Προς το περιεχόμενο

Επέκταση σήματος wifi

yiannis013

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα φίλοι μου.

Θέλω να επεκτείνω την εμβέλεια του wifi σε όλο το σπίτι.Το σπίτι είναι 120τμ και το modem το έχω στο δωμάτιο στο πίσω μέρος του σπιτιού μαζί με το pc συνδεδεμένα με ethernet.

Από το modem μέχρι το σαλόνι είναι περίπου 9-10 μέτρα με τοίχους και πόρτες.Τα κινήτα στο σαλόνι πιάνουν με το ζόρι μια γραμμή wifi και αυτό όχι πάντα.Στη βεράντα που είναι άλλα 8-9 μέτρα μετά το σαλόνι χωρίς εμπόδια,μόνο η μπαλκονόπορτα,δέν υπάρχει καθόλου σήμα.

Έχω δεί για wifi repeaters,wifi extenders,powerlines και acces points.Η αλήθεια είναι ότι τα μπέρδεψα λιγάκι.Δέν το κατέχω και τοσο με τα δύκτια.

Θέλω να μου πείτε ποιά είναι η καλύτερη λύση ώστε να έχω wifi σε όλο το σπίτι.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με ενδιαφέρει και εμένα. ψαχνω repeater να συνεεται μεσω wifi στο υπαρχων δικτυο και να παιρνω είναι wifi με καλύτερο σήμα ή μέσω ethernet.

οχι powerline.

θενκ γιου

Πάντα παίζει το πως είναι φτιαγμένο ένα σπιτι , αλλά πιστέυω με 2 access points θα ήσουνα ΟΚ

Μήπως κάνω τη δουλεία μου και με ένα;

Υποτείθεται ότι όλα αυτά τα gadgetάκια το λίγο σήμα που θα βρούν,το αναπαράγουν μετά σε επιπλέον χώρο που πρίν δεν είχες καθόλου σήμα.Έτσι τουλάχιστον έχω καταλάβει.Μήπως κάνω κάπου λάθος;

Με κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/6102131/TP-LINK-TL-WA901ND.html?keyphrase=tplink+tl+wa+901

ή τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/5120584/TP-LINK-TL-WA860RE.html δέν θα κάνω τη δουλειά μου;

Ένα acces point μπορεί να παίρνει το σήμα ασύρματα απο το modem όπως ένα repeater ή πρέπει να είναι συνδεδεμένο με ethernet;

To Access Point επικοινωνεί με το μητρικό Access Point μέσω Εthernet.

Ο Repeater επικοινωνεί με το μητρικό Access Point ασύρματα.

Επειδή ο Repeater και διαβάζει το σήμα και το επανεκπέμπει ταυτόχρονα, χρησιμοποιεί το 50% του Bandwitdth για την επικοινωνία με το μητρικό Access Point και το 50% για την επανεκπομπή του - άρα έχεις την μισή ταχύτητα.

Αν στην θέση που θα βάλεις την συσκευή μπορείς να φθάσεις καλώδιο Ethernet, καλό είναι να χρησιμοποιήσεις Access Point.

Ακόμα και αν δεν μπορείς να φθάσεις καλώδιο Ethernet για ενσύρματη δικτύωση, πιό αποδοτικό θα είναι να κάνεις μια κατασκευή infrastructure:

- Ένα Access Point που θα δουλεύει σαν Client
- Ένα δεύτερο Access Point που θα συνδέεται ενσύρματα με το προηγούμενο και θα δουλεύει σαν Access Point.

Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις ένα κιτάκι powerline που βγάζει wifi στην δεύτερη πρίζα. 

Αν θες χαμηλότερη τιμή παίρνεις απλό powerline και κοτσάρεις απάνω ένα AP (αν έχεις κανένα παλιό ρούτερ με WiFi κάνει και αυτό).

H πιο φθηνή/καλή λύση όμως είναι καλώδιο απευθείας και νέο AP στο σημείο που έχεις θέμα (αν γίνεται βέβαια).

Δες πως σε βολεύεσαι και βλέπουμε... 

Αν δεν βγάζεις άκρη χτύπα ένα σχήμα του σπιτιού στην ζωγραφική (με σημεία που έχεις πρίζες και το που είναι το router και ο υπολογιστής) να δούμε αν γίνεται τίποτα άλλο.

To Access Point επικοινωνεί με το μητρικό Access Point μέσω Εthernet.

Ο Repeater επικοινωνεί με το μητρικό Access Point ασύρματα.

Επειδή ο Repeater και διαβάζει το σήμα και το επανεκπέμπει ταυτόχρονα, χρησιμοποιεί το 50% του Bandwitdth για την επικοινωνία με το μητρικό Access Point και το 50% για την επανεκπομπή του - άρα έχεις την μισή ταχύτητα.

Αν στην θέση που θα βάλεις την συσκευή μπορείς να φθάσεις καλώδιο Ethernet, καλό είναι να χρησιμοποιήσεις Access Point.

Ακόμα και αν δεν μπορείς να φθάσεις καλώδιο Ethernet για ενσύρματη δικτύωση, πιό αποδοτικό θα είναι να κάνεις μια κατασκευή infrastructure:

- Ένα Access Point που θα δουλεύει σαν Client

- Ένα δεύτερο Access Point που θα συνδέεται ενσύρματα με το προηγούμενο και θα δουλεύει σαν Access Point.

Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις ένα κιτάκι powerline που βγάζει wifi στην δεύτερη πρίζα. 

Αν θες χαμηλότερη τιμή παίρνεις απλό powerline και κοτσάρεις απάνω ένα AP (αν έχεις κανένα παλιό ρούτερ με WiFi κάνει και αυτό).

H πιο φθηνή/καλή λύση όμως είναι καλώδιο απευθείας και νέο AP στο σημείο που έχεις θέμα (αν γίνεται βέβαια).

Δες πως σε βολεύεσαι και βλέπουμε... 

Αν δεν βγάζεις άκρη χτύπα ένα σχήμα του σπιτιού στην ζωγραφική (με σημεία που έχεις πρίζες και το που είναι το router και ο υπολογιστής) να δούμε αν γίνεται τίποτα άλλο.

Τώρα που το ξανακοίταξα λιγάκι,ίσως ένα powerline που βγάζει wifi να με βολέψει καλύτερα.

Απλά έχω διαβάσει λίγες περιπτώσεις που δέν λειτουργούν όταν είναι σε πολύμπριζο και προτίνουν powerline με πρίζα.

https://www.skroutz.gr/s/4661553/TP-LINK-TL-WPA4226-Kit.html

Ναι, για πολύπριζο κάτι έχει πάρει και εμένα το αυτί μου αλλά δεν πιστεύω να είναι εκεί το θέμα :P Πρίζα θα βρεθεί :P Αν δεν παίζει στο πολύπριζο το βάζεις στον τοίχο, αν δεν παίζει στην μια πρίζα το βάζεις στην άλλη, που θα πάει κάπου θα δουλέψει. Αν και δεν πιστεύω να έχεις τέτοιο θέμα.

Η διαφορά αυτού που πόσταρες είναι οτι εκεί που έχεις το ρούτερ θα γλυτώσεις μια πρίζα και θα βάλεις το πολύπριζο απάνω του, ενώ στο άλλο έπρεπε να καλύψεις μια πρίζα αποκλειστικά για powerline. Άμα σε βολεύει γιατί όχι...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...