Tony10 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 Καλησπερα σας,τωρα τελευταια ηθελα να αρχισω να κανω overclocking επειδη εχω την h100i και τον ι7 4770k.Ομως χωρις καν να ανεβασω το multiplier kai to vcore το cpu ανεβαζει θερμοκρασιες 100c αμεσως με το prime95 και to intel burn test.Δοκιμασα να επαναποθετησω την ψυκτρα 5-6 φορες μεχρι τωρα...αγορασα thermal paste actic silver 5 και δοκιμασα να την βαλω 2 φορες..μια με αρκετο και μια με πιο λιγο ...και παλι τπτ.Τα idle temps ειναι 30-35.Δοκιμασα ακομα και swap τους ανεμιστηρες αλλα δεν αλλαξε τπτ.Μηπως ειναι ελλατωματικη η h100i? την εχω παραπανω απο ενα χρονο και θυμαμαι παλια δεν ανεβαζε τοσο πολυ θερμοκρασιες ο cpu.Ανυσηχω επειδη ολα αυτα ειναι σε stock ταχυτητες.Ευχαριστω
andrapos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Η αντλια της h100 εισαι σιγουρος οτι δουλευει;Επισης οταν στρεσαρεις τον επςξεργαστη τι vcore δινει η μητρικη σου;Και κατι ακομα,εισαι σιγουρος οτι η ψυκτρα παταει καλα;Ειχα το ιδιο προβλημα με την h60 της corsair και τον 4770κ που ειχα και τελικα με το κιτ τοποθετησης της corsair και ακριβως οπως ελεγαν οι οδηγιες η ψυκτρα δεν πατουσε καλα!Δοκιμασε να πιεσεις με το χερι απο πανω την ψυκτρα και δες αν εχει μποσικα.
looproll Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Ωραία μην ξανατρέξεις prime, intel burn test,occt και linpack, εναλλακτικά μπορείς με το aida 64 Aυτό θα σου δείξει γιατί http://www.microway.com/knowledge-center-articles/detailed-specifications-intel-xeon-e5-2600v3-haswell-ep-processors/ 1
FasTaker Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Aν θυμαμαι καλα μιας και εχουμε τον ιδιο επεξεργαστη το multiplier ειναι στο τερμα (38) απο μαμα. Εγω στο overclocking επαιξα με ρευματα. Δεν δικαιολογειται η θερμοκραδια σου. Με αεοροψυξη της arctic τα stress test δεν ειχε φτασει ποτε πανω απο 80.
Tony10 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Το vcore ειναι 1.161-1.166 οταν στρεσαρει.Με aida64 πιανει 93 c σε 3 λεπτα(το core 3 ειναι 79 c δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο).Η αντλια λειτουργει λεει το corsair link (Αν υπαρχει αλλος τροπος να το ελενξω ακουω προτασεις ;ρ)Θα ψαξω τα manuals για να δω αν την βαζω λαθος αν και δεν πιστευω.Η h100i φαινεται να παταει καλα και δεν κουνιεται καθολου παντως
andrapos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Το 79 στον ενα πυρηνα ενω οι αλλοι ειναι 90+ με ανυσηχει..Οι 4770 εχουν γενικα αυτο το θεμα,να ανεβαζουν ανομοιομορφα θερμοκρασια οι πυρηνες(και ο δικος μου το εκανε)λογο του κακης ποιοτητας που εχει χρησιμοποιηθει μεσα απο το καπακι του επεξεργαστη για απαγωγη της θερμοτητας.Αν θυμαμαι καλα εγω τον ειχα στα 4 ghz με 1.15 vcore και δεν ξεπερνουσε τους 80 με την h60.Αν δεν εχεις καποιο θεμα με την ψυκτρα τοτε μαλλον εχει αυτο το θεματακι ο επεξεργαστης σου,το οποιο δεν ξερω αν καλυπτει η εγγυηση αλλα καποιοι αλλαζουν μονοι τους την παστα ανοιγοντας τον επεξεργαστη.Αυτο βεβαια εκτος του οτι ειναι επικυνδινο καταργει και την εγγυηση.Εγω θα σου ελεγα αφου σιγουρευτεις οτι δεν εχεις θεμα με την ψυκτρα να επικοινωνησεις με το μαγαζι που πηρες τον επεξεργαστη ή και κατευθειαν με την intel μπας και στον αλλαξουν.Εγω αλλαξα σε 4790κ γιατι εκτος των θερμοκρασιων ο επεξεργαστης ακομα και με 1.3 vcore δεν πηγαινε πανω απο 4.3 ghz με τιποτα και αηκωνε και 95 βαθμους σε αυτο το ρευμα.Ο 4790 που ειναι παρομοιο τσιπακι εχει με 1.1vcore τα 4.4 ghz ανετα ενω με την noctua nh d15 εχω καταφερει και 5 ghz με 1.4 vcore.
Tony10 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Παιδια ειχα βαλει το backplate αναποδα :ρ εχει δυο βιδες που μπαινουν σε δυο ανοιγματα και δεν τις ειχα δει.Επισης εβαλα παλι παστα και χαρτακια στις βιδες για να σφιξουν.Νομιζω φτιαχτηκε το προβλημα ή τουλαχιστον βλεπω μειωση σε θερμοκρασιες ;ρ.Max temp με aida64 ηταν 71 c μετα απο 40 λεπτα και με prime95 to blend test η θερμοκρασια δεν ξεπερνουσε τους 60 ενω με small ftts 80 c max.Επισης μειωθηκαν και τα idle στα 27-34.Ευχαριστω παντως 1
andrapos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Οκ,τωρα οι θερμακρασιες σου ειναι φυσιολογικες..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα