AETOLOFITIS Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 ειχα και εγω θεμματα με τις θερμοκρασιες. με stress test μεχρι ποσο παει? κλεινει το pc απο μονο του?
JayN23 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Έχω μια Scythe 1550 rpm Δεν δοκίμασα Να δοκιμάσω με Heavy Load? http://postimg.org/image/4inrapi9r/ το έφτασα max : CP0 84, CP1 77, CP2 74, CP4 73 Δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα
NT1G Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Οι xeon έχουν διαφορετικό Tjunction Max, εδώ 85oC, οπότε ίσως θέλει ρύθμιση κάπου. 1
NT1G Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Με realtemp μπορείς να ρυθμίσεις το Tjmax, οπότε δες και με αυτό. 1
Sheogorath Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Λογω χαμηλου tjmax 85 αντι για 95-105 μετρανε λαθος θερμοκρασιες. Βαλε AIDA 64 και καθαρισες 2
P_Mel Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Καλημέρα σε όλους Για να μην ανοίγω άλλο νήμα, θεώρησα σωστότερο να βάλω την ερώτησή μου εδώ, σε αυτό το νήμα, που έτσι κι αλλιώς έχει γενικό τίτλο, συμβατό με την ερώτησή μου. Λοιπόν, αφού ήδη πειραματίστηκα με επιτυχία, φορώντας έναν Xeon X5482 πάνω σε μια Gigabyte GA-EP45T-UD3R, με DDR3 RAM Corsair Vengeance, σύνολο 16GB (4 x 4GB), στήνοντας έναν υπολογιστή απαιτήσεων (όχι για gaming, αλλά για άλλες δουλειές, όπως π.χ. επεξεργασία video), αποφάσισα να επεκτείνω τον πειραματισμό μου με τους Xeon αυτής της οικογένειας. Πήρα λοιπόν από το Ebay έναν ακόμα ισχυρότερο, τον ισχυρότερο της ίδιας σειράς τον X5492 (12MB Cache, 3.40 GHz, 1600 MHz FSB) και έψαξα να βρω μια μητρική με socket 775, πάνω στην οποία είχα σκοπό να τον φορέσω. Βρήκα μιαν Asus P5Q Pro Turbo, σε καλή τιμή στο Ebay, η οποία όμως μάλλον μου βγήκε προβληματική και την εγκατέλειψα (δυστυχώς, οι αγορές από Ebay έχουν πάντα το ρίσκο να πέσεις πάνω σε κάτι προβληματικό και να χάσεις τα χρήματά σου, αυτό είναι γνωστό σε αυτούς που το χρησιμοποιούν συχνά). Πριν αποδείξει την προβληματικότητά της η μητρική αυτή, είχε δεχτεί τον X5492 και τον "έβλεπε" κανονικά στο BIOS. Εν τούτοις, όταν προσπαθούσα να περάσω τα Windows 8.1, 64-bit, κατά την έναρξη της διαδικασίας εγκατάτασης του λειτουργικού, έπαιρνα μια μπλε οθόνη με μια προειδοποίηση, που μου έλεγε ότι κάποιο αρχείο λείπει από τον πυρήνα του λειτουργικού (kernel) και ότι η εγκατάσταση είναι αδύνατη. Όταν άλλαξα τον Xeon με έναν άλλο επεξεργαστή, τον παλιότερο τετραπύρηνο Core 2 Quad Q6600, της σειράς Kentsfield, η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε χωρίς πρόβλημα και χωρίς την μπλε οθόνη της προειδοποίησης. Αργότερα, βέβαια, η μητρική έβγαλε άλλα προβλήματα (που δεν είναι του παρόντος να συζητηθούν) και μπήκε στην άκρη. Το ευτύχημα είναι ότι δεν είχα ενεργοποιήσει τα εγκατεστημένα Windows, με αποτέλεσμα να έχω την επιλογή να επαναλάβω την εγκατάσταση κάτω από άλλες συνθήκες. Εδώ πρέπει να προσθέσω ότι το πείραμα το επανέλαβα με μια δεύτερη P5Q Pro Turbo, που είχα στη διάθεσή μου (Μη Προβληματική) και είχα το ίδιο αποτέλεσμα με μπλε οθόνη και προειδοποίηση για αδυναμία εγκατάστασης. Προκειμένου να μην αφήσω τον X5492 να πάει χαμένος, έψαξα και βρήκα από μιαν αγγελία του Insomnia μιαν άλλη μητρική, την Asus P5QC. Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο αυτών μητρικών (P5QC και P5Q Pro Turbo) είναι ότι έχουν και οι δύο το ίδιο chipset, το P45 της Intel, ένα από τα προαπαιτούμενα προκειμένου να αναγνωρίζονται οι "μοντιφικαρισμένοι" Xeon αυτής της σειράς από τις μητρικές με socket 775. Θέλω ακόμα να πω ότι ένα άλλο κομμάτι τoυ συγκεκριμένoυ μοντέλου μητρικής P5QC το έχω ήδη χρησιμοποιήσει σε άλλον υπολογιστή, ο οποίος δουλεύει μια χαρά και απροβλημάτιστα μέχρι σήμερα, και αυτός ήταν ένας από τους επιπλέον λόγους που την επέλεξα. Μετά την - αναγκαία - αυτή εισαγωγή, η βασική μου ερώτηση είναι η εξής: Γνωρίζει κανένας αν ο Xeon X5492 ανήκει σ' αυτούς που μπορούν να δουλέψουν πάνω σε μητρικές με s.775 (με το ανάλογο μοντιφικάρισμα, φυσικά), ή μήπως οι προδιαγραφές του ξεπερνούν τις δυνατότητες τους (των μητρικών, εννοώ) και δεν επιτρέπουν να συνεργαστούν μαζί του; Ευχαριστώ. -
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα