Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια θα ηθελα τα φωτα σας για μια αναβαθμιση επεξεργαστη εχω αυτο το pc μετα εξης χαρακτηριστικα:

mobο:gigabyte g1 sniper z97

gpu sapphire r9 280X vapor vapor-x oc αυτη μετα τρια ανεμιστηρακια

cpu intel g3258

ram KINGSTON XYPERX BEAST 8GB 2Χ 4GB dual channels

PSU CORSAIR RM 850

1 Το ερωτημα μου ειναι οτι θελω να αναβαθμισω τον επεξεργαστη σε i7 4790k θα εχω θεμα συμβατοτητας?

2 θα δω διαφορα στα παιχνιδια με την αλλαγη επεξεργαστη?!

Ευχαριστω για το χρονο σας!

Επεξ/σία από Ouknos
Δημοσ.

4740k δεν έχω ξανακουσει σίγουρα αυτος είναι;

Εαν ειναι ίδιο το socket (αν ένννοεις 1150) δεν θα έχεις θέμα. Από επιδόσεις λογικά θα έχεις καλύτερες σε παιχνίδια τύπου bf4 και gta 5 που θα σε κρατάει πίσω ο τωρινός επεξεργαστής σου.

Επίσης δεν μας λες ποια r9 έχεις (r9 390?)

• Like 1
Δημοσ.

4740k δεν έχω ξανακουσει σίγουρα αυτος είναι;

Εαν ειναι ίδιο το socket (αν ένννοεις 1150) δεν θα έχεις θέμα. Από επιδόσεις λογικά θα έχεις καλύτερες σε παιχνίδια τύπου bf4 και gta 5 που θα σε κρατάει πίσω ο τωρινός επεξεργαστής σου.

Επίσης δενμ

ας λες ποια r9 έχεις (r9 390?)

Δίκιο έχεις 4790k γράψε λάθος από κάρτα γραφικών την 280χ 3gb
Δημοσ.

Οκ και πάλι ισχύει αυτό που σου λεω. Ο 4790 k. θα σου δώσει σαφώς περισσότερα fps σε ότι παιχνιδι που ρίχνει μπουκάλι ο g3258. Έχουν ίδιο socket οπότε δεν θα έχεις απολύτως κανένα θεμα συμβατότητας.

Δημοσ.

Κάτι σε i5 τι θα πρότεινες για games?επειδή με ενδιαφέρει και το κόστος ολίγον τι και ο 4790 είναι λίγο τσιμπημενος αλλά αν μπορώ να κάνω την δουλειά που τον προορίζω δλδ το gaming και υπάρχει κάτι με πιο λίγα λεφτά εξίσου δυνατο,καλοδεχουμενο! :-)

Οκ και πάλι ισχύει αυτό που σου λεω. Ο 4790 k. θα σου δώσει σαφώς περισσότερα fps σε ότι παιχνιδι που ρίχνει μπουκάλι ο g3258. Έχουν ίδιο socket οπότε δεν θα έχεις απολύτως κανένα θεμα συμβατότητας.

Κάτι σε i5 τι θα πρότεινες για games?επειδή με ενδιαφέρει και το κόστος ολίγον τι και ο 4790 είναι λίγο τσιμπημενος αλλά αν μπορώ να κάνω την δουλειά που τον προορίζω δλδ το gaming και υπάρχει κάτι με πιο λίγα λεφτά εξίσου δυνατο,καλοδεχουμενο! :-)
Δημοσ.

Κάτι σε i5 τι θα πρότεινες για games?επειδή με ενδιαφέρει και το κόστος ολίγον τι και ο 4790 είναι λίγο τσιμπημενος αλλά αν μπορώ να κάνω την δουλειά που τον προορίζω δλδ το gaming και υπάρχει κάτι με πιο λίγα λεφτά εξίσου δυνατο,καλοδεχουμενο! :-)Κάτι σε i5 τι θα πρότεινες για games?επειδή με ενδιαφέρει και το κόστος ολίγον τι και ο 4790 είναι λίγο τσιμπημενος αλλά αν μπορώ να κάνω την δουλειά που τον προορίζω δλδ το gaming και υπάρχει κάτι με πιο λίγα λεφτά εξίσου δυνατο,καλοδεχουμενο! :-)

Μπορείς να πας σε 4690 κλειδωμένο ή 4690k εάν θα κανεις overclock.Για gaming και αυτοί είναι ότι πρέπει. Ο i7 θα ήταν καλύτερος εάν έκανες streaming και video editing. αφού το μηχάνημα είναι αποκλειστικά για gaming μπορείς να την βγαλεις και πιο φθηνά.

• Like 2
Δημοσ.

Μπορείς να πας σε 4690 κλειδωμένο ή 4690k εάν θα κανεις overclock.Για gaming και αυτοί είναι ότι πρέπει. Ο i7 θα ήταν καλύτερος εάν έκανες streaming και video editing. αφού το μηχάνημα είναι αποκλειστικά για gaming μπορείς να την βγαλεις και πιο φθηνά.

Όχι....σκληροπυρινικη χρήση gaming και ίντερνετ κάργα,και γω για την 4690κ σκεφτόμουν όχι την απλή την ξεκλείδωτη για μελλοντική χρήση oc πάντως πιστεύεις ότι θα δω μεγάλη διαφορά στα παιχνίδια σε σχέση με τον τωρινό μου επεξεργαστή τον g3258 εννοώ σε γενικό βαθμό όχι σε συγκεκριμένα games μόνο...

Δημοσ.

Αν θες oc να κάνεις αργότερα πάς μονόδρομο 4690Κ ειδάλλως ο απλός 4690 με τον 4460 σε gaming καταστάσεις αποδίδουν πάνω-κάτω το ίδιο.

• Like 1
Δημοσ.

Εννοείται ότι θα δεις διάφορα. Απλά σε broswing πχ δεν θα την καταλαβαίνεις αφού είναι ένα πολύ απλο task. Σε υψηλότερες απαιτήσεις (πολλές καρτέλες ανοιχτές) θα σου φανεί ή διαφορά. Το performance θα ανέβει γενικά, απλά αναφέρθηκα σε 2 παιχνίδια τα οποία ο 3258 δεν μπορεί να τα χειριστεί όσο καλά όσο ένας 4690.

Δημοσ.

Και εσύ αλλάζεις τον G3258; Θα ξεμπουκώσει το σύστημα σε πολλά παιχνίδια και πιο βαριά χρήση.

Ε ναι δεν παλεύεται άλλο...τον είχα πάρει όταν έκανα το build λόγω και της καλής τιμής συν του ότι ήταν ξεκλείδωτος αλλά πλέον είναι εμφανής η ανάγκη άμεσης αλλαγής του γτ παιχνίδια που θεωρητικά έπρεπε να μου τα τρέχει χωρίς κολλήματα βλέπεις ότι δυσκολεύεται να τα τρέξει.

Εννοείται ότι θα δεις διάφορα. Απλά σε broswing πχ δεν θα την καταλαβαίνεις αφού είναι ένα πολύ απλο task. Σε υψηλότερες απαιτήσεις (πολλές καρτέλες ανοιχτές) θα σου φανεί ή διαφορά. Το performance θα ανέβει γενικά, απλά αναφέρθηκα σε 2 παιχνίδια τα οποία ο 3258 δεν μπορεί να τα χειριστεί όσο καλά όσο ένας 4690.

Όσο αναφορά στο γραφικό περιβάλλον έχω παρατηρήσει ότι μπαίνοντας πχ Fb και γενικά σε σελίδες έχω παρατηρήσει ότι δεν τις δείχνει καθαρά και δεν καταλαβαίνω το λόγο λες να είναι αποτέλεσμα του επεξεργαστή μου και ότι αλλάζοντας τον θα βελτιώθει η κατάσταση μπορεί να ακούγεται κάπως αυτό που λέω αλλά πχ κοιτάζοντας εικονίδια τις επιφάνειας εργασίας φαίνονται κάπως ξεθωριασμενα και δεν φαίνονται ωραία τι λες να φταίει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...