nkarama Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Αυτο που εχεις βαλει δεν εχει usb πως θα το συνδεσω στο pc? τωρα στα ρελε θα παω στον βενερη και θα του πω να μου δοσει ρελε που να τραβανε λιγοτερο απο 40 mA στην ουσια οσο ποιο μικρα γινετε γιατι και οι ηλεκτροβανες πανω απο 0,5A δεν τραβανε.εχω το πηνιο απο την καμενη πλακετα οι ηλεκτροβανες που εχω ειναι πολυ παλιες οπως και η πλακετα ( 20+) τις ειχε βαλει ο πατερας μου ακομα σκευτηκα να το τροφοδοτω μεσω του βυσματος που περνει απο 6 εως 12 v, εγω θα το εχω με εναν μ/τ 12v παραλληλα συνδεδεμενο με μια μπαταρια ( εχω κατι παλιες αυτοκινητου που δεν θα πεσουν ποτε) και οταν κοπει το ρευμα να περνει απο την μπαταρια Αυτό που έβαλα, είναι το RTC (real time clock) το οποίο θα πρέπει να αγοράσεις ΜΑΖΙ (στο γράφω, πάρε ΚΑΙ αυτό) με το arduino και θα χρησιμοποιηθεί για να κρατάει την πραγματική ώρα. Δες αν μπορείς να βρεις τα ρελέ, αλλά νομίζω ότι θα σου βγούν φθηνότερα απο τα arduino-μάγαζα (και δεν θα μπλεκεις με κολησεις και θα πάρεις αυτά με τον optocoupler ώστε να είναι προστατευμένο το arduino). Οσον αφορά την τροφοδοσία του, μπορείς να το τροφοροτήσεις με ότι θες αρκεί να είναι στα όρια που αντέχει. Η κατανάλωση είναι πολύ μικρή και μπορεί να γίνει ακόμα μικρότερη με τον κατάλληλο προγραμματισμό.
bade Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Αυτό που έβαλα, είναι το RTC (real time clock) το οποίο θα πρέπει να αγοράσεις ΜΑΖΙ (στο γράφω, πάρε ΚΑΙ αυτό) με το arduino και θα χρησιμοποιηθεί για να κρατάει την πραγματική ώρα. Δες αν μπορείς να βρεις τα ρελέ, αλλά νομίζω ότι θα σου βγούν φθηνότερα απο τα arduino-μάγαζα (και δεν θα μπλεκεις με κολησεις και θα πάρεις αυτά με τον optocoupler ώστε να είναι προστατευμένο το arduino). Οσον αφορά την τροφοδοσία του, μπορείς να το τροφοροτήσεις με ότι θες αρκεί να είναι στα όρια που αντέχει. Η κατανάλωση είναι πολύ μικρή και μπορεί να γίνει ακόμα μικρότερη με τον κατάλληλο προγραμματισμό. Καλο ειναι αυτο για την ωρα αλλα 9 αποδω 9 απο εκει θα μου παει 30+ ενω με 9 ευρω το arduino και 4-5 ευρω οι ρελεδες πανω απο 20 δεν παει . Αυριο θα πω να παρω ενα και θα αρχισω να γραφω
suffocater Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δηλαδη σκοπεύεις να κατσεις να μαθεις προγραμματισμο για να γλυτωσεις(συμφωνα με σενα 45 ευρω-που δεν θα ειναι τοσα,μη σου πω θα σου βγουνε και περισσοτερα),αντι να πας και να παρεις ενα ετοιμο μηχανημα.Νταξ,καλη τυχη.υγ.Μην ξεχασεις να προσθεσεις στα εξοδα την τιμη όλων των φυτών που θα μαραθούν μεχρι να τα καταφερεις.
Lanike71 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δηλαδη σκοπεύεις να κατσεις να μαθεις προγραμματισμο για να γλυτωσεις(συμφωνα με σενα 45 ευρω-που δεν θα ειναι τοσα,μη σου πω θα σου βγουνε και περισσοτερα),αντι να πας και να παρεις ενα ετοιμο μηχανημα. Νταξ,καλη τυχη. υγ. Μην ξεχασεις να προσθεσεις στα εξοδα την τιμη όλων των φυτών που θα μαραθούν μεχρι να τα καταφερεις. Εδώ υπάρχουν τύποι που πληρώνουν για εργασίες επειδή βαριούνται να μάθουν προγραμματισμό, εσένα σε πείραξε που θα μάθει για να γλιτώσει; Για να μάθεις απλά πράγματα που χρειάζονται, δε νομίζω να χρειαστεί πάνω από 1-2 εβδομάδες (υποθέτω έχει βασικές γνώσεις).Ως τότε, μάνικα, καλοκαιράκι είναι...
suffocater Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Εδώ υπάρχουν τύποι που πληρώνουν για εργασίες επειδή βαριούνται να μάθουν προγραμματισμό, εσένα σε πείραξε που θα μάθει για να γλιτώσει; Για να μάθεις απλά πράγματα που χρειάζονται, δε νομίζω να χρειαστεί πάνω από 1-2 εβδομάδες (υποθέτω έχει βασικές γνώσεις).Ως τότε, μάνικα, καλοκαιράκι είναι... Καταρχας,πως υποθετεις οτι εχει γνωσεις οταν λεει οτι δεν εχει ξαναπρογραμματισει? Δευτερον,για να δουλεψεις αρντουινο,δεν ειναι μονο το κομματι του κωδικα για το οποιο πρεπει να εχεις γνωσεις.
bade Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Τελικα πηρα μια πλακετα με 6 υποδοχες για ηλεκτροβανες αλλα θελω να βαλω και αλλη μια, πηρα arduino απο κινα με 4 ευρω και 3-4 ο ρελες εγραψα αυτον τον κωδικα αλλα μου βγαζει ενα λαθος και δεν ξερω γιατι void setup() { // Προγραμμα για αυτοματο ποτισμα με εκκινηση απο τις 20.00 pinMode(1, OUTPUT); // Αρχικη κατασταση ηλεκτροβανας = σβηστο digitalWrite(1, LOW);}void loop() { // Ξεκιναμε απο τις 20.00 delay(18000000); // Παμε στις 1.00 digitalWrite(1, HIGH); delay(180000) // 3 λεπτα ποτισμα digitalWrite(1, LOW); delay(50400000) // Παμε στις 15.03 digitalWrite(1, HIGH); delay(180000); // Ποτισμα 3 λεπτα digitalWrite(1, LOW); // Ωρα 15.06 delay(17640000) } http://postimg.org/image/lthmxfoqj/9ebaa822/
CtrlFreak Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Το σφάλμα είναι απλό. Διάβασε τι γράφει. Απλά διάβασέ το.
bade Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Το σφάλμα είναι απλό. Διάβασε τι γράφει. Απλά διάβασέ το. στο delay(17640000) ειχε το ; απλα δεν το αντεγραψα (δεν ξερω πως) αλλα το προβλημα ειναι στο digitalWrite(1, HIGH) edit δεν ειχα βαλει ; στα delay
MeTaXaS4 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 το delay δεν σου λέει ώρα, είναι απλά πόση καθυστέρηση θα κάνει. Αν δεν ξεκινήσει στις 12 δεν θα είναι "ώρα 8"
andreapaog328 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 θες RTC για να παιρνεις σωστα ωρα με delay δε θα βγαλεις ακρη
bade Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 θα το βαλω στις 8 στο ρευμα και θα αρχισει προσωρινα για το καλοκαιρι και μετα βλεπουμε. Εγω πειρα απο την κινα αυτο για την ωρα αλλα δεν μου το στειλανε (αχ αυτοι οι κινεζοι) αλλιως θα το εβαζα
andreapaog328 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 για δες εδω. χωρις rtc https://www.pjrc.com/teensy/td_libs_Time.html
soteras Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Ερώτηση αφου δεχονται 24 βολτ λογικα αν περναει ρευμα στη βανα ανοιγουν εχει 2 καλωδια λογικα -/+ βαλε ενα μετατροπεα 240 σε 24 πανω σε χρωνοδιακοπτη και ολα καλα
παπι Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Γιατί να βάλει timer? Αν ήταν να παίξεις με timers τότε θα το εφτιαχνες μόνο με 555. Τώρα που έχεις arduino μπορεις να χωσεις 2 καλωδια στο χώμα και με βάση την αντίσταση να ποτιζεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα