Προς το περιεχόμενο

Επαίτες, φτώχεια και ζητιανιά

Tragic!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν και η δικια μου κατασταση ειναι πολυ χαλια οταν μπορω και ξερω οτι εχει αναγκη δινω μερικες φορες ειμαι στο να δωσω η οχι και τις πιο πολλες φορες δινω γιατι καλητερα να με κοροιδεψει παρα να εχει πραγματικα αναγκη και να του γυρισω την πλατη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποτε σε κανεναν εχω δει με τα ματια μου να βγαινουν απο βανακι καμια δεκαρια και να πιανουν ποστα....το λυπηρο ειναι οτι υπαρχουν ατομα με μεγαλη αναγκη κ παιρνει κ αυτους η μπαλα

O τζιρος απο ενα απλο φαναρι μπορει να φτασει περιπου τα 30 ευρω την ημερα.

Απο αυτα τα 30 ευρω:

α) 10 πανε για την ενοικιαση του ποστου

β) 10 πανε στην ..υποχρεωτικη διαμονη τους (ενα υπογειο διαμερισμα σαν σταυλος οπου κοιμουνται ολοι ο ενας πανω στον αλλο)

γ) 10 καταληγουν στην τσεπη τους τα οποια γινονται τροφη ,τσιγαρα κτλ.

Ειναι κυκλωμα, αλλα αμα θες να θυμωσεις με καποιον να θυμωσεις με την μαφια και το οργανωμενο εγκλημα και οχι με τους φουκαραδες που ενας θεος ξερει πως εμπλεξαν-παγιδευτηκαν σε εκεινον τον κυκλο.

Απο αυτα τα 30 ευρω:

β) 10 πανε στην ..υποχρεωτικη διαμονη τους (ενα υπογειο διαμερισμα σαν σταυλος οπου κοιμουνται ολοι ο ενας πανω στον αλλο)

Ειναι κυκλωμα, αλλα αμα θες να θυμωσεις με καποιον να θυμωσεις με την μαφια και το οργανωμενο εγκλημα και οχι με τους φουκαραδες που ενας θεος ξερει πως εμπλεξαν-παγιδευτηκαν σε εκεινον τον κυκλο.

Κάπου είχε πάρει το αυτί μου για αρκετά μεγαλύτερο ποσό...

Πολυ πιθανο και ναι.! Το ειχα ακουσει απο ανθρωπιστικο ρεπορταζ πριν κανα 2 χρονια. Δε θυμαμαι τοποθεσια ομως, αλλα οι τυποι κλεινουν κανονικο ωραριο σαν εργαζομενοι!

Η ουσια ειναι πως δε τους μενει τιποτα στην τσεπη ομως, γιατι οκ 50 ευρω την ημερα να βγαζεις δε το λες και λιγο.. Με 10 μερες "δουλειας" εχεις βγαλει ενοικιο, φαγητο και βολτα για ποτο. Αυτοι ομως γιατι ειναι καθε μερα στα φαναρια? Ξεπληρωνουν τα τασια της πορσε?

Ειναι κατι σαν τις εκδιδομενες γυναικες στα μπουρδελα - πιατσα που σε ενα βραδυ μπορει να βγαλουν 500ευρω (ή και ΠΟΛΛΑ παραπανω) , και αντι να πανε μετα σπιτι τους στην εκαλη με τετοιο μεροκαματο τις βλεπεις καθε μερα σε αθλια κατασταση να ρισκαρουν την ζωη και την υγεια τους με τετοιο τροπο. 

Ειναι μπλεγμενοι αυτοι οι ανθρωποι και θυματα εκμεταλευσης, οχι τεμπεληδες και ανεπροκοποι. Στην τελικη το να πουλας χαρτομαντηλα στα 60 σου ντυμενος με κουρελια στους 40 βαθμους κατω απο τον καυτο ηλιο ολη μερα εκτεθιμενος σε 1002 κινδυνους γυρω σου δεν το λες ακριβως και τοση τεμπελια.

• Like 3

Ποια ευκολία βρε αχαρακτήριστε. Ο άλλος κρίνει το που θα δώσει λεφτά με βάση μόνο την εθνικότητα και το χρώμα...αν δεν ειναι αυτό ο ορισμός του ρατσισμού τότε τι στο διάολο είναι! 

Πρεπει να εισαι απο τους μυαλοφυγοδκους του γνωστου τοξου που διελυσε την Ελλαδα ,που λανσαρισαν την επικη ανοησια περι συσσιτιων μισους γιατι αυτη ειναι η λογικη σου, αν αυτο ειναι λογικη φυσικα.

Το που θα δωσει καποιος τα δικα του λεφτα ειναι ρατσισμος αν δεν μας αρεσει αυτο το που.Μαλιστα.

Και μη χειροτερα.

Πρεπει να εισαι απο τους μυαλοφυγοδκους του γνωστου τοξου που διελυσε την Ελλαδα ,που λανσαρισαν την επικη ανοησια περι συσσιτιων μισους γιατι αυτη ειναι η λογικη σου, αν αυτο ειναι λογικη φυσικα.

Το που θα δωσει καποιος τα δικα του λεφτα ειναι ρατσισμος αν δεν μας αρεσει αυτο το καπου.Μαλιστα.

Και μη χειροτερα.

Ανέφερες και τα διαβόητα συσσίτια για να μην έχει κανείς από αυτούς που σε διαβάζουν την παραμικρή αμφιβολία τι μέρος του λόγου είσαι. 

• Like 9

Το που θα δωσει καποιος τα δικα του λεφτα ειναι ρατσισμος αν δεν μας αρεσει αυτο το που.Μαλιστα.

Και μη χειροτερα.

Μπλα μπλα μπλα.

Οποιαδήποτε διάκριση σε άνθρωπο όσο μάλλον με βάση την εθνικότητα-καταγωγή είναι ρατσισμός. Τα λεφτά του βεβαίως και θα επιλέξει ο καθένας που θα τα δίνει, αλλά ο ρατσισμός δεν αναιρείται οτι και να πεις και δεν έχει σχέση αν μας αρέσει "αυτό το που" η οχι. Αν κάνεις διάκριση με βάση έλληνας, αλβανός, τσιγγάνος, γύφτος πακιστανός κτλ είναι ρατσισμός.

• Like 8

Θυμάμαι μια φορά βρισκόμουν στο κέντρο σε μια εκκλησία. Μπήκε ένας μουστακαλης 50αρης και άρχισε να κλαίει στον παπά ότι ο γιός του ήταν φαντάρος στον Έβρο, είχε τραυματιστεί σοβαρά και αυτός δεν είχε λεφτά ούτε για το ΚΤΕΛ να ανέβει να τον δει. Οφείλω να ομολογήσω ότι ο παπάς συγκλονίστηκε και έπειτα από λίγη ώρα ήρθε με ένα μεγάλο ποσό και του το έδωσε. Θα μου πεις από την τσέπη του ήταν? Προφανώς όχι. Το ποσό αυτό θα κάλυπτε τα εισητήρια και τη διαμονή. Ε λοιπόν μετά από κανά δίωρο πετυχαινω το μουστακαλη έξω από το Μ.Βρετανία με κοστουμακι και γραβάτα έτοιμος για γλέντια. Με αναγνώρισε και απλά γύρισε αλλού τη μούρη του με ειρωνία. Στον παπά δεν είπα τίποτα γιατί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

Αποκλείεται τόσο λίγο. Θυμάμαι παλιότερα που μοίραζα φυλλάδια, είχα πιάσει κουβέντα σε έναν υπαίθριο κιθαροπαίχτη που έβγαζε κατά μέσο όρο 10 ευρώ την ώρα. Πήγαινε στο Θησείο το απόγευμα-βράδυ που εβγαινε ο κόσμος για καφέ και ποτό, γρατζούναγε την κιθάρα και όταν η είσπραξη ήταν αρκετη για χόρτο, φαί και κανένα πάγιο έξοδο, τα μάζευε και πήγαινε σπίτι. Μου είχε πει είναι ανάλογα τη μέρα, όμως συνήθως δούλευε 2-3 ώρες και το μήνα τον πέρναγε άνετα (με ενοίκιο).

Κι εγώ σιχτίριζα γιατί δούλευα φουλ και με τα χίλια ζόρια έβγαινα.

.................................Προσωπικά πρέπει να μου αγγίξει ο άλλος τις ευαίσθητες χορδές μου για να τον βοηθήσω , που όσο μεγαλώνω , γίνονται (ευτυχώς) όλο και λιγότερο ευαίσθητες.

Εμένα το αντίθετο. Οι "χορδές" μου μεγαλώνοντας γίνονται πιο ευαίσθητες αλλά το "πετσί" μου πιο χοντρό.

Δεν ξέρω αν βγάζει νόημα (διχασμένη προσωπικότητα; ) αλλά πραγματικά έτσι αισθάνομαι.

Χθες από Ομόνοια για Φάληρο, στο βαγόνι του Η.Σ.Α.Π. μπήκαν 7 άτομα. Και τους 7 τους ήξερα. Είναι καθημερινοί.

Δεν δίνω σε κανέναν.

Συγκεκριμένα στον Η.Σ.Α.Π. κάτι πρέπει να κάνει η εταιρία. Έχει παραγίνει.

• Like 3

Δύο φορείς με ίδιο αντικείμενο (ΗΣΑΠ, Μετρό) και όμως τόσο διαφορετική αντιμετώπιση.

Η είσοδος ζητιάνων που στο μετρό είναι η εξαίρεση (όχι πως δεν συμβαίνει) στον ηλεκτρικό είναι ο κανόνας.

Σε κάνει να αναρωτιέσαι αν ο ΗΣΑΠ παίρνει ποσοστό από τις εισπράξεις για να τους αφήνει ;)

• Like 1

Απο αυτα τα 30 ευρω:

30 ευρω?!

Μαλλον δεν κυκλοφορεις ιδιαιτερα κεντρο.

Οι καλοι ηθοποιοι,δηλαδη αυτοι που εχουν βρει μια παπατζα λιγο πρωτοτυπη,η αυτοι που δεν μοιαζουν με γυφτους και νομιζεις οτι οντως ειναι πχ  απολυμενοι η κατεστραμενοι απο την κριση ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ να καθαριζουν λιγοτερο απο 100+ ευρω στην βαρδια τους.

Ας μιλησουν τα μαθηματικα,που δεν ψευδονται ποτε:

Σε ενα μονο βαγονι,αν παιξουν καλα τον ρολο τους δινουν 4-5 ατομα.Πες οτι τους δινουν εστω 3 ευρω ολοι μαζι (απο το καθε βαγονι),ο καθε σταθμος ειναι γυρω στα 2-3 λεπτα διαρκεια.Ενα τραινο εχει γυρω στα 6 βαγονια. Αρα εχουμε: 3x6=18 ευρω το τραινο (για 15-20 λεπτα δουλειας).Βαλε ενα 5λεπτο που περιμενουν το επομενο τραινο βγαινει γυρω στα 2,5 τραινα την ωρα μαζι με την αναμονη.2,5x18=45 ευρω ΤΗΝ ΩΡΑ δικε μου!Να συνεχισω?Πες οτι δουλευει 8 ωρες, 45x8 μας κανει 360 ευρω το 8ωρο

H αλλιως οσα βγαζει αυτος την ωρα θα παρακαλουσες εσυ να τα βγαζεις την μερα σε μια δουλεια.Και φυσικα αφορολογητα,καθαρα,κατευθειαν στο τσεπακι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...