Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Γεια σας, Έχω την κεραία TP-LINK WA7210N και θέλω να την χρησιμοποιήσω ως εξής: Απέναντι από το σπίτι μου είναι το σπίτι της φίλης μου (απόσταση στα 50 μέτρα), η οποία έχει internet και θέλει να μου δώσει. Έχω συνδέσει την κεραία στο router της και την τοποθέτησα στο μπαλκόνι της. Την ρύθμισα ως access point και μου πιάνει μόνο μία γραμμή. Ρύθμισα τον DHCP όπως βλέπετε στην εικόνα. Μήπως πρέπει να την ρυθμίσω αλλιώς την κεραία??? Ευχαριστώ πολύ!
nikos903 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Το πρόβλημα ποιο είναι; Το DHCP γιατί δεν το αφήνεις off για να δίνει διευθύνσεις το ρούτερ; Σου δίνει IP έτσι και δουλεύει σωστά; Μπαίνει στο ίντερνετ;
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Ναι το DHCP το έκλεισα τελικά. Ναι ως access point δουλεύει απλά δεν πιάνει τόσο καλά. Ως ap client router συνδέομαι με το router της φίλης μου ,βρίσκει σήμα αλλά δεν με αφήνει να μπω internet μου λέει περιορισμένη.
nikos903 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Access point πρέπει να το αφήσεις, εκεί δουλεύει; Μπαίνει στο ίντερνετ δηλαδή;
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Ναι ως Access point δουλεύει απλά δεν πιάνω τόσο καλά. Εκτός αν πάρω άλλη μία και της κάνω link. Απλά επειδή διαβάζω σε διάφορες σελίδες ότι πιάνει καλά και η μία είπα να ψαχτώ με τις ρυθμίσεις μήπως κάνω κάτι λάθος.
nikos903 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Για κοίτα με το google maps, είναι όντως 50 μέτρα; Στοχεύεις σωστά; Είναι κανένας τοίχος στην μέση; Μέσα την πιάνεις την μια γραμμή ή έξω; Στα πόσα db την έχεις πάει; Τέρμα; Δοκίμασε να βάλεις την κεραία εκεί που λέει vertical να γράφει horizontal. Άλλαξε κανάλι εκπομπής. Πάντως το οτι η κεραία είναι δυνατή δεν σημαίνει οτι θα πιάσεις και καμπάνα σήμα με το λάπτοπ / κινητό / usb κεραία, αυτές είναι πιο πολύ για link μεταξύ 2 ίδιων, τότε παίρνεις το καλύτερο σήμα και στην απόσταση που λένε.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Ναι τόσο είναι 50 μετρα. Για έξω μιλάω. Είναι στα 8dbm Operation Mode: Access Point Name (SSID): test Channel: 6 Mode: 11bgn mixed Channel Width: 20MHz MAC Address: F8-1A-67-D6-C1-5E Άλλαξα και την κεραία εκεί που λέει vertical να γράφει horizontal
nikos903 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Με το κινητό μετράς το σήμα; Με το λάπτοπ; Με κεραία; Πώς; Η tplink απέναντι είναι κεντραρισμένη να κοιτάει σε σένα; Αυτές είναι κατευθυντικές και πρέπει να στοχεύσεις και αριστερά δεξιά και πάνω κάτω. Channel δοκίμασε απο το 1 μέχρι το 11 αμα πιάνει καλύτερα κάποιο. Αν είσαι σε λάπτοπ κατέβασε το airview να δεις ποιο κανάλι έχει την μικρότερη κίνηση για να πας εκεί. Και σε android πρέπει να υπάρχει κάποιο spectrum analyser αν σε βολεύει. Το horizonal αν δεν βελτίωσε τίποτα γύρνα το εκεί που ήταν.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Ναι κοιτάει απευθείας εμένα. Με κινητό το ελέγχο αλλά και με laptop. Έχω το analyser και βλέπω. Το έχω στο κανάλι 6 όπου δεν υπάρχει κίνηση. (Δες παραπάνω σου έγραψα πως το έχω ρυθμισμένο). Πάντως πιστεύω ότι μια ubiquiti θα είναι καλύτερη.
nikos903 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Το κινητό δεν έχει δύναμη άρα δεν βγάζεις άκρη με αυτό, το λάπτοπ μάλλον τα ίδια... Θες καλή κεραία, καμία καλή USB κατευθυντικιά αμα βρεις θα κάνεις λογικά δουλειά (ebay 15€). Βέβαια η καλύτερη λύση θα ήταν να πάρεις ένα tplink ίδιο για το σπίτι σου και να δώσεις σήμα σε κανένα AP μέσα για να έχεις σήμα καμπάνα γύρω γύρω αλλά αυτό ξεφεύγει σε τιμή (κανένα 80ρι αν δεν έχεις AP και καλώδια). Ubiquiti ναι, είναι πολύ καλύτερες αλλά αφού το πήρες τώρα αυτή τι να γίνει... Κάνεις δουλειά και έτσι. Μπορείς να αυξήσεις την ισχύ της κεραίας βέβαια αλλά εκτός του οτι δεν επιτρέπεται (νομοθεσία) μπορεί να μπουκώνεις και τα διπλανά δίκτυα και δεν λέει....
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Ναι σωστά. Οπότε λες να αγοράσω άλλη μία ίδια και να την βάλω στο μπαλκόνι μου να βλέπει την ίδια υπάρχουσα. Αυτή στο σπίτι της φίλης μου πως να την ρυθμίσω (ως τι)? και πως να ρυθμίσω τη δική μου στο σπίτι την καινούργια (ως τι)?
nikos903 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Αυτή είναι η καλύτερη λύση αλλά κάτσε μπας και γίνει και αλλιώς η δουλειά... Κανένα ξέμπαρκο ρούτερ έχεις εκεί στο σπίτι σου; Παράθυρο που να κοιτάει στο σπίτι που έχει την κεραία έχεις;
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Μπα τίποτα...Έβαλα παραγγελία μία ίδια. Απλά να μου πεις αν μπορείς πως μπορώ να τις ρυθμίσω σωστά.
nikos903 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Άμα το πας στο mode bridge with AP αυτό που θα σου έρθει και το συνδέσεις απάνω στο άλλο πρέπει να σου βγάλει net απο το ethernet, απο εκεί μετά βάλε ένα AP και θα έχεις WiFi κανονικά. Αν σου κάνει νούμερα πόσταρε εδώ να δούμε. Μέχρι να σου έρθει πάντως δοκίμασε αν γίνεται να βγάλεις το ρούτερ απο απέναντι στο παράθυρο και να πάρεις την TPLINK στο σπίτι σου και να συνδεθείς στο ρούτερ ασύρματα. Αν γίνεται και πιάνεις καλό σήμα (βάλε το ρούτερ φούλ) τότε μπορεί να είσαι και έτσι ΟΚ. Υ.Γ. Την κεραία στα 8db την έχεις;
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Άρα αυτό στης φίλης μου θα το αφήσω ως έχει acees point? και το δικό μου όταν έρθει ως mode bridge with AP και πάνω θα συνδέσω ένα εσωτερικό access point? Υ.Γ. Ναι στα 8db την έχω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα