sirtari Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα σε όλους.. Πριν από έναν περίπου μήνα μετακόμισα και επέστρεψα στον ΟΤΕ με το κλασικό πακέτο έως 24mbit. (Να πώ από την αρχή ότι δεν είμαι ιδιαίτερα σχετικός με τα τεχνικά και κάποια που αναφέρω μπορεί να είναι γραμμένα με λάθος ορολογία). Η σύνδεση έγινε με το router του ΟΤΕ, αλλά τις πρώτες μέρες υπήρχαν συχνές αποσυνδέσεις και χαμηλή ταχύτητα (max στα 7). Η απόσταση από το κέντρο του ΟΤΕ είναι περίπου 2,5 χιλιόμετρα. Ήρθε τεχνικός του ΟΤΕ, μέτρησε την γραμμή μέχρι τον κατανεμητή και μού είπε ότι μέχρι εκεί είναι όλα καλά, (μέτρησε περίπου 12) και ότι το πρόβλημα είναι στην εσωτερική καλωδίωση. Αναγκάστηκα και έφερα ηλεκτρολόγο, (ο θεός να τον κάνει), μέτρησε τα volt (52), άνοιξε όλες τις πρίζες του ΟΤΕ, (υπάρχει μία σε κάθε δωμάτιο) και δεν βρήκε κανένα πρόβλημα. Να πώ επίσης ότι επάνω στο router συνδέονται δύο υπολογιστές ενσύρματα και υπάρχει και ένα τηλέφωνο-φαξ της panasonic, το spliter το άλλαξα καλού κακού. Τέλος, υπάρχει ακόμη ένα ασύρματο τηλέφωνο motorolla σε άλλο δωμάτιο, φυσικά με φιλτράκι, το οποίο επίσης έχω αλλάξει δύο και τρεις φορές. Μετά από μερικές μέρες οι αποσυνδέσεις σχεδόν εξαφανίστηκαν, αλλά η ταχύτητα είναι κολλημένη περίπου στα 6. Για να μην αφήσω καμία πιθανότητα αστοχίας υλικού άλλαξα και το router του ΟΤΕ με ένα απλό TP LINK. Η συμπεριφορά καλύτερη, αλλά η ταχύτητα χαμηλή. Ο ηλεκτρολόγος μού είπε ότι η πιο απλή λύση είναι να τραβήξει ένα νέο καλώδιο από τον κατανεμητή απευθείας στο router, αλλά πριν μπω σε έξοδα και ταλαιπωρία θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κανείς τις ταχύτητες στην περιοχή (Νέα Ερυθραία) και εάν η ταχύτητα που έχω κρίνεται γενικά ικανοποιητική. Ελπίζω τα στατιστικά του router να ανέβουν κανονικά. Ευχαριστώ πολύ όποιον κάνει τον κόπο να βοηθήσει..
l337 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 Me attenuation 34,5 είσαι ακριβώς 2,5 (2,49 για την ακρίβεια) χλμ. Ο συγχρονισμός σου δεν είναι κακός (με βάση το snr margin σου που είναι 10 dB) αλλά θα μπορούσε και καλύτερα. Αυτό που βλέπω όμως είναι σχετικά υψηλή ισχύ εξόδου και κυρίως πολλά λάθη στη γραμμή. Το σημαντικό είναι πως από την στιγμή που κάτω φτάνουν 12 mbps και σε σένα 8 mbps τότε το πρόβλημα είναι στο δικό σου κομμάτι. Θα βοηθούσε αρκετά η αλλάγή καλώδιού που σου είπε ο ηλεκτρολόγος όμως πρώτα πρέπει να κάνεις το σημαντικότερο. Βάλε το ρουτερ στην κεντρική μπρίζα (αν δεν είναι ήδη) και αποσύνδεσε τα πάντα, δηλαδή όλα τα τηλέφωνα, το φαξ, σπλίτερ, φίλτρα και ότιδήποτε παρεμβάλεται στη γραμμή σου και ξαναπόστερε να δουμε τι στατιστικά βγαίνουν τότε. (δεν περνάει συναγερμός μέσα από την γραμμή, έτσι; )
sirtari Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Ναι, ξέχασα να το αναφέρω.. Υπάρχει συναγερμός στο σπίτι (με φιλτράκι), αλλά όταν ήρθε ο εγκαταστάτης να τον ενεργοποιήσει και τον ρώτησα, μού είπε κάτι για "παράλληλη εγκατάσταση" (ή κάτι παρόμοιο ) και ότι τέλος πάντων η εγκατάσταση με τον τρόπο που έγινε δεν μπορεί να επηρεάζει την γραμμή του ΟΤΕ. Μάλιστα η σύνδεση με τον ΟΤΕ και τα προβλήματα προηγήθηκαν από την ενεργοποίηση του συναγερμού, οπότε μάλλον δεν είναι εκεί το πρόβλημα.. Όχι, το router δεν είναι στην κεντρική πρίζα, (απέχει αρκετά) και μάλιστα η κεντρική πρίζα είναι η μόνη στο σπίτι που δεν έχει κοντά της ηλεκτρική παροχή, αλλά τέλος πάντων με κάποια μπαλαντέζα θα συνδέσω το router και θα ανεβάσω τα στατιστικά. Πάντως δεν φαίνεται παλιά και δεν έχει το λογότυπο του ΟΤΕ επάνω (το λέω γιατί στο διαδίκτυο πολλοί μιλούν για κάποιους πυκνωτές που τοποθετούσε ο ΟΤΕ παλιότερα που επηρέαζαν την ταχύτητα..). Μια και είχες την καλοσύνη να ασχοληθείς, να ρωτήσω κάτι τελευταίο, αφού όπως είπα είμαι και λίγο ανίδεος από αυτά: στην περίπτωση που η σύνδεση στην κεντρική γραμμή δώσει καλύτερες ταχύτητες το πρόβλημα τότε είναι σε κάποιο από τα καλώδια που πάνε στις υπόλοιπες πρίζες; Σ΄ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου..
soteras Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Εγώ στη νέα ερυθραία με Wind κλειδώνω στα 10 πάντως Αν πιανουν τα χερια σου δες στο κουτι του συναγερμου τη πεζει με το φιλτρακι μην ειναι αναποδα τιποτα γιατι και κλειστος να ηταν ο συναγερμος πριν το σημα του τηλεφωνου εφτανε εκει και μπορει να εκανε θεμα
sirtari Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Χμ.. σωστά, θα το τσεκάρω το βράδυ, φίλτρο είμαι σίγουρος ότι έχει, απλά δεν τσέκαρα την τοποθέτησή του.. για την νέα ερυθραία πράγματι γύρω στο 10άρι είναι η μέση τιμή όπως μού είπε ο τεχνικός από τον ΟΤΕ.. thanks Α, ξέχασα να πω παραπάνω ότι κατά διαστήματα υπάρχει και θόρυβος στο τηλέφωνο (μόνο στο ασύρματο, όχι στο σταθερό που είναι μαζί με το router), παρόλο που έχω αλλάξει φιλτράκια τρεις τέσσερις φορές.. τέλος πάντων, μάλλον από την ίδια αιτία είναι κι αυτό..
soteras Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Αλλιως μετα τσεκαρε μια μια τις μπριζες μεσα ποτε δεν ξερεις μπορει καποιο καλωδιο να εχει φθαρει επισης δηλωσε στη εταιρια που εχεις οτι εχεις συναγερμο καποτε στη φορμα ετησις ειχε ενα κουτακι που ελεγε εχετε συναγερμο στο σπιτι δεν ξερω αν ισχυει ακομα κατι τετοιο αλλα δνε χανεις τιποτα
mitsus Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Α, ξέχασα να πω παραπάνω ότι κατά διαστήματα υπάρχει και θόρυβος στο τηλέφωνο (μόνο στο ασύρματο, όχι στο σταθερό που είναι μαζί με το router), παρόλο που έχω αλλάξει φιλτράκια τρεις τέσσερις φορές.. Όχι απαραίτητα. Πολύ πιθανό ο θόρυβος να οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες(μέχρι και να απομακρυνθείς από την βάση ή να έχεις τοίχο ανάμεσα στο τηλ και την βάση) και για αυτό να σου βγάζει παράσιτα. Δοκίμασε το σε άλλη πρίζα τηλεφώνου όταν σου το ξαναεμφανίσει.
