Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας φιλοι, θα ηθελα την βοηθεια σας για να μου πειτε πως να διαλεξω μια μυτρικη...και βασικα θελω να μου λυσετε την εξης απορεια,πως να καταλαβω τη καρτες γραφικων δεχεται μια μητρικη? η δεχεται καθε καρτα? γιατι ας πουμε για τον  Cpu και τις  ram αναφερει αλλα για καρτα γραφικων δεν αναφερει τιποτα στις περιγραφες...νομιζα σε καποια φαση οτι το ''chipset model'' που αναγραφουν αντιπροσωπευει το τη GPU δεχονται αλλα..ηθελα να ρωτησω και εσας για να το εξακριβωσω...
Θελω να κανω μια γενικη αναβαθμιση και ψαχνω γενικα στο τι να παρω cpu gpu rams τροφοδοτικα μυτρικη και τα σχετικα.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

οι συγχρονες μητρικες ειναι με πρωτοκολλο pci-expressΧ16 (με ευρεος διαδεδομενο το 3.0 πλεον) ολες οι καινουριες καρτες γραφικων ειναι τετοιας συνδεσμολογιας . παλια υπηρχε το agp . για να καταλαβεις τι εννοω κοιτα εδω . http://www.tomshardware.co.uk/forum/344453-33-nvidia-geforce-6600στην εικονα φαινεται ξεκαθαρα οτι αλλη υποδοχη εχει η μια αλλη η αλλη . απο κει και περα κοιτας πραγματα οπως ποσες sata υποδοχες υπαρχουν για δισκους , drives κλπ , αν κανουν για overclock κλπ , ποσες υποδοχες εχουν για ανεμιστηρες κουτιου η' επεξεργαστη.....και πολλα αλλα .

• Like 2
Δημοσ.

για τι σοκετ ενδιαφερεσαι ? με ιντελ? δεν το πολυκατεχω το θεμα του OC παντως , σορυ.δεν εχω κανει ποτε και δεν νομιζω να ασχοληθω

Δημοσ.

απλα επειδη εχω κοντα 4 χρονια,αν δε κανω λαθος, amd athlon II x3 425 και ειμαι ευχαριστημενος...
αρχισα να κοιταω amd αλλα δεν ξερω αν ειναι καλυτερη ή χειροτερη απο την ιντελ εσυ τι θα προτινες ? ιντελ ή amd? :/ 

για τι σοκετ ενδιαφερεσαι ? με ιντελ? δεν το πολυκατεχω το θεμα του OC παντως , σορυ.δεν εχω κανει ποτε και δεν νομιζω να ασχοληθω

απλα επειδη εχω κοντα 4 χρονια,αν δε κανω λαθος, amd athlon II x3 425 και ειμαι ευχαριστημενος...
αρχισα να κοιταω amd αλλα δεν ξερω αν ειναι καλυτερη ή χειροτερη απο την ιντελ εσυ τι θα προτινες ? ιντελ ή amd? :/ 

Δημοσ.

Και η intel και η amd καλές είναι φίλε ανάλογα με την χρήση και το budget. :) Κάνε νέο θέμα εδω http://www.insomnia.gr/forum/49-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/

και πες τι θες να αναβαθμίσεις,πόσα θες να δώσεις και τι χρήση θα κάνεις. :)

• Like 2
Δημοσ.

εσυ σε ποια μητρικη εχεις τον 425.....?

Δημοσ.

Tί σχέση έχει η μητρική intel με τον athlon???Μας μπέρδεψες,θέλεις να φτίαξεις καινούριο σύστημα?θα φτίαξεις σύστημα με βάση την μητρική?αποφάσισε τι θέλεις και συμπλήρωσε την φόρμα δεν έχουμε μαντικές ικανότητες

Δημοσ.

εσυ σε ποια μητρικη εχεις τον 425.....?

http://www.skroutz.gr/s/291519/ECS-MCP61M-M3.htmlσε αυτην

Tί σχέση έχει η μητρική intel με τον athlon???Μας μπέρδεψες,θέλεις να φτίαξεις καινούριο σύστημα?θα φτίαξεις σύστημα με βάση την μητρική?αποφάσισε τι θέλεις και συμπλήρωσε την φόρμα δεν έχουμε μαντικές ικανότητες

δεν καταλαβα οτι μιλαμε για ιντελ μητρικη νομιζα οτι μιλουσε για επεξεργαστη ο trujillo...

Δημοσ.

η συγκεκριμενη μητρικη λεει οτι εχει δυνατοτητα Unlocking..!! 

καταρχας.. αν θες να εκμεταλλευτεις τις δυνατοτητες της μητρικης σου, οσο παει, γραψε αναλυτικα τι εχεις τωρα. 

η μητρικη σου εχει καποια potentials αναβαθμισης...!! 

αν θες να πας σε νεο συστημα, τοτε αλλαζουμε συζητηση..!

Δημοσ.

η συγκεκριμενη μητρικη λεει οτι εχει δυνατοτητα Unlocking..!! 

καταρχας.. αν θες να εκμεταλλευτεις τις δυνατοτητες της μητρικης σου, οσο παει, γραψε αναλυτικα τι εχεις τωρα. 

η μητρικη σου εχει καποια potentials αναβαθμισης...!! 

αν θες να πας σε νεο συστημα, τοτε αλλαζουμε συζητηση..!

3+1 φάσεις, όχι. Ούτε MHz παραπάνω, ούτε πυρήνα. Και προφανώς οι Χ6 που λέει είναι οι 95άριδες.

Αν η μητρική είναι παλιά το σύστημα τροφοδοσίας θα εχει αδυνατήσει (λόγω ελάτωσης χωρητικότητας των πυκνωτών κυρίως), οπότε πας αποκλειστηκά σε νέο σύστημα.

• Like 1
Δημοσ.

3+1 φάσεις, όχι. Ούτε MHz παραπάνω, ούτε πυρήνα. Και προφανώς οι Χ6 που λέει είναι οι 95άριδες.

Αν η μητρική είναι παλιά το σύστημα τροφοδοσίας θα εχει αδυνατήσει (λόγω ελάτωσης χωρητικότητας των πυκνωτών κυρίως), οπότε πας αποκλειστηκά σε νέο σύστημα.

συγκεντρωσουυ...!!!! :devil:

δεν μιλησα για OCing...!!  

για να το εξηγησω αναλυτικοτερα.....:

η μηρικη του εχει 3 χαρακτηριστικα που μπορει να τα εκμεταλλευτει, ωστε να αυξησει (οσο ειναι δυνατον φυσικα...! ) τις επιδοσεις του συστηματος. 

1  εχει δυνατοτητα να ξεκλειδωσει τον 425 και να εχει περισσοτερους πυρηνες και L3 Cache (αν την ξεκλειδωσει), χωρις να κανει OC...!! δεν χρειαζεται να ζοριζει επιπλεον την μητρικη..! 

2 εχει DDR3 μνημες..

3 εχει PCI θυρα, ωστε να μπορει να βαλει οποιαδηποτε νεοτερη καρτα θελησει, σε περιπτωση που παιζει και κανα παιχνιδι..!!

οσο για την τροφοδοσια, θεωρω οτι αφου μπορει να μπει Phenom II X6, ανετα μπορει να ξεκλειδωσει και τον Χ3 425, ειτε σε ATHLON X4 (χωρις L3), ειτε σε Phenom II X4 (με L3). 

ΑΛΛΑ.... επαναλαμβανω και τονιζω,  χωρις overclocking.......!!!!

• Like 1
Δημοσ.

συγκεντρωσουυ...!!!! :devil:

δεν μιλησα για OCing...!!  

για να το εξηγησω αναλυτικοτερα.....:

η μηρικη του εχει 3 χαρακτηριστικα που μπορει να τα εκμεταλλευτει, ωστε να αυξησει (οσο ειναι δυνατον φυσικα...! ) τις επιδοσεις του συστηματος. 

1  εχει δυνατοτητα να ξεκλειδωσει τον 425 και να εχει περισσοτερους πυρηνες και L3 Cache (αν την ξεκλειδωσει), χωρις να κανει OC...!! δεν χρειαζεται να ζοριζει επιπλεον την μητρικη..! 

2 εχει DDR3 μνημες..

3 εχει PCI θυρα, ωστε να μπορει να βαλει οποιαδηποτε νεοτερη καρτα θελησει, σε περιπτωση που παιζει και κανα παιχνιδι..!!

οσο για την τροφοδοσια, θεωρω οτι αφου μπορει να μπει Phenom II X6, ανετα μπορει να ξεκλειδωσει και τον Χ3 425, ειτε σε ATHLON X4 (χωρις L3), ειτε σε Phenom II X4 (με L3). 

ΑΛΛΑ.... επαναλαμβανω και τονιζω,  χωρις overclocking.......!!!!

εσύ συγκεντρώσου! :P

Θέλω να δω τον έξτρα πυρηνα και την L3 cache με μηδενική κατανάλωση... :-( 

Αυτοί που συνήθως ξεκλειδώνουν, είναι κλειδωμένοι γιατί they do not fit in the thermal specification. Απλά έχουν μεγαλύτερο TDP. Οπότε ξεκλειδώνει έναν επεξεργαστή με 95 κανονική κατανάλωση αλλά ~110 πραγματική σε 3+1 μητρική...

Δεν θα έχει καλό τέλος!

Τεχνικά και το unlocking OC θεωρείται...

Δημοσ.

να υπενθυμισω (για αλλη μια φορα...) οτι το TDP, δεν ειναι η καταναλωση του επεξεργαστη...!!!!!

δεν καταναλωνει ουτε 95, ουτε 125W.......!!!!!   τον 425 τον ειχα παλιοτερα. ξερω τι λεω...!!  σε μια μητρικη ASRock 785G, με τις μνημες, 1 δισκο, 1 DVD επανω, και την onboard VGA της μητρικης, η συνολικη καταναλωση ηταν IDLE 75-80W  Full 95W.......μετρημενα...!!!!!

αν ηταν οπως τα λες, θα επρεπε να καταναλωνει καμια 150αρα +....!! 

το TDP εχει να κανει με την μεγιστη θερμοαπαγωγικη σχεδιαση..!! αν το μεταφραζω σωστα...!!!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...