kougi Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Καλησπερα. Εχω το λαπτοπ lenovo y510p αγορασμενο απο public http://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/laptop-lenovo-ideapad-y510p-sli-156-mayro/prod5361311pp/ Ολα καλα ολα ωραια μεχρι που σημερα το ανοιξα χωρις να το εχω στην πριζα, και μετα απο λιγη ωρα με το που το εβαλα στην πριζα εσβησε μονο του. Το ξανανοιξα, το δουλεψα αλλο λιγο στην μπαταρια και ειπα να το ξαναβαλω να φορτισει, και με το που το εβαλα εκανε εναν πολυ περιεργο θορυβο, σαν μικρη εκρηξη μεσα στο λαπτοπ, βγηκαν και αρκετοι καπνοι (μυριζε ολο το σπιτι) και λεω εδω ειμαστε να ζησουμε να το θυμομαστε.Μετα απο αυτο φυσικα κανενα σημειο ζωης. Το λαπτοπ ειναι ΚΑΝΟΝΙΚΑ μεσα σε εγγυηση και μαλιστα ειχα αγορασει απο τα pubic και την επεκταση εγγυησης, και εννοειται πως θα το επιστρεψω σημερα στο καταστημα απο οπου το πηρα. Αυτα που θελω να ρωτησω ειναι τα εξης: Αντι για τον σκληρο που ειχε του εβαλα εγω εναν δικο μου ssd και τον δικο του τον εκανα εξωτερικο, να το επιστρεψω με τον ssd μεσα? Να βαλω τον δικο του αδειο χωρις να του περασω windows? Η να βαλω τον δικο του με περασμενα windows? Επισης του ειχα αλλαξει και μνημες, να βαλω τις δικες του η να το παω οπως ειναι? Υπαρχει περιπτωση να εχει παθει ζημια κατι απο τα 2 προαναφερθεντα που ειναι αγορασμενα απο αλλο καταστημα? Επισης το λαπτοπ αυτο εχουν σταματησει να το φερνουν τα public, σε περιπτωση που μου πουν οτι δεν επισκευαζεται (που ειναι και το πιο πιθανο) τι γινεται? Δε μου εχει ξανατυχει να γυρισω καμμενο λαπτοπ πισω με εγγυηση, γι αυτο οι τοσες αποριες. Οποιαδηποτε βοηθεια απο ατομα που ειχαν παρομοια εμπειρια, καλοδεχουμενη! Ευχαριστω 1
Captain Nemo Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Να περάσεις το λειτουργικό σε αυτό το στάδιο δεν ξέρω αν γίνεται αλλά βγάλε τα δικά σου κομμάτια και βάλε τα παλιά δίσκο και μνήμες καλύτερα 2
kougi Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Γιατι να μην γινεται? Βγαζω τον σκληρο απο την εξωτερικη θηκη που τον εχω βαλει, τον κουμπωνω σε ενα pc και του κανω ενα φορματ και του βαζω windows 8.1 που ειχε και το λαπτοπ μολις το αγορασα. Του βαζω και ενα δυο προγραμματα για τα ματια του κοσμου (οτι και καλα αυτον χρησιμοποιουσα) και λογικα δεν θα καταλαβουν οτι ειχα δικο μου ssd μεσα. Αλλα βαριεμαι να τα κανω ολα αυτα..
SPANK Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Άσε το λειτουγικό απλα βάλε καλού κακού τα παλιά κομμάτια που είχε στην θέση τους και πήγαινε το πίσω , να κάηκε επειδή άλλαξε τα παραπάνω μου φαίνεται απίθανο 1
Captain Nemo Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Νομίζω ότι δεν γίνεται γιατί θα δεί το λειτουργικό διαφορετικό hardware δεν νομίζω να είναι τόσο απλό να πάρω τον δίσκο μου να τον βάλω σε έναν άλλο φορητό και να δουλέψει σαν να μην τρέχει τίποτα
kougi Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Και μενα μου φαινεται απιθανο να καηκε επειδη του εβαλα εναν ssd και αλλες μνημες, αλλωστε αυτα τα αλλαξα μολις το αγορασα το λαπτοπ και απο τοτε το δουλευω χωρις κανενα προβλημα για πανω απο ενα χρονο. Οποτε πεταω τον σκληρο μεσα ετσι οπως ειναι αδειος? γιατι προφανως τα αρχεια που εχω θα τα διαγραψω..
.::NikoS::. Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Νομίζω ότι δεν γίνεται γιατί θα δεί το λειτουργικό διαφορετικό hardware δεν νομίζω να είναι τόσο απλό να πάρω τον δίσκο μου να τον βάλω σε έναν άλλο φορητό και να δουλέψει σαν να μην τρέχει τίποτα Υπάρχει πιθανότητα να δουλέψει από τα vista και μετά. Στην πρωτη εκκινηση αν εισαι τυχερος και δε πεταξει μπλε οθονη, θα αργησει αρκετα και θα περασει drivers για το νεο υλικο. Αλλά δε νομίζω πως υπάρχει λόγος να μπει σε τέτοια διαδικασία. Πετάς πάνω τα πράγματα που είχε όταν το αγόρασες και το πας πίσω. Κι άμα το δουν χωρις λειτουργικο τι θα σου πουν δηλαδη; Γιατι εκανες φορματ; Κι αμα τραβανε κανα ζορι πες τους πηρα τα αρχεια μου πριν το φερω σε εσας και τα εσβησα ολα. Αλλα και παλι αναφορα θα τους δωσεις; Παντως το λαπτοπ αν παει σε επισημο σερβις της lenovo θα φτιαχνεται, λογικα αλλαγη μητρικής.
kougi Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Ξερω γω τι μπορουν να μου πουν? Δε θελω να σκεφτομαι Με το θεμα αντικαταστασης/επισκευης ξερει κανεις τι γινεται? Δεν ειναι και κανα καταστηματακι τα public οποτε υποθετω πως θα μπορουσα να παρω ενα αλλο λαπτοπ ιδιας αξιας του δικου μου?
AETOLOFITIS Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 σε καμια περιπτωση μην πεις οτι πειραξες βιδα απο το laptop. αφορμη ψαχνουν να σου κοψουν την εγγυηση. 1
kougi Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Ξερω τι κουφαλες ειναι, δεν ειχα σκοπο. Αυτο που θα πω ειναι οτι το εβαλα στην πριζα και δεν ξανανοιξε ποτε, τιποτα παραπανω. Δεν ψηνομαι παντως να μου επιστρεψουν το ιδιο επισκευασμενο, αλλωστε εχει σταματησει η παραγωγη του συγκεκριμενου μοντελου γι αυτο ελπιζω σε αμεση αντικατασταση με λαπτοπ της ιδιας η παραπανω αξιας
george_gpu Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 με προσοχη αλλαζεις τον δισκο και τις μνημες όπως το παρελαβες και τους ενημερωνεις οτι ξαφνικα σου εκλεισε
kougi Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Ωραια, με το θεμα της επισκευης? Λογικα πρεπει να επαθε χοντρη ζημια, εκτος απο μητρικη παιζει να καηκε και η μια απο τις δυο gpu (απο εκει εβγαιναν οι καπνοι),τους συμφερει να κατσουν να επισκευασουν λαπτοπ που δεν βγαινει πλεον σε παραγωγη? Η να αρχισω να κοιταω αλλα μοντελα στο ιδιο κοστος? Το τελευταιο δε θα με χαλαγε καθολου!
SPANK Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Μην προτρέχεις βάλε τα πράγματα στο laptop πήγαινε το πίσω και ανάλογα τι θα σου πουν πράττεις , και θα σου έλεγα να μην χάνεις αλλο χρόνο
kougi Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Το πηγα, μου ειπαν θα με παρει τηλεφωνο ο τεχνικος τους την Δευτερα. Σε περιπτωση που με ρωτησει αν το ειχα ανοιξει εγω το λαπτοπ τι να πω? Αν κοιταξει προσεκτικα τις βιδες απο πισω νομιζω θα το καταλαβει, και συν τοις αλλοις ξεχασα να βγαλω το αυτοκολλητακι του ssd απο μπροστα. Βεβαια αν ειναι κανενας μυρωδιας ουτε που θα το καταλαβει το αυτοκολλητακι γιατι εχει κι αλλα που ηταν κολλημενα απο τον κατασκευαστη
SPANK Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Τίποτα δεν θα πείς θα κάνεις τον ανήξερο και το πολύ πολύ να σου πουν οτι δεν σου αναγνωρίζουμε την εγγύηση ελατε πάρτε το
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα