idomeneas7 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Αρα συμφωνούμε, το κράτος δεν πρόκειται να υλοποιήσει έργα κοινωνικής στήριξης (δομικά, παιδεία, περίθαλψη, κλπ) ακόμα και να έχει λεφτά, οπότε "βασιζόμαστε" σε δωρεές. Το νοσοκομείο της τάδε κοσμικής, οι υποτροφίες της άλλης, κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anwnymh29 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Ειμαι η επιτομη της μαλακιας σε αυτο το θεμα..Αν και απο ενα περιστατικο που μου συνεβη με ζητιανο εχω χαμηλωσει τα επιπεδα της μαλακιας που με δερνει. Θυμαμαι στην Αθηνα στον Κηφισο στα ΚΤΕΛ μου ειχαν φυγει 30 ευρω απο δαυτους..Το πιο ωραιο ομως μου το εκανε ενα τσιγγανακι,εκει που περπατουσα αμεριμνη με την βαλιτσα στο χερι,ερχεται διπλα μου τρεχοντας μου πιανει το χερι και μου λεει κυρια κυρια πειναω..παμε μου λεει εκει στο μαγαζακι να παρω κατι να φαω? Πηγαμε και κατεβασε το μισο μαρκετ (που λεει ο λογος)..Με αριστα το 10 τι βαθμο ηλιθιοτητας θα μου δινατε ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Τον εαυτό τους βοηθάνε και χαρίζουν τα ρέστα για τα μάτια του κόσμου(γι αυτό και φροντίζουν να τους δουν τα μάτια του κόσμου μέσω των φίλων τους των καναλαρχών) . Εταιρική κοινωνική ευθύνη............... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
azuli Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δηλαδη θες να πεις πως βγαζουν 360 ευρω την ημερα. Αν το πολλαπλασιασουμε με πχ 210 εργασιμες μερες μεσα στον χρονο (γιατι εχει να παει και διακοπες) τοτε εχουμε 210*360 = 75.600 ευρω. Και η μεγαλη απορια ειναι η εξης τωρα: καποιος που εχει εισοδημα , καθαρο και αφορολογητο , περιπου 80.000 ευρω το χρονο για πιο λογο συνεχιζει και βγαινει εξω στα φαναρια και δεν ζει την ζωη του σαν βασιλιας? Για ποιο λογο τον βλεπεις κακομοιρη και ταλαιπωρημενο σωματικα και οχι απλα σαν καποιον "γεροδεμενο" ηθοποιο που φοραει απλα παλια ρουχα? Tι εχει να κερδισει απο αυτη την ιστορια/ταλαιπωρια? Δεν παιζει να συμβαινει το απο πανω σε καμια περιπτωση. Λογικα να το δεις δεν βγαζει νοημα. Μου θυμιζει αυτο που ελεγε ενας γνωστος μου πριν χρονια πως οι μαυροι που πουλα(γα)νε ταινειες-μουσικη σε καφετεριες το κανανε απο επιλογη και δεν ηταν θυματα trafficking Μην με παρεξηγησεις αλλα εισαι αφελης.Δεν το λεω σαν βρισια,το λεω με την εννοια της αθωοτητας. Κανε τα μαθηματικα μονος σου και μαλιστα βαλε και τα μισα απο οσα λεω εγω. Τι νομιζεις,οτι το κανουν για 10 ευρω την ημερα?Η οτι το κανουν με το πιστολι στον λαιμο?Μερικοι σιγουρα εχουν νταβατζη,αλλα οι περισσοτεροι (οι ελληνες σιγουρα ολοι) ειναι απλα ελευθεροι επαγγελματιες. Ειναι επαγγελμα φιλε μου,οχι αναγκη.Ενα ΠΟΛΥ ευκολο επαγγελμα για καποιον που δεν τον πειραζει να λερωσει την εικονα του και δεν τον νοιαζει τι θα πει ο κοσμος.Αυτος ειναι και ο λογος που σου φαινεται περιεργο και αδυνατο,σκεφτεσαι συμφωνα με τα δικα σου ταμπου. Ομως δεν εχουν ολοι τα ιδια ταμπου σε αυτον τον πλανητη. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
