Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Τα φωτά σας στο παρακάτω θέμα στο εξοχικό έχω ένα απλό router του ΟΤΕ μπήκα στην διαδικασία και πήρα τα παρακάτω για να ενισχύσω το υπάρχωv ασύρματο σήμα του router για να έχω πρόσβαση και στου εξωτερικούς χώρους σε μια απόσταση 30-40μ  

TP-Link 7210N

TP-LINK TL-ANT2412D OUTDOOR Omni 12dB

Λόγω ότι το 7210Ν εχει μονοκατευθυντική πήρα και μια Omni για να εκπέμπει σε 360ο

Σύνδεσα το 7210 πάνω στο router με καλώδιο utp και το έβαλα σε ΑΡ mode και μέσα από το μενού wireless àwireless advanced του είπα ότι έχει  external antenna

24dhs0l.jpg

2ah6tjd.jpg

Και μετα από αυτό εχω ένα σημα σε μια απόσταση 5 μέτρων και όχι όπως θα το περίμενα σε μερικές περιπτώσεις το σήμα του router είναι πιο κάλο

Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κοιτάξω

Να σημειώσω ότι το 7210 μαζι με την κεραία είναι σε ένα υψος 2,5 -3μ από το έδαφος για να μην εχω εμπόδια σε εξωτερικό χωρο.

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Χρησιμοποιείς κανένα αντάπτορα για την κεραία; Κανένα μακρύ καλώδιο; Πόσο έχεις βάλει την ισχύ στις ρυθμίσεις; Επανεκκίνηση της έκανες;

ps Δεν έπαιρνες ένα bullet m2 να ξεμπέρδευες; :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καποιο νεο σχετικα με το θεμα? Εχω και γω το ιδιο θεμα . Θελω να καλυψω μια εκταση 10 στρεμματα περιπου. Εχω ενα ρουτερ του οτε , zte , και μια κεραια TL-WA7210N . Ειναι 2 βιλες σε αυτη τν εκταση . Η μια παιρνει ιντερνετ απο το ρουτερ του οτε και η αλλη με την κεραια. καθωτι ειναι κατευθυντικη εχω θεμα με την καλυψη του εξωτερικου χωρου. αν βαλω εξωτερικη κεραια στο tp link οπως π.χ. διαβασα παραπανω , θα κανω δουλεια? επισης τα σπιτια ειναι πετρινα . επηρεαζει το σημα αυτο?επισης αν συνδεσω την εξωτερικη κεραια και επιλεξω external antenna , σταματαει να εκπεμπει απο το ap και στελνει μονο απο την κεραια? ευχαριστω πολυ.

Επεξ/σία από tataros87
Δημοσ.

φιλε απο οσο ιδια μεσα στο 7210 εχει μια επιλογη που λεει αν θες να εκπεμπει μονο απο τη κεραια αν αυτο το αφήσεις κενο εκπεμπει και απο τα δυο

στην 2 εικονα που εβαλα εκει που λεει (eneble AP isolation)

Παντως σε εμενα τα αποτελεσματα ηταν απογοητευτικά και σε μικροτερες αποστασεις απο τις δικιες σου

Ελπίζω να βρούμε καμια λύση εδω.

Δημοσ.

Η συσκευή εκπέμπει μόνο με μια κεραία. Είτε την εσωτερική είτε την εξωτερική.

Η επιλογή γίνεται αυτόματα, ανάλογα τι έχουμε ορίσει στο πεδίο "Antenna Selection".

Στo πεδίο "AP Isolation" ορίζουμε αν οι ασύρματες συσκευές που συνδέονται στο ΑΡ, θα επικοινωνούν ή όχι μεταξύ τους.

Φυσικά το υλικό των εμποδίων επιδρά στην ασύρματη εκπομπή. Άλλο πράγμα είναι ένας πέτρινος τοίχος και άλλο από γυψοσανίδα.

Το ότι έχει μια κεραία Omni πολλά dBi, δεν σημαίνει ότι είναι η βέλτιστη επιλογή για κοντινές αποστάσεις. Τα περισσότερα dBi βοηθούν να πάει το σήμα μακρύτερα, αλλά στενεύει η δέσμη εκπομπής.

Δημοσ.

ευχαριστώ jkoukos για την διευκρίνηση, ένα αξιοπρεπές σήμα σε μια απόσταση 20-30μ με τον υπάρχων εξοπλισμό είναι εφικτό ?

ειναι τραγικο να εχει σήμα με εναν τέτοιο εξοπλισμό.

Εχει να κάνει και με το ύψος που ειναι τοποθετημένη η κεραία?

Δημοσ.

Καταρχήν γιατί χρησιμοποιείς Omni κεραία. Δεν σε καλύπτει η εσωτερική του ΑΡ;

Για την απόσταση που το θέλεις, σου κάνει και αυτή που πήρες, αλλά καθώς έχει πολλά dBi ίσως χρειαστεί να παίξεις λίγο με το ύψος και ανάλογα την περιοχή κάλυψης.

Γενικά για μικρές αποστάσεις χρησιμοποιούμε Omni κεραία με όσο το δυνατόν λιγότερα dBi. Ιδανικά πρέπει να είναι 5-7dBi.

Επίσης αν χρησιμοποιήσεις την εσωτερική κεραία, παίξε λίγο με την πολικότητα. Γενικά οι ασύρματες συσκευές δουλεύουν σε Vertical, αλλά tablet, smartphones κλπ, ίσως δουλεύουν καλύτερα με Horizontal, καθώς εξαρτάται από τον τρόπο που τα κρατάμε και την θέση που είναι η εσωτερική τους κεραία.

Δημοσ.

Πηρα κ την κεραια λόγο οτι το 7210 εχει κατευθυντικη κεραια και θελω να καλύψω μια περιοχη 90ο - 100ο

Οταν λες παιξε λίγο με την πολικοτητα τι ακριβώς εννοεις

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Δημοσ.

Για τέτοιες περιπτώσεις καλύτερα είναι οι Panel, που μπορεί να φθάσουν μέχρι τις 120° κάλυψη.

Πιθανόν να καλύπτεις μεγάλο μέρος και με την εσωτερική του κεραία που έχει άνοιγμα 60°, αλλά και μέσω των πλευρικών λοβών. Αρκεί να κοιτά προς το κέντρο της περιοχής κάλυψης.

Η πολικότητα της εσωτερικής κεραίας, αλλάζει στο πεδίο "Antenna Selection".

Εκεί έχεις 3 επιλογές. Η μία είναι για να δουλέψει το ΑΡ με την εξωτερική κεραία και οι άλλες 2 για την πολικότητα της εσωτερικής.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Επειδή το δουλεύω δύο έτη τωρα για να παίρνω κυρίως σήμα από γειτονικά wifi μπορώ να πω ότι με βόλεψε και η πρώτη επιλογή το wisp AP Client Router  - Wirelessly connect to WISP station/hotspot to share Internet to local wireless and wired network.

Δες σε κάθε περίπτωστη το antenna alligmnet για να αυξήσεις την λήψη 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...