Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προκλητικός σχεδιασμός αλλά ουσιαστική πορεία προς το μέλλον

Έλα πες αλήθεια. Είσαι bot?

• Like 1
  • Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οχι γιατι να επιστρεφουμε το παλιο? Το κραταμε και αυτο για ενθυμιο. Και αν δεν μας αρεσει η καινουρια που μας δινουν τους κανουμε παραπονα και ζηταμε και τα λεφτα μας πισω.

Μην ξεχναμε οτι εχουν σκλαβους στα βαθη της Ασιας, μην τους χαριζομαστε.

Δεν δικαιολογω κανεναν ουτε υποστηριζω συμφεροντα. Οι δικαιολογιες ειναι που με ενοχλουν.

Πες καιω την καρτα γιατι μπορω και τζογαρω και δεν με νοιαζει που κλεβω την εταιρια. Μεχρι εκει κατανοητο, ασχετα αν συμφωνω η οχι. Κανεις μας δεν ειναι αγγελος.

Μην προσπαθεις να το εκλογικευσεις ομως οτι δηθεν εχεις και δικιο και οτι αυτοι σε κλεβουν πρωτοι. Αυτα ειναι μονο για να δικαιολογησεις τον εαυτο σου γιατι δεν σου αρεσει η ιδεα οτι εισαι απατεωνας

Προφανώς δεν έχεις καταλάβει τίποτα από αυτά που γράφω... Για το σπάσιμο της τεχνολιγίας και τα κόστη παραγωγής μάλλον δεν γνωρίζεις.

Οι εταιρείες μας δουλεύουν ψιλό γαζί, πουλώντας μας κάθε χρόνο τετμημένη τεχνολογία σε στάδια, σαν το FIFA που αντί να βγάλουν ένα κάθε 3 με 5 χρόνια μας φορτώνουν κάθε χρόνο καινούργιο με αέρα αλλαγών... Αυτό είναι εφέυρεση των οικονομολόγων και των μαρκετίστων, ώστε να είναι γρήγορα πεπερασμένη η τεχνολογία.

Παράδειγμα η nvidia δεν έκανε ουσιαστικό R&D από την γενιά 400 έως την τρέχουσα 900, θα μπορούσε να είχε πάει κατευθείαν εκεί, αλλά έβγαλε πολλά μοντέλα μέσα σε πέντε χρόνια για το υπερκέρδος...

Ποτέ μα ποτέ η πολυεθνική εταιρεία δεν μπορεί να βγει χαμένη από τους καταναλωτές, ούτε να την κλέψουμε, εκτός αν μπουκάρουμε στο εργοστάσιο και τους τα σηκώσουμε όλλα.

Αυτό που γράφω σαν επιστροφή του παλιού προϊόντος (ανακύκλωση ηλεκτρονικών που γίνεται εδώ και χρόνια) και αγοράς του επόμενου σε πολύ χαμηλή τιμή, είναι υπαρκτή τακτική. Προϋποθέτει ότι με την πρώτη αγορά έχει κανείς δώσει στην εταιρεία τα χρήματα έρευνας και μετέπειτα αγοράζει μόνο το υλικό, με βάση το κόστος παραγωγής.

Οι εταιρείες απλά μας κλέβουν διότι ενώ ζητούν από εμάς αμφίδρομη οικονομική σχέση, από την πλευρά τους λειτουργούν μονόδρομα.

• Like 2
Δημοσ.

Προφανώς δεν έχεις καταλάβει τίποτα από αυτά που γράφω... Για το σπάσιμο της τεχνολιγίας και τα κόστη παραγωγής μάλλον δεν γνωρίζεις.

Οι εταιρείες μας δουλεύουν ψιλό γαζί, πουλώντας μας κάθε χρόνο τετμημένη τεχνολογία σε στάδια, σαν το FIFA που αντί να βγάλουν ένα κάθε 3 με 5 χρόνια μας φορτώνουν κάθε χρόνο καινούργιο με αέρα αλλαγών... Αυτό είναι εφέυρεση των οικονομολόγων και των μαρκετίστων, ώστε να είναι γρήγορα πεπερασμένη η τεχνολογία.

Μεχρι να σε αναγκασουν να αγορασεις το προιον τους δεν σε κλεβουν. Εχεις καποια υποχρεωση να αγορασεις το καθε φιφα και το καθε rebrand καρτας?

Μηπως δικαιουμαστε και να κλεψουμε το νεο δισκο ενος συγκροτηματος που ακουμε γιατι δεν ειναι αρκετα διαφορετικος απο τον προηγουμενο και χρησιμοποιει κατα βαση τις ιδιες μελωδιες με παραλλαγες παλι?

Ετσι και αλλιως οι δισκογραφικες τα κονομανε χοντρα και ο καλλιτεχνης παιρνει ψιχουλα.

Ειναι μαλλον προφανες παραδειγμα cognitive dissonance απο μερους σου

https://en.wikipedia.org/wiki/Cognitive_dissonance

Θες να κλεψεις αλλα να μην θεωρεισαι κλεφτης.

Και σου ξαναλεω, το προβλημα μου ειναι οι δικαιολογιες οχι οτι μπορεις και το κανεις.

Στο κατω κατω ας οργανωθουν και οι εταιριες περισσοτερο εναντιον πρακτικων οπως οι δικη σου.

Τοσος κοσμος κλεβει επειδη μπορει. Βαζω στοιχημα οτι τα ατομα στο φορουμ που δεν εχουν κλεψει ποτε (αν συμπεριλαβουμε το πειρατικο software και ταινιες/μουσικη) μετριουνται στα δαχτυλα.

Αλλα να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους. Κλεψια ειναι. Plain 'n simple.

• Like 1
Δημοσ.

Μεχρι να σε αναγκασουν να αγορασεις το προιον τους δεν σε κλεβουν. Εχεις καποια υποχρεωση να αγορασεις το καθε φιφα και το καθε rebrand καρτας?

Μηπως δικαιουμαστε και να κλεψουμε το νεο δισκο ενος συγκροτηματος που ακουμε γιατι δεν ειναι αρκετα διαφορετικος απο τον προηγουμενο και χρησιμοποιει κατα βαση τις ιδιες μελωδιες με παραλλαγες παλι?

Ετσι και αλλιως οι δισκογραφικες τα κονομανε χοντρα και ο καλλιτεχνης παιρνει ψιχουλα.

Ειναι μαλλον προφανες παραδειγμα cognitive dissonance απο μερους σου

https://en.wikipedia.org/wiki/Cognitive_dissonance

Θες να κλεψεις αλλα να μην θεωρεισαι κλεφτης.

Και σου ξαναλεω, το προβλημα μου ειναι οι δικαιολογιες οχι οτι μπορεις και το κανεις.

Στο κατω κατω ας οργανωθουν και οι εταιριες περισσοτερο εναντιον πρακτικων οπως οι δικη σου.

Τοσος κοσμος κλεβει επειδη μπορει. Βαζω στοιχημα οτι τα ατομα στο φορουμ που δεν εχουν κλεψει ποτε (αν συμπεριλαβουμε το πειρατικο software και ταινιες/μουσικη) μετριουνται στα δαχτυλα.

Αλλα να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους. Κλεψια ειναι. Plain 'n simple.

Φίλε άκου, προφανώς έχεις κάποιο πρόβλημα και δεν καταλαβαίνεις τι γράφω. Μάλλον θέλεις να εκφράσεις αυτά που έχεις στην κούτρα σου και δεν σε νοιάζει τίποτα άλλο. Κοίτα μπορείς να εκφράζεσαι και να λες ότι θες για τον εαυτό σου, εκφράσεις του τύπου: "Θες να κλεψεις αλλα να μην θεωρεισαι κλεφτης." εγώ δεν τις ανέχομαι. Κλέφτη να πεις τις εταιρείες, αν δεν σου αρέσουν αυτά που γράφω πρόβλημά σου, μην εκφράζεσαι όμως.

Το επαναλαμβάνω τελευταία φορά να το καταλάβουν όλοι: Οι μεγαλοεπιχειρήσεις ηλεκτρονικών μας δουλεύουν ψιλό γαζί, ποτέ μα ποτέ δεν βγαίνουν χαμένοι και ποτέ δεν μπορούμε να τους "κλέψουμε", εκτός αν σηκώσουμε όλη την παραγωγή τους. Από εκεί και πέρα ας λέει ο καθένας ότι θέλει, αλλά η αλήθεια δεν πραγματεύεται.

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε άκου, προφανώς έχεις κάποιο πρόβλημα και δεν καταλαβαίνεις τι γράφω. Μάλλον θέλεις να εκφράσεις αυτά που έχεις στην κούτρα σου και δεν σε νοιάζει τίποτα άλλο. Κοίτα μπορείς να εκφράζεσαι και να λες ότι θες για τον εαυτό σου, εκφράσεις του τύπου: "Θες να κλεψεις αλλα να μην θεωρεισαι κλεφτης." εγώ δεν τις ανέχομαι. Κλέφτη να πεις τις εταιρείες, αν δεν σου αρέσουν αυτά που γράφω πρόβλημά σου, μην εκφράζεσαι όμως.

Το επαναλαμβάνω τελευταία φορά να το καταλάβουν όλοι: Οι μεγαλοεπιχειρήσεις ηλεκτρονικών μας δουλεύουν ψιλό γαζί, ποτέ μα ποτέ δεν βγαίνουν χαμένοι και ποτέ δεν μπορούμε να τους "κλέψουμε", εκτός αν σηκώσουμε όλη την παραγωγή τους. Από εκεί και πέρα ας λέει ο καθένας ότι θέλει, αλλά η αλήθεια δεν πραγματεύεται.

Tι επαγγέλεσαι αν επιτρέπεται;

• Like 1
Δημοσ.

Κανεις αυτο που αναφερθηκε με το καψιμο καρτας?

Αν οχι και απλως γουσταρεις να τα χωνεις λεκτικα στις εταιριες, μεσω τον forums τοτε το σχολιο δεν αναφερεται σε σενα προσωπικα.

Αν το κανεις ομως και σε προσβαλλει να σε θεωρουν κλεφτη εχεις πολυ μεγαλο θρασος.

Αν δεν σου αρεσει ο τροπος που εκφραζομαι μπορεις καλλιστα να με κανεις report η και ignore

Στο μονο που θα συμφωνησω ειναι οτι η αληθεια δεν πραγματευεται.

Δημοσ.

Tι επαγγέλεσαι αν επιτρέπεται;

Είμαι εικαστικός καλλιτέχνης ευρέου φάσματος. Που σημαίνει ότι εκτός από τη βασική μου απασχόληση που είναι η ζωγραφική, σχεδιάζω και γραφικά από φυλλαδιάκια μέχρι αφίσες κ.α., έχω κάνει και στρατηγική προώθηση προϊόντων-προπαγάνδα, διαφήμιση. Επίσης, κάνω Ιστορικές μελέτες και εικονογραφίσεις.

Με δυο λόγια έχω μελετήσει και έχω κάνει πράξη όλα αυτά που κάνουν όσοι θέλουν να προωθήσουν ένα προϊόν, μια ιδέα ή μία υπηρεσία. Οι πρακτικές και η άσκηση ψυχολογικών πιέσεων στη μάζα, με τη μορφή της δημιουργίας αναγκών, μέσω της επίκλησης στο συναίσθημα, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, είναι κάτι πασιφανές. Επειδή, ειδικά στο θέμα ηλεκτρονικών-υψηλής τεχνολογίας, το έχω μελετήσει το θέμα ομαδικά με μηχανολόγο, οικονομολόγο και μαρκετίστα, έχω καταλήξει σε πορίσματα-συμπεράσματα. Εξ ου και ο λόγος που κράζω τις επιχειρήσεις με ευκολία και δεν μου αρέσουν όσοι τις υποστιρίζουν. Να ξέρεις ειδικά από οικονομική σκοπιά, η μεγαλύτερη απάτη είναι η τετμημένη τεχνολογία που ανέφερα και πριν. Σαν παράδειγμα, η Nvidia έχει σχεδιάσει την GTX980 πχ πριν 5 χρόνια και αντί σε ένα χρόνο από τον αρχικό σχεδιασμό να ολοκληρώσει την έρευνα για την εμπορική μορφή της, την εκδίδει σε στάδια για να έχει το μεγαλύτερο δείκτη υπερ-κέρδους σε σχέση με το κόστος παραγωγής, να διατηρεί την ιδέα της συνεχούς ανάγκης για αγορά στο κοινό, να δημιουργεί έτσι εξάρτηση στους καταναλωτές με αποτέλεσμα την συντήρηση ενός καθεστώτος. Οι άνθρωποι, όπως οι παραπάνω γράφοντες, έχουν την εντύπωση ότι οι μεγαλοεπιχειρήσεις λειτουργούν ανεξάρτητα από αυτούς και πως η μόνη σχέση μεταξύ τους είναι η αγορά ενός προϊόντος από τα καταστήματα όταν έχουν την ανάγκη του... Αμ δε που είναι έτσι...

Τέλος, διότι αν συνεχίσω να γράφω δεν θα με χωράει το φόρουμ, η ανηθικότητα πίσω απ' όλα αυτά είναι όχι μόνο η εκμετάλευση του καταναλωτή οικονομικά, αλλά κυρίως η καταστροφή πρώτων υλών και η διόγκωση ηλεκτρονικών απορριμάτων που είναι από τοξικά έως άχρηστα. Αυτός είναι και ο λόγος που γράφω για επιστροφή των παλαιών καρτών γραφικών (και κάποιοι βλάκες το πήραν στην πλάκα). Αν δει κανείς τους χιλιάδες τόνους σκουπιδιών που επεξεργάζονται στην Κίνα, μόνο για ραδιόφωνα και ηλεκτρικά σίδερα, θα πάθει πλάκα όταν πάρει χαμπάρι ότι δεν χωράνε στην πλατεία Συντάγματος... Όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν οι μεγαλοεπιχειρήσεις είχαν άλλη πολιτική, κάτι που σε μικροπεριπτώσεις έχει συμβεί. Τώρα για την λογική ερώτηση, γιατί είναι έτσι τα πράγματα και ποιός πρωτοσχεδίασε αυτό το πλάνο παραγωγής κατανάλωσης πάμε πολύ πίσω στην εποχή της Singer!

Κανεις αυτο που αναφερθηκε με το καψιμο καρτας?

Αν οχι και απλως γουσταρεις να τα χωνεις λεκτικα στις εταιριες, μεσω τον forums τοτε το σχολιο δεν αναφερεται σε σενα προσωπικα.

Αν το κανεις ομως και σε προσβαλλει να σε θεωρουν κλεφτη εχεις πολυ μεγαλο θρασος.

Αν δεν σου αρεσει ο τροπος που εκφραζομαι μπορεις καλλιστα να με κανεις report η και ignore

Στο μονο που θα συμφωνησω ειναι οτι η αληθεια δεν πραγματευεται.

Φίλε έχεις θέμα κοίταξέ το χαρακτήρα σου λίγο και πως εκφράζεσαι. Καλό είναι κανείς να έχει την τάση να μαθαίνει πριν εκφράζεται.

Το αν καίω κάρτες για να τις επιστρέφω στις εταιρείες τους δεν έχει σημασία, αλλά το τι κάνουν αυτές οι μεγαλοεταιρείες και γιατί καταλήγουν άνθρωποι σε τέτοιου είδους "πονηρές" λύσεις. Και λέω λύσεις διότι όταν έχεις να κάνεις με απατεώνες διεθνούς βεληνεκούς, έτσι πρέπει να σκέφτεσαι και χειρότερα...

Χίλια συγνώμη ξέχασα να γράψω κάτι, επειδή η ανηθικότητα και η προσπάθεια δημιουργίας αναγκών που συντελεί σε εκβιασμό των καταναλωτών, μπορεί να συνηστά και ποινικό αδίκημα διεθνούς απάτης, οι εταιρείες έχουν πάρει τα σχετικά μέτρα τους. Παράδειγμα "αν δεν πάρεις την καινούργια κάρτα δεν θα τρέχει καλά το τάδε παιγνίδι", βέβαια αν η τωρινή κάρτα είναι πανίσχυρη και βγήκε πριν από ένα με δύο χρόνια δεν έχει σημασία. Μέσο της πλασματικής απαίτησης του software που θα μπορούσε να τρέχει και στο παλιό (αλλά δεν βαριέσαι) και των ψιλών γραμμάτων στα διαφημιστικά την βγάζουν καθαρή. Πόσοι έχουν δει στη σελίδα της ίδιας της Nvidia, εκεί που λέει ότι είναι ορθό και λογικό να αγοράζει κανείς καινούργια κάρτα κάθε τέσσερις γενιές; Δεν νομίζω να είναι πολλοί... Αλλά γιατί το κάνει η εταιρεία; Μα για ξεκάρφομα...

Επαναλαμβάνω, μην πέφτετε στις λούμπες των μεγαλοεπιχειρήσεων, μόνο λεφτά θέλουν, ούτε η επένδηση τους νοιάζει, ούτε η δημιουργικότητα, ούτε να πάει μπροστα η ανθρωπότητα, ούτε βασικές κοινωνικές αρχές έχουν, αυτά τα ωραία λογάκια που προπαγανδίζουν είναι σκατά που τους τα φτιάχνουν άνθρωποι που έχουν τις γνώσεις και τη μέθοδο σαν κι εμένα...

Και ο κλασσικος ελληνας φτανει να συγκρινει μια πραξη ενος φορολογουμενου ανθρωπου με μια κολοσσιαία πραξη ενος καναλιου.

Αφήστε τα ασχετα παραδειγματα παιδια και αν μπορειτε καντε το και εσεις. 

Φίλε καλά κάνεις διότι οι σκατο εταιρείες κολλοσσοί δεν μας υποστηρίζουν καθόλου. Εγώ πρόπερσι είχα αγοράσει μία 670 της Zotac η οποία λειτουργούσε κανονικά αλλά είχε ένα θέμα, έλλειπαν δύο μικροστοιχεία του κυκλώματος. Επειδή είμαι λίγο "ψείρας" το έψαξα και την επέστρεψα αμέσως στο κατάστημα. Αυτοί μου είπαν ότι δεν επιστρέφεται και ότι είναι εκτός εγγύησης, τέλος πάντων μέτα από δύο μήνες και επίσκεψη στο συνήγορο του καταναλωτή έλαβα το επίσημο e-mail της εταιρείας από τα κεντρικά που έλεγε ακριβώς το ίδιο, είναι εκτός εγγύησης και δεν τους ενδιαφέρει να μου την αλλάξουν. Άμα ήθελα το κοινηγούσα και με δικό μου δικηγόρο και με το συνήγορο του καταναλωτή μαζί, θα κέρδιζα από τη νομική διαδικασία, αλλά το νομικό κόστος ξεπερνά κατά πολύ το του προϊόντος, και σκεπτόμενος ότι η κάρτα έτσι κι αλλιώς λειτουργούσε δεν ασχολήθικα παραπέρα.

Δημοσ.

ενω η nvidia μας εβγαλε τα ματια με την 960 ας πουμε

η gtx 960 δεν παιζει στην κατηγορια 970-980-290Χ .......που ειναι και το μεγαλυτερο μερος αγορας των εταιριων !!!

• Super Moderators
Δημοσ.

η gtx 960 δεν παιζει στην κατηγορια 970-980-290Χ .......που ειναι και το μεγαλυτερο μερος αγορας των εταιριων !!!

μεγαλύτερο μέρος της αγοράς = πουλάνε περισσότερο ή βγάζουν τα περισσότερα λεφτά?

Δημοσ.

εννοεις οτι η 960 ειναι στην κατηγορια που στρεφονται οι περισσοτεροι καταναλωτες?

Δημοσ.

Ειναι οι ηδη υπαρχον καρτες σε αναβολικα...τοστιερα κανονικη, καιει τα διπλασια απο μια απλη gtx 980, κατι λιγοτερο απο τα διπλασια απο μια 980 ti...και να τις εριχνε αναλογως και σε επιδοσεις να 'λεγα...τρωει την σκονη σχεδον παντου...κριμα γιατι ετσι δεν θα πεσουν ποτε οι τιμες τις nvidia...

• Like 1
Δημοσ.

380>960 από ότι έχω δεί σε πάρα πολλά Comparisons μέχρι τώρα. Σε games που είναι AMD αλλά και Nvidia Optimized (Witcher 3 , Far Cry 4 κα) . Επίσης σε φουλ κατανάλωση συστήματος είχε 3 Watt περισσότερα η 380 που δεν είναι τίποτα . Μιλάω για υλοποίηση της MSI vs Gigabyte G1 . 

Οπότε μια 4GB R9 380 είναι πολύ καλή επιλογή στα 250€ που θα βγει σε 1-2 βδομάδες στα Σκρουτζομάγαζα γιατί στο Eshop κάνει 290€ αυτήν την στιγμή .

Δημοσ.

Ναι τι ωρα :P Καλα σε τι κοσμο ζεις εσυ??Μεγαλυτερο μερος αγορας οι ακριβες καρτες???:P

Δημοσ.

Μια xαρά είναι οι νέες gpu. Στα cpu πότε θα κάνουν κάτι αντίστοιχα καλό είναι το θέμα. Γιατί η Intel όλο και βελτιώνει τις ενσωματωμένες gpu της (που είναι άκρως ανταγωνιστικές, πλέον), οπότε κάποια στιγμή θα φτάσει να βγάλει και κάρτες. Και τότε, ποιός είδε την Intel και δεν την φοβήθηκε!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...