redhotstef Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 παντως λεφτα δεν πρεπει να δινουμε. Μπορει ο αλλος να τα χαλαει οχι σε φαγητο αλλα αλλου. Μια γυναικα στη γειτονια μου ελληνιδα τελευταια την βγαζει εξω απο τις εκλησιες της περιοχης και ζηταει χρηματα απο κοσμο που την γνωριζουν καιρο. Τελικα οπως εμαθα απο τη μανα μου ειναι αλκόολικια, και τα λεφτα που της εδιναν τα χαλαει εκει. Ειδη οπως ο καπνος το αλκόολ κτλ ειναι πολυτελειας, καποιος που εχει να καλυψει βασικες αναγκες πρεπει να τα στερηθει, ποσο μαλλον οταν εχει και παιδια που τον εχουν αναγκη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zein Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Τι νομιζεις,οτι το κανουν για 10 ευρω την ημερα?Η οτι το κανουν με το πιστολι στον λαιμο?Μερικοι σιγουρα εχουν νταβατζη,αλλα οι περισσοτεροι (οι ελληνες σιγουρα ολοι) ειναι απλα ελευθεροι επαγγελματιες. Κυκλώματα επαιτείας «χρυσάφι» Συγκλονιστικά στοιχεία για τα κυκλώματα εκμετάλλευσης παιδιών Αυτά είναι τα μέλη του κυκλώματος που εξωθούσε κωφάλαλους σε επαιτεία Το εμπόριο ζητιάνων στα χέρια του οργανωμένου εγκλήματος σιγουρα υπαρχουν και οι "μαντεψε τι κανω τα βραδυα" (σταθης ψαλτης) , αλλα αληθεια, ποσοι να ειναι? Και με ποιον τροπο ακριβως "κατοχυρωνουν" ποστα-φιλετα και δεν συγκρουονται μεταξυ τους αμα το κανουν οντως σαν ελευθεροι επαγγελματιες οπως λες? Ναι το ακουσαμε και αυτο, ελευθεροι επαγγελματιες οι ζητιανοι. Οι ιεροδουλες απο το ανατολικο μπλοκ τι ειναι, νυμφομανεις με φετιχ με ηλικωμενους? Εχεις ακουσει για την λεξη "trafficking" ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
redhotstef Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Πλακα πλακα δεν ετυχε ποτε να δω στο ιδιο βαγονι ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ δυο και πανω επαιτες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Th3Beh0ldeR Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Σε λίγους με εξαιρέσεις! Για εμένα άστεγος από επιλογή που δεν θέλει να δουλέψει στην ζωή δεν αξίζει να πάρει φράγκο. Είναι θέμα εγκεφαλικό βέβαια, αλλά το θέλουν. Έστω και μία δουλειά τις πλάκας βρίσκεις αν θέλεις! Βέβαια από την άλλη την προγούμενη βδομάδα έτρωγα σε ένα μαγαζί και ακριβώς από πίσω ήταν μία γιαγιά που έψαχνε τα σκουπίδια. Για άστεγη δεν μου φάνηκε και σκέφτηκα ότι το λιγότερο που μπορούσα να κάνω ήταν να τις δώσω το φαγητό. Δυστυχώς έμεινα στην σκέψη και αισθάνομαι άσχημα γιατί η πραγματική ανάγκη φαινόταν... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giorgos_Volos96 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δεν θα σε πούμε εμείς. Είσαι. Ωραία ρε φίλε είμαι αν το θέτεις έτσι είμαι αλλά θα στο θέσω αλλιώς...Η μητέρα σου πρώτα θα κοιτάξει να ταΐσει εσένα και μετά τον γείτονα. Γιατί τα λεφτά που θα δώσω σε κάποιον ο οποίος για τους χ,ψ λόγους ήρθε στην χώρα μου παράνομα ή μη παρά σε έναν Έλληνα τον οποίον μέχρι χθες μπορεί να είχε μία καλύτερη ζωή αλλά η κρίση τον έριξε στους δρόμους ψάχνοντας από περαστικούς κάποια ψίχουλα. Γιατί να δώσω 1€ σε μία μητέρα ρομά με ένα μωρό στην αγκαλιά (που δεν είναι μία είναι εκατοντάδες) και να μην ξέρω που θα πάνε (βλέπε ρομα με κάμπριο,βίλες) παρά σε μία μητέρα η οποία δουλεύει καθαρίστρια ή την οποιαδήποτε δουλειά για να τα βγάλει πέρα με φόρους,χαράτσια κτλπ(Βλέπεις οι ρομά κτλπ δεν πληρώνουν τους ίδιους φόρους αλλά θεωρούνται φτωχοί πληρώνοντας πολύ λιγότερα από εμάς) Δεν θέλω να σου πω πως εμείς οι Έλληνες είμαστε οι καλοί και οι άλλοι κακοί απλά για εμένα προτιμώ το ευρώ που θα έδινα για καφέ να το δώσω σε κάποιον τον οποίο μπορεί να τον ήξερα παρά σε κάποιον άλλον... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREENLAND Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Μπλα μπλα μπλα. Οποιαδήποτε διάκριση σε άνθρωπο όσο μάλλον με βάση την εθνικότητα-καταγωγή είναι ρατσισμός. Τα λεφτά του βεβαίως και θα επιλέξει ο καθένας που θα τα δίνει, αλλά ο ρατσισμός δεν αναιρείται οτι και να πεις και δεν έχει σχέση αν μας αρέσει "αυτό το που" η οχι. Αν κάνεις διάκριση με βάση έλληνας, αλβανός, τσιγγάνος, γύφτος πακιστανός κτλ είναι ρατσισμός. Mλπα μπλα μπλα. επιχειρημα οχι αστεια . πρωτα ο ελληνας η Ελλαδα ανηκει στους ελληνες. Λες να με πιανει ο αντιρατσιστικος; Ανέφερες και τα διαβόητα συσσίτια για να μην έχει κανείς από αυτούς που σε διαβάζουν την παραμικρή αμφιβολία τι μέρος του λόγου είσαι. μα εγω σε καταλαβα τι μερος του λογου εισαι και για αυτο σου απαντησα για να εκδηλωθεις τοξοβολε. κοιτα να βρεις κανα συσσιτιο μυαλου . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akpe Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 (επεξεργασμένο) Ωραία ρε φίλε είμαι αν το θέτεις έτσι είμαι αλλά θα στο θέσω αλλιώς...Η μητέρα σου πρώτα θα κοιτάξει να ταΐσει εσένα και μετά τον γείτονα. Γιατί τα λεφτά που θα δώσω σε κάποιον ο οποίος για τους χ,ψ λόγους ήρθε στην χώρα μου παράνομα ή μη παρά σε έναν Έλληνα τον οποίον μέχρι χθες μπορεί να είχε μία καλύτερη ζωή αλλά η κρίση τον έριξε στους δρόμους ψάχνοντας από περαστικούς κάποια ψίχουλα. Γιατί να δώσω 1€ σε μία μητέρα ρομά με ένα μωρό στην αγκαλιά (που δεν είναι μία είναι εκατοντάδες) και να μην ξέρω που θα πάνε (βλέπε ρομα με κάμπριο,βίλες) παρά σε μία μητέρα η οποία δουλεύει καθαρίστρια ή την οποιαδήποτε δουλειά για να τα βγάλει πέρα με φόρους,χαράτσια κτλπ(Βλέπεις οι ρομά κτλπ δεν πληρώνουν τους ίδιους φόρους αλλά θεωρούνται φτωχοί πληρώνοντας πολύ λιγότερα από εμάς) Δεν θέλω να σου πω πως εμείς οι Έλληνες είμαστε οι καλοί και οι άλλοι κακοί απλά για εμένα προτιμώ το ευρώ που θα έδινα για καφέ να το δώσω σε κάποιον τον οποίο μπορεί να τον ήξερα παρά σε κάποιον άλλον... Τεράστιο οφτόπικ, αλλά η λογική σου είναι άτοπη. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το αν ο Έλληνας ζητιάνος (ή οτιδήποτε) είναι απατεώνας ή τα έχει ανάγκη, όπως ακριβώς και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι ο αλλοδαπός ζητιάνος (ή οτιδήποτε) είναι απατεώνας ή τα έχει ανάγκη. Εσύ, με βάση το αρχικό σου μήνυμα, θεωρείς αυτομάτως πως ο Έλληνας τα έχει ανάγκη και ο αλλοδαπός όχι. Εκεί είναι το λάθος σου. Η μητέρα μου πρώτα θα κοιτάξει να ταϊσει εμένα και μετά τον γείτονα γιατί εγώ είμαι γιός της, όχι επειδή ο γείτονας είναι μαύρος. Και εγώ ο ίδιος θα φροντίσω πρώτα να ταϊσω το παιδί μου και μετά τον γείτονα, αυτό με κάνει ανθ-γείτονα ή κάτι τέτοιο; Δεν θα πω όμως, α έχω έναν γείτονα Πακιστανό και έναν Έλληνα, θα ταϊσω πρώτα τον Έλληνα επειδή ο άλλος είναι Πακιστανός, ε; Αν ο Έλληνας είναι απατεώνας θα ταϊσω τον Πακιστανό (αυτό προφανώς με κάνει... τοξοβόλο και άμυαλο για κάποιους-πρόβλημα τους), αν ο Πακιστανός είναι απατεώνας θα ταϊσω τον Έλληνα. Η απατεωνιά, το έγκλημα, η πονηρία και ιδίως η αχαριστία δεν έχουν εθνικότητα. Και πάντα κρίνεις κατά περίπτωση, αλλιώς πέφτεις στο τριπάκι του ρατσισμού και της προκατάληψης. Είναι Έλληνας άρα τα έχει ανάγκη. Είναι Πακιστανός άρα είναι απατεώνας. Ε δεν πάει έτσι πάντα. Δεν θα κάτσω να αναλύσω περισσότερα περί απατεώνων ασχέτως αν μιλάμε για Ρομά, Πακιστανούς, Σύρους, Σείριους ή Έλληνες, γενικά και αόριστα με κάλυψε απόλυτα ο Tragic! στα #30 και #41. Όσο για τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν από άλλους για τοξοβόλους, τσεκουράτους και λοιπά χαριτωμένα, αυτά είναι επιχειρήματα επιπέδου δημοτικού, αν θέλετε συνεχίστε το, I won't be a part of it. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2015 από akpe 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
azuli Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Κυκλώματα επαιτείας «χρυσάφι» Συγκλονιστικά στοιχεία για τα κυκλώματα εκμετάλλευσης παιδιών Αυτά είναι τα μέλη του κυκλώματος που εξωθούσε κωφάλαλους σε επαιτεία Το εμπόριο ζητιάνων στα χέρια του οργανωμένου εγκλήματος σιγουρα υπαρχουν και οι "μαντεψε τι κανω τα βραδυα" (σταθης ψαλτης) , αλλα αληθεια, ποσοι να ειναι? Και με ποιον τροπο ακριβως "κατοχυρωνουν" ποστα-φιλετα και δεν συγκρουονται μεταξυ τους αμα το κανουν οντως σαν ελευθεροι επαγγελματιες οπως λες? Ναι το ακουσαμε και αυτο, ελευθεροι επαγγελματιες οι ζητιανοι. Οι ιεροδουλες απο το ανατολικο μπλοκ τι ειναι, νυμφομανεις με φετιχ με ηλικωμενους? Εχεις ακουσει για την λεξη "trafficking" ? το εχω εξηγησει πιστευω στα προηγουμενα ποστ μου.Δεν μιλαω ουτε για ιεροδουλες ουτε για μαυρους με cd. Με το να γενικευεις και να τα βαζεις ολα σε μια σακουλα δεν πειθεις καποιον. Πλακα πλακα δεν ετυχε ποτε να δω στο ιδιο βαγονι ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ δυο και πανω επαιτες. πολλες φορες!Μερικες μαλιστα αρχισαν να λενε και ταυτοχρονα το ποιημα,ενας απο μπρος ενας απο πισω!Αλλη φορα εχει γινει και μανουρα μεταξυ τους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kalogeros Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Θυμήθηκα κι άλλη μία ιστορία. Είμαστε στα μέσα της δεκαετίας του 90 σε μία πόλη της κεντρικής Μακεδονίας. Κυκλοφορούσε, τότε, στο κέντρο της πόλης μία ρακένδυτη γριούλα, η οποία όλη μέρα ζητιάνευε. Στην συγκεκριμένη πόλη, λίγο-πολύ την ήξεραν όλοι τη γριούλα και την βοηθούσαν αρκετοί, δίνοντας της χρήματα. Κάποια στιγμή η γριά πέθανε, οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία καθώς δεν υπήρχαν συγγενείς και όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι της, έμειναν όλοι μαλάκες. Παντού υπήρχαν τενεκέδες (από αυτούς που βάζουν το τυρί) γεμάτοι με κέρματα. Ήταν τόσοι πολλοί οι τενεκέδες, που ο δήμος αναγκάστηκε να ζητήσει τη βοήθεια του στρατού, ο οποίος έστειλε styer και φαντάρους για να τους κουβαλήσουν. Το ποσό που καταμετρήθηκε (αν θυμάμαι καλά) ήταν ή 60 ή 80 εκατομμύρια δραχμές, το οποίο ήταν πολύ μεγάλο ποσό για την εποχή. Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι τι απέγιναν αυτά τα χρήματα, αλλά σίγουρα δεν υπήρχαν κληρονόμοι. Πηγή: ο πατέρας μου ήταν τότε ο διοικητής του ουλαμού που έστειλε το styer. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LiquidTroll Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Ναι βοηθάνε, τους αγύρτες της Unicef και του κάθε Χαμόγελου του Παιδιού να οικονομάνε. Όξωωωω ρε φράγκο ποτέ και σε κανέναν. Μόνο καμιά φρατζόλα. Οι άστεγοι ως επι το πλείστον, μπορούν να νοικιάσουν σπίτι με το "μεροκάματο" που τους ήρθε έτοιμο, αλλά δεν το κάνουν για λόγους ευνόητους (ή το κάνουν στα κρυφά). Είναι απλό: Σε άστεγο δώσε κουβέρτα Σε πεινασμένο φαγητό Σε διψασμένο νερό Σε γυμνό ένδυση και σε ξυπόλητο υπόδηση. Δεν ξέρω για την Unicef αλλά το χαμόγελο του παιδιού κάνει πολύ σοβαρή δουλειά , καθώς ο ιδιοκτήτης του έχει χάσει παιδάκι απο καρκίνο. Μια βόλτα απο τα σπίτια που στεγάζοντε παιδάκια θα σε πείσει. Οσο για το τελευταίο που λες , συμφωνω , σπάνια λεφτά ! Δώσε φαί στους πεινασμένους , ρούχα στους φτωχούς κλπ. Βέβαια , όταν έρχοντε παιδιά απο τον ΟΚΑΝΑ . που έχουνε ξεκόψει , αγοράζω κανα αναπτήρα που πουλάνε ή κανα στυλό , γιατί έχω κακές εμπειρίες απο το θέμα(φίλοι που χάθηκαν.......) Αν όμως με σταματήσει πρεζόνι και θέλει λεφτά για να "φάει", προτιμώ να του πάρω 2 σουβλάκια παρά να του δώσψ για πρέζα Όσο αναφορά αυτούς που εκμεταλεύοντε τους ανθρώπους στα φανάρια , τι να πω........ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
idomeneas7 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 ^ Αυτοί που σου λένε ότι είναι απο ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, κλπ, πολύ σπάνια (μην σου πω ποτέ) είναι όντως. Στο λέω γιατι το έτερο ήμισυ ήταν στο ΚΕΘΕΑ και κάθε φορά τους ψαρώνει λέγοντας "Α, ναι? Τον τάδε τον ξέρεις?" όπου και αυτοί τα μασάνε και φεύγουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα