J0HN Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα σας ! Έχω έναν υπολογιστή στο δωμάτιο μου και θέλω να τον συνδέσω με καλώδιο ethernet γιατί αφ' ενός ο υπολογιστής δεν έχει wifi αφ' ετέρου παίζω παιχνίδια και εξ όσων γνωρίζω είναι προτιμότερη η ενσύρματη σύνδεση. Επειδή δεν έχω καταλάβει τι είναι τα repeaters τα access points κλπ, θέλω να γνωρίζω αν μπορεί να γίνει το εξής. 1. Να συνδέσω τη συσκευή στην πρίζα 2. Να συνδέσω το ethernet port της με τον υπολογιστή μου --> Να συνδεθεί ο υπολογιστής στο ίντερνετ. Ψάχνω για μια οικονομική λύση. Στην εικόνα δείχνω αυτό που θέλω να κάνω
NikosKallithea Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Η πιο οικονομική λυση και η καλύτερη ολων ειναι να καρφώσεις καλώδιο cat5e απο τον ρουτερ μεχρι το pc
J0HN Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Το ξέρω και κάπως έτσι είμαι τώρα αλλά δεν κλείνει η πόρτα του δωματιου και η άλλη λύση είναι να αρχιζω να τρυπαω τοίχους πρσγμα που αν και δεν θα μου κοστισει δεν το θέλω.
jkoukos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Από αυτά που γράφεις, καταλαβαίνω ότι χρειάζεσαι ένα ζεύγος powerline, έτσι ώστε να συνδεθούν ενσύρματα mode/router και PC. Από την εικόνα, καταλαβαίνω ότι θέλεις να βάλεις μια συσκευή στην πρίζα του ρεύματος, που θα συνδέεται ασύρματα με το modem/router και ενσύρματα με το PC. Τι από τα 2 θέλεις;
J0HN Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Να πω την αλήθεια και οι δύο λύσεις που μου λες θεωρώ οτι με καλύπτουν. Απλά δεν καταλαβαίνω τη διάφορα τους. Στην πρώτη με το ζεύγος powerline πώς θα φτάνει το σήμα από το modem? http://www.e-gate.gr/tp-link-tl-pa411-powerline-adapter.html Δηλαδή αυτό το βάζω στην πριζα και συνδέεται στο ίντερνετ έτσι απλά;;; Γίνεται μέσω του ρεύματος αυτό;;
jkoukos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Τα powerline δουλεύουν μέσω των καλωδίων του ηλεκτρικού ρεύματος, δηλαδή ενσύρματα. Θέλεις τουλάχιστον 2. Το ένα μπαίνει σε πρίζα δίπλα στο modem/router, με το οποίο συνδέεται με καλώδιο δικτύου. Το άλλο (ή άλλα) με τον ίδιο τρόπο, εκεί που θα συνδέσεις κάποιες δικτυακές συσκευές. Η άλλη λύση είναι ασύρματη, είτε με ΑΡ είτε με Repeater. Το ΑΡ συνδέεται ασύρματα με το modem/router και δίνει ενσύρματα στις συσκευές. Το Repeater συνδέεται ασύρματα με το modem/router και δίνει ασύρματα (κάποια και ενσύρματα) στις συσκευές.
J0HN Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Το powerline έψαχνα φιλε ευχαριστώ. Να σε ρωτήσω αν γνωρίζεις. Έχει απώλειες σε δεδομένα ; Επειδή ο λόγος προτίμησης είναι να μην υπάρχει σύνδεση μέσω wifi για να μην έχω συνδεσεις-αποσυνδεσεις και με πετάει θα ήθελα να ξέρω αν και αυτή η τεχνολογία έχει τέτοια θέματα οπότε δεν έχει νόημα να την προτιμήσω.
jkoukos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Όχι δεν έχει απώλειες, αλλά μπορεί να επηρεαστεί από τον φόρτο της ηλεκτρικής γραμμής, αν π.χ. είναι κοινή με κάποια συσκευή που έχει μοτέρ (πλυντήριο, κουζίνα, ψυγείο κλπ.) ή φτηνιάρικους μετασχηματιστές (π.χ. φορτιστών). Αν έχεις τριφασικό ρεύμα στο σπίτι, θα πρέπει να κάνεις χρήση συμβατών powerline.
J0HN Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Εχω τριφασικο και απο ο,τι είδα κοστιζουν αρκετά. Εσύ έχεις να μου προτείνεις κάποιο;
jkoukos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Τα PLC κοστίζουν διότι είναι καλύτερα από τα ασύρματα και εύκολα στην εγκατάσταση. Για τριφασικό ρεύμα πας σε Devolo (κορυφαία) ή TP-Link. Καλύτερα είναι να πάρεις συσκευές που έχουν AC Passthrough, δηλαδή υποδοχή για πρίζα σούκο. Έτσι δεν χάνεις την πρίζα που θα συνδεθεί και θα έχεις φιλτράρισμα του θορύβου από τις άλλες ηλεκτρικές συσκευές (που θα συνδεθούν πάνω της). Πάντως μακράν η καλύτερη και οικονομικότερη λύση είναι το πέρασμα καλωδίου, όπως έγραψε και ο Νίκος. Μια μικρή τρύπα χρειάζεται (~8mm) κάτω χαμηλά στον τοίχο και μετά το περνάς πάνω ακριβώς από το σοβατεπί, είτε κολλώντας το με θερμόκολλα σιλικόνης, είτε σε κάποιο μικρό αυτοκόλλητο πλαστικό κανάλι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα