Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δεν το επιασα το τελευταιο, μπορεις να το εξηγησεις?!

Εννοεί ότι έχουν υψηλή κατανάλωση αν και είναι γραμμικοί, δηλαδή έχουν μια-κάποια απόδοση σε όλο το φάσμα των στροφών..

Δημοσ.

δεν το επιασα το τελευταιο, μπορεις να το εξηγησεις?!

δεν εχουν νευρικους κινητηρες και καινε..

Ειχα κανει t.drive το polo 1.4 του 2013.Μου λεει ο πωλητης παει καλυτερα απο το προηγουμενο και ειναι ζυγισμενο..

Ε το οδηγησα και ηταν το ιδιο μπ...!!!

Δημοσ.

συμπερασμα δεν θα βρεις δες ποσο τα δινουν σε μετρησεις απο επισημα φορουμ για να εχεις μια ιδεα.χρηση με χρηση διαφερει.Πχ οταν ο κοσμος λεει εντος πολεως αναφερεται σε θεσσαλονικη,αθηνα οπου στο πρωτο εχει αρκετη κινηση σταματα ξεκινα και το 2 δευτερο απλα ειναι κολαση απο την κινηση.Οτιδηποτε αλλο εγω το θεωρω εκτος πολης.

Δευτερον ο κινητηρας τι ειναι ατμοσφαιρικος τουρμπο εχει τουρμπο και κομπρεσορα?Τι γενιας ειναι ο κινητηρας?ειναι τοσα πολλα τα οποια δεν αναφερεις που οτι απαντηση και να παρεις απλα δεν ισχυει για σενα.Και να τα δωσεις παλι 100% μεσα δεν θα πεσεις γιατι σε δευτερη φαση το ποδι παιζει μεγαλο ρολο.

Αν οδηγησω εγω και η κοπελα μου το ιδιο αυτοκινητο, ετσι οπως θελουμε να το οδηγησουμε, εγω θα καψω 10/100 εκτος και η κοπελα μου βαρια 7/100,Επειδη εγω θα προτιμησω ελαφρος χαμηλοτερη σχεση στο κιβωτιο και θα εχω αρκετες επιταχυνσεις και φρεναρισμενα(πραγματα που αυξανουν παρα πολυ την καταναλωση),ενω σε αντιθεση η κοπελα μου θα κουμπωσει 6 με 120 και αυτο ηταν μεχρι να φτασει θα πηγαινει ετσι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πραγματικη μετρηση εκτος πολης για σεατ λεον 1400 κυβικα 5-6 ετων (προσφατα νεα λαστιχα).

Εκτος πολης με υγραεριο 13,38 λτ για 220 χιλιομετρα (μετρημενο) αντιστοιχει 5,52 /τ /100 χιλιομετρα εκτος πολης.

Παλια ψιλομετρηση με παλια λαστιχα (πριν αλλαχτουν) 54,55 λτ βεναζινης για 700 χιλιομετρα οποτε 7,79 λτ/100 χιλιομετρα βενινη

οποτε 8,57 λτ/100 χιλιομετρα lpg

μεσος ορος lpg 5,52+8,57/2=7,05 lt/100 xiliometra και με βενζινη περιπου 6,5 λτ/100 χιλιομετρα.

Εγω με Νισσαν πριμερα 13 ετων και παλαια λαστιχα 4 ετων 1600 κυβικα (1400 το seat) βγαζω μεσο ορο καλα μετρημενο 9 λτ βενζινη

στα 100 χιλιομετρα και 9,90 λτ λπγ στα 100 χιλιομετρα.

Ειναι δυνατον να εχω 2,5 λτ/100 χιλιομετρα διαφορα βενζινης???????? ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ? τι δεν παει καλα?

Οσο και να φταινε τα λαστιχα δεν δικαιολογειται η διαφορα αφου οδηγαω απαλα γενικα και τηρω βασικους κανονες ταχυτητας για οικονομια κτλ.

* βρηκα τα εργοστασιακα...  - ειναι φυσιολογικη η διαφορα μου απο ιδανικες συνθηκες?

Κατανάλωση καυσίμου - Κύκλος εντός πόλης 9.3 λ./100 χλμ spacer.gif Κατανάλωση καυσίμου - Κύκλος εκτός πόλης 5.6 λ./100 χλμ

με μετρηση σε 7600 χιλιομετρα εχω μεσο ορο βενζινης μικτο περιπου 9 λτ/100 χιλιομετρα ενω το μικτο

βγαινει 7,45 αν τα προσθεσω και το διαιρεσω δια 2. αρα εχω διαφορα 1,5 λτ/100 χιλιομετρα.

(ειναι σωστο για μεσο ορο η προθεση και διαιρεση /2 η δεν παει ετσι?)

* παραθετω τα Link gia ta 2 αμαξια (εργοστασιακες μετρησεις)

http://www.auto-data.net/gr/?f=showCar&car_id=16897

http://www.auto-data.net/gr/?f=showCar&car_id=614

Επεξ/σία από greeneye
Δημοσ.

εχω κανει edit στο πανω post

Τα γράφεις λίγο μπερδεμένα και δεν μπορώ να βγάλω άκρη.

Σίγουρα τα link που έκανες παράθεση, για το Primera τουλάχιστον που ξέρω, έχουν λανθασμένα στοιχεία. Εφόσον πρόκειται για P11-144 με κινητήρα GA16 οι σωστές καταναλώσεις είναι οι παρακάτω:

Κύκλος πόλης: 9.6 L/100km

Μικτός κύκλος: 7.2 L/100km

Εκτός πόλης: 5.9 L/100km

Επίσης το βάρος του είναι 1215 κιλά, και όχι 1.090.

Τώρα κατά τα άλλα αυτά τα δύο αυτοκίνητα είναι σε διαφορετική κατηγορία(C το leon και D το primera) με αντίστοιχο μέγεθος και βάρος, το leon είναι πολύ νεώτερο και έχει λιγότερα κυβικά, το primera έχει μακρύτερες σχέσεις που βοηθάει την κατανάλωση στα ταξίδια αλλά ανεβαίνει στην πόλη, ο κινητήρας του leon έχει την ίδια ροπή παρόλο που έχει μικρότερη ιπποδύναμη, και φυσικά παίζει ρόλο ο τρόπος που οδηγείς.

Δημοσ.

φιλε joshua21 εχω μια σημαντικη απορια καταρχιν που πιανει για ολες τις περιπτωσεις. Λες

Κύκλος πόλης: 9.6 L/100km
Μικτός κύκλος: 7.2 L/100km
Εκτός πόλης: 5.9 L/100km

9,6+5,9/2=7,75... δεν αντιστοιχει σωστα με το 7,2 που γραφεις! Ο μικτος κυκλος δεν ειναι το αθροισμα εντος και εκτος πολης

δυα του 2? Παρατηρησα οτι και στο seat βγαινει διαφορετικο το αθροισμα/2 και δεν αντιστοιχει με οτι λεει το εργοστασιο.

Πως υπολογιζουμε σωστα με μαθηματικα το μικτο οταν εχουμε της πολης και το εκτος?

Εχεις αλλο site που να δειχνει τις σωστες καταναλωσεις σε primera?

ακομα και ετσι ομως οπως εγραψες αν οι μετρησεις ειναι για βενζινη... εγω εχω μετρημενο 9 λτ/100 σε μικτο

σε σχεση με το 7,2 ειμαι αρκετα μακρια... γιατι μου καιει τοσο παραπανω? Ενταξει εχω παλια λαστιχα αλλα και παλι

η διαφορα ειναι μεγαλη. Θεωρησε δεδομενο οτι οδηγαω σωστα για οικονομια και δεν ειναι φορτωμενο το αμαξι, αντε να εχω ενα δευτερο ατομο καπου καπου.

Δημοσ.

greeneye η διαφορά αυτή υπάρχει επειδή τα εργοστάσια ανακοινώνουν μετρήσεις κάτω από ιδανικές συνθήκες. Το σύνηθες είναι σε πραγματικές συνθήκες να έχουμε κάπου 25% παραπάνω κατανάλωση.

Το site που ζήτησες:

http://www.ultimatespecs.com/car-specs/Nissan/6773/Nissan-Primera-P11-144-16.html

Πρόσεξε, αφορά P11-144 με GA16, όχι με κινητήρα QG, όχι P11-120.

Όσο για τα λάστιχα, σου είπα και στο άλλο thread ότι η διαφορά είναι τόσο μικρή που δεν είναι μετρήσιμη. Άσε που με παλιά λάστιχα μάλλον οικονομία έχεις!

Όσο για τον τρόπο που οδηγάς, έχε υπόψιν ότι μέγιστη οικονομία πχ στην επιτάχυνση μπορείς να πετύχεις όταν η πεταλούδα του γκαζιού ανοίγει σε συγκεκριμένη γωνία... είσαι σίγουρος πως πατάς το γκάζι όσο πρέπει? Άσε που κάθε αυτοκίνητο θέλει το δικό του δούλεμα, άσε που το δουλεύεις σε νησί!

Το δικό μου έτσι όπως το δουλεύω σε ταξίδια καίει ~7 και στην πόλη ~11-11,5L/100km, οπότε το 9 το δικό σου φυσιολογικό το βρίσκω.

Δημοσ.

βρηκα απο την ασφαλεια οτι αφορα κινητηρα GA16 και ειναι P11 - E/E01

αρα ειναι σωστο το link που εδωσες ε?

* συμφωνα με το σεατ λεον και τις εργοστασιακες μετρησεις (εχει και το μικτο)

ο μαθηματικος τυπος προκυπτει ως εξης. =(εντος πολης+εκτοε πολης)/2,14 !

Δεν ξερω γιατι βγαινει ετσι ομως ειναι σωστος γιατι με αυτον προκυπτει σωστα και το μικτο

στο primera που εχω στις εργοστασιες μετρησεις!!!

Επισης ισχυει το +25% σε μενα γιατι 7,4+25%=9 (το 9 ειναι μετρημενο απο εμενα σε 17 γεμισματα!!!)

Απλα δεν καταλαβα πρακτικα γιατι δεν ειναι /2 και ειναι /2,14... Ισως επειδη το εκτος καει ΠΟΛΥ λιγοτερο...

* Αμα βαλεις και  1 λτ να μας κλεβουν στο γεμισμα βγαινει μια χαρα!!! :-D

Δημοσ.

Κάνε τις πράξεις με πολλαπλασιαστή (3976,1/11023) για τον κύκλο πόλης και (6956/11023) για τον εκτός πόλης, άθροισε τα και δες τι βγαίνει...

:-)

• Like 1
Δημοσ.

βρηκα απο την ασφαλεια οτι αφορα κινητηρα GA16 και ειναι P11 - E/E01

αρα ειναι σωστο το link που εδωσες ε?

Το E/E01 δεν μου λέει κάτι.

P11-120: http://www.aerotech.co.nz/products/images/nissan/PrimeraP111.sized.jpg

P11-144: http://www.npoc.co.uk/forum/uploads/StevieBoy/Front.JPG

Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις, αν θέλεις να μάθεις πως βγαίνει η μικτή κατανάλωση ψάξε για NEDC(New European Driving Cycle) και την οδηγία 199/94/EC.

Δημοσ.

θελω να μαθω πως υπολογιζω τη μικτη καταναλωση οταν εχω την εντος πολης και την εκτος πολης.

Αν δεν ειναι το /2,14 τοτε πως βγαινει?!   :-D

* Λογικα και οι εταιρειες με μαθηματικο τυπο το βγαζουν το μικτο εκτος αν λεω μπουρδες...

Κάνε τις πράξεις με πολλαπλασιαστή (3976,1/11023) για τον κύκλο πόλης και (6956/11023) για τον εκτός πόλης, άθροισε τα και δες τι βγαίνει...

:-)

δεν το πολυ-επιασα αυτο!!! Τι ακριβως πραξη κανω, μηπως κατι γραφτηκε λαθος, στο πρωτο λες 1/ κατι στο αλλο δεν εχει

* το 120 με 144 δεν το βλεπω καπου...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...