Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Πρώτα ο Θεός σε λίγο καιρό θα έχω ένα νεο laptop , το MSI GE72 2QD και θα ήθελα συμβουλές στο τι να προσέξω γενικά -αν πρεπει κατι- καθως δεν ειχα ποτέ λάπτοπ.

Επίσης θέλω να κάνω κάποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις:

1) Το συγκεκριμένο laptop έχει την μπαταρία εσωτερικά, δηλαδή δεν βγαίνει. Σε περίπτωση που το έχω ΟΛΗ την ώρα στην πρίζα, αυτό δεν θα είναι πρόβλημα.Και βασικά υποτίθεται οτι πουλάνε gaming laptop και gaming με μπαταρία δεν πάνε μαζί...Τι παίζει? Το εχουν κάνει επίτηδες έτσι για να μας παιδεύουν άραγε? :P

2)Σχετικά με την πρώτη εκκίνηση / φόρτιση , πρέπει να προσέξω κάτι? Πχ να το βάλω πρώτα να φορτίσει τέρμα και μετά να το εκκινήσω, ή να το δουλέψω μεχρι να αδειάσει η μπαταρία και να την φουλάρω?

3)Drivers μετα απο  clean install των windows να περάσω τους τελευταίους που έχει στο site της η MSI ή τους τελευταίους που υπάρχουν στο site της nvidia που είναι και πιο ενημερωμένοι?

Οποιαδήποτε πληροφορία καλοδεχούμενη. 

ΥΓ. Συγγνώμη αν ειναι λίγο χαζές οι ερωτήσεις μου απλα είμαι ψιλο ενθουσιασμένος με την νέα μου αγορά και δεν θέλω να αντιμετωπίσω προβλήματα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! :)

Επισκέπτης
Δημοσ.

1) Μην σε ανησυχεί τόσο η μπαταρία, απλά όταν το κλείνεις να βγάζεις τον φορτιστή από την μπρίζα. Η μπαταρία μου έκλεισε 3 χρόνια και το wear level σύμφωνα με το hwmonitor είναι στο 0% (αν μετράει σωστά). Άν θες όταν παίζεις παιχνίδια μπορείς να πάρεις μια βάση ψύξης ωστέ να μην ζεστένεται πολύ.

2) Βάλτο το φορτίζει αναψε το κιόλας και καλοδούλευτο! Όταν φτάσει η μπαταρία στο 20% μπορείς να τη φορτίζεις.

3) Drivers από το site της msi διότι αν ο φορητός έχει εναλλάξιμα γραφικά (intel και nvidia) μπορεί να οι οδηγοί από nvidia να μην λειτουργούν σωστά.(Έδω μπορεί να κάνω και λάθος οπότε διορθώστε με!) Με το clean install ο φορητός θα λειτουργεί πιο καλά διότι δεν θα'χει το bloatware (σαβούρα) που εγκαθιστά η κάθε εταιρία.

Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τις απαντήσεις!

Η αλήθεια είναι πως αν δεν κάνω λάθος έχει εναλλάξιμα γραφικα.nvidia και intel..Και ήθελα να ρωτήσω και πάνω σ'αυτό.

Την intel σκεφτόμουν να την απενεργοποιήσω τελείως...Δεν βρίσκω τον λόγω να δουλεύει τσαμπα μια δευτερη αχρηστη vga...
Οι drivers απο το site της msi ομως για την nvidia δεν ενημερώνονται και άρα δεν θα παίρνω τις βελτιώσεις για τα διάφορα games...αυτό δεν ειναι πρόβλημα? :/

Δημοσ.

Drivers πάντα κατεβάζουμε απο την πηγή που εχει τους νεώτερους δηλαδή intel και nvidia απο εκει και πέρα δεν χρειάζεται αν υπάρχει λειτουργικό να κάνεις clean install απλα κανε uninstall σαβούρες προγράμματα που υπάρχουν μεσα για διαφημιστικούς λόγους και ορισμένα αλλα της msi που βαραίνουν το σύστημα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Είχα κατεβάσει drivers για την intel hd 3000 απτην intel για το λαπτοπ και η μνήμη βίντεο από 1280MB πήγε στa 64MB.Επίσης όταν δοκίμασα να βάλω μονο τον οδηγό της intel απο hp δεν ξεκινούσε η εγκατάσταση βγάζοντας ότι δεν υποστηρίζεται το υλικό.Εκτος αν έχουν αλλάξει τα πράγματα από το 2012 που έχω το λάπτοπ.Συγγνώμη για το offtopic :)

Δημοσ.

Το παλιο μου laptop με Intel HD 3000 και nVidia GT 540M:

XqzZ1yh.png?1

Το νεο μου (σχετικα) laptop με Intel HD 4600 και nVidia GTX 850M:

vMlAenc.png?1

Δεν εχω αντιμετωπισει ποτέ προβλημα με τους drivers κατεβασμενους απευθειας απο την Intel / nVidia.

@ TS: Η on-board Intel δεν απενεργοποιειται, τουλαχιστον σε οσα laptops εχω δει. Θα συνηθισεις να ζεις και με τις δυο.

Δημοσ.

Οκ παιδιά! Σας ευχαριστώ πολύ! Η δοκιμή θα με πείσει και στις 2 περιπτώσεις και θα ενημερώσω τι έγινε.

Και πάλι ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...