Πανος13 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Καλήμερα σε όλους! Είμαι σε φάση που χρειάζομαι νέο tower αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω αναβάθμιση τώρα η όχι. Ξέρω πως έρχεται το νέο σοκετ απο ιντελ με τον 6700Κ αλλά αξίζει να περιμένω? Δεν έχω διαβάσει και τα καλύτερα λόγια καθώς όλοι λένε πως θα έχει πολύ μικρές βελτιώσεις! Οπότε μιας και είναι και καλοκαίρι μήπως να κάνω το upgrade τώρα που έχω και περισσότερο ελεύθερο χρόνο? Αν πιστεύετε πως είναι οκ το upgrade απο τώρα έχετε να προτείνεται κάτι? Το monitor είναι ένα Dell u2412m. To pc θα είναι για gaming και για δουλειά (research για εργασίες) όπου θα έχω πολλά παράθυρα ανοικτά (pdf files, word files, +κάνα 15-20 chrome pages) γιαυτό πάω και στον 4790Κ. Επίσης φυσικά θα γίνει οc. Παρακάτω βάζω το build που είχα στο μυαλό μου. Ps: Θέλω να δείχνει πολύ clean γιαυτό προσπαθώ να ταιριάζω χρώματα. Ram και psu δεν βρήκα αυτά που ήθελα στο eshop και κοίταξα skroutz. Tο build μόνος μου θα το κάνω δεν το θέλω έτοιμο (ήθελα όμως τα parts από ένα μαγαζί για διευκόλυνση αν τυχόν έχω κάποιο πρόβλημα με κάποιο part, γιαυτό τα περισσότερα είναι από eshop) RAM: http://www.ebw.gr/el/Product/172489/Corsair-D316GB-1600-999-Vengeance-Pro-rd-K2-COR PSU: http://www.ebw.gr/el/Product/1304836/Corsair-HX850i-Power-supply-internal (έβαλα 850 γιατί μελλοντικά θέλω να πάρω πιο δυνατή κάρτα (ή sli) για 1440p gaming). Θα αλλάζατε κάτι? Ίσως θα μπορούσαμε να κατεβάσουμε λίγο την τιμή? Αυτή τη στιγμή είναι στα 1830 ευρώ. Το budget μου είναι 1600-2000 οπότε η τιμή τώρα δεν είναι χάλια αλλά όσο λιγότερα δώσω τόσο καλύτερα.Ευχαριστώ, για τον χρόνο σας προκαταβολικά! Ps: δεν ένιωσα την ανάγκη να χρησιμοποιήσω την φόρμα καθώς νομίζω πως είμαι αρκετά σαφής και έτσι. Ps2: controler για pc ποιο πιστεύεται είναι το καλύτερο? (wireless)
centouno Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Το build σου είναι υπέροχο και εγώ προτείνω να μην περιμένεις κάνε τις αγορές σου τώρα, οι νέοι επεξεργαστές θέλουν νέες μητρικές και ddr4. Το αντίστοιχο config δηλαδή με τα νέα parts θα σου βγει ~+30-35% ακριβότερο(εκτός αν σκόπευες να περιμένεις κανένα 9μηνο να πατσίσουν οι τιμές) και από τα συγκριτικά επεξεργαστή κανείς δεν εντυπωσιάστηκε, για τον μέσο χρήστη ακόμα και τον gamer δεν αποτελεί αναβάθμιση. Οι μοναδικές αλλαγές που θα έκανα εγώ στην θέση σου είναι τροφοδοτικό σειρά AX(760-860) αντί ΗΧ και υλοποίηση MSI για την 970. Το HXi το διάλεξες γιατί θέλεις να χρησιμοποιείς το link της corsair ; Πολύ καλά κάνεις και επιδιώκεις εγγυήσεις, αλλά σε κάποια parts το ρίσκο είναι πάρα πολύ μικρό ενάντια στην διαφορά κόστους που είναι σεβαστή. Συνολικά από επεξεργαστή, ssd και ram μπορείς να γλιτώσεις ~100-140€.
Πανος13 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 To ΗΧi το διάλεξα γιατί είναι από τα τελευταία που έβγαλε η corsair και ειναι αντίστοιχο του ax θα έλεγα και με ένοιαζε να είναι 80+ platinum. Αν πήγαινα σε ax στα ίδια watt θα πλήρωνα παραπάνω. SSD κοίταξα αλλά δεν είχε διαφορά στην τιμή. Όσο για την gpu, γιατί θα έλεγες την msi? Από ότι έχω δει η g1 gaming είναι η πιο γρήγορη 970. Μήπως κάνω λάθος? Καταλαβαίνω πως θα γλίτωνα ένα 100ρικο περίπου αν αγόραζα από skroutz αλλά δεν θέλω να έχω 100 αποδείξεις.
centouno Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Οι διαφορές στα τελικά fps είναι πολύ μικρές ανάμεσα σε όλες τις 970, οπότε καταλύτη προσωπικής μου επιλογής αποτελεί το coil whine, στα σενάρια SLI ή πώληση παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. EVGA, g1 και STRIX εμφανίζουν ΠΟΛΥ συχνά έναντι των MSI. Η σειρά AX(χωρίς i) κατασκευάζεται από την seasonic που εγώ προσωπικά έχω σε περισσότερη εκτίμιση από την flextronics που κατασκευάζει τις i και την σειρά HX > 500 watt που κατασκευάζεται σε διάφορες εταιρίες ανάλογα την σειρά. Δεν αναφέρομαι μονάχα στο skroutz μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στις αγγελίες του insomnia. To ΗΧi το διάλεξα γιατί είναι από τα τελευταία που έβγαλε η corsair και ειναι αντίστοιχο του ax θα έλεγα και με ένοιαζε να είναι 80+ platinum. Αν πήγαινα σε ax στα ίδια watt θα πλήρωνα παραπάνω. SSD κοίταξα αλλά δεν είχε διαφορά στην τιμή. Όσο για την gpu, γιατί θα έλεγες την msi? Από ότι έχω δει η g1 gaming είναι η πιο γρήγορη 970. Μήπως κάνω λάθος? Καταλαβαίνω πως θα γλίτωνα ένα 100ρικο περίπου αν αγόραζα από skroutz αλλά δεν θέλω να έχω 100 αποδείξεις.
Πανος13 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Όντως έχεις δίκιο για την seasonic το είχα ξεχάσει αυτό. Όσο για το coil whine δεν το γνώριζα. Οπότε πάλι καλά που ρώτησα εδώ! Θα ρίξω μια ματιά σε αγγελίες αν είναι και στο skroutz..Αλλά θα ήθελα να δω τη έχουν να πουν και άλλα άτομα! Αν φυσικά απαντήσει κάποιος άλλος.
NT1G Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 ...και για δουλειά (research για εργασίες) όπου θα έχω πολλά παράθυρα ανοικτά (pdf files, word files, +κάνα 15-20 chrome pages) γιαυτό πάω και στον 4790Κ. lol.. 3
Πανος13 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 NT1G το θεωρείς υπερβολή να βάλω 4970K? Απλά θέλω να είμαι σίγουρος πως δεν θα έχω κανένα πρόβλημα. Τώρα έχω έναν i7 920 και όταν ανοίγω 2-3 word και κάνα pdf μαζί με chrome pages κολλάει... Α, ξέχασα να αναφέρω πως φέτος θα ξεκινήσω μάλλον με έναν φίλο ένα youtube channel και θα κάνω και stream, οπότε νομίζω θα είναι ότι πρέπει ο 4970Κ.
WalkerSW Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Άμα ο 920 σου κολλάει με 2-3 word και κάνα PDF τοτε κάτι δεν πάει καλά γτ τέτοιο φόρτο θα τον διαχειριζόταν και Celeron! Ο 920 μια χαρά αντέχει ακόμη πάντως... Πόση μνήμη του έχεις? Για εμένα πάρε μόνο gpu προς το παρόν αν επαρκεί το τροφοδοτικό σου και περίμενε για την με πλατφόρμα .. Στο ξαναλέω ο 920 κρατάει πολύ καλά ακόμη για καθε εργασία οποτε αν έχει προβλήματα κάπου αλλου οφείλονται!
Πανος13 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Kαι με κάνα 10αρι σελίδες στον chrome walker! Άλλαξα πάστα (αν και μια χαρά ήταν) και ούτε oc έχω κάνει. Επίσης φορματ έκανα πριν ενa μήνα. Οπότε δεν ξέρω τι παίζει...Όπως και να έχει από την στιγμή που θα ξεκινήσω και το video editing θα φανεί χρήσιμος ο 4790K.
WalkerSW Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Και 52 σελίδες να είχες ανοιχτές που λέει ο λογος πάλι δεν θα ιδρωνε το αυτάκι του! Τεσπα κάνε ότι νομίζεις αλλα κατά την γνωμη μου καλύτερα να ψαχτεις να λυσεις το προβλημα η να περιμένεις λίγο μιας και ο 920 δεν νοιώθει ακομη με ότι έχεις αναφέρει! Το πιο πιθανό είναι η να γονατίζει ο σκληρός σου αν δεν έχεις ssd η να ξεμενεις από ραμ αν είσαι με 3gb! 1
Πανος13 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 6gb ram και έχω από τους πρώτους ssd που είχε βγάλει η ocz στα 60gb. (δεν θυμάμαι μοντέλο τώρα). Γενικά και το σοκετ (1336) είναι αρκετά παλιό και η gpu θέλει upgrade. και αν θέλω να κάνω και video editing ε θα θέλει λίγο περισσότερη δύναμη φαντάζομαι. Απλά το θέμα μου είναι να κάνω τώρα το upgrade ή τον Σεπτέμβρη με την εμφάνιση των νέων cpu.
WalkerSW Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Το ότι είναι παλιό σοκετ δεν σημαίνει ότι δεν είναι ικανό σοκετ! Γτ δεν περνεις την gpu τώρα για να ευχαριστηθείς gaming το καλοκαίρι και να περιμένεις για cpu+mobo+ram κατά το Δεκέμβριο μεριά που θα έχουν σταθεροποιηθεί οι τιμές στο νέο σοκετ και στις ddr4 ... Είναι κρίμα να βιαστείς ειδικά από την στιγμή που έχεις ήδη ένα πολύ δυνατό σύστημα! Δεν κωλώνει πουθενά ο 920 . Στο λέω γτ τον είχα μέχρι Δεκέμβριο του 14 και πίστεψε με αν δεν ήταν το μαμημενο τον μικρόβιο της αναβάθμισης δεν έπαιζε να τον αλλάξω.
Πανος13 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Ξέρω πως το bandwith στο psie 3 δεν το καλύπτει καμία κάρτα αλλά δεν θα έχω πρόβλημα λες αν απλά βάλω την gpu?
Millennium Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Δε θα χει πρόβλημα.Καλύτερα να κοιτάξεις για καμμιά κάρτα και ίσως πιο νέα μεγαλύτερη οθόνη για να αναβαθμίσεις ουσιαστικά το σύστημα.Η U2412M τίμια αλλά με αυτές που κυκλοφορούν εδώ και κάποια χρόνια δείχνει την ηλικία της.Πας να δώσεις και πολλά χρήματα και είναι κρίμα να μη το ψάξεις και αυτό.
WalkerSW Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Ξέρω πως το bandwith στο psie 3 δεν το καλύπτει καμία κάρτα αλλά δεν θα έχω πρόβλημα λες αν απλά βάλω την gpu? Οχι δεν θα έχεις κανενα προβλημα... Εφόσον παντα έχεις σωστό τροφοδοτικό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα