Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί η νέα σειρά εξωτερικών σκληρών δίσκων της Samsung να μοιάζει με κάθε άλλη σειρά του είδους, ωστόσο η Κορεάτικη εταιρεία (μαζί με την Seagate) προχώρησε ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με τον ανταγωνισμό προσφέροντας χωρητικότητα έως και 4TB, και μάλιστα σε “φορητό” form-factor.

Η νέα σειρά Samsung P3 αποτελείται από μοντέλα με χωρητικότητες 500GB, 1TB, 2TB και 4TB, με το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα μοντέλο να έχει πάχος μόλις 19,85 χιλιοστά και βάρος 236 γραμμάρια. Τα άλλα μοντέλα της σειράς, θα διαθέτουν πάχος στα 14,8 χιλιοστά και βάρος κοντά στα 166 γραμμάρια.

Σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό, η προσέγγιση των Samsung και Seagate δεν περιλαμβάνει κάποιον multiple-drive σχεδιασμό για την επίτευξη της συγκεκριμένης χωρητικότητας, αλλά χρησιμοποιεί ένα μοναδικό σκληρό δίσκο, και για αυτό διαθέτει μόνο μία θύρα USB 3.0 για την τροφοδοσία του, και όχι πολλαπλές θύρες ή παραπάνω από ένα καλώδια.

Παράλληλα με την σειρά P3 Portable, η Samsung παρουσίασε και την σειρά M3 Portable, που επίσης είναι διαθέσιμη σε χωρητικότητες έως και 4TB χρησιμοποιώντας το πρότυπο USB3.0. Δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στις δύο σειρές. Η σειρά P3 Portable διαθέτει γυαλιστερό φινίρισμα ενώ η σειρά M3 Portable ματ φινίρισμα. Επίσης η σειρά M3 Portable υποστηρίζει SuperSpeed USB 3.0 έως 4,8Gbps ενώ η P3 Portable υποστηρίζει SuperSpeed USB 3.0 έως και 5,0Gbps.

Η Samsung δεν ανακοίνωσε τις τιμές των νέων μοντέλων των σειρών P3 Portable και M3 Portable που θα κυκλοφορήσουν στα τέλη Ιουνίου ωστόσο ξέρουμε ότι το Newegg πουλάει το μοντέλο P3 Portable 2TB στα $90 οπότε μπορούμε να έχουμε μία ιδέα.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Link.png Site: Digital Trends
Link.png Site: SamMobile
Δημοσ.

Επιτέλους να αναπτύσσεται λίγο και αυτός ο τομέας που μένει πίσω.Αλλά το άσχημο είναι ότι δεν χωράνε σε φορητούς νομίζω που συνήθως είναι μέχρι 12.5mm, εκτός και χωρίς την θήκη μπαίνουν αλλά δεν ξέρω αν θα είναι κολλημένη η πλακέτα.Θα πρέπει να δούμε εγχείρηση.Τουλάχιστον θα έχουμε μεγάλη χωρητικότητα και φορητότητα on the go.Άραγε σε τι στροφές να λειτουργούν;

κάτι τιμές που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν είναι γύρω στα 200 ευρώ αλλά δεν ξέρω αν είναι χονδρική η λιανική

200 Swiss Franc equals

191.97 Euro

http://www.distribution.ch/de/products/1342216-stshx-m401tcb-samsung-hd-m3-portable-25-usb30

https://www.brack.ch/hd-samsung-m3-portable-2-5-358988

http://fr.toppreise.ch/index.php?search=samsung+m3

καθαρή χωρητικότητα γύρω στο 3.6 νομίζω

• Like 1
Δημοσ.

ολοι μου οι δισκοι οι seagate εχουν αναπτυξει ... bad sectors ...στην καλυτερη

Δεν θέλω να είμαι προκατηλημένος αλλά από τους hdd της samsung/seagate είμαστε καμμένοι σχεδόν όλοι μας.. Άντε στους bad sectors προλαβαίνεις να σώσεις κάτι..Αλλά το να ξυπνήσεις μία μέρα και να μη δουλεύει καθόλου δίσκος ενός χρόνου είναι να τους βαράς στον τοίχο.. Φαντάσου να είναι και 4TB και να έχεις βάλεις μέσα τα πάντα..

• Like 5
Δημοσ.

για μενα ειναι εξαιρετικα σημαντικη ειδηση το μεγεθος. ο βασικος λογος να εχεις πυργο pc η nas ηταν οτι μπορεις να τον εχεις για file server κ να τα εχεις ολα τα αρχεια. πλεον δεν εχει νοημα

το θεμα της αξιοπιστιας οντως τρομαζει και το οτι ειναι φορητος αυξανει 10Χ την πιθανοτητα καταστροφης

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η προσωπικη μου εμπειρια κ αποψη ειναι οτι

οι καθεαυτο μηχανικοι δισκοι Samsung ειχαν καλυτερη συμπεριφορα κ μικροτερα ποσοστα θνησιμοτηττας

απο τους αντιστοιχους Seagate.

Μετα την εξαγορα της πρωτης απο τη δευτερη (το κομματι των μηχανιων δισκων),

για οσο διαστημα κρατουσε το αποθεμα των Samsung κ αλλαζε η ετικετα,

η κατασταση παρεμενε καλη.

Εκτοτε, αμφιβαλλω κι εγω για την αξιοπιστια, ειδικα σε μεγαλυτερες των 2Τ χωρητικοτητες, των δισκων της samsung/seagate.

Μακαρι τα νεα μοντελα να με διαψευσουν..

Επεξ/σία από derorist
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να το αγοράσω σύντομα. Πρώτα θα αφήσω τους άλλους να τους αγοράσουν και μετά από κανέναν χρόνο θα δω τι λένε για προβλήματα. Thank you for being my guinea pigs :)

Δημοσ.

.Αλλά το να ξυπνήσεις μία μέρα και να μη δουλεύει καθόλου δίσκος ενός χρόνου είναι να τους βαράς στον τοίχο.. Φαντάσου να είναι και 4TB και να έχεις βάλεις μέσα τα πάντα..

Άστα...Έτσι έπαθα με έναν WD 2TB...

Το φυσάω και δεν κρυώνει...

Δημοσ.

Εγώ μετά τους αθάνατους Samsung F4, πλέον παίρνω μόνο WD Red.

(Ευτυχώς, ακόμα δεν είχα κάποιο θέμα!)

Δημοσ.

Έχω στον φορητό μου σαν δεύτερο δίσκο έναν 2TB δίσκο της WD. Ελπίζω ο δίσκος της Seagate να κυκλοφορήσει και σαν απλός internal με sata ώστε να μπορέσω επιτέλους να αναβαθμίσω μέχρι να πάμε σε SSD σε δυο-τρία χρόνια από τώρα. Ευτυχώς το δικό μου laptop GT70 της MSI έχει περιθώριο για παχύτερο δίσκο και έτσι όσο παχύς και να είναι θα τον πάρει.

Δημοσ.

Οσους Samsung εχω παρει, κανεις ποτε δε μου εβγαλε προβλημα. Βεβαια αυτο ηταν πριν εξαγοραστει το τμημα απο τη Seagate. Στην επομενη αγορα θα προτιμησω καποιον Hitachi μαλλον.

• Like 1
Δημοσ.

Για την ιστορια μονο, το 1998 ειχαμε αγορασει εναν υπολογιστη με σκληρο δισκο ide samsung , 64gb αν δεν κανω λαθος...τοσα χρονια,τοσα φορματ,διακοπες ρευματος,μετακομισεις σε αλλους υπολογιστες και μεχρι προσφατα δουλευε...τελευταια τον εχω χασει...εχω περιεργεια σν τκν βρω να τον δοκιμασω...

• Like 1
Δημοσ.

Το 1998 αποκλείεται να υπήρχαν τα 64GB. Ο πρώτος μου σκληρός Quantum Fireball ήταν το 1999 με την τεράστια (για την εποχή) χωρητικότητα των 13GB. Συμφωνώ όμως μαζί σου ότι οι παλιοί δίσκοι ήταν σκυλιά. Μέχρι και την εποχή που οι Parallel ATA αποσύρθηκαν πλήρως μου δούλευε μια χαρά! Οι περισσότεροι σκληροί που έχω χρησιμοποιήσει εγώ και η παρέα μου από τότε (και συγκεκριμένα WD, Seagate, Hitachi) χαλάγανε μέσα σε λίγα χρόνια ή ακόμα και μήνες. Το μεγαλύτερο φιάσκο της WD ήταν κατά τη γνώμη μου όταν πρωτοέβγαλε τους Green που κάθε λίγο και λιγάκι παρκάρανε τις κεφαλές, με αποτέλεσμα να μειώνεται δραματικά η διάρκεια ζωής τους!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...