georgeuk Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα. έχω ενα Macbook Air Early 2014 13 inch. Εδώ και ενα μηνα περιπου αναβουν συχνα οι ανεμιστηρες ενω δεν κανω τπτ περιεργο, μονο σερφαρισμα η κανενα βιντεο στο youtube. εκανα reset smc controller ειχε φτιαξει για λιγο αλλα τωρα παλι τα ιδια. τι να φταιει. κανοντας hardware test μου βγαζει πως η μπαταρια θελει αλλαγη ενω ειναι μονο στους 130 κυκλους. δεν μου βγαζει σφαλμα στους ανεμιστηρες οστοσο
.::NikoS::. Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Εδώ και 1 μήνα δεν εχουμε τις ίδιες θερμοκρασίες περιβάλλοντος με πριν 2 μηνες για παραδειγμα.... 1
ramarg Δημοσ. 21 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα. έχω ενα Macbook Air Early 2014 13 inch. Εδώ και ενα μηνα περιπου αναβουν συχνα οι ανεμιστηρες ενω δεν κανω τπτ περιεργο, μονο σερφαρισμα η κανενα βιντεο στο youtube. εκανα reset smc controller ειχε φτιαξει για λιγο αλλα τωρα παλι τα ιδια. τι να φταιει. κανοντας hardware test μου βγαζει πως η μπαταρια θελει αλλαγη ενω ειναι μονο στους 130 κυκλους. δεν μου βγαζει σφαλμα στους ανεμιστηρες οστοσο Λογικό αυτό όπως σου είπε ο φίλος παραπάνω τη στιγμή που έχουμε καλοκαίρι.Πάντοτε όλοι βλέπουμε αύξηση 10βαθμών τουλάχιστον αλλά δεν είναι κάτι που πρέπει να σε αγχώνει.. Φαντάζομαι χρησιμοποείς κάποιο fan controller και δεν περιμένεις να γίνει δουλειά από την αυτόματη ρύθμιση στροφών έτσι ?
Dhmhtrhsg2 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2015 Μπορεί κάποιος να προτείνει ενα καλό και αξιόπιστο fan controller. Που να δείχνει και σωστές θερμοκρασίες ? έχω retina MacBook pro 16gb και ειχα βάλει smc fan controller αλλα ώρες ώρες μ έδειχνε κάτι 70 βαθμούς ενώ ηταν πραγματικά παγωμένο το μηχάνημα και οι στροφές δεν ανέβαιναν όσο και αν πείραζα τις ρυθμίσεις έμεναν stock.. Μπορεί να μην εχει κάτι ανάλογο ο φιλος και να βοηθήσει και αυτόν η απάντηση ..
ramarg Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Μπορεί κάποιος να προτείνει ενα καλό και αξιόπιστο fan controller. Που να δείχνει και σωστές θερμοκρασίες ? έχω retina MacBook pro 16gb και ειχα βάλει smc fan controller αλλα ώρες ώρες μ έδειχνε κάτι 70 βαθμούς ενώ ηταν πραγματικά παγωμένο το μηχάνημα και οι στροφές δεν ανέβαιναν όσο και αν πείραζα τις ρυθμίσεις έμεναν stock.. Μπορεί να μην εχει κάτι ανάλογο ο φιλος και να βοηθήσει και αυτόν η απάντηση .. Είσαι σίγουρος ότι έδειχνε λάθος θερμοκρασίες ? Αυτό γίνεται σε 2 περιπτώσεις (μόνο αν χαλάσει ο temperature sensor και εαν χρησιμοποιείς out dated-μη συμβατή version του smc με την έκδοση του macos που χρησιμοποιείς.Εμένα π.χ το smc μου κάνει τρελά στις μεταβατικές εκδόσεις του macos γιατί δεν το έχουν αναβαθμίσει..Το πάρτυ στα bugs γινόταν όταν πέρασα το smc (επί εποχής mavericks) στα yosemite beta... Από εκεί και πέρα όταν πειράζεις τις στροφές και δεν γίνεται τίποτα, είναι φυσιολογικό και συμβαίνει συνήθως τα πρώτα λεπτά ενεργοποιήσης του mac όταν το μηχάνημα είναι ακόμη αρκετά δροσερό για να δοθεί άδεια στο smc να παρεμβαίνει στη ρύθμιση των στροφών..Συνήθως όταν είναι δροσερό και ρυθμίζεις τις στροφές ας πούμε στις 3000στροφές,η ρύθμιση δεν εφαρμόζεται άμεσα αλλά αμέσως μόλις ανεβάσει θερμοκρασία το μηχάνημα..Fan controllers υπάρχουν αρκετά και αυτό που κάνουν όλα είναι το ίδιο.Εσύ πρέπει να βρεις αυτό που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σου.
Dhmhtrhsg2 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση φίλε μου... Η αλήθεια ειναι ότι ειχε προηγηθεί μικροαναβαθμιση..ποια controller προτείνεις ?
ramarg Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση φίλε μου... Η αλήθεια ειναι ότι ειχε προηγηθεί μικροαναβαθμιση..ποια controller προτείνεις ? Για να σου προτείνω πρέπει να ξέρω που βρισκόμαστε.Ποιον mac έχεις? Toυ πέρασες τα el capitan? Για μένα ο smc είναι ο πιο αξιόπιστος αρκεί να μάθεις να τον χρησιμοποιείς σωστά.Μάλλον τον πήρες με στραβό μάτι θα έλεγα..
Dhmhtrhsg2 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Μπορεί να το έχω πάρει με στραβό μάτι ειναι η αλήθεια.. Έχω MacBook pro retina 2014 late με ι5 και 16 gb ram.. Και ειμαι με Yosemite •. Του Σπαμαρα το θεμα του ανθρώπου. 1
ramarg Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Μπορεί να το έχω πάρει με στραβό μάτι ειναι η αλήθεια.. Έχω MacBook pro retina 2014 late με ι5 και 16 gb ram.. Και ειμαι με Yosemite •. Του Σπαμαρα το θεμα του ανθρώπου. Eπειδή είναι αργά και για να μη βγούμε offtopic θα σου στείλω pm αύριο με τρόπους για να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς σωστά τα fancontroller. Και δεν σου λέω μόνο για το smc γιατί όλα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.Επομένως αν δεν μάθεις να το χρησιμοποιείς κανένα δεν θα σου φαίνεται καλό.Προς το παρόν έχε το μόνιμα στις 2500 στροφές μίνιμουμ.
Dhmhtrhsg2 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Και μετά από αρκετό καιρό και μερικές εγκαταστάσεις απεγκαταστάσεις του Smc τελικά δούλεψε.. Το έβαλα στις 2500 μίνιμουμ και όλα μια χαρά.. βλέπω πως και οι θερμοκρασίες είναι ΑΚΡΩΣ ικανοποιητικές για τις ζέστες που έχουμε σε σερφάρισμα με 3-4 παράθυρα ανοιχτά και κατέβασμα ταινιών στο παρασκήνιο παίζω στους 36 βαθμούς και εξακολουθεί να είναι αθόρυβο το μηχάνημα ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα