Προς το περιεχόμενο

ACER Aspire 1603 ELM Συμβουλές

_Frontier_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα ACER 1603 ELM, το μοντέλο με το DVD-RW drive (για εταιρική χρήση). Διαβάζοντας τα specs μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το φορητό δεν έχει RS-232 θύρα, ούτε παράλληλη θύρα.

Μπορεί να απαντήσει κάποιος σίγουρα (κάποιος που το έχει) αν όντως ισχύει έτσι; Επίσης θα ήθελα απόψεις για αυτό (τα υπέρ/κατά του).

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Όντως δεν έχει τις θύρες που ρωτάς, μόνο σε μεγαλύτερα μοντέλα βρίσκεις τέτοιες θύρες.

Το έχω 3 μήνες και δεν έχω βρει τίποτα κατά, δεν ζεσταίνετε τόσο ώστε να τρώει κολλήματα και το ανεμιστηράκη δουλεύει αραιά και που σε δυο ταχύτητες και είναι σχετικά αθόρυβο.

Ακόμα τo DVD-RW είναι 2x αν και παντού το γράφουν 1x.

Αυτονομία 2,5 ώρες.

Για την τιμή του είναι η καλύτερη αγορά notebook που υπάρχει αυτήν την στιγμή.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω πως "στέκεται" το φορητό σε θέματα ταχύτητας γραφικών. Όχι σε σύγκριση με desktop PC's αλλά με άλλα φορητά. Υποστηρίζουν - οι drivers - DirectX 9 interfaces και Direct3D; Το DVD-RW που έχει μπορεί να γράφει DVD που να μπορούν να παίζουν σε απλούς επιτραπέζιους DVD players;

Αν είχε rs-232, ps/2 & παράλληλη θύρα, θα ήταν ΤΕΛΕΙΟ :)

Δημοσ.

Στο 3Dmark2001SE βγάζει 4954 που είναι καλά για φορητό και γενικά όλα τα φορητά με ATI9000 κάπου εκεί βγάζουν, DX9 δεν πρέπει να υποστηρίζει γιατί είναι σχετικά παλιό chipset, DX8,1 και Direct3D υποστηρίζει.

Για ταινίες γράφω σε Mirror4x και με Nero που υποτίθεται δεν είναι και το καλύτερο για συμβατότητα και παίζουν μια χαρά στον επιτραπέζιο αλλά σε αυτό μπορεί να παίζει ρόλο και το Yamakawa DVDplayer που έχει την φήμη να παίζει τα πάντα.

Το μόνο πρόβλημα στην δημιουργία DVD ταινίας είναι η θερμοκρασία σκληρού δίσκου, για αυτό εγώ το ξεκινάω μόνο από κρύο (25C) και μετά το Decrypting DVD-->HD , DVD2one HD-->HD και εγγραφή HD-->DVD ανεβάζει θερμοκρασία 44-45C.

γιατί ο HD δεν σταματά να δουλεύει για 1+ ώρα. Κατα τα άλλα σε παιχνίδια και άλλες εφαρμογές δεν έχει κανένα προβλημα με θερμοκρασία ο σκληρός δίσκος.

Και κάτι τελευταίο απο τον σκληρό δίσκο μην περίμένεις πολύ καλές επιδόσεις γιατί οι σκληροί των φορητών δουλεύουν σε 4200RPM και δεν έχουν πολύ cache.

Δημοσ.

@Hikoc

Nα ρωτησω και εγω 1-2 πραγματακια?

Ισχύει οτι στα ACER αν κανεις format χανεις την εγγυηση? Στο Πλαισιο που ρωτησα ετσι μου ειπαν αλλα δε μου φανηκε και πολυ σιγουρη η πωλητρια.

Επισης, εχει καποιες "γριλιες" ή ανεμιστηράκι στο κατω μερος το 1603 ELM ωστε να ψυχεται καλυτερα?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
@Hikoc

Nα ρωτησω και εγω 1-2 πραγματακια?

Ισχύει οτι στα ACER αν κανεις format χανεις την εγγυηση? Στο Πλαισιο που ρωτησα ετσι μου ειπαν αλλα δε μου φανηκε και πολυ σιγουρη η πωλητρια.

Επισης' date=' εχει καποιες "γριλιες" ή ανεμιστηράκι στο κατω μερος το 1603 ELM ωστε να ψυχεται καλυτερα?

Ευχαριστώ.[/quote']

Αυτό με το φορμάτ πρώτη φορά το ακούω και δεν νομίζω να ισχύει.

Στο κάτω μέρος δεν έχει γρίλιες άλλωστε σε εκείνο το σημείο δεν θα χρησίμευαν, στο πίσω μέρος εκεί που είναι τα USB έχει και στο πλάγιο δεξιά για να διώχνει τον αέρα.

Δημοσ.

Έχει το Matshita DVD-RAM UJ-811 (H101) εγγραφέα; Σε τι ταχύτητες (max) γράφει τα CD-R's; Ρωτάω γιατί ένα αντίστοιχο μοντέλο με αυτόν τον εγγραφέα, δεν μπορεί να γράψει CD-R πάνω από 8x, παρόλο που το drive αναγνωρίζεται ότι γράφει μέχρι 16x.

Δημοσ.

Το UJ-811 είναι.

Εμένα με το Nero 6.0.0.15 και Thats cds γράφει στα 16x (6,5 λεπτά τα 650ΜΒ).

Ή τα cds θα φταίνε ή το αντιγραφικό.

Δημοσ.
Το UJ-811 είναι.

Εμένα με το Nero 6.0.0.15 και Thats cds γράφει στα 16x (6' date='5 λεπτά τα 650ΜΒ).

Ή τα cds θα φταίνε ή το αντιγραφικό.[/quote']

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Μια τελευταία ερώτηση: το firmware σου ειναι το Η101 ή κάποιο άλλο, νεώτερο πιθανόν;

Δημοσ.
Το Η100 είναι, καλά που μου το είπες να μην κάνω αναβάθμιση στο firmware. :)

Μήπως θα μπορούσες να μου πεις που μπορώ να βρω και εγώ τις αναβαθμίσεις που αναφέρεις; Θα το εκτιμούσα αν μπορούσες να μου στείλεις το firmware σου, μήπως και διορθωθεί το πρόβλημα.

Αν θέλεις, στείλε μου ΡΜ να συννενοηθούμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...