Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Παιχνίδι 4k σε 55αρα δεν έχω παίξει. Αλλά σε ταινίες δεν υπάρχει καμία διαφορα αν είσαι σε απόσταση πάνω από 1.5 μέτρο. Σε πάνω από 2.3 μέτρα δεν βλέπεις διαφορά ούτε σε 720p/1080p. Καθαρό marketing είναι και τίποτα παραπάνω. η σωστή απόσταση θέασης δεν ορίζεται μόνο από τις ίντσες αλλά κι από την ανάλυση του περιεχομένου.... κοινώς αν έχεις πχ μια 55αρα, άλλη απόσταση είναι η σωστή για 720p κι άλλη για 1080p... αν κάτσεις για 4Κ σε 55αρα στην ίδια απόσταση που κάθεσαι για 1080p, πάλι δεν πρόκειται να βλέπεις διαφορά... Στην 55αρα 4Κ κάθομαι στα 1.8 με 2 μέτρα για 4Κ περιεχόμενο, "μακρυά" είσαι... http://www.rtings.com/info/television-size-to-distance-relationship 1
king2009 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 η σωστή απόσταση θέασης δεν ορίζεται μόνο από τις ίντσες αλλά κι από την ανάλυση του περιεχομένου.... κοινώς αν έχεις πχ μια 55αρα, άλλη απόσταση είναι η σωστή για 720p κι άλλη για 1080p... αν κάτσεις για 4Κ σε 55αρα στην ίδια απόσταση που κάθεσαι για 1080p, πάλι δεν πρόκειται να βλέπεις διαφορά... για 4Κ περιεχόμενο, "μακρυά" είσαι... http://www.rtings.com/info/television-size-to-distance-relationship Αυτό είναι το point μου στη συγκεκριμένη συζήτηση. Αν ο άλλος κάθετε στο 1 μέτρο σε 55αρα θέλει 4k για να μην βλέπει pixels. Όσο μεγαλωνει η απόσταση όμως τόσο χάνετε και η μεγαλύτερη ανάλυση σε σχέση με ένα 1080p/720p. 1
Cowboy Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 η σωστή απόσταση θέασης δεν ορίζεται μόνο από τις ίντσες αλλά κι από την ανάλυση του περιεχομένου.... κοινώς αν έχεις πχ μια 55αρα, άλλη απόσταση είναι η σωστή για 720p κι άλλη για 1080p... αν κάτσεις για 4Κ σε 55αρα στην ίδια απόσταση που κάθεσαι για 1080p, πάλι δεν πρόκειται να βλέπεις διαφορά... για 4Κ περιεχόμενο, "μακρυά" είσαι... http://www.rtings.com/info/television-size-to-distance-relationship Ακριβως αυτο, το μεγεθος απο μονο του δεν λεει κατι. Γι αυτο και για να παρω μεγαλυτερη τηλεοραση (απο την 42αρα 1080p που ειχα) πηρα και με μεγαλυτερη αναλυση. Αν δεν ανεβαινα και σε αναλυση, θα επρεπε να μεγαλωσω την αποσταση θεασης, οποτε παλι το ιδιο μεγεθος θα εβλεπα (δεν θα ειχε νοημα). Οσο για την αποσταση που καθομαι, μια χαρα ειναι. Η αποσταση που προτεινει το site που παραθετεις ειναι 1,6m ,δεν διαφερει και πολυ. Τον καναπε μου τον εχω ακριβως στο 1,5m απο την TV, και το κεφαλι μου ειναι στα 1.8 με 2m αναλογα με το πως καθομαι (δηλαδη αν κατσω μπροστα χωρις να ακουμπαω πλατη πισω ειμαι στα 150cm). Στην ιδια αποσταση καθομουν και στην 42αρα 1080p που ειχα πριν, η οποια ηταν πολυ μικρη στην αποσταση αυτη. Και δεν εβλεπα τιποτα σε σχεση με τωρα. Επισης σε παιχνιδια, και στην αποσταση "των 1080p" να κατσεις σε 4Κ τηλεοραση θα εχει διαφορα απο μια 1080p. Και η διαφορα ειναι αναλογη και λιγο μεγαλυτερη απο το να κανεις 4Κ render και downscale στην ιδια 1080p TV. Οσο για το aliasing-jaggies σε 55" 1080p με 40dpi και pixel 0.63mm δεν θελω ουτε να το φαντασω.. Οι τηλεοράσεις 4k δεν είναι σημαντικά ακριβότερες από τις αντίστοιχες 1080p.55h6470 έχω από τον Σεπτέμβριο που την πήρα 1080 ευρώ όταν η h6900 4k ήταν φθηνότερη. Όταν γίνει mainstream το 4k και σε ταινίες και σε παιχνίδια(σε 3-4 χρονια) τότε χτυπάμε μια oled 4k στο 1000αρικο που εκεί είναι το μέλλον όχι απλά σε edge Led με 4k αλλά σε τελείως άλλη τεχνολογια(oled). Ναι, επειδη σε TN και IPS/PLS panels η αναλυση δεν επηρεαζει πολυ το κοστος κατασκευης, γι αυτο και δεν καθοριζει η αναλυση την τιμη της τηλεορασης. Και με 500 ευρω παιρνεις 4Κ TV. Σε αντιθεση με τα Oled panels που ειναι πολυ πιο ακριβα στην κατασκευση, και το κοστος ανεβαινει οσο ανεβαινει και ο αριθμος των πιξελ (-αναλυση). Συντομα θα δουμε και τις Quantum Dot.. Περιμενω να δω την 276E6ADS που θα βγει μεσα στο καλοκαιρι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα