Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Ειχα τα παρακατω κομματια και αποφασισα να τα φερω ξανα εν ζωη:

CPU: Intel Core 2 Quad Q9650 @ 3.0 GHz
RAM:Corsair XMS3 4 GB DDR3 SDRAM (1333 MHz)
Motherboard: ASRock P43D1600Twins-1394
GPU: ATI Sapphire Radeon HD 5850 (1GB, DDR5)

Αγορασα το τροφοδοτικο http://www.e-shop.gr/psu-be-quiet-system-power-7-300w-p-PER.640577του εβαλα και εναν σκληρο και αντιμετωπισα ενα θεματακι και δεν ξερω τι φταιει. Εικονα στην οθονη δεν εχω καθολου, οποτε δεν ειναι θεμα GPU. Ξεκινουν να δουλευουν οι ανεμιστηρες CPU GPU και PSU κανονικα για 5-6 δευτερολεπτα, μετα σταματανε, μετα ξαναξεκινανε για 1 δευτερολεπτο και παει λεγοντας.

Σημειωση: Δεν εχω παρει ακομα PC Case και τα εχω βαλει ολα πανω στο τραπεζι, βραχυκυκλωνω τα δυο πινακια κατω δεξια στην MoBo και ετσι παιρνει μπρος το συστημα. Το εχω ξανακανει αυτο στο παρελθον και ειχε δουλεψει κανονικα το PC.

Συνδεσμολογιες και καλωδια τα εχω τριπλοτσεκαρει, ειναι σιγουρα ολα στη θεση τους, και σε γενικες γραμμες εχω αρκετη εμπειρια απο συναρμολογηση υπολογιστων. Επισης καθαρισα τον επεξεργαστη απο την παστα γιατι ειχε να δουλευτει 4 χρονια και ειχε ξεραθει, και του περασα καινουργια, και καθαρισα και την ψυχτρα του για τον ιδιο λογο. Εβγαλα και το ενα στικακι RAM και προσπαθησα να το αναψω μονο με το αλλο, παλι τιποτα. Εβγαλα τον σκληρο και την καρτα γραφικων και το αναψα μονο με τον επεξεργαστη και ενα στικακι μνημης, παλι τιποτα. 

Ανεβασα και ενα βιντεο να δειτε ακριβως τι γινεται:

https://youtu.be/OIk7wGFahO8

Εχει κανεις ιδεα τι μπορει να φταιει? Ευχαριστω εκ των προτερων για την οποιαδηποτε βοηθεια.

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

2 πράγματα βλέπω εγώ

1)πολύ μικρό τροφοδοτικό για το συγκεκριμένο σύστημα,ενδέχεται να μην το σηκώνει

2)Αν έβγαλες-έβαλες τον επεξεργαστή να έχει στραβώσει κανένα πινάκι.

Δοκίμασε να ανάψεις το σύστημα ΧΩΡΙΣ ραμ επάνω,θα πρέπει να σφυράει ότι δεν βλέπει ραμ με κάποια σταθερά beeps.

Δημοσ.

Δεν επαρκει το PSU για να δωσει ρευμα μονο

2 πράγματα βλέπω εγώ

1)πολύ μικρό τροφοδοτικό για το συγκεκριμένο σύστημα,ενδέχεται να μην το σηκώνει

2)Αν έβγαλες-έβαλες τον επεξεργαστή να έχει στραβώσει κανένα πινάκι.

Δοκίμασε να ανάψεις το σύστημα ΧΩΡΙΣ ραμ επάνω,θα πρέπει να σφυράει ότι δεν βλέπει ραμ με κάποια σταθερά beeps.

Αυτην την GPU την εβαλα τωρα δοκιμαστικα, δεν σκοπευα να εχω 300αρι τροφοδοτικο γι αυτο το θηριο. Αλλη καρτα γραφικων θα βαλω οταν ειναι να το στησω κανονικα. 

Τον επεξεργαστη τον εβγαλα για να τον καθαρισω και τον ξαναεβαλα αλλα πολυ προσεκτικα, εξ αλλου το προβλημα αυτο μου το εκανε και πριν τον καθαρισω που δεν τον ειχα πειραξει καθολου. Δοκιμασα και χωρις ραμ επανω, μονο με τον επεξεργαστη στην ουσια, και εκανε ακριβως το ιδιο, δεν σφυριξε καθολου. 

Δημοσ.

Για να σφυριξει θελει και speaker.Δοκιμασε αλλες θεσεις στις ραμ ηδοκιμασε με μια ραμ μονο

Δημοσ.

Με μια ραμ κανει το ιδιο, και σε αλλες θεσεις επισης. Υπαρχει περιπτωση να ειναι καμμενη η μητρικη? Πραγματικα δεν ξερω τι αλλο να κανω εχω απελπιστει

Δημοσ.

Φίλε μου κουγκι και εγώ τα ίδιο πρόβλημα είχα και χειροτερα μην σου πω για κοίταξε να κάνεις το εξής βγάλε την μπαταρία που τροφοδοτεί το ΒΙΟΣ και μετα ξαναβάλτω και βλέπουμε

Δημοσ.

Φίλε μου κουγκι και εγώ τα ίδιο πρόβλημα είχα και χειροτερα μην σου πω για κοίταξε να κάνεις το εξής βγάλε την μπαταρία που τροφοδοτεί το ΒΙΟΣ και μετα ξαναβάλτω και βλέπουμε

Το εκανα (Bios reset στην ουσια) και τιποτα. Δινει ρευμα για λιγο, σβηνει, ξανανοιγει για λιγο και συνεχιζει να κανει το ιδιο 

Για ψόφιο τροφοδοτικό μοιάζει (μικρο ή χαλασμένο)...

Το τροφοδοτικο μου ηρθε σημερα καινουργιο και γενικα εχει καλες κριτικες το συγκεκριμενο, οποτε δεν νομιζω να μην μπορει να τροφοδοτησει επαρκως μια μητρικη, εναν επεξεργαστη και ενα στικακι ραμ. Αν ειναι χαλασμενο θα τους παρει και θα τους σηκωσει, καθομαι εγω και παιδευομαι τοσες ωρες νομιζοντας οτι κατι φταιει απο τα παλια εξαρτηματα ενω φταιει το καινουργιο :P

Δημοσ.

Φίλε μου τώρα που ξαναβλέπω το τίτλο υπάρχει μεγάλη περίπτωση να έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό

Δημοσ.

Συμπτωμα μικρου τροφοδοτικου δεν επαρκει το ρευμα που τραβαει για να ανοιξει και εμενα ετσι εκανε ενα αλλο συστημα και οταν εβαλα αλλο τροφοδοτικο βουαλα

Δημοσ.

Εβαλα το 500αρι τροφοδοτικο απο τον υπολογιστη της αδερφης μου, και παλι το ιδιο. Μηπως παιζει κατι με την ψυκτρα του επεξεργαστη? Γιατι την πρωτη φορα που το ανοιγω δουλευει για αρκετα δευτερολεπτα, μετα σταματαει, και την δευτερη φορα ξαναδουλευει για 1 δευτερολεπτο. Οποτε σκεφτομαι μηπως στην αρχη που ειναι κρυος ο επεξεργαστης δουλευει για πιο πολλη ωρα, μετα υπερθερμαινεται και σταματαει, και μετα οταν παει να ξανανοιξει που ειναι ηδη ζεστος ο επεξεργαστης δουλευει μονο για 1 δευτερολεπτο και ξανασβηνει..

Δημοσ.

Το εκανα (Bios reset στην ουσια) και τιποτα. Δινει ρευμα για λιγο, σβηνει, ξανανοιγει για λιγο και συνεχιζει να κανει το ιδιο 

Το τροφοδοτικο μου ηρθε σημερα καινουργιο και γενικα εχει καλες κριτικες το συγκεκριμενο, οποτε δεν νομιζω να μην μπορει να τροφοδοτησει επαρκως μια μητρικη, εναν επεξεργαστη και ενα στικακι ραμ. Αν ειναι χαλασμενο θα τους παρει και θα τους σηκωσει, καθομαι εγω και παιδευομαι τοσες ωρες νομιζοντας οτι κατι φταιει απο τα παλια εξαρτηματα ενω φταιει το καινουργιο :P

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΤΥΧΕΙ

Δημοσ.

Δεν ειναι το τροφοδοτικο τελικα, κατι γινεται με την ψυκτρα και τον επεξεργαστη, δε μπορω να το εξηγησω αλλιως. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...