Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αναβαθμίσω την cpu ενός PC για να υποστηρίζει virtualization και σκέφτομαι να πάω σε xeon socket 771.

Το μηχάνημα αποτελείται από μία p5q - 4 x 2GB ddr2 - 3 hdd seagate - μία γραφικών pci express της σειράς - μία extra pci lan κάρτα - μία extra usb κάρτα και η τρέχουσα cpu είναι ένας dual core με 65 watt tdp.

Το ερώτημά μου είναι κατά πόσο θα επηρεάσει την κατανάλωση ρεύματος ένας xeon με 120 watt tdp και αν θα έπρεπε να προτιμήσω κάποιον με μικρότερο tdp. Από όσο είδα, η σειρά E έχει 80w, η L έχει 50w και η Χ έχει 120w. 

Σημείωση, το  μηχάνημα τρέχει 24/7

Δημοσ.

Τι τροφοδοτικό έχεις?

Καλύτερα αν είναι να το έχεις 24/7 να πάς σε κανέναν Ε5420 ;)

Οι Χ, όπως πχ ο Χ5470 που έχω, και ανεβασμένο, είναι σαν τους FX9### της AMD, δυνατοί αλλά φουρνάκια ;)

• Like 2
Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά, το τροφοδοτικό είναι το CX430. Γενικά, όσο είναι το tdp τόσο καίει η cpu; Οι δίσκοι πόσο περίπου καίνε;

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση

Δημοσ.

Είναι λίγο απίθανο να φτάσει 100% αλλά δεν θέλω να ζορίζω και το τροφοδοτικό. Μήπως να πάρω κανένα L? 

Τέλος πάντων, ευχαριστώ για τα φώτα σου Sheogorath.

Δημοσ.

TDP είναι η μέγιστη ισχύς που πρέπει να μπορεί να αφαιρέσει η ψύκτρα ώστε να είναι μέσα στα όρια θερμοκρασίας ο επεξεργαστής. Η κατανάλωση θα είναι μεγαλύτερη.

Δημοσ.

Really??? 

Δεν νομίζω, αλλά το θέμα είναι μεγάλο...

Η κατανάλωση-αποβαλόμενη θερμότητα που πάει?

Φυσικά λίγη γίνεται ακτινοβολία, αλλά αν ήταν μεγαλύτερη απο ~0.1% θα είχαμε πάθει όλοι καρκίνο.

Δημοσ.

Δεν νομίζω, αλλά το θέμα είναι μεγάλο...

Η κατανάλωση-αποβαλόμενη θερμότητα που πάει?

Φυσικά λίγη γίνεται ακτινοβολία, αλλά αν ήταν μεγαλύτερη απο ~0.1% θα είχαμε πάθει όλοι καρκίνο.

ΤΙ λες ;

----------------

Αυτή την στιγμή πάντως η Intel έτσι αναφέρει το TDP.

The average power dissipation and junction temperature operating condition limit for which the processor is validated during manufacturing when executing an associated Intel-specified high-complexity workload at the processor IA core frequency corresponding to the configuration and SKU

Δημοσ.

ΤΙ λες ;

----------------

Αυτή την στιγμή πάντως η Intel έτσι αναφέρει το TDP.

Αυτό ακριβώς, 

Η αποβολή θερμότητας, εξαρτάται απο την θερμότητα σαν ενέργεια, και προφανώς απο την κατανάλωση ενέργειας.

Απλή φυσική Γυμνασίου αρκεί. Αρχή διατήρησης της ενέργειας

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%AE_%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82

Μπορώ και με όρους Ηλεκτρολόγου Mηχανικού αλλά πιστεύω δεν έχει νόημα, μας καλύπτει κατα ~99% αυτό. Το ~1% γίνεται ακτινοβολία, κίνηση ηλεκτρονίων και τα λοιπά :)

Δημοσ.

Τις βλακείες για τον καρκίνο λέω.

Κοίτα, όπως όλα τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, (ακόμα και τα απλά καλώδια)

300px-Pair_cabling_electromagnetic_inter

δημιουργούν μαγνητικό πεδίο γύρω τους. Απο τον υπολογιστή, αυτό που το δημιουργεί κυρίως είναι ο επεξεργαστής.

Aravani%20II_foto2.jpg

Είναι πολύ off topic αλλά αν θες να αποκτήσεις μια ιδέα, διάβασε το Εισαγωγή στην Ηλεκτροδυναμική του Griffits ;)

2488671-big.jpg

Δημοσ.

Από την θερμότητα που πρέπει να αποβάλει ο επεξεργαστής και κάπως εκεί έχωσες την ακτινοβολία, που είναι και αυτός ένας τρόπος μετάδοσης θερμότητας,

...Η κατανάλωση-αποβαλόμενη θερμότητα που πάει?

Φυσικά λίγη γίνεται ακτινοβολία...

πήγαμε στα μαγνητικά πεδία γιατί έτσι;

Είναι on-topic αλλά αν θες να αποκτήσεις μια ιδέα, διάβασε το Heat Transfer: A Practical Approach του Cengel.

41gArZ78WWL._SX258_BO1,204,203,200_.jpg

Δημοσ.

Εχω λύσει αρκετά με διαφορικές εξισώσεις, Direchlet ή μη, τα γνωρίζω αρκετά καλα

Τα πεδία, για την ακτινοβολία και τον καρκίνο που ρώτησες

Oσο για την κατανάλωση, για το σύστημα σου φίλε μου, προτείνω Ε ή L σειρά :)

• Like 1
Δημοσ.

η ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια ειναι πλησιον του μηδενος.... η θερμοτητα αποβαλεται με ΘΕΡΜΙΚΗ (πχ IR) ακτινοβολια κυριως

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...