loic Δημοσ. 21 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2015 Θέλω να αλλάξω τις βιδωτές κεραίες σε κάποια routers που έχω και σκέφτομαι να πάρω μερικές TL-ANT2405CL. Το θέμα και η απορία μου είναι γιατί στα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης κεραίας αναφέρεται μόνο η μπάντα των 2.4Ghz σαν υποστηριζόμενη? Δεν κάνει για routers που είναι Dual Band ή τεσπα έχουν radio στα 5Ghz?
nikos903 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Οι κεραίες φτιάχνονται για μία συχνότητα συγκεκριμένη. Όχι βέβαια οτι αν της δώσεις 5GHz δεν θα δουλέψει αλλά δεν θα έχει απόδοση. Σε τι ρούτερ θα τις βάλεις; Δεν είναι και τίποτα τρομερό αυτές οι κεραίες άρα γιατί δεν μένεις με τις εργοστασιακές; Τι θες να πετύχεις με την αλλαγή των κεραιών;
loic Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Με ενδιαφερει να αυξηθει (οσο ειναι δυνατο) η αποσταση στην οποια φτανει το σημα απο τα routers. Η συσκευη που με ενδιαφερει περισσοτερο και εχει 5 Ghz radio ειναι ενα TP-Link TD-W9980. Αν παω σε 8 ή 9 dbi, θα υπαρξει διαφορα ή ειναι απλα "να'χαμε να λεγαμε" και δεν γινεται ουσιαστικη δουλεια?
nikos903 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Άμα βάλεις 2.4 κεραία σε 5 δε θα έχεις καλή κάλυψη σε απόσταση. Άρα κοίτα σε 5ρες κεραίες. Όσο για τα db ναι, όσο πιο πάνω πάει τόσο καλύτερη κάλυψη. Βέβαια μην περιμένεις τρελές διαφορές, μην περιμένεις να καλύψεις 2πλάσια έκταση δηλαδή... Το τσιπάκι το ίδιο θα είναι και την ίδια ενέργεια θα δίνει. btw το έχεις βάλει ήδη στο φούλ και δεν σε καλύπτει; Μπορείς να πας σε directional κεραίες αν θες να πιάσεις σε συγκεκριμένο σημείο (βέβαια αν είναι μακριά πρέπει να έχει καλή κεραία και η συσκευή απέναντι).
loic Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Για δωσε κανα link (αν γινεται απο ελληνικο καταστημα) για omni-directional κεραιες που κανουν για 5Ghz, αλλα να ειναι βιδωτες κατευθειαν πανω στο router, οχι με καλωδιο και στην αλλη ακρη η κεραια... Ξερεις ποια ειναι η απορια μου? Οι εργοστασιακες κεραιες της TP-Link που ερχονται με το 9980, ειναι ιδιες και οι τρεις. Εχω και ενα 8970 που δεν ειναι dual band και εχει και αυτο τις ιδιες τρεις κεραιες. Εχουν "ειδικες" προδιαγραφες ωστε να παιζουν και στα 2.4 και στα 5? Και εστω οτι τις αλλαζεις. Σε ενα dual band router που εχει τρεις κεραιες... τι κανεις? Βαζεις διαφορετικες ωστε να καλυπτονται και οι δυο μπαντες?
nikos903 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 To transmit power το έχεις 100% ε; Και στα 2.4 και στα 5 πρέπει να έχει την επιλογή. Αυτό το ρούτερ έχει εσωτερικά 2 κεραίες για τα 2.4, αυτές δεν ξέρω αμα μπορείς να τις αλλάξεις, άμα το ανοίξεις χάνεις την εγγύηση etc άρα.... Οι έξω κεραίες είναι για τα 5GHz, αυτές αλλάζουν αλλά πόσο θες να κερδίσεις; Οι κεραίες αυτές απο οτι είδα είναι 5dbi, άρα είναι ήδη αρκετά καλές, για να πας σε καλύτερες (αν βρεις κιόλας εδώ Ελλάδα) πρέπει να τα ακουμπήσεις και δεν αξίζει. (Μόνο rp-sma πρέπει να παίρνει άρα μόνο αυτές βλέπε). Απο έξω βέβαια κάτι βρίσκεις αλλά δεν συμφέρει... Εγώ θα έλεγα να βάλεις άλλα ap για να καλύψεις τον επιπλέον χώρο... Μην πειράξεις τα ρούτερ αυτά γιατί δεν αξίζει.... 1
loic Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 OK, thanks για τις πληροφοριες. Θα παρω (μαλλον) 2-3 TP-Link στα 8dbi και αν δω οτι κανουν δουλεια, θα παρω και αλλες. Αν δεν κανουν δουλεια, θα εχω δοδεψει 15 ευρω, δεν ειναι και τιποτα τραγικο. Τα AP ειναι μια λυση αλλα σαφως πιο ακριβη, οποτε ας παιξω πρωτα με τις κεραιες και βλεπω μετα...
poulinos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Υπαρχουν και κεραιες και για 2,4 και 5 ghz ταυτοχρονα.αν πας σε Omni μικρη διαφορα θα δεις να το ξερεις.αν θες απλα βαλε Panels για καλυτερη καλυψη αν θες να καλυψεις προς μια κατευθυνση.αν θες Omni τοτε μπορεις να πας ειτε σε ceiling mount ειτε απλα παραπανω ap για να καλυψεις τον χωρο και να εχειςκαι λιγοτερο φορτο ανα ap.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα