soteras Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Χμμ αφου αναφερεις την ψυχτρα.Γενικά εκει το σημειο ζεματαει ειναι χλιαρο ζεστο κρυο τα ποδαρακια ολα ειναι σε καλη κατασταση ο ανεμηστηρας ειναι κουμπομενος στη σωστη υποδοχη cpu fan
kougi Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Ανεμιστηρας κουμπωμενος κανονικα, τα ποδαρακια ειναι σε πολυ καλη κατασταση, γενικα η ψυχτρα κουμπωνει πολυ καλα. Αλλα οταν τον ανοιγω τον υπολογιστη και κανει τα δικα του, και μετα τον σβησω και βγαλω την ψυχτρα, ο επεξεργαστης ειναι πολυ ζεστος δηλαδη με δυσκολια τον ακουμπαω για πανω απο 3 δευτερολεπτα. Παιζει να εχει ξεραθει τελειως η παστα, και αυτη που του εβαλα να ηταν παλι ξερη γιατι την εχω στο σωληνακι 3 χρονια. Θα δοκιμασω και εναν αλλον επεξεργαστη που εχω core 2 duo αν και δεν νομιζω να ειναι θεμα του επεξεργαστη. Επισης, επειδη εχω φαει το κεφαλι μου να δω τι φταιει, πηρα και ενα ρισκο (κακως βεβαια αλλα και να καει κατι τι ειχαμε τι χασαμε) και εβγαλα τελειως την ψυχτρα, εβγαλα και τον επεξεργαστη απο το socket και εδωσα ρευμα στην μητρικη να δω τι θα κανει. Και η αληθεια ειναι πως χωρις επεξεργαστη δουλευε κανονικα, δηλαδη το τροφοδοτικο εδινε συνεχομενα ρευμα χωρις αυτες τις διακοπες που κανει οταν εχει τον επεξεργαστη πανω..
kougi Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Μονο αυτο μενει πλεον, να ειναι καμμενη η μητρικη. Η να ειχε ληξει (?) η θερμοαγωγιμη παστα που εβαλα και να μην γινεται επαρκης ψυξη στον επεξεργαστη. Παραγγειλα αλλην τωρα, ευτυχως ειναι φτηνες, αν δεν δουλεψει ουτε με την καινουργια thermal paste τα πεταω ολα απ το μπαλκονι και βρισκω την υγεια μου.
spgkolem Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Μάλλον η μητρική είναι φίλε.Τζάμπα παλεύεις με την πάστα.Και μαγιονέζα να έβαζες,αν ακουμπάει σωστά η ψύχτρα με τον επεξεργαστή θα έπρεπε να ανάβει το μηχάνημα.Πάντως αν τα πετάξεις απο το μπαλκόνι θα πετάξεις (40 cpu + 25 ram + 65 gpu) 130 ευρώ.Καλός λογαριασμός 1
kougi Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Και μαγιονέζα να έβαζες,αν ακουμπάει σωστά η ψύχτρα με τον επεξεργαστή θα έπρεπε να ανάβει το μηχάνημα. LOL. Την εχω βγαλει-βαλει πανω απο 15 φορες την ψυχτρα, ακομα και στατιστικα να το δεις θα υπηρξε φορα που κουμπωσε καλα. Αλλα και τις 15 φορες ιδια συμπεριφορα ακριβως. Τον επεξεργαστη θα τον κοστολογουσα παραπανω παντως, ηταν απο τους κορυφαιους της εποχης του (2010-2011).
spgkolem Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Ναι,απλά κάποιες τιμές είπα.Και η gpu μπορεί να πιάσει περισσότερα.Για να δεις οτι δεν κάνω πλάκα με την μαγιονέζα In the following graph, at full load you can see how many degrees Celsius hotter the CPU core is than the air outside the case 1
benign Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Συγνωμη πανω σε μαλλινη πετσετα εχεις ακουμπησει την μητρικη? Μπορει να πηρε και στατικο και να την χαλασες,πανω σε αντιστατικη σακκουλα την βαζουμε σε αυτες τις περιπτωσεις.Την αντιστατικη μπορει να την βαλεις πανω στο κουτι της μητρικης για να ειναι λιγο πιο βολικα.
kougi Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Εχω βαλει κατω απο την μητρικη αυτα τα στρογγυλα που βαζουμε οταν θελουμε πχ να ακουμπησουμε ενα ζεστο τηγανι στο τραπεζι, δεν ξερω πως λεγονται. Το υλικο ειναι σαν συμπυκνωμενο πριονιδι παντως δε νομιζω να δημιουργηθηκε στατικος ηλεκτρισμος. Η μητρικη δεν ειχε ποτε επαφη με την μαλλινη πετσετα, απλα την εβαλα απο κατω για να ακουμπαω κατσαβιδια καλωδια κλπ. Και για του λογου το αληθες Ναι,απλά κάποιες τιμές είπα.Και η gpu μπορεί να πιάσει περισσότερα.Για να δεις οτι δεν κάνω πλάκα με την μαγιονέζα In the following graph, at full load you can see how many degrees Celsius hotter the CPU core is than the air outside the case Καταλαβα, τσαμπα παραγγειλα αλλη παστα, πανε 2 ευρω χαμενα. Να δοκιμασω να βαλω οδοντοκρεμα? 1
benign Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Αυτο ειναι καλυτερο και μη επικινδυνο αλλα δεν νομιζω οτι επαρκει σε μηκος,τουλαχιστον οπως φαινεται στην εικονα,για την επιφανεια της μητρικης.Απο οτι δειχνει η εικονα,καποιο μερος της μητρικης θα πρεπει να ακουμπουσε. Αν παρεις παντως αλλη,μονο σε στατικη σακκουλα,που να καλυπτει επαρκως ολη την επιφανεια της μητρικης.
άδικος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 ...πανω σε αντιστατικη σακκουλα την βαζουμε σε αυτες τις περιπτωσεις. Αν παρεις παντως αλλη,μονο σε στατικη σακκουλα,που να καλυπτει επαρκως ολη την επιφανεια της μητρικης. Ούτε. Αυτή η επιλογή είναι θεωρητικά η χειρότερη. 1
kougi Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Αυτο ειναι καλυτερο και μη επικινδυνο αλλα δεν νομιζω οτι επαρκει σε μηκος,τουλαχιστον οπως φαινεται στην εικονα,για την επιφανεια της μητρικης.Απο οτι δειχνει η εικονα,καποιο μερος της μητρικης θα πρεπει να ακουμπουσε. Αν παρεις παντως αλλη,μονο σε στατικη σακκουλα,που να καλυπτει επαρκως ολη την επιφανεια της μητρικης. Δεν φτανει για να καλυψει ολη την μητρικη καλα ειδες απο την εικονα, αλλα αυτο το πραμα εχει 1 εκ. παχος περιπου οποτε οσο μερος δεν ακουμπουσε πανω του ηταν στον αερα.. Δεν σκοπευω να παρω αλλη γιατι μολις ειδα στο σκρουτζ οτι η πιο φτηνη σε 775 σοκετ ξεκιναει στα 65(!) ευρω. Απλα μου φαινεται πολυ περιεργο γιατι αυτος ο υπολογιστης λειτουργουσε κανονικα μεχρι το 2011 και απλα τα κομματια που μου εμειναν τα ειχα στο υπογειο τα 4 τελευταια χρονια.
Apple fanboy Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Συγνωμη πανω σε μαλλινη πετσετα εχεις ακουμπησει την μητρικη? Μπορει να πηρε και στατικο και να την χαλασες,πανω σε αντιστατικη σακκουλα την βαζουμε σε αυτες τις περιπτωσεις.Την αντιστατικη μπορει να την βαλεις πανω στο κουτι της μητρικης για να ειναι λιγο πιο βολικα. Oι αντιστατικες λειτουργουν απαγωντας το φορτιο στην εξωτερικη τους επιφανεια. Καλυτερα σε μαλλινη κουβερτα δηλαδη. 1
Theo1903 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα ,μπορεί να ακουστεί λίγο χαζό αλλα πρίν λίγο καιρό έστηνα ένα πισι για έναν φίλο μου και είχα το ίδιο θέμα .Θα του έδινα ένα παλιό μου κουτί που είχα (ενα παλιο vero) και αφου έστησα το συστημα και όλα καλά έβαλα το κουτί δίπλα στον ανοιχτό σύστημα που ήταν απλωμένο στο τραπέζι και τράβηξα τα καλώδια του power/reset για να χρησιμοποιώ τα κουμπιά για να το ανάβω .Αποτέλεσμα ήταν 2 ώρες μετά να καταλάβω οτι είχε θέμα το κουμπί καθώς μολις μου έκοψε και έβαλα ενα άλλο κουτί όλα δούλεψαν ρολόι .Αυτό το λέω για είχα ακριβώς το ίδιο θέμα ,άνοιγαν ανεμιστήρες όλα σαν να είναι όλα καλά και πριν προλάβει να δείξει κάτι έσβηνε και ξαναάνοιγε μετα απο 2 δευτερόλεπτα .Μιας και έχεις δοκιμάσει όλες τις άλλες τεχνικές (BIOS reset ,επανατοποθέτηση cpu ,1 dimm ram κτλπ),δοκίμασε και αυτό
kougi Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δεν ακουγεται καθολου χαζο, ισα ισα οταν εχεις ενα προβλημα εξεταζεις το καθε τι που μπορει να το δημιουργει. Δυστυχως το εχω δοκιμασει και αυτο.. Στην αρχη δεν χρησιμοποιουσα καθολου τα καλωδια του power απο το case, γιατι το μονο που κανουν στην ουσια ειναι να βραχυκυκλωνουν τα 2 pins πανω στα οποια τα συνδεεις και να παρει σημα η μητρικη για να ξεκινησει. Αυτο το εκανα με ενα κατσαβιδι που ειναι το πιο ευκολο γιατι βαριομουν να βρω το παλιο case που ειχα. Μετα τα προβληματα ομως συνδεσα τελικα τα καλωδια του power, εβαλα και το καλωδιο του power led για να βλεπω ποτε ακριβως δουλευει η μητρικη και ποτε οχι, και συμπερανα αυτο που ειχα γραψει και στο πρωτο μηνυμα. Αναβει το λαμπακι για καμποσα δευτερολεπτα, μετα σβηνει για 1-2, μετα ξαναναβει για 1-2 και φτου και απ την αρχη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα