Προς το περιεχόμενο

Laptop ή tablet;

x_vagos_x

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ την κοινότητα.

Είμαι σε δίλημμα ως προς το αν θα πάρω tablet ή laptop για τις παρακάτω χρήσεις:

• Σερφάρισμα. Chrome με 10-15 tabs ανοιχτά
  • Streaming ταινιών από NAS σε 720p και 1080p

Προαιρετικά:

• Δυνατότητα προβολής μέσω HDMI σε τηλεόραση 1080p (αυστηρά 1080p, αλλιώς δεν έχει νόημα)
  • Σύνδεση OTG για μουσική και ταινίες από USB 3.0 δίσκο

Με ενδιαφέρουν οι οικονομικότερες/value for money λύσεις, και αν μιλάμε για laptop θα προτιμούσα μαζεμένες διαστάσεις (ακόμα και μικρά netbooks 12--11-12", ιδανικά 14").

Όριο τιμών στα 200 ευρώ, εκτός αν μιλάμε για laptop-ευκαιρία μέχρι 250 ευρώ.

Μέχρι τώρα έχω κατά νου:

1. Tablet Vero Tab W10i (10,1" 1280x800 IPS - 2gb - 32gb - 192 ευρώ) // Αξίζει τα 200 ευρώ;

2. Tablet HP Stream 7 5709 (7" 1280x800 IPS - 1gb - 32gb - 119 ευρώ) // Αντέχουν 1gb έστω 5-6 tabs άνετα ανοιχτά;

3. Laptop Dell Inspiron 3451 (14" 1366x768 - 2gb - 500gb - 259 ευρώ) // Να δώσω τόσα παραπάνω χρήματα για 2gb RAM μόνο; Δεν είναι καλύτερα να πάω σε φτηνότερο tablet με 2gb RAΜ;

4. Laptop Lenovo G40-30 (14" 1366x768 - 2gb - 250gb - 232,90 ευρώ) // Ίδια απορία με το Dell από πάνω...

5. Laptop Acer ES1-512-C9SK (15,6" - 4gb - 500gb - 265 ευρώ) // Θα έχει τόσο μεγάλη διαφορά στα 4gb από τα 2gb?

6. Tablet Turbo-X WinTab (8" 1280x800 IPS - 1gb - 16gb - 95,40 ευρώ) // Έχει 3g, είναι φτηνότερο από το άλλο με 1gb ram, και έχει μόνο 16gb storage.

Ποιο απ' τα 6 θα επιλέγατε;

Επεξ/σία από x_vagos_x
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα!

Εγώ καταρχάς να πω πως στη θέση σου θα πήγαινα σε laptop. εχουν βγεί επίσης και κάτι καινούρια laptop που είναι ταυτόχρονα και tablet και μπορεί να σε βολέψουν αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τιμές.

Από αυτά που λες εγώ θα έπαιρνα το acer γιατί όντως η διαφορά μεταξύ 2 και 4gb είναι μεγάλη και laptop όταν αγοράζεις laptop Το παίρνεις για να το κρατήσεις, η διαφορά στα λεφτά δεν είναι μεγάλη. Αλλιώς μπορείς να πας στο DELL που έχει δυνατότητα επέκτασης μέχρι 8gb (πράγμα που βλέπω να κάνεις σύντομα αν καταλήξεις εκεί :P )

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, τα έχω δει τα hybrids, αλλά οι τιμές πάνε αρκετά πάνω από των laptop, με τις επιδόσεις να είναι σε επίπεδα tablet, οπότε τα απέκλεισα...

Κατάλαβα το σκεπτικό σου. Συμφωνώ με το ότι "αγοράζεις laptop-παντρεύεσαι laptop" :) Απλώς σκέφτομαι:

1. Οι CPU των laptops είναι έτσι κι αλλιώς low-range, οπότε θα παιχτεί bottleneck ακόμη και 8gb να βάλω σε οποιοδήποτε laptop καταλήξω.

2. Βλέπω πως κάθε 50 ευρώ περισσότερα έχω και πιο συμφέρουσες επιλογές :P Πρέπει να βρω κάτι που να είναι αξιόλογο για την τιμή του, επομένως.

3. 10" tablet/2gb/32gb για 190 ευρώ, και με 50 παραπάνω πάμε σε 14" laptop/2gb/250gb. Δεδομένου πως δεν θέλω τον έξτρα δίσκο, δεν είναι προτιμότερο να πάω στο tablet και να γλιτώσω το 50άρι;

4. Αν όμως το 1gb RAM είναι αρκετό για απλό browsing και video streaming, τότε γιατί να μην γλιτώσω άλλα 100 και να πάω στο HP Stream 7 (το οποίο βρίσκω και σε αγγελία φτηνότερα ακόμα...);

Οπότε μπορώ να πω πως αυτή τη στιγμή οι επιλογές μου είναι ανάμεσα στο HP Stream 7 στα 85-90 ευρώ, ή στο Dell 14" με βλέψεις σε 4άρα μνήμη στο μέλλον.

Δεν είναι overkill το Dell για τη χρήση που το θέλω, όμως;

Επεξ/σία από x_vagos_x
  • Like 1

φιλε μου εχω το w10i και δηλωνω καταευχαριστημενος κανει για τα πραγματα που θες μια χαρα (το εχω συνδεσει και σε full hd 3d tv) μεχρι και 3d ταινιες παιζει μια χαρα (απλα θα χρειαστεις ενα micro hdmi to hdmi converter για συνδεση στην tv) 

το περνεις και στο κρεβατι το βραδυ και κανεις κανενα broswing το μηχανακι ειναι αστερι

για αυτα που το θες στο προτεινω ανεπιφυλακτα (απλα μην περιμενεις να παιξεις 3d παιχνιδια εκει χωλαινει)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για το Νο6 το 3G είναι για δεδομενα κτλπ  δε παιρνει κλησεις κτλπ ΚΑΙ ΔΕ ΚΑΝΕΙ ΟΣΟ ΕΓΡΑΨΕΣ 159€ εχει.....

μου κανει εντυπωση και που εχεις επιλογες απο  119 ευρω ως 250...

γιατι δε στοχευεις σε μικροτερη ψαλιδα τιμων?

Επεξ/σία από Athens44
  • Like 1

φιλε μου εχω το w10i και δηλωνω καταευχαριστημενος κανει για τα πραγματα που θες μια χαρα (το εχω συνδεσει και σε full hd 3d tv) μεχρι και 3d ταινιες παιζει μια χαρα (απλα θα χρειαστεις ενα micro hdmi to hdmi converter για συνδεση στην tv) 

το περνεις και στο κρεβατι το βραδυ και κανεις κανενα broswing το μηχανακι ειναι αστερι

για αυτα που το θες στο προτεινω ανεπιφυλακτα (απλα μην περιμενεις να παιξεις 3d παιχνιδια εκει χωλαινει)

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Εννοείται δεν πάμε για gaming σε τέτοιες συσκευές. :P

Κάτι τελευταίο: από μπαταρία πώς πάει;

για το Νο6 το 3G είναι για δεδομενα κτλπ  δε παιρνει κλησεις κτλπ ΚΑΙ ΔΕ ΚΑΝΕΙ ΟΣΟ ΕΓΡΑΨΕΣ 159€ εχει.....

μου κανει εντυπωση και που εχεις επιλογες απο  119 ευρω ως 250...

γιατι δε στοχευεις σε μικροτερη ψαλιδα τιμων?

Ναι, το 6 έπαιξε για λίγο σε Stock House με τέτοια τιμή. Πλέον είναι εκτός των επιλογών μου, οπότε το αφαιρώ και από το πρώτο post.

Όσο για τις τιμές που παρατηρείς, η ψαλίδα είναι τόσο μεγάλη δεδομένου πως δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω για τη χρήση που θέλω είτε πολύ λίγα χρήματα για low end tablet είτε ένα αξιόλογο ποσό για mid range tablet, είτε λίγα χρήματα για low end laptop... (100-200-250 ευρώ αντίστοιχα).

Με ενδιαφέρει να δώσω τα λιγότερα χρήματα, αλλά να μην θέλω και να αυτοκτονήσω με 5 λεπτά σερφάρισμα...

Thanks για το χρόνο σας, παιδιά. :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Εννοείται δεν πάμε για gaming σε τέτοιες συσκευές. :P

Κάτι τελευταίο: από μπαταρία πώς πάει;

το ταμπλετακι κραταει γυρο στο 7ωρο αναλογα με τι χρηση βεβαια

εχει 2 usb (μια κανονικη και μια mini) που δινει και full ρευμα (μεγαλο πραγμα) τρεχει εξωτερικους σκληρους χωρις προβλημα και ακομη ποιο δυσκολα πραγματα απο ενα σκληρο (εχει δουλεψει το traktor kontrol s4 μου μονο με usb power απο το ταμπλετ!) να ξερεις οτι δεν φορτιζει απο της usb ομως εχει δικο του φορτιστη και ξεχωριστη υποδοχη για αυτο  

αυτο απο τι μια ειναι καλο γιατι εχεις της usb ελευθερες και δεν μπλεκεις με hub απο την αλλη well δεν φορτιζει απο εκει αν τυχον το ηθελες

εχε το υποψιν και αυτο γιατι ισως ειναι αρνητικο για σενα

Επεξ/σία από spacecowboy
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο Κινα θα σε χαλουσε κατι? Εχω στα χερια εδω και μερικες μερες ενα Teclast X98 Air 3G και με εχει αφησει αναπαντεχα αφωνο!

Metal body, retina οθονη, 3g, dual boot, χρηση ως τηλεφωνο μεσω του android, 64gb, 2gb ram , 32 για τα win και 32 για το android!

Το ειχα μεσα σε 2εβδομαδες απο geekbuying με 170€! 

Το πηρα για αντικαταστατη του miix3 της υπογραφης το οποιο μετραπηκε σε htpc λογο σπασμενου digitizer και ειληκρινα σου μιλαω ειναι 2 φορες καλυτερο απο το mixx3 στην μιση τιμη! 

Επεξ/σία από WalkerSW
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το ταμπλετακι κραταει γυρο στο 7ωρο αναλογα με τι χρηση βεβαια

εχει 2 usb (μια κανονικη και μια mini) που δινει και full ρευμα (μεγαλο πραγμα) τρεχει εξωτερικους σκληρους χωρις προβλημα και ακομη ποιο δυσκολα πραγματα απο ενα σκληρο (εχει δουλεψει το traktor kontrol s4 μου μονο με usb power απο το ταμπλετ!) να ξερεις οτι δεν φορτιζει απο της usb ομως εχει δικο του φορτιστη και ξεχωριστη υποδοχη για αυτο  

αυτο απο τι μια ειναι καλο γιατι εχεις της usb ελευθερες και δεν μπλεκεις με hub απο την αλλη well δεν φορτιζει απο εκει αν τυχον το ηθελες

εχε το υποψιν και αυτο γιατι ισως ειναι αρνητικο για σενα

Ναι, γνωρίζω για τις usb και τον ξεχωριστό φορτιστή, το είδα στα reviews/unboxing. Δεν με πειράζει που έχει ξεχωριστό power, αντίθετα μ' άρεσε που έχει full USB host.

ΚΑΙ ικανοποιητική μπαταρία. Με ψήνει άσχημα. :P

Απο Κινα θα σε χαλουσε κατι? Εχω στα χερια εδω και μερικες μερες ενα Teclast X98 Air 3G και με εχει αφησει αναπαντεχα αφωνο!

Metal body, retina οθονη, 3g, dual boot, χρηση ως τηλεφωνο μεσω του android, 64gb, 2gb ram , 32 για τα win και 32 για το android!

Το πηρα για αντικαταστατη του miix3 της υπογραφης το οποιο μετραπηκε σε htpc λογο σπασμενου digitizer και ειληκρινα σου μιλαω ειναι 2 φορες καλυτερο απο το mixx3 στην μιση τιμη! 

Να σου πω από Κίνα δεν το είχα σκεφτεί. Απ' την άλλη, είναι μεν 20 ευρώ φτηνότερο το Teclast από το Vero, έχει dual boot, καλύτερη οθόνη και 3g, αλλά δεν μου είναι απαραίτητα αυτά τα τρια.

Οπότε λέω να αποφύγω τη λύση της Κίνας. Ίσως να το σκεφτόμουν αν υπήρχε κάτι αντίστοιχο του HP Stream 7 σε τιμή. Γύρω στα 100 ευρώ, αλλά καλύτερο του HP Stream 7, δηλαδή (με Windows 8.1).

Επεξ/σία από x_vagos_x

Αυτονομια ποση εχει?Επισεις ποσο % την ωρα εχει drain?

Αυτονομια ποση εχει?Επισεις ποσο % την ωρα εχει drain?

Μου βγάζει 6-7 ώρες σε φουλ αναμικτη χρήση ιντερνετ+ταινίες+3g+Comic reading. Σε παιχνίδια δεν δοκίμασα και δεν καίγομαι κιολλας.

Drain δεν ξέρω, δεν το παρατήρησα καθόλου , το βράδυ το έχω στην φόρτιση!

• Like 2

Κι εγώ ενδιαφέρομαι για το battery drain όταν είναι σε standby σε Windows. Διαβάζω πως είναι αξιόλογο μηχάνημα το Teclast.

Κάτι άσχετο: το eShop έχει στα 165 ευρώ ένα παρόμοιο με το Vero. Δεν έχει full-size USB, μόνο. Οθόνη, μπαταρία, μέγεθος, RAM, δίσκος είναι ίδια.

Μάλλον σε αυτό θα καταλήξω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με το Google earth τα καταφερνει χωρις κολληματα στο street view?Ειμαι ετοιμος να το παρω.Επισης εκτυπωτη η dvd μπορω να συνδεσω.

Επεξ/σία από nikos papas.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...