Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με hp officejet 8500A pro plus / διλημμα


PSYHAS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προ δυο ημερων και μετα απο 4 χρονια απροβληματιστης λειτουργιας με το συγκρκριμενο μηχανημα, εκανε paper jam και αφου καταφερα να το ξεμπλεξω, αρχισε την γνωστη διαδικασια διαγνωστικου ελεγχου μετα την επανεκκινηση.Απο τοτε ομως δεν μπορω πλεον να εκτυπωσω τιποτα περα απο τις αναφορες των διαδικασιων συντηρησης, κιαυτες με αλλοιωμενη μορφη, συγκεκριμενα του μαυρου, του οποιου το μελανι ειναι σχεδον γεματο. Συνεχως βγαζει το μηνυμα οτι η ευθυγραμμιση των κεφαλων εκτυπωσης απετυχε, κατι που συνεχιζεται παρα τα ενα σωρο βηματα που εχω κανει μετα απο αρκετο διαβασμα στην σελιδα της hp και σε σχετικα φορουμ. Το μνμ για τις κεφαλες που μου βγαζει ειναι οτι η CM ειναι σε καλη κατασταση ενω για το Μαυρο/Κιτρινο σε μετρια.

Το διλημμα μου,λοιπον ειναι στο αν αξιζει να αγορασω νεα κεφαλη εκτυπωσης, που αποσο ειδα ειναι λιγο κατω απο το πενηνταρικο (και που δεν ξερω και αν μου λυσει τελικα το προβλημα, αφου οπως διαβασα πολλοι αγοραστες με το ιδιο προβλημα δεν ειχαν θετικη εξελιξη) ή να παρω εναν καινουριο;

Π.χ τον hp 8610, αν και εχω ξενερωσει λιγο με την hp και τις τακτικες της. Η αληθεια ειναι οτι αν δεν ηθελα να εκτυπωνω και εγχρωμα, θα κοιτουσα αποκλειστικα σε laser, αλλα αυτο θα το επανεκτιμησω ισως οταν φτασω στην αγορα.

Το κοστος του νεου, εφοσον τελικα παρω, δεν θελω να ξεφυγει πανω απο τα 200€. Ο ογκος εκτυπωσης δυσκολα θα ξεπερασει τις 1500-2000 σελ τον χρονο, βασικα για το σπιτι τον θελω. Με ενδιαφερει να εχει καλη ποιοτητα εκτυπωσης κατι που το ειχα με τον 8500 αλλα τελικα οχι και αξιοπιστια και αντοχη στον χρονο,οπως φανηκε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δοκιμασες reset να του κανεις; για τη κεφαλη δες στα νηματα  εδω  για καθαρισμο.εφοσον ξενερωσες με ΗΡ εχε στο μυαλο σου το αντιπαλο δεος...Canon Pixma MX925

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Του εκανα full reset και αφου μουχει στραγγισει οτι μελανι υπαρχει, ακομα περιμενω να δεησει να ξαναφτιαξει.

Τελικα μετα απο αρκετη ωρα κιαφου απενεργοποιησα απο το service menu τις ενδειξεις για βλαβη, μου εκτυπωνει πλεον αλλα με κενες γραμμες. Μαλλον θελει πιο διεξοδικο και καλο καθαρισμο στις κεφαλες, υποθετω. Αλλα και παλι, εχω αφιερωσει ηδη αρκετη ωρα, χωρις να ειμαι και σιγουρος για το τελικο αποτελεσμα. (update : μου τελειωσε το ενα μελανι,που αγορασα μολις προχθες... :mad: )

Οπως και ναχει, ηδη αρχισα το ψαξιμο για νεο εκτυπωτη, αφου αυτον μαλλον θα τον στειλω στους γονεις μου,που δεν εχουν και ιδιαιτερες απαιτησεις απο εκτυπωσεις..

dobro, ευχαριστω για την προταση σου, θα του ριξω μια ματια, αν και αποτι θυμαμαι οι canon εχουν γενικα ακριβα μελανια, ετσι δεν ειναι?

Για εγχρωμο laser αξιζει να κοιταξω ή πρεπει να ξεφυγω πολυ στην τιμη? Κατι αξιολογο μεχρι τα 300€ υπαρχει?(Αυτος HP Πολυμηχάνημα Laser Color M277DW ειναι οριακα εκει)

Παλι σε hp πεφτω απο το ψαξιμο μεχρι στιγμης,οπως π.χ και οι HP Officejet Pro 8620, που ειναι ιδια σειρα με τον 8500 και HP Inkjet Officejet PRO 6830 , που ειναι τουλαχιστον και λιγο φθηνοτερος, αλλα προφανως με ακριβοτερα μελανια.

Τελος, για τον HEWLETT PACKARD Officejet Pro X451dw, που διαβαζω παντου πολυ καλα σχολια, αξιζει ή μηπως ειναι υπερβολικος για εναν μεσο χρηστη οπως εγω?

Επεξ/σία από PSYHAS
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οχι,δεν εχουν ακριβα....και αν χρησιμοποιεις συμβατα μελανια,τοτε θα καταλαβεις

http://www.skroutz.gr/c/925/compatible-inkjet-symvata.html?from=catspan&keyphrase=MX925+

ο Μ277 ειναι καινουργιος ,δε το ξερω

ο 8620 ειναι πολυ καλος για τη δικια σου χρηση(οπως ανεφερες)

ο 6830 -δεν τον κοιτας καθολου

ΚΑΙ ο 451(αστερι) αλλα δε ειναι πολυμηχανημα.(τιποτα δεν ειναι υπερβολικο ,αντιθετως ουσιαστικο)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχεις δικιο,τον μπερδεψα με τον HP Officejet Pro X 476 dw MFP, που ειναι ακομα πιο ακριβο.

Τον 6830 γιατι οχι?, μαλλον επειδη ειναι πιο οικονομικη σειρα απο τα 8000 φανταζομαι.

Στον 8620 θα κατεληγα ηδη, αν δεν με ειχε εκνευρισει ολη αυτη η ιστορια μ τον (χρυσοπληρωμενο) 8500A Plus.

Γενικα αξιζει κατι σε color laser σε αυτα τα χρηματα ή τζαμπα ψαχνω?

Θ ξανακοιταξω τους canon,προφανως εχεις δικιο για το κοστος εκτυπωσης. Ο Canon Pixma MX925 που προτεινες εχει καποιο σημαντικο πλεονεκτημα σε σχεση με τον hp8620, περα απο την διαφορετικη μαρκα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

http://www.digitalversus.com/printer/face-off/15552-13218-versus-table.html

(προσθεσε το 8620)

αλλα μια χαρα ειναι ο ΗΡ και με 3 χρονια εγγυηση για τη δουλεια σου

Επεξ/σία από dobro
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ζητημα ειναι οτι ειμαι σε φαση αρνησης της hp, αλλα οπου και να κοιταξω παλι σε hp καταληγω

Θα τα δω κιαπο κοντα, αν και λεω να κανω μια ακομα τελευταια προσπαθεια ανανηψης του 8500, πριν τα ξανασκασω..

Θα ηθελα και μια γνωμη για εγχρωμους laser παντως, αν εχει καποιος αποψη. Με εχει ενοχλησει το οτι πρεπει να τρωγεται τοσο μελανι σε καθε καθαρισμο της κεφαλης..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και κατι ακομα, αν τελικα παρω παλι inkjet : μεταξυ του 8610 και του 8620 υπαρχει μεγαλη διαφορα σε ποιοτητα, περα απτο οτι ο δευτερος ειναι πιο καινουριος? Γιατι εχουν μια διαφορα γυρω στα 40€

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για έγχρωμες εκτυπώσεις νομίζω πως οι inkjet είναι καλύτεροι και μάλιστα αυτή η σειρά της HP αν το έχω καταλάβει καλά χρησιμοποιεί μια καινούρια τεχνολογία που μειώνει σημαντικά το κόστος εκτύπωσης. Εκτός απο αυτό που λέει ο dobro ο OJ 8620 έχει λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα εκτύπωσης σε σχέση με τον 8610 αλλά δεν νομίζω πως αξίζει να δώσεις τα παραπάνω λεφτά, για τις ανάγκες που τον θες νομίζω ο 8610 σε καλύπτει απόλυτα. Τσέκαρε και στο skroutz τιμές που θα τον βρεις πιο φθηνά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια ευχαριστω οσους απαντατε στις αποριες μου, αλλα και γενικα οσους γραφετε σε ολα τα θεματα και μαθαινουμε και τιποτα και οι υπολοιποι,γιατι οι πωλητες στα μαγαζια ειναι εντελως αναξιοπιστοι..Χθες ενας εκανε τον ανηξερο οταν του ανεφερα την προσφορα με τα τονερ της hp και τελικα απροθυμα μου τονιζε οτι τα χρηματα θα τα παρω απο την hp και οχι απο αυτους..

Κιεμενα μου φαινεται πιο συμφερουσα αγορα ο 8610 για τις δικες μου απαιτησεις.

Εχω και μια αλλη εναλακτικη, που ισως τελικα επικρατησει σαν πραξη : στο γραφειο μου εχω εναν hp 4500, αρκετα παροπλισμενο αφου τις περισσοτερες εκτυπωσεις μου τις εκανα ως τωρα με τον 8500. Οποτε σκεφτομαι να παω τον 4500 στο σπιτι και να παρω ενα οσο γινεται πιο οικονομικο πολυμηχανημα Laser για το γραφειο (μονοχρωμο,αφου δεν χρειαζομαι κατι αλλο). Εκει γυρω στα 150-200€ τι καλο υπαρχει? Εχω βρει διαφορα hp, samsung, lexmark αλλα οπως ειπα με τους πωλητες να θελουν να σου πασαρουν τα στοκ τους, μπερδευομαι ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εναλακτικη 1

HP LaserJet Pro MFP M125a

http://www.skroutz.gr/s/5451411/HP-LaserJet-Pro-MFP-M125a.html

εναλακτικη 2

κρατας το 4500 για σκανερ και αγοραζεις ενα εγχρωμο λεϊζερ εκτυπωτη σαν

HP LaserJet Pro CP1025 - Έγχρωμος Εκτυπωτής Laser A4 & Δωροεπιταγή Public αξίας 15€ για επομενη αγορα

http://www.public.gr/product/perifereiaka/printers/ektypotes/hp-laserjet-pro-cp1025-eghromos-ektypotis-laser-a4-and-doroepitagi-public-aksias-15%E2%82%AC/prod5360146pp/

και απο αναλωσιμα..

http://www.skroutz.gr/c/926/compatible-toner-symvata.html?keyphrase=CP1025+&order_dir=asc&page=2

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το M125a σε καποια public που εχω περασει δεν το ειχαν. Παντως σε αυτην την τιμη νομιζω οτι ειναι εξαιρετικο, θα το ψαξω, ευχαριστω.

Για την 2η επιλογη, δεν παιζει αφου θα χρειαστω ετσι κιαλλιως πολυμηχανημα και στο σπιτι και στο γραφειο. Απλα με τα λεφτα που θα εδινα για τις δυο κεφαλες εκτυπωσης του 8500, μπορω να παρω ενα laser all in one, που για το γραφειο μου θα ειναι μια χαρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε δεν τα ξέρεις με τους πωλητές; Ειδικά όταν πρόκειται για προσφορές το παγόνι είναι η καλύτερη λύση  B)

Στο γραφείο τι εκτυπωτικές ανάγκες έχεις; Ρωτάω γιατί πχ ο εκτυπωτής που προτείνει ο dobro είναι πολύ καλός αλλά δεν έχει αυτόματη duplex εκτύπωση.  Επίσης είσαι σίγουρος πως για το γραφείο ασπρόμαυρος σε καλύπτει; Ρωτάω γιατί προηγουμένως είχες έγχρωμο. Αν πας σε ασπρόμαυρο καλύτερα laser αν πας σε έγχρωμο καλύτερα inkjet. Και κάτι τελευταίο, εγώ γενικά είμαι υπέρ της άποψης όταν κάνεις μια αγορά να προνοείς κι ότι πάρεις να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σου κι ας δώσεις κάποια χρήματα παραπάνω. Βέβαια αν έχει και καμία προσφορούλα δεν σε χαλάει!  :P πχ ξέρω έχει βγάλει η HP νομίζω έκπτωση 20% για τους officejet. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλες τέτοιες, ψάχτο κι αυτό! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...