11demian111 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Για τον θόρυβο δοκίμασε να βγάλεις το μόντεμ από την πρίζα. Αν ησυχάσει η γραμμή αλλάζεις καλώδιο από το κουτί του σπιτιού στην πιο βολική για εσένα πρίζα. Καλύτερα να βγάλεις όσες πρίζες δεν χρειάζεσαι, ή να τις αντικαταστήσεις με ethernet
l337 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Ναι, ξέχασα να το αναφέρω.. Υπάρχει συναγερμός στο σπίτι (με φιλτράκι), αλλά όταν ήρθε ο εγκαταστάτης να τον ενεργοποιήσει και τον ρώτησα, μού είπε κάτι για "παράλληλη εγκατάσταση" (ή κάτι παρόμοιο ) και ότι τέλος πάντων η εγκατάσταση με τον τρόπο που έγινε δεν μπορεί να επηρεάζει την γραμμή του ΟΤΕ. Εφόσον σου έχει συνδέσει ο εγκαταστάτης τον συναγερμό παράλληλα, τότε πράγματι δεν έχεις πρόβλημα, έχει δίκιο σε ότι σου είπε. Α, ξέχασα να πω παραπάνω ότι κατά διαστήματα υπάρχει και θόρυβος στο τηλέφωνο (μόνο στο ασύρματο, όχι στο σταθερό που είναι μαζί με το router), παρόλο που έχω αλλάξει φιλτράκια τρεις τέσσερις φορές.. τέλος πάντων, μάλλον από την ίδια αιτία είναι κι αυτό.. Πολλά μπορεί να είναι. Αλλά για να δεις καταρχήν αν το πρόβλημα προέρχεται από την ασύρματη συσκευή ή από το μπριζάκι (ή άλλο αίτιο) κάνε το εξής απλό. Βγάλε την ασύρματη συσκεύη από τη μπρίζα και ύστερα πάρε την σταθερή συσκευή που έχεις στην άλλη μπρίζα και βάλε την εκεί που έχεις τώρα το ασύρματο. Αν δεν σου κάνει θόρυβο τότε το πρόβλημα έχεις να κάνει με την ασύρματη συσκευή που έχεις. Σε αυτή την περίπτωση το πιο πιθανό απ' όλα (αν φταίει η συσκευή) είναι να φταίει το τηλεφωνικό καλώδιο. Κάνε δοκιμή με άλλο τηλεφωνικό καλώδιο στο ασύρματο. Και μετά ενημέρωσε μας να δούμε τι συμβαίνει
sirtari Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Για το θέμα του θορύβου: Δοκίμασα το σταθερό τηλέφωνο όπως πρότεινε ο Ι337 και πράγματι δεν είχε πρόβλημα, προφανώς φταίει το ασύρματο τηλέφωνο, κάποια στιγμή θα το αντικαταστήσω. Το δοκίμασα επίσης (το ασύρματο) σε όλες τις πρίζες του σπιτιού και η συμπεριφορά του παραμένει η ίδια. Ομολογώ ότι δεν είναι βέβαια ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα, αφού μπορεί να περάσουν μέρες χωρίς θόρυβο και παρεμβολές. Για το θέμα της ταχύτητας: Σκέφτομαι καμιά φορά ότι ίσως επιμένω χωρίς λόγο να το ψάχνω, καθώς και οι αποσυνδέσεις των πρώτων δύο τριών ημερών έχουν σταματήσει και η διαφορά που μπορώ να πετύχω στην ταχύτητα είναι πολύ μικρή. Απλά είναι εκνευριστικό να ξέρω ότι μπορώ να έχω καλύτερη ταχύτητα και να μην μπορώ να βρω την αιτία. Να πω επίσης ότι εχθές το βράδυ σύνδεσα το router (απευθείας χωρίς σπλίτερ και φίλτρα) στην κεντρική τηλεφωνική πρίζα, αλλά ιντερνετ...μηδέν! κανένα σήμα επάνω στο router, εκτός από το λαμπάκι του wifi! Δεν άνοιξα καν την πρίζα, κυρίως γιατί έχω άγνοια από παρόμοιες καλωδιώσεις και μάλλον ζημιά θα κάνω παρά θα λύσω το πρόβλημα. Τέλος πάντων, η αλήθεια είναι ότι με έχει κουράσει το πρόβλημα αυτό, δεν έχω και καθόλου χρόνο ή γνώσεις να ασχοληθώ και σκέφτομαι να ζητήσω βοήθεια από κάποιον ηλεκτρολόγο, αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι ξέρουν μόνο να τραβούν καλώδια και αγνοούν τα του ιντερνετ, ήδη πλήρωσα ένα 50ευρω χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Θερμή παράκληση: μήπως κάποιος φίλος μπορεί να προτείνει (με πμ υποθέτω) κάποιον σοβαρό επαγγελματία; από τον ΟΤΕ επιμένουν ότι το πρόβλημα δεν είναι στην γραμμή τους, ότι μπορεί να είναι παρεμβολές από κάποιον τρίτο και άλλα παρόμοια. Ελπίζω να μην κάνω κατάχρηση του χρόνου σας, αν πάλι δεν βρεθεί λύση θα πορευτώ με τις υπάρχουσες ταχύτητες, τουλάχιστον δεν υπάρχουν αποσυνδέσεις προς το παρόν.. Και να σκεφτεί κανείς ότι έφυγα από την Cyta γιατί υπήρχαν πολλά προβλήματα...
soteras Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Κανε ενα κοπο αν εισαι σε πολυκατοικια ρωτα και κανενα ακομα ενοικο αν εχει θεμα με το ιντερνετ γιατι αν εχει και αλλος τον φωναζετε για ολη την πολυκατικια και κοστος μηδενικο σχεδον.Μην φανταζεσε δεν ειναι πολυ δυσκολο να ανοιξεις μια μπριζα με 2-3 οδηγιες μπορεις να την ανοιξεις και να τεσταρις μην φανταστεις οτι ειναι πυρινικη φυσικη και οτι κρυβει απο πισω 200 καλωδια 2 βιδακια ειναι.Αλλα απο τι στιγμή που λες σταματησανε οι αποσυνδεσεις μπορει και να ειναι λιγο στην ιδεα σου γιατι εκεινο γιατι το αλλο.Επισης την ταχυτητα φανταζομαι τη μετρας μεσα απο το μοντεμ ποσα κλειδωνει και οχι απο καποια σελιδα που λεει αλλα νταλον
sirtari Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Ναι μέσα από το modem, φαίνεται εξάλλου και στα στατιστικά που ανέβασα. Για να πώ βέβαια την αλήθεια και η μέτρηση από το speedtest δεν έδωσε και πολύ διαφορετικά αποτελέσματα. Δυστυχώς η ευτυχώς μένω στον τελευταίο διπλοκατοικίας και ο μοναδικός ακόμη ένοικος δεν έχει προβλήματα από όσο ξέρω.. Πιθανόν να έχεις δίκιο για την ταχύτητα, το έγραψα και παραπάνω, μιλάμε για μικρές διαφορές, απλά θα ήταν καλό κάποιος που γνωρίζει να μού πει θετικά ότι αυτή είναι η ταχύτητα και μείνε μ αυτήν ή υπάρχει κάποιο μικρό πρόβλημα που μπορεί να την βελτιώσει.. Την κεντρική πρίζα ναι μπορώ βέβαια να την ανοίξω, ξέρω ότι υπάρχουν τα δύο καλώδια για την γραμμή και τα υπόλοιπα που διακλαδώνονται στο σπίτι για τις άλλες πρίζες, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν θα μπορέσω να καταλάβω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και πώς μπορεί να λυθεί.. τώρα βέβαια αν είναι κάτι εμφανές, όπως χαλαρές ενώσεις κλπ, εκεί είναι εύκολο..
soteras Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Μπορεις να βγαλεις φωτο την καθε μπριζα και να σου πουμε και εμεις με μια ματια αλλα ναι και χαλαρη βιδα να υπαρχει πιθανον να κανει αυτη το θεμα.Το συναγερμο τον τσεκαρες το φιλτρακι που λεγαμε
sirtari Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Ναι βέβαια το έλεγξα, δείχνει οκ, άλλωστε έχει και ενδείξεις επάνω δύσκολα το τοποθετείς ανάποδα... για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, ένας λόγος που αποφεύγω να σκαλίσω διάφορα στην πρίζα είναι και το ότι εργάζομαι από το σπίτι μέσω διαδικτύου σε πραγματικό χρόνο με το εξωτερικό και δεν έχω καθόλου το περιθώριο να μείνω χωρίς σύνδεση. Αυτό βέβαια με την φωτογραφία είναι μια καλή ιδέα, θα το κάνω κάποια στιγμή αργά βράδυ, πιστεύω ότι ίσως βοηθήσει...
mitsus Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Πολυ πιθανο για τις αποσυνδεσεις να εφταιγε και το τηλεφωνο(ασυρματο). Μου εχει τυχει συσκευη να εχει προβλημα(δουλευε ομως και εβγαζε θορυβο) και βραχυκυκλωνε την γραμμη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα