Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας έχω αγοράσει ενα μικρό 14" dell με celeron για να τρέχω λογισμικό διαχειρισης οπως το e-food το click delivery κ.τ.λ 

Εχω κάνει αναβάθμιση σε 4 g ram αλλα με 3 προγράμματα ανοιχτά και 2-3 καρτέλες στον firexox το λάπτοπ  (ή μαλλον το λαπίστευτο είναι! :-D ) χτυπάει 100αρες η cpu! Τι θα μπορούσα να κάνω ίσως λίγο o/c η αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση ή εστω κάποιες ρυθμίσεις ? :unsure:

Το λάπτοπ είναι αυτό http://www.dell.com/us/p/inspiron-14-3451-laptop/pd

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ακούγετε σαν να θέλει 1 εσωτερικό καθάρισμα και αλλαγή πάστας για πρώτη φάση.

Μετά κοιτάς γιατί αργεί, αν τυχόν εξακολουθήσει να σέρνεται

Επισκέπτης
Δημοσ.

A ok νόμιζα ήταν παλαιο/μεταχείρο

100c είναι πολύ ψιλά , το πας πίσω στο μαγαζί που το αγόρασες για να το τσεκάρουν. Αναφέρεις και για την θερμοκρασία και το οτι σέρνεται με 2-3 προγράμματα ανοιχτά και 4-5 tabs firefox. Ποια προγράμματα by the way?

Επίσης μπορείς να τσεκάρεις για τυχόν ιούς/spyware/bloatware/miner.

ή format / system restore

Να δείς δηλαδή αν κάτι τρέχει στο παρασκήνιο και σου καταναλώνει όλους τους πόρους του συστήματος

Δημοσ.

κάτι μου λεει ότι το 100άρες δεν ειναι θεμοκρασία αλλα χρήση επεξεργαστη.

Λογικό είναι αν ισχύει το συγκεκριμένο με τον celeron σε φορητό(1.4GHz ; ) που να πας :-D

• Like 2
Δημοσ.

όπως έγραψα και πριν,δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι εφόσον μιλάμε για αδύναμο celeron (χωρίς να έχεις αναφέρει μοντέλο λάπτοπ και επεξεργαστή).

Δοκίμασε με chrome να δεις πως συμπεριφέρεται μιας και νομίζω κάνει καλύτερη διαχείριση του flash περιεχομένου.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σας έχω αγοράσει ενα μικρό 14" dell με celeron για να τρέχω λογισμικό διαχειρισης οπως το e-food το click delivery κ.τ.λ 

Εχω κάνει αναβάθμιση σε 4 g ram αλλα με 3 προγράμματα ανοιχτά και 2-3 καρτέλες στον firexox το λάπτοπ  (ή μαλλον το λαπίστευτο είναι! :-D ) χτυπάει 100αρες η cpu! Τι θα μπορούσα να κάνω ίσως λίγο o/c η αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση ή εστω κάποιες ρυθμίσεις ? :unsure:

Δημοσ.

Πέρασε το process tamer κατεβάζει αυτόματα την προτεραιότητα των προγραμμάτων που καταναλώνουν πολύ cpu ,έτσι θα ανταποκρίνεται καλά ο επεξεργαστής ακόμα και αν είναι στο 100%  

Δημοσ.

Η cpu εχει συγκεκριμενες δυνατοτητες.Μονο την cache να δεις που ειναι 1Μ φτανει.Δεν ειναι και I7 ουτε I5.

Μην το ζοριζεις τοσο το μηχανημα.Μπορει να εχεις μνημη(αναβαθμισες σε 4)αλλα η cpu δεν ακολουθει αναλογα.

Οσο για τα προγραμματα που αναφερεις αναλογως γιατι ειδους εξ'αυτων μιλαμε.

Δεν εχεις παρα να ανοιξεις τον task manager και να δεις ποια διεργασια χρησιμοποιει(προγραμμα)περισσοτερο την cpu σου.Aπλο ειναι,πριν ξεκινησεις σκαναρισματα για ιους κλπ.

Περιορισου σε 2 εφαρμογες και σε λογικα ορια.

• Like 2
Δημοσ.

Πέρασε το process tamer κατεβάζει αυτόματα την προτεραιότητα των προγραμμάτων που καταναλώνουν πολύ cpu ,έτσι θα ανταποκρίνεται καλά ο επεξεργαστής ακόμα και αν είναι στο 100%  

Eυχαριστώ θα το δοκιμάσω αυριο , εχω ακυρώσει και το ενα διοτι ήταν πολύ βαρή.

Δημοσ.

όπως έγραψα και πριν,δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι εφόσον μιλάμε για αδύναμο celeron (χωρίς να έχεις αναφέρει μοντέλο λάπτοπ και επεξεργαστή).

Δοκίμασε με chrome να δεις πως συμπεριφέρεται μιας και νομίζω κάνει καλύτερη διαχείριση του flash περιεχομένου.

απο θεμα ραμ θα γονατισει με τον κρομε

Δημοσ.

Τα ΧΡ είναι απίθανο να έχουν drivers για το hardware.

Το πιθανότερο είναι να τρέχουν διάφορα προγράμματα antivirus κλπ προεγκατεστημένα και αυτά να δημιουργούν το πρόβλημα. 

Επειδή με ενδιαφέρει και μένα το μηχάνημα αυτό μπορείς να πεις πως βρίσκεις την οθόνη του (φωτεινότητα κόντραστ κλπ) κι αν την αναβάθμιση μνήμης την έκανες εσύ ή το κατάστημα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...