Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να ενεργοποιηθεί το kick-down, πρέπει να πατήσεις απότομα ΤΕΡΜΑ το γκάζι (να βρει stop δηλαδή). Αν δεν κάνω λάθος, αυτό υπήρχε πάντα στα αυτόματα.

Αν και στα τελευταία/πρόσφατα μοντέλα, δεν χρειάζεται να το πατήσεις τέρμα. Πλέον ο εγκέφαλος "διαβάζει" σε ποια θέση βρίσκεται το γκάζι, και ανάλογα μπορεί να το θεωρήσει και ως kick-down.

Ετσι ακριβως...Απλα αποτομο πατημα μεχρι καποιο σημειο της διαδρομης.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά... Ονομάζομαι Γιάννης και είχα σχολή οδηγών μέχρι πριν 3 χρόνια... Πριν λίγο καιρό δημιούργησα ένα  βοηθήμα για όλους τους υποψήφιους οδηγούς αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, ακόμα και για αυτούς που πήραν το δίπλωμα αλλά πιστεύουν πως χρειάζονται ένα... φρεσκάρισμα.Από τις πιο "περίεργες" ερωτήσεις των σημάτων και τις τεχνικές οδήγησης βήμα-βήμα, μέχρι και την διαδικασία των εξετάσεων, πιστεύω πως αυτό το ebook θα βοηθήσει είτε λίγο ή πολύ, όλους τους νέους οδηγούς... το link στο οποίο μπορείτε να το βρείτε είναι το www.kobo.com/gr/en/ebook/BQEEPPcoVzilSzlQd7DeWw για οποιαδήποτε απορία βρείτε με και στο facebook ioannis petsalis 

sdqwdq.jpg

dadad.jpg

ddqd.jpg

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Μην αφήνεις ποτέ τον συμπλέκτη τελείως, εκεί είναι το κλειδί για να συνηθήσεις το που "πιάνει". Οι νέοι οδηγοί μπερδεύονται γιατί έχουν την λάθος εντύπωση ότι ο συμπλέκτης έχει ένα σημείο που "πιάνει" αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει ένα εύρος όπου αρχίζει να πιάνει, και η ολοκλήρωση της σύμπλεξης θέλει χρόνο ο οποίος εξαρτάται από το σε ποιο σημείο είναι ο συμπλέκτης ακριβώς. Αν τον κρατήσεις εκεί που ξεκινάει να πιάνει, η σύμπλεξη θα ολοκληρωθεί σε 10 δευτερόλεπτα, ενώ αν τον κρατήσεις λίγο πιο πάνω θα ολοκληρωθεί σε 1-2 δεύτερα. Κράτα το πόδι σου εκεί και άφηνε λίγο με παλμική κίνηση, όχι σιγά σιγά. Με την παραμικρή αμφιβολία ξαναπάτα τον συμπλέκτη τέρμα μέσα. Έτσι θα το "νιώσεις" που λέμε και θα καταλάβεις πως δουλεύει. Ο συμπλέκτης είναι ο συνδετικός κρίκος του κινητήρα με τις ρόδες. Για αυτό και αν τον αφήσεις απότομα σβήνει ο κινητήρας, γιατί συνδέεις αυτά τα δύο ενώ οι ρόδες είναι εντελώς ακίνητες. Αν τον δουλέψεις "παλμικά" όπως σου είπα, ο κινητήρας δεν σβήνει και σιγά σιγά οι ρόδες ξεκινούν. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

3 χρόνια μετα φαντάζομαι θα το έχει μάθει.

Επισκέπτης
Δημοσ.
10 ώρες πριν, jmmys είπε

3 χρόνια μετα φαντάζομαι θα το έχει μάθει.

Μόλις το πρόσεξα... η απορία πλέον υπάρχει. Άραγε το έμαθε όντως? 😜

• 6 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Έχω ξεκινήσει και εγώ μαθήματα οδήγησης .Μέχρι τώρα έχω κάνει τέσσερα .Δυσκολεύομαι με τον συμπλέκτη και εγώ .Δεν μπορώ να βρω ακόμα εκείνο το σημείο στο οποίο πρέπει να το κρατάω για να ξεκινάω και να στρίβω ..Ο δάσκαλος μου λέει ότι θα προχωράω και εγώ νομίζω ότι θέλω αρκετή εξάσκηση ακόμα ...Το κεφάλι γίνεται γιαούρτι πραγματικά όταν πηγαίνω στο μάθημα .Απογοητεύομαι πραγματικά ενώ θέλω να μάθω ....

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Anna23711 είπε

Έχω ξεκινήσει και εγώ μαθήματα οδήγησης .Μέχρι τώρα έχω κάνει τέσσερα .Δυσκολεύομαι με τον συμπλέκτη και εγώ .Δεν μπορώ να βρω ακόμα εκείνο το σημείο στο οποίο πρέπει να το κρατάω για να ξεκινάω και να στρίβω ..Ο δάσκαλος μου λέει ότι θα προχωράω και εγώ νομίζω ότι θέλω αρκετή εξάσκηση ακόμα ...Το κεφάλι γίνεται γιαούρτι πραγματικά όταν πηγαίνω στο μάθημα .Απογοητεύομαι πραγματικά ενώ θέλω να μάθω ....

Μάθε με αυτόματο.Αλλά θα πρέπει να οδηγάς μόνο αυτόματο αμάξι μετά,το δίπλωμα θα είναι αποκλειστικά για αυτόματο.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Μάθε με αυτόματο.Αλλά θα πρέπει να οδηγάς μόνο αυτόματο αμάξι μετά,το δίπλωμα θα είναι αποκλειστικά για αυτόματο.

Το αυτοματο ειναι πολυ μεγαλη ευκολια (εχω αυοματα τα τελευταια 4 αμαξια και σχεδον 20 χρονια) αλλα αν καποια στιγμη χρειαστει να οδηγησει μηχανικο θα εχει μεγαλο προβλημα 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Το αυτοματο ειναι πολυ μεγαλη ευκολια (εχω αυοματα τα τελευταια 4 αμαξια και σχεδον 20 χρονια) αλλα αν καποια στιγμη χρειαστει να οδηγησει μηχανικο θα εχει μεγαλο προβλημα 

Αν βγάλει δίπλωμα για αυτόματο δεν έχει δικαίωμα για χειροκίνητο.

Δημοσ.
2 hours ago, Anna23711 said:

Μην σε αγχώνει, αν μένεις Αθήνα θα φας τόση κίνηση που θα απομνημονεύσει ο εγκέφαλός σου την διαδικασία σε μία μέρα. :D

• Like 1
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...