Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τους drivers των (επόνυμων) laptop.

Στο Site του κάθε κατασκευαστή υπάρχουν οι ανάλογοι drivers.Συνήθως όμως είναι 1ος ή 2 χρόνων - δηλαδή ανενημέρωτοι. Εαν κατεβάσουμε τους αντίστοιχους απο το site της nvidia ή της amd υπάρχει πιθανότητα για πρόβλημα ή ασυμβατότητα? Τέλος με τους drivers πχ της κάρτας δικτύου (αν πχ εχει το laptop μια killer) που τους βρίσκεις? Είναι καλύτερο να ψάξεις μηπως έχει στο site της killer ή αλλού ή να περάσεις αυτους που δίνει η κατασκευάστρια του laptop και ας είναι 2 χρόνων?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Οι αντίστοιχοι drivers από nvidia/ati πολλές φορές δημιουργούν ασυμβατότητες αν ο φορητός έχει εναλλάξιμα γραφικά. Καλύτερα να βάλεις αυτούς από την ιστοσελίδα του φορητού έστω και 2 χρόνων ξέροντας ότι θα λειτουργεί σωστά το laptop. Το κακό είναι ότι έχουν ενημερωμένους drivers μόνο τον 1 χρόνο και μετά αφήνουν το laptop στη μοίρα του.

Δημοσ.

Διαφωνω καθετως με τον Δημητρη.

Θα κανω copy - paste αυτο που ειχα γραψει εδω.

Το κακο με τους κατασκευαστες laptop (Acer, Dell, Lenovo, HP κλπ) ειναι οτι ανεβαζουν drivers μολις βγει στην αγορα το συγκεκριμενο μοντελο, και μετα τους παρατανε χωρις να ξανα-ασχοληθουν ωστε να ανεβασουν πιο προσφατους.

Το ιδιο συμβαινει και με τους κατασκευαστες motherboards...

Και δυστυχως παρατηρω οτι 9 στους 10 χρηστες, χρησιμοποιουν αυτους τους παναρχαιους (μετα απο χρονια που εχουν ανεβει, ειναι αναμενομενο) drivers, και προτεινουν και σε αλλους χρηστες να κατεβασουν drivers απο τα sites των κατασκευαστων motherboards -για να μην εχουν και καλα προβληματα/ασυμβατοτητες- και οχι απο τους κατασκευαστες των chipsets/υποσυστηματων.

Ευχομαι καποια στιγμη να αλλαξει αυτη η τακτικη και αυτος ο... "τροπος σκεψης"...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Απολύτως σεβαστή η άποψη σου. Να φέρω ένα παράδειγμα, το laptop μου (g6-1305ev) έχει κάρτα ηχου idt high definition audio. Στο επίσημο site της Link.png Site: idt δεν έχει επιλογή για να κατεβάσω drivers. Στο site της HP έχει τον driver 6.10.6425.0 με ημερομηνια έκοδοσης Oct 18, 2012. Οπότε έχω 2 επιλογές ή μένω με αυτόν ή με τον generic των windows.

Δημοσ.

Και γω με τη σειρα μου, συμφωνω μαζι σου οτι οταν δεν εχεις αλλη επιλογη, θα χρησιμοποιησεις τον driver απο το site του κατασκευαστη του laptop.

Κατα τ αλλα, δεν εχω συναντησει ποτε καποιο προβλημα με το "μαζεμα" των drivers απο τους κατασκευαστες των υποσυστηματων.

By the way, απαραδεκτο να μην δινει η "μαμα" εταιρια του υποσυστηματος, τους απαραιτητους drivers.

Το ιδιο απαραδεκτο ειναι να μην βγαλει υποστηριξη για τα επομενα Windows.

Νομιζω εχω διαβασει πολυ παλια (οταν βγηκαν τα Vista) οτι πολλοι χρηστες ειχαν θεμα με τις IDT καρτες ηχου, δεν εβγαλε η εταιρια drivers για καποιες καρτες της για Vista και οι χρηστες δεν μπορουσαν να χρησιμοποιησουν τους drivers των XP...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...