Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λογω ελευθερης αγορας εχει να κανει με τον μαστορα..

πχ τα δικα μου τα λαδια τα περισσοτερα λιπαντηρια τα χρεωνουν 10ε/λ με την αλλαγη και εγω τα βαζω με 7ε/λ. βαλε επι 4 λιτρα κερδος 12ε!

Στα λάδια ναι. Στα Getz εγώ αλλάζω λάδια και φίλτρο (Hyundai) με 20-25 ευρω. Τα υπόλοιπα κοστίζουν, και πιστεύω ότι το κόστος συντήρησης στα λίγο πιο παλιά Κορεάτικα είναι πολύ πιο χαμηλό από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα. 

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στα λάδια ναι. Στα Getz εγώ αλλάζω λάδια και φίλτρο (Hyundai) με 20-25 ευρω. Τα υπόλοιπα κοστίζουν, και πιστεύω ότι το κόστος συντήρησης στα λίγο πιο παλιά Κορεάτικα είναι πολύ πιο χαμηλό από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα.

τι λαδια βαζεις? ποσο το λιτρο?
Δημοσ.

τι λαδια βαζεις? ποσο το λιτρο?

Δεν ξέρω πόσο κοστίζει το λίτρο. Αγοράζω μπετόνι της Hyundai με 19,50 και για φίλτρο άλλα 5 ευρώ.  

Δημοσ.

Δεν ξέρω πόσο κοστίζει το λίτρο. Αγοράζω μπετόνι της Hyundai με 19,50 και για φίλτρο άλλα 5 ευρώ.

Eτσι δεν μπορεις να κανεις συγκρισει.. Γιατι αμα το παμε βαση τιμης υπαρχει λαδι στα 12ε/4λ 10w40 με api sl

..συγκριση..

Δημοσ.

Ναι, αλλα ρεφαρεις απο το μηδαμινο-αστειο κοστος συντηρησης

Πέρα απο το αστείο κόστος συντήρησης πρόσθεσε και την αξιοπιστία . 

Βέβαια πριν λίγες μέρες πήρα τηλέφωνο αντιπροσωπεία της hyundai για να μάθω κόστος μεσαίου service για το αμάξι μου (hyundai accent 2003) μου ζητήσαν 300+ ευρώ όταν άλλο service που δεν είναι αντιπροσωπεία επίσημη αλλά ασχολείται χρόνια με τα hyundai κυρίως μου ζήτησε 177 ευρώ και όλα τα αξεσουάρ και αναλώσιμα γνήσια .

Η καταναλώσεις των getz coupe είναι καλές για την χρονολογία που βγήκαν στην αγορά . Δεν καταπίνουν τον κώλο τους. Για το 1300 άρι Getz και accent 7.5-9 λτ θα έλεγα μέσα στην πόλη και αυτό με ήπιο γκάζι και ανάλογα την κίνηση και τα σταμάτα ξεκίνα .

Ναι τα hyundai τουλάχιστον αυτά που αναφέρεστε έχουν πάμφθηνα ανταλλακτικά και service . Εγώ προσωπικά με hyundai accent 2003 1.3 σπάνια θα δω κατανάλωση 7.5 λτ μέσα στην Αθήνα και αυτό συνήθως όταν είναι καλοκαίρι και έχει αδειάσει κάπως η πόλη . Το συνηθέστερο είναι 8-9 λτ ανάλογα την κίνηση . Πάντα με απαλό πάτημα του γκαζιού . Αν το πιέζω πάνω απο 10 λτ δεν βλέπω .

Δημοσ.

δηλαδη το coupe αξιζει σε σχεση με το getz? σε γενικες γραμμες

να κοιταξεις σε i10 1.2 και μετα σε micra & yaris
Δημοσ.

δηλαδη το coupe αξιζει σε σχεση με το getz? σε γενικες γραμμες

Ως προς κατανάλωση του Getz είναι καλύτερο φυσικά . Στα άλλα θεωρώ το coupe καλύτερο και φυσικά το βρίσκεις full extra σαν καινούριο χωρίς γρατζουνιές με λίγα χιλιόμετρα (90.0000) και με το κιτ με turbo της hyundai στα 140 hp με ίσως και κάτω απο 5000 ευρώ 

Tου κουτιού . Μοντέλο 2003 αλλά έτος κυκλοφορίας 2010 και κινητήρας καινούριος πραγματικά .. 

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6213374/

Δημοσ.

θα κανω αρκετουτσικα χλμ εκτος πολης. καθημερινα γυρω στα 60. μεσα στην πολη αλλα 5 με 10 το πολυ(και αυτα σπανια).

με συμφερει το κουπε?

Δημοσ.

θα κανω αρκετουτσικα χλμ εκτος πολης. καθημερινα γυρω στα 60. μεσα στην πολη αλλα 5 με 10 το πολυ(και αυτα σπανια).

με συμφερει το κουπε?

Δωσε βαση στην τεχνολογια του κινητηρα.. να ειναι vvti και καδενατο. Κοιτα σε corolla 1600cc e12. Καιει λιγοτερο απο το coupe και εχει ωραια ευαισθησια στο γκαζι(ρεπριζ-νευρικο-γρηγορο).

Στην εθνικη σε παει 6.2-6.7λ ενω στην πολη με προσεκτικη οδηγηση θα δεις κατι λιγοτερο απο 8.5λ

Δημοσ.

εχω ολοκληρωσει το "εργο" στο excel και εχω πληρη στατιστικα στοιχεια μετα απο 16 γεμισματα με lpg και 3 με βενζινη.

Εχω βαλει παρα πολλα πεδια ενημερωσης και μπορει να δει κανεις τα παντα κυριολεκτικα. Το σημαντικοτερο πεδιο απο ολα

ειναι το ποσο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΜΙΣΜΑ υπολογιζοντας τα παντα, απο το κοστος service lpg

μεχρι και την εξτρα βενζινη που χρειαζεσαι, αυτην που τρωει με το ξεκινημα

Φυσικα ολα αυτα αφορουν το δικο μου αμαξι αλλα ειναι σωστη γευση του τι συμβαινει!!!

Εχω καταχωρησεις ολων των γεμισματων και χρησιμοποιω φυσικα συνολα και μεσους ορους!

Επισης χρησιμοποιησα τις τρεχοντες τιμες βενζινης που υπηρχαν ΤΟΤΕ!!!.

Προσωπικα με εντυπωσιασε το ποση βενζινα μεσο ορο χρειαζομαι για καθε γεμισμα lpg!!!

Αν σας ενδιαφερει δεν εχω προβλημα να τα μοιραστω μαζι σας τα μεχρι τωρα στοιχεια, ειναι στο excel.

Μπορω να ανεβασω τη στατιστικη σελιδα την αρχικη για αρχη που εχει τα τελικα αποτελεσματα.

Αν καποιον ενδιαφερει ολο το αρχειακι στο excel ισως το δωσω, θα το σκεφτω γιατι εκανα πολυ δουλεια.

Εχει φτιαχτει με τετοιο τροπο που μπορει να προσθετει αρχικα μεχρι και 50 γεμισματα lpg αλλα με μια αναβαθμιση του ευκολα μπορω να το κανω και για τα επομενα 50, 100 κτλ!  :-) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...