Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου φέρανε ενα laptopακι σήμερα μπας και βοηθήσω να σωθεί.. Εχει περάσει διάφορες δυσκολίες στην μικρή ζωή του: τουμπες, ποτηρι νερο (ναι ολοκληρο), τσιγαρα, τριχες..
Το έκανα φύλλο και φτερό λοιπόν και το καθάρισα παντού.

Τα συμπτώματα του ήταν ενας δίσκος με clicking (παει αυτος αλλαξε) και το πληκτρολόγιο που έκανε παιχνίδια απο το νερό και μετά :shock: .

Έλα όμως που το πληκτρολόγιο δεν μπόρεσα ποτέ να το τσεκάρω σε βάθος! Ειναι τύπου macbook (δεν εχω βρει μεχρι στιγμής καλύτερο τρόπο να το εκφράσω) και δεν βγαίνει μόνο του, παρα ολόκληρο το πανω cover (μαζι με touchpad κλπ). Ειναι δηλαδη κάτω απο το καπακι και βγαινουν μόνο τα κουμπιά στην επιφάνεια.(βλ. φωτογραφία), ενώ απο πίσω ειναι δεμένο με το καπάκι.
Εχει κανένας καμια ιδέα μπας και απλα δεν εχω δει κατι και λύνεται σε κομμάτια, ή όντως η hp το εχει γυρίσει στο "πονάει δάχτυλο κόψει χέρι"? :mad:

post-161566-0-58507300-1434592699_thumb.jpg

Ετσι ειναι η απο πίσω μεριά του cover με τις μαυρες "τελιτσες" να ειναι σαν πλαστικα πριτσινια
post-161566-0-15777700-1434591385_thumb.jpg

Δημοσ.

Ώχ απο οτι φαίνεται πρέπει μαλλον να ξεβιδώσεις και αυτο το καπάκι για να φτάσεις στα ενδότερα .... για δές απο περιέργεια πάντως ποσο εχει ενα καινούργιο keyboard γιατι σε αρκετές περιπτώσεις απο νερά και τετοια δεν σώζεται ουτε το πληκτρολόγιο

Δημοσ.

Μα το θέμα είναι ότι ΔΕΝ ξεβιδώνεται! Δεν υπάρχουν βίδες! :mad: 

Είναι σαν να έχουν πριτσινώσει το πλαστικο στο μεταλλικό κομμάτι και αναμεσα να εχουν βαλει το layer του πληκτρολογιου! Γι'αυτο ρωτάω μπας και το εχει ξαναδεί κανένας σε επισκευή και υπάρχει τρόπος να το λύσω. Τωρα όσον αφορά να δω τιμές εκει να δεις προβλημα! Δεν το βρισκω πουθενά. Εχουν μονο κανονικά μικρα πληκτρολογια universal για τα laptop της hp σε ebay κλπ..

Δημοσ.

Ανταλλακτικό πληκτρολόγιο βρίσκεις απ'έξω, ebay πχ ή αν θες ψάξε aliexpress.

Μετά για το άνοιγμα βγάλε καλύτερη φωτογραφία αμα μπορείς. Να φαίνεται όλη η πίσω μεριά του πλαστικού.

Δημοσ.

Ανταλλακτικό πληκτρολόγιο βρίσκεις απ'έξω, ebay πχ ή αν θες ψάξε aliexpress.

Μετά για το άνοιγμα βγάλε καλύτερη φωτογραφία αμα μπορείς. Να φαίνεται όλη η πίσω μεριά του πλαστικού.

Η πισω μερια

post-161566-0-89044700-1434642395_thumb.jpg

Τα "πριτσινια"

post-161566-0-46340000-1434642402_thumb.jpg

Το πληκτρολόγιο κατω απο το μεταλλικό στήριγμα

post-161566-0-88523600-1434642408_thumb.jpg

Δημοσ.

Κάψε τα πλαστικά με ένα κολλητήρι (με μύτη που δεν θες) και βγάλε σιγά σιγά το κάλυμμα. Μετά άλλαξε το πληκτρολόγιο και κάψε πάλι τα πλαστικά για να κρατάνε το κάλυμμα.

PS Βάζεις το κολλητήρι μέσα σε κάθε πλαστικό και τραβάς το σίδερο μέχρι να βγει, αν γίνεται πρόσεχε μην φεύγει το πλαστικό, απλά να παραμορφώνεται. Αν φύγει και δεν γίνεται αλλιώς βάζεις κόλλα μετά. Δεν ξέρω με heatgun / σταθμό ζεστού αέρα αν βολεύει, δεν θα το πρότεινα όμως γιατί μπορεί να παραμορφώσεις όλο το μπροστά πλαστικό.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Κάψε τα πλαστικά με ένα κολλητήρι (με μύτη που δεν θες) και βγάλε σιγά σιγά το κάλυμμα. Μετά άλλαξε το πληκτρολόγιο και κάψε πάλι τα πλαστικά για να κρατάνε το κάλυμμα.

PS Βάζεις το κολλητήρι μέσα σε κάθε πλαστικό και τραβάς το σίδερο μέχρι να βγει, αν γίνεται πρόσεχε μην φεύγει το πλαστικό, απλά να παραμορφώνεται. Αν φύγει και δεν γίνεται αλλιώς βάζεις κόλλα μετά. Δεν ξέρω με heatgun / σταθμό ζεστού αέρα αν βολεύει, δεν θα το πρότεινα όμως γιατί μπορεί να παραμορφώσεις όλο το μπροστά πλαστικό.

φιλε καλησπερα. εχω και εγω το ιδιο προβλημα. ανοιξα το πλ/γιο ολα καλα. που θα βρω καινουριο να το αλλα ξω ομως ξερεις?

Το εχω κανει και εγω με κολλητηρι.

φιλε καλησπερα. εχω και εγω το ιδιο προβλημα. ανοιξα το πλ/γιο ολα καλα. που θα βρω καινουριο να το αλλα ξω ομως ξερεις?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...