Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η εταιρεία Starbreeze, που στο παρελθόν έχει παρουσιάσει τα παιχνίδια Payday 2, Syndicate και Brothers: A Tale of Two Sons εισέρχεται –και μάλιστα δυναμικά- στην αγορά της εικονικής πραγματικότητας με το StarVR.Πριν καιρό, η εταιρεία εξαγόρασε την εταιρεία InfinitiEye, ένα startup με ειδίκευση στο VR hardware και το αποτέλεσμα της εξαγοράς είναι το πρωτότυπο StarVR.

 

Αυτό που καθιστά το VR headset της Starbreeze ξεχωριστό είναι ότι προσφέρει ένα super-wide 210 μοιρών οπτικό πεδίο, που είναι κάτι παραπάνω από διπλάσιο από αυτό που προσφέρει το Oculus RiFT, που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

 

Το StarVR διαθέτει δύο οθόνες 5,5 ιντσών ανάλυσης 2560 x 1440 pixels, που συνδυάζονται με σύστημα φακών Fresnel για να προσφέρει όσο το δυνατόν καλύτερη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας.

Όσο αφορά στην ανίχνευση κίνησης, χρησιμοποιείται μία σειρά από δείκτες στο headset καθώς και ένας συνδυασμός από γυροσκόπια, επιταχυνσιόμετρα και μαγνητόμετρα.

Οι δυνατότητες του StarVR θα εκπλήξουν τους χρήστες στο παιχνίδι The Walking Dead, που βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης από το στούντιο Overkill της Starbreeze.

 

 

Link.png Site: Engadget

Δημοσ.

όχι άλλο κάρβουνοοοοοοοοο κάψτε μας και άλλο την ψυχή

ακόμα δεν είδαμε το oculus τώρα σκάει η super ανάλυση

ARRRR"£$"£$"£$"£$"..!!!!

Δημοσ.

αναρωτιεμαι αν οι οθονες τοσο κοντα στα ματια θα εχουν καποιες επιπτωσεις στην οραση .

δεν το νομιζω αφου δεν εκπεμπουν επικινδυνη ακτινοβολια οπως οι παλαιολιθικες λαμπατες τηλεορασεις.

οσοι εκανα χρηση παλια των λαμπατων μονιτορς θα το εχουν καταλαβει αυτο ηδη. τοτε μετα απο ωρες σε επιανε τσουξιμο στα ματια-ναυτια-πονοκεφαλος. τωρα με τις tft-led τιποτα οσες ωρες συνεχομενα και να καθεσαι μπροστα!

Επισκέπτης
Δημοσ.

δεν ξέρω αν είναι η οθόνη (που μάλλον δεν είναι) αλλα μετά απο ώρες gaming και μένα με πιάνει ένας πονοκέφαλος. :P

Δημοσ.

δεν ξέρω αν είναι η οθόνη (που μάλλον δεν είναι) αλλα μετά απο ώρες gaming και μένα με πιάνει ένας πονοκέφαλος. :P

αυτο μαλλον ειναι απο την υπερπροσπαθεια και υπερσυγκεντρωση, ισως παλι ξεχνας να φας η να πιεις νερο. χρειαζονται διαλειματα σε ο,τι κανεις. και υπαρχουν και αλλοι πολλοι λογοι, π.χ. σε μενα οι πονοκεφαλοι ήταν απο χαλασμενο φρονιμητη, μετα την αφαιρεση δεν με ξαναπιασαν!

  • Like 3
Δημοσ.

δεν το νομιζω αφου δεν εκπεμπουν επικινδυνη ακτινοβολια οπως οι παλαιολιθικες λαμπατες τηλεορασεις.

οσοι εκανα χρηση παλια των λαμπατων μονιτορς θα το εχουν καταλαβει αυτο ηδη. τοτε μετα απο ωρες σε επιανε τσουξιμο στα ματια-ναυτια-πονοκεφαλος. τωρα με τις tft-led τιποτα οσες ωρες συνεχομενα και να καθεσαι μπροστα!

 

Οι παλιες οθονες κουραζαν λογο του τροπου λειτουργιας τους, ο ρυθμος ανανεωσης ηταν που κουραζε, αυτες που ειχαν πολλα hz μια χαρα ηταν, με αυτες που παιζανε στα 60Hz ησουν πριν τον εμετο sorry κιολας λιγη ωρα μετα.

 

Κατι μου λεει οτι θα κουραζουν και αυτα, θα θελεις γερο στομαχι για να παιζεις πολυ ωρα.

Δημοσ.

Δεν κουράζονται τα μάτια διότι  δεν εστιάζουν σε ένα σημείο οπως στην οθονη αλλα στο "απειρο" οπως στην πραγματικότητα.

 

Επίσης όσον άφορα το συγκεκριμένο headset η ανάλυση δεν λέει απολύτως τιποτα. Υπάρχουν πολυ σημαντικότερα πράγματα περα απο την ανάλυση της οθόνης όπως Low persistence,high fill rate,90hz,global update.

Δεν υπάρχει οθόνη με αυτά τα χαρακτηριστικά μεγαλύτερης ανάλυσης απο την custom made που χρησιμοποιούν τώρα oculus και valve. (2160×1200)

  • Like 1
Δημοσ.

Καλό δείχνει... αντε κατα το τέλος του χρόνου να αρχίσουμε να βλέπουμε reviews και συγκριτικά μεταξύ των διαφόρων VR's που θα βγουν, για να ξεκαθαρίζει το τοπίο στις επιλογές μας.

Δημοσ.

Δεν έχω καταλάβει κάτι σχετικά με το οπτικό πεδίο:

Οι 2 φακοί που έχει μέσα η κάσκα δίνουν αυτό το εύρος των 210 μοιρών ή οι οθόνες των 5,5 ιντσών είναι καμπυλωτές και δίνουν αυτό το εύρος;

Εαν είναι οι φακοί, δεν είναι εύκολο να κατασκευαστούν αντίστοιχοι και για το oculus που λένε οτι έχει μόνο 100 μοίρες εύρος;

Δημοσ.

Πολλά έχουν αρχίσει να μαζεύονται (άσχετα που στην πράξη δεν κυκλοφορεί κανένα) και στο τέλος ο κόσμος δεν θα ξέρει ποιο να πρωτοαγοράσει. Ίσως είναι νωρίς ακόμα αλλά εμένα μου φαίνεται πως περισσότερες ελπίδες θα έχουν αυτά που:

 

1) θα πωλούνται σε λογική τιμή, άρα όχι στα 500+ ευρώ

 

2) θα έχουν αξιοπρεπή χαρακτηριστικά, χωρίς να είναι απαραίτητα σούπερ-ντούπερ high end

 

3) θα συνεργάζονται με PC και κονσόλες (ίσως και με κινητά)

 

4) θα συμμορφώνονται με κάποιους γενικούς κανόνες που θα πρέπει να θέσουν στα dev studios, ώστε τα VRs να είναι γενικά συμβατά με όλα τα παιχνίδια

 

5) δεν θα απαιτούν ντε και σώνει PC των 1500+ ευρώ

 

Αν η αγορά κατακερματιστεί (όπως πάει το πράγμα), τότε θα έχουμε ομορφιές του στιλ να θέλεις άλλη κάσκα για το PC, άλλη για την κονσόλα, άλλες κάσκες να παίζουν καλά με τα ραλάκια και άλλες με τα FPS, τα μοντέλα να μένουν στην αγορά για κανα χρόνο μέχρι να βγει η βελτιωμένη επόμενη έκδοση κλπ.

 

Πάει να πει η βιασύνη δεν θα κάνει καλό σε κανένα καταναλωτή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...