Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα, εχω στο pc της υπογραφης μου τα windows 8.1 64 bit και οταν βαζω στο BIOS την επιλογη AHCI βγαζουν μπλε οθονη. Πριν το format δουλευαν κανονικα, εβαλα IDE για εγκατασταση και AHCI μετα αλλα φρικαρουν, τωρα το εχω IDE προφανως. Το προβλημα ειναι οτι εχω ssd και ειναι καλο να μην το εχω σε IDE. Εχει/Ειχε κανεις ιδιο προβλημα;

Δημοσ.

μπορει να εχει καποιον sata controller η μητρικη σου, που θελει εγκατασταση ειδικών driver που θα τον  βρεις στη σελιδα της μητρικής σου. 

Αλλιως ξανακανε φορματ, αλλα προσεξε να ειναι ηδη πριν το φορματ σε ahci mode η μητρικη σου για να εγκατασταθουν απο τα windows οι απαραιτητοι driver, drivers που δεν εχουν εγκατασταθει τωρα σίγουρα.

Υπαρχει και η αλλη λυση, το αφηνεις οπως ειναι και πεφτουν να με φάνε εδω μεσα γιατι θα χαραμιστει ο SSD λογω χαμηλοτερης ταχυτητας 

Αν σου ξεκιναει γρηγορα ο υπολογιστης και εσυ τον νοιωθεις ιδιο, και δε βλεπεις διαφορα στο ανοιγμα προγραμματων μαλλον δεν επηρεαζει τοσο αισθητα. 

Δημοσ.

μπορει να εχει καποιον sata controller η μητρικη σου, που θελει εγκατασταση ειδικών driver που θα τον  βρεις στη σελιδα της μητρικής σου. 

Αλλιως ξανακανε φορματ, αλλα προσεξε να ειναι ηδη πριν το φορματ σε ahci mode η μητρικη σου για να εγκατασταθουν απο τα windows οι απαραιτητοι driver, drivers που δεν εχουν εγκατασταθει τωρα σίγουρα.

Υπαρχει και η αλλη λυση, το αφηνεις οπως ειναι και πεφτουν να με φάνε εδω μεσα γιατι θα χαραμιστει ο SSD λογω χαμηλοτερης ταχυτητας 

Αν σου ξεκιναει γρηγορα ο υπολογιστης και εσυ τον νοιωθεις ιδιο, και δε βλεπεις διαφορα στο ανοιγμα προγραμματων μαλλον δεν επηρεαζει τοσο αισθητα. 

Ειμαι noob #facepalm

Το ειχα ξεχασει εντελως οτι ηθελε driver για AHCI. Τον κατεβασα, ευχαριστω

Δημοσ.

Ειμαι noob #facepalm

Το ειχα ξεχασει εντελως οτι ηθελε driver για AHCI. Τον κατεβασα, ευχαριστω

παλαιοτερα αυτος ο driver εμπαινε μονο με bootable δισκετα, ουτε καν cd-dvd οποτε αναγκαζομασταν να κανουμε φορματ, ελπιζω να εχει αλλαξει αυτο

Δημοσ.

Και παλι δεν θα διορθωθει!! 

Το achi στο bios το βαζουμε πριν την εγκατασταση των παραθυριών....

Για να το διορθώσεις λοιπον η ξανα windows απο την αρχή  ή αυτή την διαδικασια...

Enabling AHCI in Windows 8 requires going through the registry ( yes, it’s still there! ) but it’s slightly different than how it was done in Windows Vista and Windows 7. You still have to modify a registry key but the key is different now. Follow the guide below to enable AHCI in but make sure that you’ve backed up your data as well as registry, just in case.

1. Exit all applications
  2. Go to the start screen and type in regedit.
  3. If you see the UAC (User Account Control) dialogue box, just click continue.
  4. Locate the the following registry subkey: 

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\storahci\

5. Locate the Error Control entry which should have a value of 3. Right-click on the entry name, select Modify, change the value from 3 to 0 and click OK.
  6. Open the StartOverride folder and locate an entry named 0 with a value of 3. Change the value to 0 by following the procedure in step 5.
  7. Restart and enable AHCI in your system BIOS

1.  
Δημοσ.

To πιο σωστο απο ολα που εχω διαβασει ειναι να βαζεις και το  error control=0, ετσι το κανω σε ολα τα μηχανηματα εγω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...