Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω το acer Aspire 5750G και πήρα καινούργιο σκληρό δίσκο WD7500LPVX και προσπαθώ να εγκαταστήσω Windows 7 Home, αλλά μόλις κάνω boot απο το usb stick μου λέει Cant format Partition κατα τη διάρκεια του Copying Files.

Τι μπορεί να συμβαίνει;

Εντωμεταξύ τα Linux Mint μπήκαν κανονικά.

Δημοσ.

Θα σου έλεγα για αρχή να δοκιμάσεις με cd η να σιγουρευτείς οτι το λειτουργικό που εχει στο usb λειτουργεί κανονικά το έχεις δοκιμάσει και αλλου δηλαδή , απο εκει και πέρα μετα μπορείς να κοιτάξεις στο bios του laptop στους δίσκους να ειναι σε ide mode αν ειναι ahci

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα σου έλεγα για αρχή να δοκιμάσεις με cd η να σιγουρευτείς οτι το λειτουργικό που εχει στο usb λειτουργεί κανονικά το έχεις δοκιμάσει και αλλου δηλαδή , απο εκει και πέρα μετα μπορείς να κοιτάξεις στο bios του laptop στους δίσκους να ειναι σε ide mode αν ειναι ahci

Το συγκεκριμένο usb stick το έχω χρησιμοποιήσει με επιτυχία σε άλλο δίσκο. Επίσης δοκίμασα και με 2o usb.

Δοκίμασα σε άλλη θύρα και καμιά φορά περνάει το Copying Windows Files και σταματάει στο επόμενο στάδιο, το Expanding Windows Files (είναι αρκετή ώρα στο 2%, το έχω αφήσει).

Στη θύρα usb3 του λαπτοπ δε βρίσκει δίσκο για να κάνει την εγκατάσταση.

Εχω δοκιμάσει με ahci και με ide.

--- UPDATE ---

Στην 3η θύρα κατάφερε να περάσει τα αρχεία των Windows στο δίσκο και νομίζω πως συνεχίζει κανονικά τώρα.

Υπάρχει κάποιο έμπιστο πρόγραμμα να εξετάσω δίσκο; HD Sentinel ;

Εξηγείς κάπως την περίεργη αυτή συμπεριφορά;

Να σου αναφέρω πως τα linux μπήκαν απο θύρα usb που δεν κατάφερα να εγκαταστήσω τα windows.

Επεξ/σία από giampoul
Δημοσ.

Ίσως έφαγε καποιο κόλλημα με τις usb δεν ξέρω θα ειναι ενδιαφέρον πάντως να κοιτάξεις και με cd , οταν περάσεις τα windows τσέκαρε τον με το hdsentinel

• Like 1
Δημοσ.

Τώρα πετάει μπλε οθόνη και δε μπαίνει στα Windows.

Εντωμεταξύ με άλλο δίσκο το λαπτοπ δουλεύει άψογα.

Το hd sentinel μου δείχνει υγεία 99%. Να τον πάω πίσω;

Δημοσ.

Άν ο δίσκος ειναι καινούργιος και λεει 99 % και έχεις τετοια θέματα πήγαινε τον πισω , ισως αν τον χρησιμοποιούσες και σε καποιο αλλο pc με λειτουργικό μέσα να έβγαζες πιο ασφαλές συμπέρασμα

• Like 1
Δημοσ.

Δοκίμασα στο desktop που λειτουργεί κανονικά και βλέπει στα bios το σκληρό αλλά πάλι η εγκατάσταση κολλάει και με τα 2 usb. Εντωμεταξύ αποσυνδέω το σκληρό πάλι στο desktop και η διαδικασία εγκατάστασης συνεχίζει κανονικά και απο τα 2 usb.

Στο λαπτοπ δοκίμασα με cd εγκατάστασης αλλά πάλι βγάζει το error cant format partition ή πηγαίνει πααααααρα πολύ αργά σε σχέση με τον άλλο δίσκο.

Οπότε πάω για αντικατάσταση;

Υπάρχει κάποιο διαγνωστικό της WD;

Δημοσ.

Περίεργο πρόβλημα αλλα μαλλον για πρόβλημα του δίσκου μου κάνεις , μπες στο site της wd νομίζω εχει καποια διαγνωστικά εργαλεία

• Like 1
Δημοσ.

Τελείωσε το απόγευμα η εκγκατάσταση των Windows και απο τότε το λαπτοπ τρέχει μια χαρά, χωρίς πρόβλημα.

Το hd sentinel δείχνει υγεία 100%.

Όπως και να έχει, καλύτερα μάλλον να τον πάω πίσω να τον κοιτάξουν.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Προς ενημέρωση σας,

τελικά έγινε αντικατάσταση του δίσκου, μου είπαν σήμερα, και θα μου στείλουν το νέο.

Ευχαριστώ πολύ όλους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...