώσω Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2015 από tara493
tara493 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Μόλις τώρα έφαγα ακόμα ένα bsod ακόμα κατά την διάρκεια αναπαραγωγής βίντεο στο youtube. Σε όλα τα bsods ένας από τους υπόπτους είναι ο κύριος ntoskrnl.exe Επιπλέον για κάποιο λόγο η τάση του επεξεργαστή είναι μεταβλητή και όχι σταθερή. Δεν έχω κάνει κάποια ρύθμιση για εξοικονόμηση ενέργειας και όταν είχα windows 7 αυτό δεν συνέβαινε.
tsakonas Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Ξεσυνδεσε ολα τα καλωδια και συνδεσε τα καλα, αλλαξε θεση τις μνημες και ξαναδοκιμασε..
tara493 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Το πρόβλημα προέκυψε, θέλω να πω ο υπολογιστής δούλευε απροβλημάτιστα εδώ και 5 μήνες και τώρα τελευταία προέκυψε αυτό το θέμα. Επιπλέον οι μνήμες ελέγχθηκαν με το memtest για 3 ώρες. ( Ολοκληρώθηκαν 2 τεστ χωρίς κανένα λάθος) Γνωρίζει κανείς αν τα αποτελέσματα από το cpuid είναι λογικά στα win8.1? Γιατί δεν τα πολύ έχω χρησιμοποιήσει για να πω την αλήθεια. Πριν από κανά μήνα πρόσθεσα στον υπολογιστή άλλα 8gb RΑΜ αλλά δεν προέκυψαν τότε τα προβλήματα.
antbyron Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Το πρόβλημα προέκυψε, θέλω να πω ο υπολογιστής δούλευε απροβλημάτιστα εδώ και 5 μήνες και τώρα τελευταία προέκυψε αυτό το θέμα. Επιπλέον οι μνήμες ελέγχθηκαν με το memtest για 3 ώρες. ( Ολοκληρώθηκαν 2 τεστ χωρίς κανένα λάθος) Γνωρίζει κανείς αν τα αποτελέσματα από το cpuid είναι λογικά στα win8.1? Γιατί δεν τα πολύ έχω χρησιμοποιήσει για να πω την αλήθεια. Πριν από κανά μήνα πρόσθεσα στον υπολογιστή άλλα 8gb RΑΜ αλλά δεν προέκυψαν τότε τα προβλήματα. Εφόσον έβαλες πρόσφατα 8g ram, είναι ο πιθανός ύποπτος των προβλημάτων. Αφαίρεσε τα και δες πως πάει για κάποιες ημέρες. Τα προβλήματα μπορεί να μην φάνηκαν στο memtest λόγω λίγου χρόνου τεστ.
tara493 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Λογική εξήγηση, το σκέφτηκα και εγώ, αλλά τότε δεν θα έπρεπε να έχω διαφορετικά errors στα bsods? Oι RAM που είχα στην αρχή ήταν οι corshair vengeance 1600MHZ σε μπλε χρώμα και οι καινούργιες που αγοράστηκαν είναι οι ίδιες σε κόκκινο (just for the story) Σας ευχαριστώ όλους όσους ενδιαφερθήκατε να απαντήσετε !
l337 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δοκίμασε να βάλεις την αμέσως προηγούμενη έκδοση της κάρτας γραφικών (driver).
Xristaras12 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 memtest έτρεξες με όλες τις ραμ επάνω; αν ναι δοκίμασε τες μια μια και για πανω απο 3 ώρες. Μέχρι στιγμής πάντως αυτό που χτυπάει είναι ο driver της κάρτας γραφικών.
tara493 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Λοιπόν έχω βγάλει τις καινούργιες RAM και έχω βάλει τις παλιές στη θέση (στα slot) των καινούργιων μέχρι στιγμής ( εδώ και 3 ώρες ) όλα είναι καλά. Το memtest είχε γίνει με όλες τις RAM πάνω και ήταν όλα οκ. Τα minidumps μπορείτε να τα δείτε εδώ https://drive.google.com/folderview?id=0BzCh4WG_G3mCfl9hcVNKMzRzVFQ2ZXd6cFJ0SEdHbEN6VWE4ZVpwbWpTTkRWWTlkUXJOSWs&usp=sharing Όσο για την μεταβλητή τάση της CPU ο ένοχος είναι το EPU της ASUS.
Xristaras12 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 η αλλαγή τάσεως του επεξεργαστή είναι απόλυτα λογική μιας και αλλάζει και η συχνότητα λειτουργίας του. Όταν δεν κάνει κάτι βαρύ,ρίχνει τάση και συχνότητα για να μειώσει την κατανάλωση του. Όταν χρειαστείς επεξεργαστική ισχύ ανεβάζει τάση και συχνότητα για να σε εξυπηρετήσει. Βάλε ΜΟΝΟ τις νέες ραμ που πήρες και τρέξε memtest μια μια και μετά και με τις 2 μαζί. 1
tara493 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 η αλλαγή τάσεως του επεξεργαστή είναι απόλυτα λογική μιας και αλλάζει και η συχνότητα λειτουργίας του. Όταν δεν κάνει κάτι βαρύ,ρίχνει τάση και συχνότητα για να μειώσει την κατανάλωση του. Όταν χρειαστείς επεξεργαστική ισχύ ανεβάζει τάση και συχνότητα για να σε εξυπηρετήσει. Βάλε ΜΟΝΟ τις νέες ραμ που πήρες και τρέξε memtest μια μια και μετά και με τις 2 μαζί. Ναι απλώς την προηγούμενη φορά δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο, εννοώ δεν είχα αυτό το feature και στα win7 Θα δοκιμάσω τώρα αν είναι με τις νέες ram memtest
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα