Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα.

Εδώ και λιγο καιρό σκέφτομαι την αγορά ενός MacBook. Ειμαι προς το MacBook Pro 13" ή το νο MacBook 12"

Εκείνο που ήθελα την γνώμη σας ειναι αν θα "τολμούσατε" μια αγορά μέσω eBay... Έχω βρει κάποιους υπολογιστές και θεωρώ καλη ευκαιρία την αγορά τους. Μπορώ όμως να ειμαι σίγουρος γιαυτο που θα λάβω; Εχει ποτέ κανεις κάνει αντίστοιχη αγορά ή παρόμοιας αξίας. Τι να προσέξω;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Κατά πρώτο λόγο το τελωνείο (που δεν γίνεται να το προσέξεις κάπως) και την εγγύηση. Εκτός κι αν μιλάμε για ευρωπαϊκά ebay

Δημοσ.

Το macbook 12, θα το παρεις, εφοσον εχεις desktop ή κανονικο laptop...... αλλιως αμα το θες για να ειναι το main rig σου, τοτε απλα το ξεχνας.

Ebay, για laptop κλπ, ειναι καθαρα ρισκο.... 50-50 πιθανοτητες παιζουν...

Δημοσ.

Ναι το τελωνείο ειναι θέμα, όποτε μιλαμε για ευρωπαϊκό eBay.

Όσο αφορά την επιλογή για το 12" MacBook γνωρίζω τις δυνατότητες του και μιας και υπάρχει σταθερός υπολογιστής θεωρώ πως με καλύπτει για τα καθημερινά...

Ειναι όντως "ρίσκο" και γιαυτο κάνω "κουβέντα" ζητώντας την άποψη σας.

Αν λάβω "τούβλα" αντί MacBook... Μπορώ να κάνω κατι...για επιστροφή χρημάτων; Με καλύπτει κάποιος; Κάπως; Αυτο ειναι και το μεγαλύτερο άγχος μου!

Δημοσ.

Ναι το τελωνείο ειναι θέμα, όποτε μιλαμε για ευρωπαϊκό eBay.

Όσο αφορά την επιλογή για το 12" MacBook γνωρίζω τις δυνατότητες του και μιας και υπάρχει σταθερός υπολογιστής θεωρώ πως με καλύπτει για τα καθημερινά...

Ειναι όντως "ρίσκο" και γιαυτο κάνω "κουβέντα" ζητώντας την άποψη σας.

Αν λάβω "τούβλα" αντί MacBook... Μπορώ να κάνω κατι...για επιστροφή χρημάτων; Με καλύπτει κάποιος; Κάπως; Αυτο ειναι και το μεγαλύτερο άγχος μου!

Δεν ειναι μονο τα ''τουβλα''

πχ,

Πες οτι το παραλαμβανεις κανονικα κλπ, πας να το ανοιξεις και δεν ανοιγει (πχ εχει πεσει νερο και εχει βραχυκυκλωσει) εκ πρωτης οψεως φαινεται ομως αψογο , o πωλητης υποστηριζει οτι οταν το εστειλε δουλευε κανονικα, τι κανεις τοτε ?

Πως θα αποδειξεις οτι εσυ εχεις δικιο ?

Ειναι tricky κατασταση.... :-)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δίκιο έχεις...

Μάλλον δεν ειναι καλό το "ρίσκο"!

Επεξ/σία από aliask
Δημοσ.

Δεν ειπα βεβαια, οτι ολοι οι πωλητες ειναι ''κακοι'' απλα παντα υπαρχει πιθανοτητα να γινει ή να μην γινει....

Εφοσον θα δωσεις και ενα σεβαστο ποσο, καλο ειναι να εισαι 1000% σιγουρος. :-)

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα. 

Δες απο αυτόν εδώ .

Αν θες να διαβάσεις για αυτόν απο άλλο φόρουμ που έχω μάθει και εγώ στείλε μου ενα PM να σου πώ.

Αρκετά αξιόπιστος πάντως. Δεν έχω αγοράσει προσωπικά αλλά σκοπεύω σύντομα να πάρω και εγώ το νεο 13" mbpr.

Δημοσ.

Στο ebay ο αγοραστής έχει πάντα δίκιο. Άρα θα πάρεις refund 

ότι και να γίνει. Γενικά πιο πολύ άγχος έχω όταν πουλάω κάτι για το αν

πέσω σε χαζό αγοραστή που θα γκρινιάξει για κάτι παρά όταν αγοράζω.

Τo εβαυ θέλει χαρούμενου αγοραστές. Πωλητές θα έχει πάντα.

Δημοσ.

Επειδη τα χρηματα της αγορας ειναι πολλα, κι επειδη ειναι μεν εγγυηση το ebay+paypal,

κι επειδη λεφτα -καπελο εκατονταδων € σε ελληνικα μαγαζια....δεν λεει,

μονο electronic king απο ebay, οπως ειπωθηκε ηδη.

Δημοσ.

εγω εκανα το εξεις!  ο κολλητος μου ζει στην αμερικη κ μου εστειλε macbook pro 13" mid 2012 απο αμερικη χωρις να πληρωσω τελωνεια χωρις τπτ! μου το εστειλε με ταχυδρομειο στο ονομα της αδερφης του! πολυ ποιο οικονομικο κ με apple care! το ιδιο laptop εδω ελλαδα εκανε 1300 - 1500ε ασε που θα περιμενα κ κανα μηνα για να ερθει. απο αμερικη εκανε 3 weeks κ μου κοστισε 850ε με φορους κ με τα μεταφορικα. αν εχεις καποιον στην αμερικη προσπαθησε να κανεις αυτο!! αν θελεις help στειλε μ ενα pm!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...