Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας, 

Έχω στήσει πρόσφατα έναν Η/Υ για ένα φίλο με τα εξης χαρακτηριστικά:

Case: Cougar MX 200
Motherboard: Asrock 970M Pro3
CPU: AMD 8350
RAM: Kingston Hyper X Fury 1866 8GB
GPU: VTX3D R9 290
PSU: MSTECH 850W

Και έχουμε το εξής πρόβλημα:

Παρότι έβαλα ανεμιστηράκια (με σωστή φορά) σε όλες τις θύρες του κουτιού, έκανα αρκετά καλό Cable Management, όταν προσπαθώ να παίξω The Witcher 3 (ναι πολύ βαρύ ξέρω..) η κάρτα γραφικών σηκώνει θερμοκρασίες 65-70 βαθμούς Κελσίου. Όταν φτάσει τους 70 αρχίζει να σφυρίζει και παρότι δοκίμασα να απενεργοποιήσω το "Overheat protection" από το UEFI BIOS της μητρικής για να δω μέχρι που φτάνει (ίσως είναι σταθερό στους 72 κάτι πχ) συνεχίζει να σφυράει. Δοκίμασα να "ρίξω" επεξεργαστή της κάρτας στο 95% όπως και το Memory Clock για να επιτύχω ίσως καλύτερες θερμοκρασίες μέσω MSI Afterburner, τίποτα. Καμιά ιδέα;

Δημοσ.

φιλε μου τι εννοεις σφυραει?ο beeper?Γιατι οι θερμοκρασιες σου μου φαινονται λογικες μιας και ειναι καλοκαιρι και γενικα αυτες οι καρτες ειναι ζεστες!

Δημοσ.

Σφύριγμα από Speaker της μητρικής μάλλον. Δε ξέρω από που να το απενεργοποιήσω, δεν έχει κάποια επιλογή. Ναι το ξέρω οτι είναι λογικές θερμοκρασίες (εγώ έχω 290Χ φαντάσου που είναι φούρνος). Δοκίμασα τώρα να βγάλω τελείως το speaker για να δω τι παίζει.

Λοιπόν προς μεγάλη μου έκπληξη, βγάζοντας το speaker, τρέχω το witcher σε συγκεκριμένο σημείο που φτάνει 70 και αρχίζε να σφυράει, και... εξακολουθεί να σφυράει. Είτε είναι στοιχειωμένο το speaker είτε έχει και η κάρτα γραφικών.. 

Δημοσ.

Μηπως ειναι ελαττωματικη η μητρικη?Για δοκιμασε να τη βαλεις στο δικο σου pc να δεις.Αν σφυραει και εσενα τοτε κατι παθζει με την καρτα

Φιλε μου υποψιαζομαι τροφοδοτικο,αυτο που εχει ειναι πολυ μετριο εως κακο για μια καρτα που θελει τοσο ρευμα

Δημοσ.

Κύριοι νομίζω ότι είμαι επιεικώς άθλιος. Την δοκιμή την έκανα στο μαγαζί που δουλεύω, και σε UPS πάνω. Μάλλον αυτό σφυρούσε  γιατί είναι σχεδιασμένο να δουλεύει με 500άρια. Και όταν άρχιζε η κάρτα να δουλεύει στους 70, συνεπάγεται παραπάνω ρεύμα, άρα μάλλον αυτό χτυπούσε.. Το βάζω κατευθείαν πρίζα και θα σας πω να με δουλέψετε ελεύθερα.

Δημοσ.

Λοιπόοοοοον γελάστε ελεύθερα. Το UPS χτυπούσε.. Έβαλα το Afterburner στις κανονικές ρυθμίσεις, ξαναπηγαίνοντας δηλαδή επεξεργαστή και μνήμη στο 100%, έβαλα το παιχνίδι στα Ultra, και παίζει στους 80 βαθμούς. Τελευταία δοκιμή που κάνω είναι να ξαναενεργοποιήσω το Overheat Protection της μητρικής για να δω αν θα κλείσεί ενώ η κάρτα είναι στους 80+

Λοιπόν.. έκλεισε με το overheat protection στους 80κάτι.

Και μια τελευταία υποσημείωση, το μπροστινό ανεμιστηράκι  το γύρισα να βγάζει αέρα και όχι να βάζει, εφόσον έβαλα τα 2 χ 12χιλ να βάζουν, το 9άρι πίσω δεν αρκούσε να βγάζει όλη τη ζέστη έξω. Να το γυρίσω πάλι να βάζει;

Δημοσ.

Τελος καλο,ολα καλα!Απλα εχετε το τροφοδοτικο στο μυαλο σας με την πρωτη ευκαιρια να αλλαχτει!!!Ο μπροστινος ανεμιστηρας πρεπει να βαζει.καλυτερα ο πλαινος να βγαζει το ζεστο αερα της καρτας

Δημοσ.

βάλε τα δυο μπροστά να βάζουν και τα άλλα από πίσω να βγάζουν.Πρέπει να έχεις ομοιόμορφο cooling.

Η κάρτα γραφικών μέχρι 92 βαθμούς δεν έχει θέμα.Αρκεί να την παρακολουθεί

Δημοσ.

ναι του εχω βαλει να ξεκιναει το gpu temp, minimzed στο tray και του πα να εχει το νου του.
Το κουτι ειναι λιγο μουφα, εχει 1 μπροστα 120χιλ 2 στο πλαι 120χιλ και 1 πισω 90χιλ.
Παρολο που ο κατασκευαστης λεει τα πλαινα και το μπροστινο να βαζουν και το πισω να βγαζει, επειδη καρτα ισα ισα χωραει, εχω τα πλαινα να βαζουν και μπρος-πισω να βγαζουν. για να ψυχεται καλυτερα η καρτα, δηλαδη να παγωνει κατευθειαν απο τα πλαινα και να βγαζει το ζεστο απο μπρος-πισω. Καλα εκανα;

Δημοσ.

Ρε φιλε με τον 8350 και την 290 που ειναι ρευματορουφηχτρες που πατε με το mstech για τροφοδοτικο;Αλλαγη σε ποιοτικο 650αρι και γρηγορα...

• Like 1
Δημοσ.

Ναι το ξέρω, δεν είναι δικό μου σύστημα, ήταν το μέγα λάθος στην αγορά αυτό (αν εξαιρέσεις ότι η κάρτα γραφικών είναι μάρκα.. VTX3D και ο σκληρός δίσκος είναι 2,5" στις 5400 στροφές). Το τροφοδοτικό σήμερα πέταξε πέταλα και πρότεινα στον φίλο αγορά 850W Corsair 80 Plus Bronze.
Θα κάνω δοκιμή με το δικό μου Antec TruPower 800W 80Bronze για να δούμε αν όντως είναι αυτό αλλά όλα δείχνουν πώς αυτό φταίει. Δίνει ρεύμα κανονικά στα ανεμιστηράκια αλλά δεν βγάζει σήμα στην οθόνη παρόλο που είναι όλα συνδεδεμένα κανονικά, οπότε πιστεύω τροφοδοτικό. Επίσης παραπάνω αν κοιτάξεις που σφύριζε το UPS ίσως ήταν για να μας πει κάτι τέτοιο, ότι το τροφοδοτικό δεν επαρκούσε και ζητούσε από UPS. Τι να πω.. Γνώμες;

Ρε φιλε με τον 8350 και την 290 που ειναι ρευματορουφηχτρες που πατε με το mstech για τροφοδοτικο;Αλλαγη σε ποιοτικο 650αρι και γρηγορα...

Η κάρτα ζητάει τουλάχιστο 750 οπότε σε 850 με βλέπω να κοιτάμε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...