Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν πειράζει καλύτερα να το σκέφτομαι τώρα που δεν έχω τα λεφτά γιατί μετά θα τα ρίξω όπου να ναι από την ανυπομονησία. Τα ίδια πράγματα θα πάρω κι ότι κι αν περισσέψει θα γίνει headset/mouse/kb.

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Από το να πας σε φτηνές/κακές επιλογές για οθόνη πάντως,καλύτερα να θέσεις ξεχωριστό budget και έρευνα για αυτήν όταν είναι να το πάρεις.

Δημοσ.

Αρχικά ρωτάω 1 μήνα πριν γιατί έχει και τα Crazy sundays και μπορεί να τσιμπήσω κανά κομματάκι αν λέει η τιμή.

Οι τιμές πες ανεβαίνει η γραφικών θα πέσει κάτι άλλο, ε αν είμαι τόσο γκαντέμης και ανέβουν όλα θα πάρω ένα raspberry γαμώτο  :mad:

Θα ψάξω να βρω μια οθόνη με χρώματα της προκοπής που μπορώ να κοιτάω για ώρες (that's about it όσον αφορά τις απαιτήσεις μου)

Δημοσ.

Ξέρεις τι δε θέλω τεράστια θα μου βγουν τα μάτια γιατί είμαι ΟΛΗ μερα στο pc, αλλά δε θέλω και potato γιατί είμαι γραφίστας. Γενικά κάτι καλό στα 21-22?

Δημοσ.

Χωρίς παρεξήγηση, γραφίστας με 21-22 ίντσες; Εμένα εκεί θα μου έβγαιναν τα μάτια. Προτείνω μίνιμουμ 24 και κανονικά 26 ίντσες για τέτοιες συνθήκες.

• Like 3
Δημοσ.

Ναι και στη σχολή που είχαμε μεγάλες οθόνες με έπιανε πονοκέφαλος. Προτιμώ λίγο λίγο στη μικρή οθόνη παρά κάτι τεράστια iMac. Όπως τον βολεύει μωρέ τον καθέναν, εδώ μία κοπέλα δε μπορούσε με ποντίκι και δούλευε με touchpad  :mellow:

Δημοσ.

Χωρίς παρεξήγηση, γραφίστας με 21-22 ίντσες; Εμένα εκεί θα μου έβγαιναν τα μάτια. Προτείνω μίνιμουμ 24 και κανονικά 26 ίντσες για τέτοιες συνθήκες.

Ε ναι έτσι είναι..Μάλλον για troll περίπτωση φαίνεται να'ναι το θέμα.Δυστυχώς όπως τα περισσότερα νήματα με πολύ μεγάλα budget.

Δημοσ.

δεν νομιζω οτι ειναι προβλημα αντι της 21-22 να παρεις μια 24αρα πχ...?  και καλυτερης ποιοτητας εικονας βασικα.

γιατι αυτο θα επρεπε να σε ενδιαφερει πρωτιστως, σαν γραφιστα.  ισως για αυτο μιλησε και ο Mill για τρολ...!!  

αλλα και βιολογικα να το παρεις, πιο κουραστικο ειναι για το ματι να εστιαζει σε ψειρες, παρα σε μεγαλυτερη εικονα..!!!

για να μη σου πω, οτι πιο καταλληλη οθονη για τη δουλεια σου ειναι αυτη  

http://www.insomnia.gr/topic/573669-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%BF%CE%B8%CF%8C%CE%BD%CE%B7-nec-multisync-ea275uhd-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-27-%CE%AF%CE%BD%CF%84%CF%83%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7-3840-x-2160-pixels/

• Like 1
Δημοσ.

Έχω μικρό γραφείο και θα είμαι πολύ κοντά στην οθόνη (μετράω ~60 εκ) και ουσιαστικά θα είμαι έτσι μπροστά της 

OuO

Για αυτό και δε θέλω πολύ μεγάλη. Με πιάνουν και πονοκέφαλοι συχνά σε πολύ μεγάλες/φωτεινές οθόνες (ξαναλέω, από εμπειρία σε νετ ή στους υπολογιστές της σχολής που δούλευα 4 χρόνια). Τώρα αν αυτό ήταν θέμα των οθονών που δούλεψα δεν ξέρω.

Δε διαφωνώ ότι χρειάζομαι καλή όμως. Μάλλον θα ρίξω κανά 50άρι παραπάνω.

EDIT: γνώμη για LG 23MP67VQ-P? 23", IPS, στανταρ 1080αρα με hdmi.

Δημοσ.

Για ποιο λόγο να καθόταν ένας άνθρωπος να ασχοληθεί τόσες ώρες να σας ποστάρει το rig του και όλες του τις ανησυχίες σχετικά με το πού να ρίξει 1 χιλιάρικο και να είναι και troll; Για όνομα ρε φίλε, πας και βγάζεις τρολλ έναν άνθρωπο που σου είπε ότι βολεύεται με μικρές οθόνες επειδή δουλεύει σε 15αρι λάπτοπ για χρόνια; Κι εγώ σε 15άρι λάπτοπ δουλεύω τα τελευταία 4 χρόνια και στις 22 ίντσες μου φαίνεται ότι έχω αχρείαστο χώρο, άρα μάλλον ξόδεψα χρόνο να έρθω εδώ να σας κάνω αυτό το SUPER τρολάρισμα. Ο άλλος σου λέει είναι γραφίστας και δουλεύει μια χαρά σε 15άρι, MUST BE A TROLL.

Γκάχα γκάχα ΚΟΜΠΛΕΕΕΕΕΕΞ

Φίλε mechanicarts imo ο ssd είναι πολύ καλή επένδυση έναντι του hdd ειδικά αφού έχεις εξωτερικό 1.5, τώρα για οθόνη 20 tops 22. Η αλλαγή θα είναι δύσκολη και ξέρω τι αλαλούμ θα πάθουν τα μάτια σου μιας και αλλάζω συνέχεια από το 15άρι λάπτοπ σε 22άρι της δουλειάς και κάθομαι κι εγώ έτσι OuO (+μετά από λίγο με πιάνει πονοκέφαλος).

Μένει να αποφασίσεις τι θα κάνεις τελικά με την κάρτα γραφικών σου και μεγειές.

Δημοσ.

Έχω μικρό γραφείο και θα είμαι πολύ κοντά στην οθόνη (μετράω ~60 εκ) και ουσιαστικά θα είμαι έτσι μπροστά της 

OuO

Για αυτό και δε θέλω πολύ μεγάλη. Με πιάνουν και πονοκέφαλοι συχνά σε πολύ μεγάλες/φωτεινές οθόνες (ξαναλέω, από εμπειρία σε νετ ή στους υπολογιστές της σχολής που δούλευα 4 χρόνια). Τώρα αν αυτό ήταν θέμα των οθονών που δούλεψα δεν ξέρω.

Δε διαφωνώ ότι χρειάζομαι καλή όμως. Μάλλον θα ρίξω κανά 50άρι παραπάνω.

EDIT: γνώμη για LG 23MP67VQ-P? 23", IPS, στανταρ 1080αρα με hdmi.

Τα 60εκ είναι μια χαρά και για μεγαλύτερες.Αν παρακαθόσουν πολλές ώρες δίχως σωστά διαλλείματα σε οθόνες που μπορεί να είχαν και πολύ flickering είναι λογικό να χες πονοκεφάλους.

Για την χρήση που θες αν είσαι γραφίστας η λογική λέει ότι θα θέσεις ως μια από τις 1-2 πρώτες προτεραιότητες και ένα σεβαστό ποσό στο θέμα της οθόνης με χρωματική ακρίβεια/ποιότητα και ψάξιμο και από κοντά αν γίνεται.Αυτά με προυπόθεση το πόσο σοβαρά το χεις πάρει το ζήτημα με το στήσιμο και πόσο σε ενδιαφέρει η κατά το δυνατόν μέγιστη αξιοποιήση των χρημάτων σου για τις ανάγκες σου.

Για το θέμα του troll,πιστεύω πως είμαι δικαίως κάπως προκατειλημμένος με αυτά που έχω δει τόσα χρόνια στο νετ.Σελίδες επί σελίδων (περισσοτέρων απ'το συγκριμένο) σε sites και forums και στο τέλος να αποδεικνύεται οτι ο "ενδιαφερόμενος" κάνει τη πλάκα του και οι υπόλοιποι με καλές διαθέσεις να χουν χάσει άδικα τον χρόνο τους.Είναι κάτι που έχουμε δει επανηλειμμένως και στο ινσομνια σε θέματα με πολύ μεγάλα budget.Αν είσαι ή όχι troll mechanicarts ίσως και να μπορεί να φανεί στη πορεία και από το αποτέλεσμα και αν γίνει η αγορά (έστω και μετά από καιρό) λαμβάνοντας υπόψιν το ψάξιμο και τις συμβουλές.

Αυτά από μένα,καλό ψάξιμο και ελπίζω να κάνεις καλές αγορές και αργότερα να ποστάρεις αν θες και καμμιά photo από το καινούριο σου σύστημα.

Δημοσ.

Σχετικά με την κουβέντα αυτή, δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν γραφίστες "επαγγελματίες" να δουλεύουν σε οθόνες φθηνές ΤΝ χωρίς calibration. Υποτίθεται ότι αυτοί πρώτοι από όλους θέλουν πιστότητα χρωμάτων, ώστε αυτό που φτιάχνουν να είναι και αυτό που θα τυπωθεί. Έχω διαβάσει άρθρα και άρθρα για το σωστό calibration, και εδώ πέρα συζητάμε για εργασία γραφίστα σε λαπτοπ 15άρι.

Κάνω κάπου λάθος και δεν το ξέρω;

Με τη φωτογραφία πάντως που ασχολούμαι εγώ, είδα και έπαθα να φέρω στα σωστά χρώματα την Dell μου και τον εκτυπωτή μου. Και υποτίθεται ότι είχε και εργοστασιακό calibration.

Και φυσικά μου είναι απολύτως αδύνατον τις εργασίες που κάνω στην Dell, να τις κάνω στο 15άρι μου λαπτοπ. Τραγικά μικρό μέγεθος, άλλα αντ' άλλων χρώματα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...