lab_user Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Κανε ενα κοπο αν εισαι σε πολυκατοικια ρωτα και κανενα ακομα ενοικο αν εχει θεμα με το ιντερνετ γιατι αν εχει και αλλος τον φωναζετε για ολη την πολυκατικια και κοστος μηδενικο σχεδον.Μην φανταζεσε δεν ειναι πολυ δυσκολο να ανοιξεις μια μπριζα με 2-3 οδηγιες μπορεις να την ανοιξεις και να τεσταρις μην φανταστεις οτι ειναι πυρινικη φυσικη και οτι κρυβει απο πισω 200 καλωδια 2 βιδακια ειναι.Αλλα απο τι στιγμή που λες σταματησανε οι αποσυνδεσεις μπορει και να ειναι λιγο στην ιδεα σου γιατι εκεινο γιατι το αλλο.Επισης την ταχυτητα φανταζομαι τη μετρας μεσα απο το μοντεμ ποσα κλειδωνει και οχι απο καποια σελιδα που λεει αλλα νταλον συμφωνω αυτη ειναι μια πολη καλη λυση για δοκιμασε το και πες μας.
sirtari Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Λοιπόν, επανέρχομαι μετά από πολύ καιρό και για να μήν υποχρεώσω κανέναν να διαβάζει όλα τα προηγούμενα, περιληπτικά αναφέρω ότι το πρόβλημα ήταν (σε εγκατάσταση οτε) σημαντικός θόρυβος στήν γραμμή, συχνές αποσυνδέσεις στήν αρχή, πολλά λάθη στήν γραμμή και κυρίως ταχύτητα χαμηλότερη από εκείνη πού φτάνει στον κατανεμητή. Επίσης περιληπτικά να ενημερώσω ότι ο θόρυβος όπως και οι αποσυνδέσεις έχουν εξαφανιστεί εδώ και καιρό, τα λάθη είναι πολύ λιγότερα, αλλά η ταχύτητα παραμένει η ίδια, βέβαια όπως με ενημέρωσαν τελικά διάφοροι τεχνικοί υπολογιστών η περιοχή δεν "πιάνει" παραπάνω. Επανέρχομαι λοιπόν, κατ αρχάς για να ευχαριστήσω ακόμη μία φορά όσους είχαν τήν καλοσύνη να ασχοληθούν και επίσης να ανεβάσω δύο φωτογραφίες: Μία με τα τελευταία στατιστικά και μία από τήν κεντρική πρίζα τού σπιτιού (νομίζω ο soteras τήν είχε ζητήσει μπας και βγάλουμε άκρη). Τώρα, πώς έγινε και όλα έστρωσαν χωρίς να κάνω καμία επιπλέον ενέργεια, αυτό ένας θεός (και Οτε) το ξέρει..
evts Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Σου έκανε μέτρηση ο ΟΤΕ να το πω απλά μέχρι το σημείο ευθύνης του που σου έρχεται το καλώδιο στο σπίτι? Σου ειπαν τι μέτρησαν?
sirtari Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Σου έκανε μέτρηση ο ΟΤΕ να το πω απλά μέχρι το σημείο ευθύνης του που σου έρχεται το καλώδιο στο σπίτι? Σου ειπαν τι μέτρησαν? Ναι, το μέτρησε ο τεχνικός και το βρήκε στο 10..
Masma Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Γεια σας εχω ενα παρομοιο προβλημα. Μενω νεα ιωνια και γενικα οι ταχυτητες ΟΤΕ εδω ειναι γυρω στα 10-11 . Εγω εχω 24 συνδεση αλλα η ταχυτητα ηταν καπου στο 4-5. Ηρθε τεχνικος του ΟΤΕ και μου ειπε οτι εχω προβλημα στις καλωδιωσεις καθως κατωστη γραμμη της πολυκατοικιας ερχοταν κανονικα ενω πανω στο οροφο μου οχι. Μου ειπα οτι χρειαζομαι ηλεκτρολογο. Τι λετε να παιζει?
sirtari Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Ε Ταχύτητα εννοώ στο καλώδιο τού κατανεμητή..
poulinos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 παμε να τα γραψουμε απο την αρχη ολα μαζι και για τους δυο σας.οτιδηποτε προβλημα υπαρχει οι τροποι για να το τσεκαρεις καποιος εφοσον πιανουν τα χερια του ειναι οι παρακατω. α.δοκιμη στον κατανεμητη /χωνευτη και βλεπουμε α.ποσο συγχρονιζουμε εκει και με τι χαρακτηριστικα και β.αν με το τηλεφωνο ειναι ολα οκ. β.δοκιμη μεσα στο σπιτι.αν στο α ή στο β βρουμε κατι διαφορετικο απο αυτο που ειδαμε πισω τοτε φταιει ειτε η καθετη καλωδιωση δηλαδη κεντρικο πριζακι μεχρι κατανεμητη/χωνευτη ειτε η οριζοντια.για να δουμε ποια απο τις δυο φταιει πρεπει να παμε στο κεντρικο πριζακι που συνηθως ειναι το πρωτο οταν μπαινουμε μεσα στο σπιτι να το ανοιξουμε να βγαλουμε ολα τα καλωδια που υπαρχουν που πανε στα υπολοιπα πριζακια και να κρατησουμε τα 2 καλωδια μονο που ερχονται απο τον κατανεμητη/ χωνευτη. βλεπουμε εκει αν με το ιντερνετ και το τηλεφωνο ειμαστε ενταξει οπως και στον κατανεμητη/χωνευτη. αν ΔΕΝ ειμαστε ενταξει τοτε φταιει η καθετη καλωδιωση.συνηθως υπαρχει αναπληρωματικο ζευγαρι οποτε δοκιμαζουμε και σε αυτο. αν ειμαστε ενταξει τοτε κατι φταιει στην οριζοντια.εκει πρεπει να αποσυνδεσουμε απο ολα τα πριζακια ολα τα καλωδια και να αρχισουμε να ενωνουμε ενα ενα πριζακι και να μετραμε τηλεφωνο και ιντερνετ.οσο ειμαστε μια χαρα τοτε συνεχιζουμε στο επομενο πριζακι.αν καπου εχουμε προβλημα ειτε δεν συνδεουμε εκεινο το πριζακι ειτε βρισκουμε αναπληρωματικο ζευγαρι αν υπαρχει.σε καθε περιπτωση κανουμε συνεχεια δοκιμες.επισης απο το α πριζακι μπορει να πηγαινει στο β και απο το β στο γ.οποτε αν απο το α εχουμε προβλημα στο β αυτοματως χανουμε και το γ.ολα ειναι αναλογως πως ειναι συνδεδεμενα. επισης δεν θελουμε πριζακια του οτε και αντικεραυνικα που εχουν πυκνωτη στο πισω μερος.ειτε τα αλλαζουμε ειτε κοβουμε τον πυκνωτη.σε σπανιες περιπτωσεις μετα το κοψιμο του πυκνωτη μπορει να μην παιζει καν το πριζακι οποτε εκει η κανει καποιος πατεντα ή απλα αλλαζει πριζακι. τα αναπληρωματικα που συνηθως ειναι στην καθετη καλωδιωση και σπανια στην οριζοντια δεν τα συνδεουμε ποτε ταυτοχρονα με το κυριο ζευγος διοτι απλα χανουμε σε ταχυτητα.αφου τελειωσουμε με τα πριζακια τοτε βλεπουμε συναγερμο και τηλεφωνικες συσκευες. επισης πολλοι ηλεκτρολογοι που ειναι απλα ηλεκτρολογοι και δεν ξερουν απο adsl απλα τσεκαρουν την συνεχεια του καλωδιου και οτι εχουθν πχ 52 volt.και σου λενε ολα ειναι οκ.το εχω δει πολλες φορες.οτι παιζει το τηλεφωνο δεν σημαινει οτι παιζει και το adsl>ειναι τελειως διαφορετικος ο τροπος.το τηλεφωνο θελει κυκλωμα να κανει να σηκωσει ταση και να παιξει.το adsl μπορει να παιζει και ας μην παιζει το τηλεφωνο.το adsl θα παιξει εστω και με προβληματα ακομα και με βραχυκυκλωμενη γραμμη ή ακομα και με το ενα απο τα 2 καλωδια. για αυτο ειπα θελει λυσιμο και δοκιμη ενα ενα και καθε φορα δοκιμη στα ποσα συγχρονιζεις μεχρι να δει καποιος που χανει με σχεση την ταχυτητα που εχει κατω. Πολυ πιθανο για τις αποσυνδεσεις να εφταιγε και το τηλεφωνο(ασυρματο). Μου εχει τυχει συσκευη να εχει προβλημα(δουλευε ομως και εβγαζε θορυβο) και βραχυκυκλωνε την γραμμη. Και ναι πολλες φορες φταινε συσκευες για προβληματα αποσυνδεσεων.ειναι προβλημα σε φιλτρο ειτε προβλημα σε συσκευη .ειδικα κατι παλιες συσκευες και τηλεφωνα της πλακας κινεζικα σε στυλ Hello kitty και goofy δενειναι οτι καλυτερο.τραβανε να το πω απλα πολυ ρευμα απο την γραμμη και κανουν θεματα.οπως και συσκευες δεκαετιας 80 με το κυκλικο καντραν που βλεπω ακομα σε μερικα σπιτια.ευτυχως μερικες απο αυτες δεν παιζουν πλεον λογω οτι ειναι Pulse Οχι tone. 1
evts Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Είχες adsl πριν συνδέσεις τον συναγερμο με την γραμμή;
draculias Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 παμε να τα γραψουμε απο την αρχη ολα μαζι και για τους δυο σας.οτιδηποτε προβλημα υπαρχει οι τροποι για να το τσεκαρεις καποιος εφοσον πιανουν τα χερια του ειναι οι παρακατω. α.δοκιμη στον κατανεμητη /χωνευτη και βλεπουμε α.ποσο συγχρονιζουμε εκει και με τι χαρακτηριστικα και β.αν με το τηλεφωνο ειναι ολα οκ. β.δοκιμη μεσα στο σπιτι.αν στο α ή στο β βρουμε κατι διαφορετικο απο αυτο που ειδαμε πισω τοτε φταιει ειτε η καθετη καλωδιωση δηλαδη κεντρικο πριζακι μεχρι κατανεμητη/χωνευτη ειτε η οριζοντια.για να δουμε ποια απο τις δυο φταιει πρεπει να παμε στο κεντρικο πριζακι που συνηθως ειναι το πρωτο οταν μπαινουμε μεσα στο σπιτι να το ανοιξουμε να βγαλουμε ολα τα καλωδια που υπαρχουν που πανε στα υπολοιπα πριζακια και να κρατησουμε τα 2 καλωδια μονο που ερχονται απο τον κατανεμητη/ χωνευτη. βλεπουμε εκει αν με το ιντερνετ και το τηλεφωνο ειμαστε ενταξει οπως και στον κατανεμητη/χωνευτη. αν ΔΕΝ ειμαστε ενταξει τοτε φταιει η καθετη καλωδιωση.συνηθως υπαρχει αναπληρωματικο ζευγαρι οποτε δοκιμαζουμε και σε αυτο. αν ειμαστε ενταξει τοτε κατι φταιει στην οριζοντια.εκει πρεπει να αποσυνδεσουμε απο ολα τα πριζακια ολα τα καλωδια και να αρχισουμε να ενωνουμε ενα ενα πριζακι και να μετραμε τηλεφωνο και ιντερνετ.οσο ειμαστε μια χαρα τοτε συνεχιζουμε στο επομενο πριζακι.αν καπου εχουμε προβλημα ειτε δεν συνδεουμε εκεινο το πριζακι ειτε βρισκουμε αναπληρωματικο ζευγαρι αν υπαρχει.σε καθε περιπτωση κανουμε συνεχεια δοκιμες.επισης απο το α πριζακι μπορει να πηγαινει στο β και απο το β στο γ.οποτε αν απο το α εχουμε προβλημα στο β αυτοματως χανουμε και το γ.ολα ειναι αναλογως πως ειναι συνδεδεμενα. επισης δεν θελουμε πριζακια του οτε και αντικεραυνικα που εχουν πυκνωτη στο πισω μερος.ειτε τα αλλαζουμε ειτε κοβουμε τον πυκνωτη.σε σπανιες περιπτωσεις μετα το κοψιμο του πυκνωτη μπορει να μην παιζει καν το πριζακι οποτε εκει η κανει καποιος πατεντα ή απλα αλλαζει πριζακι. τα αναπληρωματικα που συνηθως ειναι στην καθετη καλωδιωση και σπανια στην οριζοντια δεν τα συνδεουμε ποτε ταυτοχρονα με το κυριο ζευγος διοτι απλα χανουμε σε ταχυτητα.αφου τελειωσουμε με τα πριζακια τοτε βλεπουμε συναγερμο και τηλεφωνικες συσκευες. επισης πολλοι ηλεκτρολογοι που ειναι απλα ηλεκτρολογοι και δεν ξερουν απο adsl απλα τσεκαρουν την συνεχεια του καλωδιου και οτι εχουθν πχ 52 volt.και σου λενε ολα ειναι οκ.το εχω δει πολλες φορες.οτι παιζει το τηλεφωνο δεν σημαινει οτι παιζει και το adsl>ειναι τελειως διαφορετικος ο τροπος.το τηλεφωνο θελει κυκλωμα να κανει να σηκωσει ταση και να παιξει.το adsl μπορει να παιζει και ας μην παιζει το τηλεφωνο.το adsl θα παιξει εστω και με προβληματα ακομα και με βραχυκυκλωμενη γραμμη ή ακομα και με το ενα απο τα 2 καλωδια. για αυτο ειπα θελει λυσιμο και δοκιμη ενα ενα και καθε φορα δοκιμη στα ποσα συγχρονιζεις μεχρι να δει καποιος που χανει με σχεση την ταχυτητα που εχει κατω. Και ναι πολλες φορες φταινε συσκευες για προβληματα αποσυνδεσεων.ειναι προβλημα σε φιλτρο ειτε προβλημα σε συσκευη .ειδικα κατι παλιες συσκευες και τηλεφωνα της πλακας κινεζικα σε στυλ Hello kitty και goofy δενειναι οτι καλυτερο.τραβανε να το πω απλα πολυ ρευμα απο την γραμμη και κανουν θεματα.οπως και συσκευες δεκαετιας 80 με το κυκλικο καντραν που βλεπω ακομα σε μερικα σπιτια.ευτυχως μερικες απο αυτες δεν παιζουν πλεον λογω οτι ειναι Pulse Οχι tone. Αχ και να το πόσταρες πριν καμιά δεκαριά χρόνια θα με λύτρωνες ... Δεν πειράζει, όποιος υπάρχει που να επιθυμεί μια τέτοια (ιδανική για μένα) διαδικασία/approach για το θέμα αυτό, είναι καλυμένος πιστεύω! ΥΓ. Για το (μεγενθυμένο) bold: πρόσεχε τι φέρνεις σαν παράδειγμα... υποβαθμίζεις τη λαμπρή πορεία σου στο insomnia χαχαχα! τη καλημέρα μου
11demian111 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Πουλινε το έχω απορία, πως τσεκάρουμε ποιο ζευγάρι είναι δικό μας στον κατανεμητή για να κουμπώσουμε κατευθείαν? Εννοώ πέρα από το κλασσικό cable tester.
poulinos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Αχ και να το πόσταρες πριν καμιά δεκαριά χρόνια θα με λύτρωνες ... Δεν πειράζει, όποιος υπάρχει που να επιθυμεί μια τέτοια (ιδανική για μένα) διαδικασία/approach για το θέμα αυτό, είναι καλυμένος πιστεύω! ΥΓ. Για το (μεγενθυμένο) bold: πρόσεχε τι φέρνεις σαν παράδειγμα... υποβαθμίζεις τη λαμπρή πορεία σου στο insomnia χαχαχα! τη καλημέρα μου για τα bold ναι κατι τετοιες συσκευες οσο ομορφες και να ειναι δεν ειναι οτι καλυτερο. b.ναι δεν εχω φτιαξει ακομα guide για καλωδιωση περα απο αυτο για τον συναγερμο ενα καλο γιακαλωδιωση vdsl που βεβαια ισχυει και για adsl ειναι αυτο. https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf Πουλινε το έχω απορία, πως τσεκάρουμε ποιο ζευγάρι είναι δικό μας στον κατανεμητή για να κουμπώσουμε κατευθείαν? Εννοώ πέρα από το κλασσικό cable tester. α.με γεννητρια ηχητικου και ακουστικου σηματος ειναι το πιο ευκολο.αλλοι μετρανε ταση σε ολα τα ζευγαρια και μετα βραχυκυκλωνουν την γραμμη για να δουν σε ποιο μηδενισε η ταση.ενω καποιοι αλλοι απλα ρωτανε τον παροχο ειτε οταν γινει η αρχικη ενεργοποιηση σημειωνουν ποιο ειναι το δικο τους ζευγαρι.αν μιλαμε για χωνευτη τον τελευταιο τροπο τον ξεχνας γιατι το οριο που δινει ο οτε ειναι στο box οχι στην χωνευτη 1
draculias Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Quote: "ΥΓ. Για το (μεγενθυμένο) bold: πρόσεχε τι φέρνεις σαν παράδειγμα... υποβαθμίζεις τη λαμπρή πορεία σου στο insomnia χαχαχα!" για τα bold ναι κατι τετοιες συσκευες οσο ομορφες και να ειναι δεν ειναι οτι καλυτερο. Όχι ρε συ. Πλάκα έκανα με το συνειρμό κινεζιά goofy τηλέφωνο αμφιβόλου ποιότητος με το goofy avatar poulinos αρίστης ποιότητος !!! Κατα τ΄άλλα συμφωνώ απόλυτα.
poulinos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Quote: "ΥΓ. Για το (μεγενθυμένο) bold: πρόσεχε τι φέρνεις σαν παράδειγμα... υποβαθμίζεις τη λαμπρή πορεία σου στο insomnia χαχαχα!" Όχι ρε συ. Πλάκα έκανα με το συνειρμό κινεζιά goofy τηλέφωνο αμφιβόλου ποιότητος με το goofy avatar poulinos αρίστης ποιότητος !!! Κατα τ΄άλλα συμφωνώ απόλυτα. Να δεις το γελιο οταν πεις του πελατη οτι αυτην την συσκευη πρεπει να την καταργησει επειδη "τραβαει" σαν να ειναι 3 συσκευες.εχουν καποια ατομα κατι συσκευες που και η λεξη κινεζια ειναι λιγο.
draculias Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Να δεις το γελιο οταν πεις του πελατη οτι αυτην την συσκευη πρεπει να την καταργησει επειδη "τραβαει" σαν να ειναι 3 συσκευες.εχουν καποια ατομα κατι συσκευες που και η λεξη κινεζια ειναι λιγο. Όπως το λες... Κι όταν λέω συμφωνώ απόλυτα, το εννοώ 1000% διότι ήμουν παλιά (ΟΚ πολύ παλιά) και εγώ κάτοχος τέτοιας "optimal" επιλογής/συσκευής... σαν να ήτανε η "πρώτη σκέψη" (και στόχος) του εκάστοτε κεραυνού στο σπίτι μου. Σταματώ εδώ γιατί το έκανα ολίγον offtopic το θέμα του παιδιού ...
poulinos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 μια γραμμη θεωρητικα πρεπει να φτασει τα 5 ren Περιπου με τηλεφωνικες συσκευες.μια ασυρματη θα φαει μαξξξξξξ 1 ren.μια σταθερη επειδη δεν εχει δικια της τροφοδοσια θα εχει 1,5-2,5.κατι τετοιες συσκευες εχω δει να φτανουν 3,5 και 4 που ειναι παρα πολυ για μια συσκευη και επισης βγαζουν και κατι παραξενα ψιλο βραχυκυκλωματα σε τεστ που γινονται απο το dslam.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα