Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάνε 2 μήνες απ' όταν έφυγα απ' τον ΟΤΕ, και έβαλα Cyta.

Ευτυχώς, πράγματι είναι όσο φθηνοί λένε, και ο λογαριασμός τουλάχιστον μέχρι τώρα μου έρχεται στη τιμή που μου είπαν, σε αντίθεση με τον ΟΤΕ που όταν είχα πάει να βάλω πακέτο μου έλεγαν άλλες τιμές, και στους λογαριασμούς έρχονταν άλλες χρεώσεις.

Ωστόσο έχω ένα πρόβλημα. Σχεδόν σε καθημερινή βάση ή μέρα παρά μέρα, χάνεται το ίντερνετ.

Τα διαγνωστικά μου λένε ότι φταίει το DNS.

DNS_PROBE_FINISHED_BAD_CONFIG

Για να μπορέσω να ξαναμπώ, πρέπει να σβήσω το ρούτερ πατώντας το κουμπάκι και να περιμένω ξανά τα 4 φωτάκια να ανάψουν.

Καταντά κουραστικό αυτό, άσε που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και δυσάρεστες καταστάσεις, άμα συμβεί για παράδειγμα ενώ παίζω ένα παιχνίδι και με πετάξουν απ' το σέρβερ, ή ενώ πατάω να αγοράσω κάτι απ το ίντερνετ.

Όσο είχα ΟΤΕ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα.

Τι φταίει, το ρούτερ που μου έδωσαν ή οι σέρβερ της εταιρίας ?

Και υπάρχει πρόβλεψη ή τρόπος να λυθεί αυτό κάποτε, κάπως ?

Δημοσ.

Πηγαινε στην καρτα δικτυου, στις ιδιοτητες του TPC/IP V4, και βαλε καρφωτους DNS(πχ της Google):

Primary 8.8.8.8

Secondary 8.8.4.4

Και μετα απο αυτο, ανοιξε γραμμη εντολων και δωσε την εντολη "ipconfig /flushdns" χωρις τα "".

Δημοσ.

Καλημέρα. Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με την HOL και έκανα αυτό που προτείνει ο  Neo106 αλλά το άλλαξα μέσα στις ρυθμίσεις του modem(μου έδινε επιλογή για dns) για να λυθεί το πρόβλημα σε όλες τις συσκευές που έχω (ο τρόπος του Neo106 το διορθώνει μόνο στην συγκεκριμένη συσκευή που κάνεις την αλλαγή) και από τότε δεν το ξανά έκανε.

Δημοσ.

έχω το ίδιο και είμαι σε οτε. μουχει σπασει τα νευρα. αλλαξα 2 router (διαφορετικα) και παλι το ίδιο. κόβεται το wifi στο pc και πεφτει το ιντερνετ.

εβαλα dns της google και μερικες σελιδες δε μου ανοιγουνε.

Δημοσ.

Εγώ δεν έχω θέμα. Όλες μου τις ανοίγει. Πες μου κάποια που δε σου δουλεύει να δω αν δουλεύει σε μένα

Δημοσ.

Δεν ξέρω εάν βοηθήσει η εμπειρία μου, αλλά την γράφω έτσι κι αλλιώς, ποτέ δεν ξέρεις..

Μόλις μεταφέρθηκα στον ΟΤΕ λόγω μετακόμισης, αλλά επί τρία ολόκληρα χρόνια ήμουν στην CYTA με σύνδεση έως 8mbit. Σε γενικές γραμμές η σύνδεση λειτουργούσε πολύ καλά (κλειδωμένη γραμμή στο 8.2), οι αποσυνδέσεις στα τρία χρόνια σπάνιες. Όμως.. για να να φτάσω σ αυτήν την καλή κατάσταση, μαρτύρησα πραγματικά ολόκληρο τον πρώτο μήνα της σύνδεσης, έτοιμος ήμουν να φύγω καθώς η δουλειά μου στηρίζεται στο διαδίκτυο..

Έρχεται το πρώτο router, (όχι το thomson, ένα μαύρο ήταν, δεν θυμάμαι καν μάρκα..). Η κατάσταση απελπιστική, αποσυνδέσεις κάθε πέντε, δέκα λεπτά, το πολύ πού κρατούσε η σύνδεση ήταν ένα τέταρτο. Γίνονται όλα τα γνωστά (η εξυπηρέτηση και η αναμονή στην cyta επιεικώς απαράδεκτη), κάνουν κάτι ενέργειες από το κέντρο, το πρόβλημα φτιάχνεται για μία με δύο ώρες, μετά πάλι τα ίδια. Καρφωτοί dns, τίποτα.

Με τα πολλά και μετά από μέρες έρχεται τεχνικός, εξετάζει το router, το βρίσκει άψογο(!), αμέσως μόλις φεύγει νάτα πάλι τα κόκκινα λαμπάκια, τα ίδια και χειρότερα. 

Μετά από εντάσεις και καυγάδες, αποφασίζουν και στέλνουν επιτέλους νέο router Thomson, το οποίο μάλιστα το παρέλαβα ο ίδιος από cyta point και ήταν "του κουτιού". Το βάζω επάνω, αγαλλίαση για δύο ώρες και μετά... ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Εν τω μεταξύ με έχουν ειδοποιήσει ότι το πρώτο router είχε πράγματι πρόβλημα..

Φανταστείτε όλη την διαδικασία να ξεκινά από την αρχή (βλέπετε η σύνδεση ήταν voip και δεν μπορείς να βάλεις δικό σου router), ώσπου κάπου στο τέλος ενός μήνα χωρίς ίντερνετ και με σημαντική ζημιά στην δουλειά μου, φτάνει το τρίτο router και πάλι thomson..

Ω! του θαύματος! μόλις συνδέθηκε οι αποσυνδέσεις εξαφανίστηκαν και για τα επόμενα τρία χρόνια πρόβλημα σχεδόν κανένα..

Δίδαγμα πρώτο: Ο GBorb έχει μάλλον δίκιο, πολλές φορές το πρόβλημα μπορεί να είναι στο πρώτο, το δεύτερο ακόμη και στο τρίτο router..

Δίδαγμα δεύτερο: Επιμένετε, επιμένετε, επιμένετε, ακόμη και αν έχετε το ελάχιστο πρόβλημα, ειδικά στην Cyta και με την τηλεφωνική τους αναμονή αυτό είναι μία μεγάλη ταλαιπωρία, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση εάν θέλετε να παραμείνετε εκεί..

(Μία από τις πιο εκνευριστικές καταστάσεις με το voip είναι πως όταν έχει πρόβλημα το router πολύ απλά δεν έχεις σταθερό τηλέφωνο. Μπορείτε να φανταστείτε τι συνέβαινε επί ένα μήνα και πόσες ώρες ξόδεψα να περιμένω στο κινητό για να συνεννοηθώ με μία από τις πιο απρόσωπες "εξυπηρετήσεις πελατών"...)

Δημοσ.

εδω εχω αλλαξει δυο. το zte του οτε και ενα παλιο philips που εδινε με το connx. απ την αλλη διαβαζω κατόχους LG G2 lollipop σα και μενα οτι τους ριχνει το wifi σε ολες τις συσκευες (όπως ακριβως συμβαινει και μενα). και τωρα δε ξερω τι φταιει το router η το κινητο. για το θεμα του G2 προτεινουν μόνο WPA2 και μονο TKIP. το άλλαξα και εδω και λιγο καιρο δε φαινεται ναχω θεμα. μπορει νατυχε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...