Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει - έχει βγει εξωτερική "έξτρα" μνήμη για λάπτοπ;

Λίγο απίθανο βέβαια, αλλά τα κινεζάκια όλο και νέα εξαρτήματα φτιάχνουν!

Έχω έναν παλιό φορητό με 1,5 giga μνήμη - δεν παίρνει άλλη. Οπότε αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποια άλλη λύση/πατέντα για προσθήκη κάποιας μνήμης είτε μέσα από usb θύρα είτε με άλλον τρόπο.

Δημοσ.

Τα windows (από τα vista και μετά νομίζω) έχουν μια δυνατότητα να εκμεταλλεύονται εξωτερικές μνήμες (από usb flash πχ) χωρίς φοβερά αποτελέσματα πάντως απ'όσο ξέρω...Αυτό που λες δεν το έχω δει - ακούσει ποτέ

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει - έχει βγει εξωτερική "έξτρα" μνήμη για λάπτοπ;

Λίγο απίθανο βέβαια, αλλά τα κινεζάκια όλο και νέα εξαρτήματα φτιάχνουν!

Έχω έναν παλιό φορητό με 1,5 giga μνήμη - δεν παίρνει άλλη. Οπότε αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποια άλλη λύση/πατέντα για προσθήκη κάποιας μνήμης είτε μέσα από usb θύρα είτε με άλλον τρόπο.

Kαι να υπήρχε θα είχες πολύ αργές ταχύτητες μεταφοράς λόγω θύρας USB κτλ...

• Like 1
Δημοσ.

Πίστεψε με δεν θα κερδίσεις τίποτα και επειδή αυτό που ουσιαστικά θέλεις είναι να συμπληρώσεις / δυναμώσεις την ram του συστήματος απλα δεν θα σε ωφελήσεις , οσο αφορά τα νούμερα δεν νομίζω οτι μπορεί να τα προσδιορίσει κάποιος

• Like 1
Δημοσ.

Σου απάντησε ο φίλτατος Zio απο πάνω ότι δεν αξίζει καθόλου ως ταχύτητα. 

Στις κανονικές RAM έχουμε 15-50GB/S (απο το thread με τα benchies που γίνονται τώρα σε ραμ) και τα φλασάκια κανα 20 MB/S

Oπότε θα είναι μέχρι και δυο χιλιάδες φορές πιο αργό!!

• Like 1
Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι το 1.5gb είναι το μέγιστο που μπορεί να πάρει; Μου φαίνεται λίγο περίεργο σαν αριθμός

Δημοσ.

Μήπως πρόκειται για netbook γιατι και το δικό μου αν θυμάμαι καλα τοσο βλέπει

Δημοσ.

όχι δεν είναι netbook, subnote είναι, αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει το αν υπάρχει τρόπος αύξησης της ram με εξωτερικό τρόπο. κι είναι ένα ερώτημα που αφορά  πολλούς κατόχους "παλιών" φορητών. 

Δημοσ.

όχι δεν είναι netbook, subnote είναι, αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει το αν υπάρχει τρόπος αύξησης της ram με εξωτερικό τρόπο. κι είναι ένα ερώτημα που αφορά  πολλούς κατόχους "παλιών" φορητών. 

Με πολλά λόγια ότι είπαμε πιο πάνω...

Με μια λέξη...

ΟΧΙ

• Like 1
Δημοσ.

Στο νετ, γράφουν "ναι".  (εννοούν μάλλον κάποια βελτίωση).

Πειραματιζόμενος, με βάση τις οδηγίες τους,  δοκίμασα: 

α) μια μνήμη flash Sony Memory Stick του 1 Gb , δε μπορεί να γίνει readyboost (είναι σε φορμάτ fat - θα τη μετατρέψω σε ntfs για να ξαναδοκιμάσω)

β) μια μνήμη flash των 8 Gb Sandisk, δε μπορεί να γίνει readyboost (είναι σε φορμάτ fat32 - τη μετατρέπω σε ntfs για να ξαναδοκιμάσω)

β) ένα usb stick 3.0 της Kingston , το μήνυμα: το readyboost δε θα προσφέρει κάποια βοήθεια,  υπολογιστής σας είναι ταχύτερος -  ο δίσκος  δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως readyboost 

Νεότερα, μετά τις δοκιμές

Δημοσ.

Στο νετ, γράφουν "ναι".  (εννοούν μάλλον κάποια βελτίωση).

Πειραματιζόμενος, με βάση τις οδηγίες τους,  δοκίμασα: 

α) μια μνήμη flash Sony Memory Stick του 1 Gb , δε μπορεί να γίνει readyboost (είναι σε φορμάτ fat - θα τη μετατρέψω σε ntfs για να ξαναδοκιμάσω)

β) μια μνήμη flash των 8 Gb Sandisk, δε μπορεί να γίνει readyboost (είναι σε φορμάτ fat32 - τη μετατρέπω σε ntfs για να ξαναδοκιμάσω)

β) ένα usb stick 3.0 της Kingston , το μήνυμα: το readyboost δε θα προσφέρει κάποια βοήθεια,  υπολογιστής σας είναι ταχύτερος -  ο δίσκος  δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως readyboost 

Νεότερα, μετά τις δοκιμές

Ρε φίλε ένας δίκσος λάπτοπ έχει περίπου 60-80MB/s ταχύτητα, γιατί επιμένεις με φλασάκια με 10-20MB/s στην καλύτερη?

Αν θες, βάλε pagefile, αλλιώς, τσάμπα πεδεύεσαι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...